Profil: Rexx
Despre
Utilizator: Rexx
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Monday, March 2, 2009
Ultima vizita: Wednesday, December 14, 2011 4:00 PM
Numarul de postari: 36
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: CICLUL MENSTRUAL
Postat: Tuesday, November 29, 2011 9:46 AM
bereea wrote:


sincera sa fiu, chiar nu ma intereseaza

Si apropo de menstruatie sau mai bine zis de lipsa ei, persoanele care sufera de bulimie sau au probleme grave de alimentaite , chiar daca atunci cand manaca manaca orice , ajung sa nu mai aiba menstruatie datorita carentelor d ealimentatie...cam asa ca la tine Rexx


"Este mult mai usor sa critici decat sa fii corect." – Benjamin Disraeli

"Caracterul unui om se nu se arata in momentele de confort ci in cele de schimbari si controverse." Martin Luther King Jr.

Subiect: Cancerul
Postat: Tuesday, November 29, 2011 9:42 AM
Un om poate insemna enorm de mult sau enorm de putin, in functie de convingerile sale.

"Oamenii, nefiind in stare sa infranga moartea, mizeria, ignoranta, au hotarat, pentru a fi fericiti, sa nu sa se mai gandeasca la aceste lucruri." Blaise Pascal

"Omul care a comis o eroare si nu o indreapta comite o alta eroare si mai mare." Confucius
Subiect: Alternativa
Postat: Tuesday, November 29, 2011 9:37 AM
PROPAGÁNDA, propagande, s. f. Ac?iune de raspândire a unor idei care prezinta ?i sus?in o teorie, o concep?ie, un partid politic etc., cu scopul de a convinge ?i de a câ?tiga adep?i.

PROPAGÁNDA ~e f. Raspândire în mase a unor idei, concep?ii sau cuno?tin?e (cu un anumit scop politic).


Acesta este un post care nu a ofensat pe nimeni(dpdv al regulilor acestui forum) si nici nu sustine formarea unui grup de adepti de hrana vie.
Postarile din topic-ul acesta reprezinta ALTERNATIVA MEA nu o gandire animalica.
Gandire animalica = gandire instinctiva bazata pe supravietuire. Acest lucru nu este prezentat in articolele de mai sus.
Articolele sunt pentru mine si pentru cei interesati. Ei vor decide daca vor sa citeasca in continuare sau nu.
Viata e prea scurta!

Peace!:018:
Subiect: Cancerul
Postat: Tuesday, November 29, 2011 9:28 AM
Pentru a vedea trebuie sa ne deschidem ochii.
Intr-adevar, usor de spus, greu de facut, pentru majoritatea...trist...
Subiect: CICLUL MENSTRUAL
Postat: Tuesday, November 29, 2011 8:43 AM
bereea wrote:


Stramosii nostri s-au hranit cu vanat, cu carne dintotdeauna.Si , din momentul cand au descoperit focul, au si fript-o.
Si nu cred ca putem supravetui / munci hranindu-ne doar cu fructe.Chiar nu cred.


Cauta si vei afla!

Ridicarea unei probleme atat de importante necesita o explicatie pe masura.
Imi cer scuze daca a parut a fi off-topic commnent-ul meu.
Subiect: Ce filme ati mai vazut - recomandari
Postat: Tuesday, November 29, 2011 7:41 AM
The Green Beautiful cu Marion Cotillard











Chernobyl Life In The Dead Zone







Vizionare placuta!
Subiect: Carti recomandate
Postat: Tuesday, November 29, 2011 7:31 AM
BRUCE H. LIPTON- Biologia Credintei

"Cercetări recente arată că părinţii îşi influenţează în mod subconştient copiii chiar înainte de naştere şi că acest act, efectuat în mod conştient, poate duce la naşterea unor copii mai inteligenţi, mai sănătoşi şi mai fericiţi.

Cartea „Biologia credinţei“ scrisă Bruce Lipton este un rezumat al noii biologii şi a tot ce implică aceasta. Ea este o enciclopedie de informaţii noi şi esenţiale ce arată o adevărată revoluţie a modului de a gândi şi de a înţelege - una atât de radicală, încât poate să schimbe lumea.

Ideea că ADN-ul codifică tot procesul de dezvoltare a vieţii este folosită cu succes în ingineria genetică. În acelaşi timp, deficienţele acestei abordări devin şi ele evidente. Cartea „Biologia credinţei“ trece în revistă un sfert de secol de rezultate de avangardă în domeniul epigeneticii.

Bruce Lipton oferă noi perspective şi un nou mod de înţelegere în ceea ce priveşte legătura dintre organismele biologice, mediu şi influenţa gândului, a percepţiei şi a conştiinţei asupra subconştientului şi asupra potenţialului de vindecare al corpului nostru.

Cercetările revoluţionare ale dr. Bruce Lipton au descoperit verigile lipsă dintre biologie, psihologie şi spiritualitate, dintre viaţă şi conştiinţă.

