|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/1/2013 Mesaje: 59
| cred ca m-am lamurit cu cresterile dar de pe alte filmulete ,in schimb nu inteleg cum sunt primele randuri
|
Inregistrat: 6/2/2013 Mesaje: 24
| Luiza, nu am lucrat salul asta, dar e pe lista de asteptare. Unde te-ai impotmolit? In pdf scrie cam asa: R1:5 ochiuri pe fata De la R2 pana la R 25 lucrezi dupa schema 1 si la sfarsit trebuie sa ai 51 de ochiuri. Schema este numai pentru partea dreapta a salului. Cu rosu sau gri este marcat ochiul central. Partea cealalta se lucreaza in oglinda. Ochiurile de margine nu se gasesc pe schema, deci trebuie sa-i iei in calcul cand incepi. La saluri unde nu este specificat numarul ochiurilor de margine, se recomanda sa fie de 2, care se lucreaza in punct lenes. De la R 26 pana la R 106 urmaresti schema 2, pe care o repeti de 8 ori. Incearca asa si vezi daca-ti iese. Spor la lucru!
|
| Luiza, nu am lucrat salul asta, dar e pe lista