Explicaţiile şi exemplele bine documentate recomandă cartea „Biologia credinţei“ ca pe o lectură obligatorie pentru oricine studiază biologia, ştiinţele sociale şi ştiinţa îngrijirii sănătăţii."


DUMITRU CONSTANTIN DULCAN- Inteligența Materiei
„Cartea «Inteligenţa materiei» este unică în literatura ştiinţifică românească prin cantitatea de informaţie prezentată într-o sinteză integratoare ce face cinste culturii româneşti.“ (Romulus Vulcănescu - Scrisoare către autor, 13 iulie 1995)
„Inteligenţa materiei“ a părut prima dată în aprilie 1981 şi a constituit un adevărat şoc atât în ţară cât şi printre românii din străinătate.
În 1992 apare ediţia a doua revăzută şi adăugită, cu care ocazie „Inteligenţa materiei“ primeşte premiul „Vasile Conta“ al Academiei Române.
Iar acum, după 17 ani, apare ediţia a treia răvăzută şi adăugită a „Inteligenţei materiei“.
„«Inteligenţa materiei» este un gen de lucrare încă neutilizat în literatura noastră. Întreaga carte poate fi considerată ca o biografie a evoluţiei materiei pe acest lung şi complicat drum al „inteligenţei“ şi o descriere a aventurii sale cosmice spre înaltul pisc al inteligenţei umane.“ (Prof. univ. dr. Petre Brânzei)


PETER TOMPKINS & CHRISTOPHER BIRD- Viata Secreta A Plantelor
"Alături de noi trăieşte, începându-şi viaţa cu mult înaintea noastră, un popor imens şi necunoscut, Plantele.
Ele se bucură, suferă, sunt legate între ele prin mii de fire nevăzute şi neştiute de noi.
Limbajul lor ne este străin, iar viaţa lor, de cele mai multe ori, o privim cu indiferenţă.
Această carte este o revelaţie.
Citind-o, parcurgem un adevărat dicţionar al miracolelor de lângă noi."
Subiect: Diabet
Postat: Tuesday, November 29, 2011 7:26 AM
Documentarul : Pur si simplu crud: Dand inapoi diabetul, in 30 de zile (2009)

In acest documentar este vorba de 6 indivizi, bolnavi de diabet (doi cu diabet de tip I, si 4 cu diabet de tip II), dependenti de insulina si medicamente, care merg la o clinica de intinerire din Arizona, numita “Tree Of Life Rejuvenation center“ (Copacul vietii) si acolo, timp de 30 de zile, manaca numai cruditati, fac miscare, stau intr-un mediu ambiant placut si se relaxeaza.

Rezulatele sunt spectaculoase: 4 dintre ei renunta complet la medicamente si insulina (inclusiv unul cu diabet tip I – despre care se spune ca este insulino dependent toata viata lui si binenteles netratabil, ca asa se spune in medicina conventionala “Diabetul nu se poate vindeca”. Unul dintre ei renunta dupa 2 saptamani, dar oricum si in cazul lui, efectele erau vizibile (renuntase complet la medicamente si insulina si avea valori normale de sanatate). Cel de-al 6 lea, cel mai rebel si conditionat dintre toti, care avea diabet de tip 1 din copilarie, nu a respectat conditiile de vindecare 100% , a ajuns la 5 unitati de insulina in loc de 70 cate lua de obicei si si-a schimbat un pic atitudinea fata de viata si tratament in sine..
Ne sunt prezentate incercarile psihologice prin care trec eroii nostrii si lupta cu ideile preconcepute, cu multiplele conditionari pe care societatea, medicina conventionala, mass media, anturajul, parintii, rudele samd ni l-au oferit de cand am venit pe lume.
Este evident si rolul pe care il poate avea si credinta intr-un anumit tratament (adeseori aceasta credinta fiind suficienta pentru a vindeca), entuziasmul, optimismul, gandirea pozitiva, perseverenta, rabdarea.

Vizionare placuta!

Subiect: CICLUL MENSTRUAL
Postat: Tuesday, November 29, 2011 6:44 AM
Desi unii istorici si antropologi spun ca omul istoric este omnivor, “echipamentul nostru anatomic” - dintii, maxilarul si sistemul digestiv -favorizeaza o dieta fara carne. Asociatia Americana de Dieta subliniaza faptul ca “în istorie majoritatea oamenilor au avut o dieta vegetariana sau apropiata de cea vegetariana”.
Multa lume înca traieste si azi în acest fel. Chiar si în tarile cele mai industrializate, atractia pentru mâncarea bazata pe carne este mult mai mica decât acum 100 de ani. A început cu frigiderele si cu societatea secolului 20, bazata pe consum. Dar chiar si cu venirea secolului al 20-lea, corpul omenesc nu s-a adaptat la mâncarea bazata pe carne. Cercetatorul suedez Karl von Linne spune “Structura corpului omenesc, atât la exterior, cât si la interior, comparata cu a altor animale, ne arata ca fructele si vegetalele constituie tipul de mâncare la care este adaptat”. Graficul de mai jos compara anatomia omului cu cea a animalelor carnivore si erbivore.

Când te uiti la comparatia dintre erbivore si oameni, noi ne comparam mai mult cu erbivorele decât cu animalele care manânca carne. Oamenii clar nu sunt facuti sa digere carne.
Iata si argumentele:

Animalele Carnivore: au gheare.
Animalele Erbivore: nu au gheare.
Omul: nu are gheare.

Animalele Carnivore: lipsesc porii de la suprafata pielii si se racoresc cu ajutorul limbii.
Animalele Erbivore: transpira prin porii de pe suprafata pielii.
Omul: transpira prin porii de pe suprafata pielii.

Animalele Carnivore: au dinti frontali ascutiti pentru a sfâsia carnea, le lipsesc molarii care sunt folositi pentru a mesteca carnea.
Animalele Erbivore: nu au dinti frontali ascutiti, dar au molari laterali folositi la mestecare.
Omul: nu are dinti frontali ascutiti, dar are molari laterali folositi la mestecare.

Animalele Carnivore: au tractul intestinal doar de 3 ori lungimea corpului pentru a usura trecerea rapida a carnii.
Animalele Erbivore: au tractul intestinal de 10-12 ori lungimea corpului.
Omul: are tractul intestinal de 10-12 ori lungimea corpului.

Animalele Carnivore: au un acid clorhidric foarte puternic în stomac pentru a digera carnea.
Animalele Erbivore: acidul din stomac este de 20 de ori mai slab decât al carnivorelor.
Omul: acidul din stomac este de 20 de ori mai slab decât al carnivorelor.

Animalele Carnivore: glandele salivare nu trebuie sa predigere cerealele si fructele.
Animalele Erbivore: au glande salivare bine dezvoltate care sunt necesare pentru predigestia cerealelor si a fructelor.
Omul: are glande salivare bine dezvoltate care sunt necesare pentru predigestia cerealelor si a fructelor.

Animalele Carnivore: au saliva acida fara enzima ptyalin care sa predigere cerealele.
Animalele Erbivore: au saliva alcalina cu ptyalin care sa predigere cerealele.
Omul: are saliva alcalina cu ptyalin care sa predigere cerealele.

Este cert ca daca omul ar fi fost facut sa manânce carne nu am avea asa de multe similitudini cruciale la nivelul sistemului digestiv cu animalele erbivore.

Multi oameni sunt curiosi sa afle, “Daca nu suntem facuti sa mâncam carne atunci de ce o facem?” Deoarece suntem conditionati sa mâncam carne. Deasemenea, AAD ne spune ca omenirea, înca din istorie, a trait cu ajutorul unei diete lacto-vegetariane.

Un argument adus de cei care manânca carne ar fi “În salbaticie, animalele ucid alte animale pentru mâncare. Asa este natura.” În primul rând, nu suntem în salbaticie. În al doilea rând, putem foarte usor sa traim fara a omorî si a mânca carne, sa nu mentionam faptul ca am fi mai sanatosi. Si în ultimul rând, cum a fost demonstrat, nu am fost facuti sa mâncam carne. Carnea si fructele de mare se descompun în primele 4 ore de la consumare si ramasitele ramân pe peretii stomacului si a intestinelor pentru înca 3-4 zile chiar si mai mult (în cazul în care persoana este constipata). Mai mult, saliva oamenilor este alcalina, fata de animalele de prada sau cele care manânca carne, care este acida. Saliva alcalina nu actioneaza corespunzator asupra carnii.
Un ultim argument ar fi acela ca toate animalele omnivore si carnivore manânca carnea cruda. Când un leu omoara un animal erbivor pentru mâncare, sfîsie carnea si tesutul pentru a ajunge în zona stomacului pentru a mânca organele care sunt pline cu sânge (nutriente). În timp ce manânca stomacul, ficatul, intestinele etc., leul manânca si pielea animalului mort cu anumite pauze pentru a mânca si sângele acestuia. Chiar si ursii, care sunt omnivori, manânca somonul crud. Dar carnea cruda sau în sânge, pe noi, oamenii, ne dezgusta. Asadar, noi trebuie sa o gatim si sa o condimentam pentru a-i dat alt gust.
Daca o caprioara este arsa de un foc in padure, un animal carnivor nu o va manca. Chiar si leii de la circ trebuie hraniti cu carne cruda pentru a nu muri de foame.
Daca oamenii ar fi fost facuti cu adevarat pentru a manca carne, am manca toata carnea cruda si in sange. Doar gandul ne intoarce stomacul pe dos. Acesta este contraargumentul faptului ca noi, oamenii, suntem conditionati sa credem ca pentru noi carnea este buna si ca suntem facuti sa o consumam pentru supravietuire. Daca am fi fost cu adevarat carnivori sau omnivori, pregatirea carnii si condimentarea cu sare, ketchup, sau sos tabasco nu ar exista si noi oamenii am refuza sa mancam carnea in acest fel.

Vegetarismul si avantajele acestuia
Sunt multe beneficii pentru a fi vegetarian si oamenii au devenit mult mai receptivi la beneficiile asupra sanatatii aduse de acest mod de viata. Problemele asupra drepturilor animalelor este unul din motivele pentru care multe persoane devin vegetariene. Oamenilor le pasa din ce in ce mai mult de natura. Dar motivul principal pentru care oamenii devin vegetarieni sunt beneficiile aduse sanatatii.
Carnea nu este buna pentru noi deoarece ne incetoseaza gandirea. Acest lucru este adevarat mai ales daca se mananca carne rosie; carnea alba are mult mai putine grasimi in comparatie cu cea rosie. Absorbirea grasimilor in exces poate conduce la un colesterol foarte ridicat. Daca presupui ca nemancand carne te face sa arati mai urat sau mai nesanatos, ar fi bine sa te gandesti din nou. Incearca sa iti imaginezi - vacile, caprele, gorilele, elefantii, rinocerii etc sunt toate erbivore si uita-te cat de puternice si rezistente sunt, sa nu mentionam speranta de viata care este mult mai mare, in comparatie cu cea a carnivorelor.
Daca te uiti la o gaina sau un vultur (care este carnivor), aceste animale mananca orice si priviti cat de nesanatoase aceste animale sunt. Chinezii cred ca chi-ul sau forta vietii din corp este mult mai mica atunci cant consumi carne. Acelasi lucru il cred si indienii prin principiile yoghine - forta lor de viata este numita prana.
Marii maestrii de Tai Chi ai Chinei erau adepti ai prezervarii chi-ului lor. Chiar daca unii dintre maestri nu erau vegetarieni, ei aveau totusi o dieta echilibrata. S-a dovedit stiintific faptul ca o dieta vegetariana echilibrata este mult mai buna decat o dieta bazata pe carne.
Exista multe neintelegeri cu privire la a fi vegetarian; proteinele sunt unul din principalele subiecte de dezbatere. Multi cred ca poti sa obtii proteine numai din carne. Vegetarienii obtin foarte mult proteine manancand o varietate de fructe, legume, cereale. Ce nu obtin vegetarienii este acel surplus de proteine din dietele traditionale americane, surplus care conduce la suprasolicitarea rinichilor si a bolilor datorate deficitului de minerale din corp. Multi cred ca o dieta vegetariana nu este o dieta echilibrata. Dietele vegetariene au o proportie de 3 macronutrienti, care sunt carbohidratii complexi, proteinele si grasimile. Hrana vegetariana, cum ar fi plantele, sunt sursa multor micronutrienti. Un alt mit care ar trebui clarificat este cu privire la lipsa calciului din hrana vegetariana. Multe legume, mai ales cele verzi cu frunze mari, au depozite importante de calciu. Adevarul este ca vegetarienii sufera mult mai putin de osteoporoza (o deficienta cauzate de lipsa calciu care duce la oase foarte slabite).

Nu este o intentie de a forta lumea sa devina vegetariana. Dar a fi vegetarian este raspunsul pentru a fi sanatos si implinit. Cele trei probleme importante care trebuiesc luate in considerare cu privire la vegetarism sunt: spirtualitatea, mentalul si fizicul.

Persoanele care vor sa aspire la o spiritualitate mai ridicata au tendinta sa se ingrijeasca mult mai bine. Telul atingerii unui nivel ridicat de spiritualitate il reprezinta deplasarea dinspre natura animalica spre cea umana, aceea pe care Dumnezeu a dorit sa o avem. Mancand carne ne stopeaza din a atinge acest lucru. Dar tot stiinta incearca sa ignore o forta superioara celei omenesti. In laborator, nivelul de agresivitate este mult mai mare in cei ce consuma carne decat in cei care sunt vegetarieni! Instinctele animalice sunt mult mai puternice de fiecare data cand manancam carne. Un alt aspect spiritual al oamenilor carnivori este atunci cand o persoana pune la indoiala necesitatea si metoda dar si karma uciderii animalelor. Majoritatea persoanelor spirituale cred in aure. Fotografiile Kiriliane ne arata un scut ce ramane in jurul tesutului mort sau amputat. Adopti aura animalului atunci cand mananci un animal ucis. Fructele si legumele au o aura vibrationala mult mai ridicata decat cea a produselor animale. Candidatul spiritual este interesat in evolutia personala nu-i asa? In acest caz, atunci consumul de carne ar trebui restrictionat.

“Esti ceea ce mananci” este unul din sloganurile folosite pentru a arata aspectul mental al vegetarianismului. Atunci cand animalele sunt macelarite, enzime de frica si agresivitate sunt introduse in celulele lor din glande si alte organe, la fel ca si la oameni, si fac parte din carcasa animalului care este dus in magazinele alimentare. Raman in carne pana cand consumatorul ingurgiteaza acele enzime care, la nivel molecular, sunt asemanatoare cu cele aflate in corpul uman. Fructele si legumele nu au emotii; astfel, atunci cand sunt culese nu elibereaza niciun fel de celule emotionale inainte de a fi digerate. Enzimele din fructe si legume alimenteaza corpul cu suficienti nutrienti care vor mentine intotdeauna o stare mental sanatoasa. Legumele si fructele sunt bogate in nutrienti, lucruri necesare corpului pentru a duce o viata fara boli si durere. Aceleasi lucruri nu pot fi spuse despre carne. Nutritional, sistemul digestiv uman nu poate descompune multe substante acide, cea mai importanta dintre acestea este carnea.

Cancerul de colon este foarte raspandit! Este cauzat de evacuarea greoaie si descompunerea in colon a ramasitelor de carne. Vegetarienii nu vor suferi niciodata de aceasta boala. Multe persoane care consuma carne cred ca este singura sursa de proteine. Dar calitatea acestei proteine este asa de scazuta incat foarte putin din ea poate fi folosita de corpul omenesc deoarece ii lipsesc sau este incompleta din punct de vedere al combinatiilor de amino-acizi, componentele principale ale proteinelor.
Studiile au demonstrat ca americanul de rand absoarbe de pana la 5 ori cantitatea necesara de proteine. Este dovedit medical ca excesul de proteine este periculos, principalul pericol este acidul uric (deseul ramas de pe urma digestiei proteinelor) care ataca rinchii distrugand celulele numite nefroni. Aceasta boala este numita nefrita iar principala ei cauza este suprasolicitarea rinichilor. Proteine mult mai sanatoase sunt gasite intr-o lingurita de tofu sau in seminte de soia. (Un alt amanunt important: in ultimii ani s-a descoperit ca exista surse de proteine/amino acizi vegetali intr-o mare varietate, precum tot ce este verde inchis la culoare, seminte de canepa, multe fructe iar cea de soia nu mai este considerata ca fiind cea mai buna... atletii si culturistii VEGAN, care nu consuma nici steroizi, isi iau sursa de amino acizi/proteina din astfel de surse.)

Ati obervat ce se intampla cu o bucata de carne daca este lasata la soare timp de 3 zile? Carnea poate sa stea in intestine pentru cel putin 4 zile pana cand va fi digerata. Nu face absolut nimic doar asteapta sa treaca mai departe. De obicei poate sa stea si pentru mai mult timp. Ramasite se pot observa pret de cateva luni in intestine. Terapeutii pot oberva parcursul carnii la persoanele care au fost vegetariene chiar si dupa multi ani – observam, astfel, cum ramasitele nedigerate pot ramane pentru mult timp in intestine. Acest lucru a fost documentat ocazional la persoanele care au fost vegetariene timp de 20 de ani!

Unii vegetarieni spun ca sunt mult mai satisfacuti dupa ce mananca. Motivul principal este ca atunci cand sunt digerate produse vegetale produc mult mai putini keton. Pentru multi, ketonii cauzeaza stari de greata manifestata prin lipsa poftei de mancare. Desi corpul doreste o cantitatea mult mai mare de mancare, uneori nu putem tolera acest lucru. Acesta este pericolul cauzat de produsele alimentare bogate in proteine care se afla pe piata. Acest nivel ridicat de ketoni se refera la o stare de infometare sugerata de corp datorita inabilitati acestuia de a-si cere portia nutritiva. Majoritatea americanilor mananca tipul gresit de carbohidrati care sunt nerecunoscuti si mult mai complexi pentru a rezolva aceasta boala. De asemenea, atunci cand nivelul de ketoni din sange este mult prea mare rezulta un PH acid, aceasta afectiune este cunoscuta ca acidoza.

Tigrii si leii care mananca carne si cresc puternici datorita ei au sistemul digestiv bazat pe un pH acid. Acidul clorhidric existent in stomac nu este destul de puternic pentru a digera carnea. De asemenea, intestinele lor sunt foarte scurte - doar 1 metru si jumatate pana la 3 metri - nu ca al oamenilor care sunt intortocheate, incolacite si lungi de pana la 6 metri.

Carnea este inghetata pe perioade lungi de timp. Unele tipuri de carne (mai ales pasarile de curte) pot fi congelate pana la 2 ani de zile. Temperaturile scazute nu omoara toate tipurile de bacterii. Ca lucrurile sa fie si mai periculoase, in timpul livrarilor se pot dezgheta si recongela de mai multe ori. Acest lucru este inevitabil.

Cei care consuma carne sufera mult mai des de toxiinfectii alimentare decat cei care sunt vegetarieni. Statisticile ne arata ca fiecare american a avut cel putin o toxiinfectie. Cand ati avut stari de greata, diaree sau doar dureri stomacale, cu siguranta nu ati avut nici cea mai mica idee ca totul se trage din cauza produselor animale pe care le-ati consumat. Carnea este scumpa si este cea care iroseste cele mai multe resurse. Atunci cand cineva elimina din dieta sa carnea, o noua lume i se deschide in fata.

Bucataria si prepararea produselor vegetariene nu este mai costisitoare decat cea a carnii. Dimpotriva, costa mult mai putin daca mananci vegetarian. Exista multe tipuri de retete vegetariene din toata lumea cum ar fi: retete italienesti, chinezesti, indiene, din Orientul-Mijlociu, frantuzesti, spaniole, etc.
In plus, fiind vegetarian, sa pot incerca mult mai multe tipuri de mancare. Fiind carnivore, atractia pentru carne este foarte mare si nu iti va placea altceva. Majoritatea consumatorilor au mancat mai mult de 5-6 tipuri de boabe si de legume – mult mai putin decat 10% din ce este disponibil, incluzand multe tipuri apetisante de grau, nuci si seminte. Si toate acestea pot fi preparate cu foarte mult imaginatie!

Sunt multe beneficii daca devenim vegetarieni decat daca am continua sau am vrea sa fim carnivori. Fiind vegetarian este cu totul o alta experienta. Cei care consuma carne sunt constant bolnavi, obositi, si supraponderali. Ca vegetarian poti sa fii sanatos, plin de energie, si sa ai o greutate perfecta.
Daca vreti sa deveniti vegetarieni este cea mai buna solutie pe care o oferiti corpului, mintii si sufletului.

Asadar, fara carne!?

A consemnat Rusi Alexandru
Link sters de moderator

Subiect: Alternativa
Postat: Tuesday, November 29, 2011 6:22 AM
Ce trebuie sa consumam: hrana vie sau hrana moarta?


De ce aceasta întrebare? Pentru ca întreaga lume sufera de o multime de boli. Cercetari recente au aratat ca exact calitatea nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre. Stim cu totii ca motoarele merg bine sau prost în functie de calitatea combustibilului folosit. Un combustibul de calitate proasta poate produce chiar uzura prematura a motorului si depunerea de reziduuri pe caile de evacuare.
In mod similar, alimentele cu care ne hranim pot asugura functionarea optima a organismului in cazul in care sunt naturale, pure, prelucrate si combinate adecvat. In caz contrar, alimentele sau se pot dovedi nocive prin consumarea resurselor organismului in procesul de digestie, depunerea accentuata de toxine in tesuturi si aparitia bolilor de diverse tipuri.
Cu toate acestea, putini dintre noi realizeaza ca tocmai calitatea alimentelor determina direct performantele noastre fizice, emotionale si mentale.
O modalitate radicala de a pune capat introducerii de toxine in organism si de a-i asigura acestuia o energie debordanta, este renuntarea la consumul alimentelor prelucrate termic. Aceasta abordare a fost adoptata in ultimii ani de grupuri largi de oameni aflati in cautarea unei alimentatii cat mai sanatoase si armonioase. Rezultatele obtinute de acestia sunt deosebit de incurajatoare.

Modul gresit de gândire în ceea ce priveste viata în general si hrana în particular este cauza generala a unor existente nefericite, adesea macinate de boli.
Iata în acest sens câteva aspecte esentiale care trebuie remarcate:
•suntem fiinte biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice); modul de hranire trebuie sa fie cel natural;
•dieta noastra normala este cea frugivora;
•fructele vii, plantele suculente si semintele sunt alimentele care constituie dieta noastra naturala, normala, foarte delicioasa si sanatoasa; "hrana vie pentru oameni vii";
•folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere care creeaza toxine; carnea, semintele si cerealele prajite sau coapte sunt cancerigene;
•toti nutrientii de care avem nevoie se gasesc în fructe, legume si seminte; nu este necesar sa omorâm si sa mâncam animale moarte (cadavre);
•un mar este incomensurabil mai hranitor decât orice aliment gatit la foc; alimentatia simpla nu este deloc plictisitoare ci ne elibereaza de biciul senzatiilor tari care oboseste organismul si-l înbatrâneste prematur;
•corpul nostru stie singur cum sa se vindece de boli, noi trebuie doar sa îi permitem acest lucru prin hranirea cu sucuri integrale vii (de fructe sau legume) sau doar cu apa si sa ne odihnim (pentru a-i permite sa elimine toxinele acumulate);
•nu putem sa ne însanatosim daca continuam sa ne poluam corpul cu medicamente de origine chimica si cu "alimente" moarte;
•imensa majoritate a substantelor chimice din medicamente este o adevarata otrava pentru corp si nu determina însanatosire reala, ci doar forteaza organismul sa se comporte într-un anume fel pentru ca simptomele bolii sa nu se mai manifeste vizibil (dar boala continua sa "lucreze" nevazuta);
•nu exista solutii instantanee sau scurtaturi pentru însanatosire; doar corpul însusi poate sa-si faca singur ordine în "ograda" sa, iar pentru asta are nevoie de o hrana curata, fara toxine, si de conditii propice;
•bolile nu sunt inevitabile; ne înbolnavim atunci când continuam sa ne otravim cu toxine si stresam corpul si mintea;
•nimeni nu trebuie sa se teama sau sa intre în panica atunci când se înbolnaveste; boala este modul natural si normal prin care corpul ne semnaleaza ca trebuie sa-l lasam sa elimine toxinele pâna nu este prea târziu;
•sanatatea perfecta si o viata fericita sunt drepturile noastre dobândite la nastere, si le putem asigura în fiecare zi printr-o hrana vie si fara toxine;


Beneficii evidente


Hrana vie confera o constanta stare generala de bine si euforie naturala printr-un aport de energie vie, o energie a vietii pura, nedistorsionata si curata. Somnul devine mai odihnitor si mai eficient, adica în putine ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine. Hrana vie confera o atentie sporita în mod natural, ne-fortat si o gândire clara dublata de bun simt. Cei care adopta o dieta bazata pe hrana vie devin gradat mai activi si mai entuziasti în actiunile lor si capata o gândire pozitiva, o siguranta de sine din ce în ce mai mare. De asemenea, stresul si tensiunile vietii de zi cu zi îsi diminueaza foarte mult efectele devenind foarte usor controlabile, iar înbolnavirile dispar aproape în totalitate.

Care e problema cu mâncarea gatita?

Aproape toata lumea are carii dentare, vedere slaba care necesita ochelari, se înbolnaveste de gripa sau alte boli. Gatitul alimentelor este un proces care distruge hrana din momentul în care se foloseste caldura. Cu mult înainte de a apare arsura binecunoscuta, valorile hranitoare ale alimentului sunt distruse datorita încalzirii. Orice hrana vie devine moarta (definitiv) odata cu expunerea la caldura.

Proteinele încep sa se "stranga", sa se coaguleze sau sa se delamineze (îsi pierd structura care le mentinea forma) asa cum se poate vedea de catre oricine care gateste brânzeturi sau oua. La temperaturile obisnuite de gatire, ele sunt complet jefuite de orice nutrienti.

Proteinele gatite intra în putrefactie rapida (datorita bacteriilor) odata ajunse în tractul digestiv si dau nastere unor otravuri periculoase ca ptomaina, leucomaina, mercaptanii, amoniacul, sulfura de hidrogen, putrescina, cadaverina si multe altele. Toate acestea sunt absorbite în sânge si cauzeaza numeroase boli.

Gatitul face ca hrana sa devina toxica. Toxicitatea este confirmata de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sânge imediat dupa ce începe asimilarea hranei gatite. Celulele albe reprezinta unul dintre componentele sistemului imunitar si actioneaza pentru a izola toxinele, dar nu întotdeauna reusesc...

Sute de cercetari amintite în cartea "Dieta, nutritie si cancer" editata de Consiliul National de Cercetare al Academiei Nationale de Stiinta din S.U.A. demonstreaza ca toate procesele de gatire ce folosesc încalzirea hranei genereaza rapid substante mutagene si cancerigene care ajung apoi în corpul uman.

Vitaminele sunt distruse cel mai usor de caldura. Mineralele îsi pierd imediat contextul organic (viu) si se întorc în starea moarta, inactiva. Într-o astfel de stare ele sunt inutilizabile de catre organism care le arunca ca pe niste deseuri inutile. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esential, cu conditia ca sa fie într-o forma biologica vie. În starea sa anorganica, chimic pura, afecteaza craniul si oasele. Fierul, în starea sa anorganica, cauzeaza hepatita si hemocromatoza.

Grasimile încalzite sunt periculoase pentru ca au în componenta lor acroleine, radicali liberi si alte substante mutagene si cancerigene, conform lucrarii amintite mai sus.

Hrana gatita nu numai ca necesita un timp mult mai îndelungat de digestie (consumând astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este indigesta ca în cazul proteinelor încalzite. Mâncarea gatita fermenteaza foarte repede si intra în putrefactie odata ajunsa în intestine, în timp ce hrana vie este aproape în totalitate absorbita înainte ca fermentii bacterieni sa înceapa procesul de putrefactie.

Aceasta a fost evidentiata de faptul ca omul care se hraneste cu mâncare gatita are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care foloseste exclusiv hrana vie are de câteva ori mai putine. Aproape 20% din fecalele celor hraniti cu alimente gatite reprezinta bacterii moarte, în timp ce hrana vie face ca acest procent sa fie uluitor de mic.

Daca fierbeti sau coaceti un cartof si-l puneti apoi alaturi de unul viu (întreg), acesta din urma va fi neschimbat câteva saptamâni dupa care va începe chiar sa încolteasca, în timp ce cartoful gatit va fermenta în doar doua zile. Asta va poate da o idee despre ceea ce se întâmpla cu mâncarea gatita ajunsa în intestine unde timpul de doua zile necesar putrefactiei în aer liber este aici redus la numai doua ore.

Daca nu v-am convins pâna acum despre ce se întâmpla în intestin cu mâncarea gatita, nu-mi ramâne decât sa va întreb sincer: ati vomitat vreodata? Hrana moarta aduce boala si apropie foarte mult momentul mortii.

Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvânt! Daca sunteti interesati, puteti cumpara câtiva soricei sau hamsteri si sa hraniti o parte din ei numai cu hrana vie, iar cealalta parte cu aceeasi hrana, dar gatita. Va dura numai câteva saptamâni pâna semnele vor deveni evidente, pentru ca oricine poate face diferenta între un hamster mort si unul viu.

Dar mai bine, va puteti schimba dieta chiar din acest moment si sa folositi numai hrana vie. Veti vedea ca ceea ce ati citit aici devine realitate. Atentie însa la primele saptamâni sau chiar luni, când corpul va avea tendinta sa se descotorosesca foarte rapid de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor, aparând astfel diverse simptome de boala aparenta si stari de disconfort.

Detoxifierea este importanta

Daca v-ati hotarât sa consumati numai hrana vie, este foarte important sa aveti în vedere ca de îndata ce renuntati total la hrana gatita corpul are tendinta naturala sa înceapa un proces de detoxifiere. Cât dureaza acest proces? Depinde de câte toxine ati acumulat, depinde de ce fel de viata ati dus pâna în acel moment.

Exista diverse manifestari care apar în acest proces de eliminare a toxinelor. Cel mai bine este sa va adresati unui nutritionist sau macar medicului de familie.

Printre cele mai întâlnite manifestari se numara durerile de cap, greturi, stomac deranjat, acnee, mâncarimi, miros urât al corpului. Aceste simptome dispar de obicei dupa o scurta perioada de timp. Daca acestea sunt prea violente, puteti face o trecere gradata, prin cresterea progresiva a procentului de hrana vie si scaderea corespunzatoare a partii de alimente gatite. Daca aceste simptome persista va trebui sa consultati un medic pentru ca, în acest caz, ele nu mai pot fi cauzate de detoxifiere.

Unii acuza o foame continua, care este însa cauzata psihologic. Specialistii în nutritie recomanda activitati ajutatoare: meditatia, relaxarea sau alte practici spirituale, dar mai ales luati masa într-un cadru special, nestresant. Alimentele consumate în graba sau sub stres nu satisfac foamea fizica si nici pe cea psihologica. Dieta vie nu trebuie sa se limiteze la fructe si legume, ci adaugati cereale si seminte sau mieji. Laptele trebuie consumat numai crud (daca aveti încredere în furnizorul vostru). Consumati si hrana vie bogata în proteine si uleiuri, nu va limitati numai la fructe si legume.


De cele mai multe ori persista "nevoia" unor alimente nesanatoase. În locul dulciurilor, consumati cu încredere fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) si banane, dar puteti folosi si miere (doar daca sunteti absolut sigur ca nu este contrafacuta din zahar). Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomanda pasta de susan (tahini) în combinatie cu miere sau alte fructe. O buna masura pentru a pacali mintea care tot "cere" alimente nesanatoase este gandul "ce consecinte are consumul acestui aliment si cât de rau ma voi simti dupa aceea". Eventual va puteti face un jurnal în care sa scrieti ce fel de simptome aveti si cât de rau va simtiti când consumati alimentul nesanatos. Amintiti-va ca sanatatea este mult mai importanta decât dogma.

Pentru cei care totdeauna se plâng de frig, acest simptom va dispare cu timpul pentru ca hrana vie aduce un aport de energie direct asimilabila de organism iar digestia sa nu consuma cantitati uriase de energie ca în cazul alimentelor gatite. Un asemenea simptom indica o secretie biliara insuficienta si o digestie greoaie. În acest caz nu se indica postul total. Exercitii fizice rapide (mers rapid) timp de minim 20 minute zilnic, sau masajul cu uleiuri vegetale nerafinate sunt doar câteva din metodele de remediere.

Cei care prefera condimentele pot folosi ghimbir, ardei iute, piper negru, chimen, coriandru, etc. Folosite cu grija si în mod corect vor rezolva problema. De asemenea, reducerea numarului de mese poate duce la cresterea focului digestiv pentru ca stomacul are timp sa se odihneasca între mese.

O alta metoda pentru a amplifica atat cel focul digestiv cat si pentru cresterea temperaturii normale a corpului pe cai armonioase, o metoda eficienta si naturala este practica exercitiilor Hatha Yoga precum Nauli Kriya, Uddhiyana Bandha sau Mayurasana (postura paunului). Se recomanda ca aceste procedee sa fie practicate sub indrumarea unui maestru Yoga competent.

Oboseala cronica si slabiciunea sunt simptomele acumularii de toxine in organism. Dar oare dormiti suficient? Sunteti foarte stresat? Aveti o activitate sexuala haotica si epuizanta? Toti acestia sunt factori care determina oboseala. Evaluati-va viata cât mai obiectiv si eliminati cauzele oboselii. Consumul continuat de zahar rafinat duce la o oboseala continua. Înlocuiti zaharul cu miere, fructe dulci si suc de morcovi, iar în cazuri extreme consultati medicul.

În încheiere, câteva sfaturi pentru un succes deplin cu hrana vie. Evitati obsesiile si emotiile negative precum ura, frica, egoismul, pentru ca acestea sunt adevarate otravuri mai intai pentru minte si apoi pentru corp. Cautati motive pozitive pentru trecerea la aceasta dieta. Cel mai bine este sa aveti o relatie emotional-mentala buna cu hrana vie. Veti fi rasplatiti înzecit!

Prelucrare dupa un articol de Ionut Mihai (AIM): Link sters de moderator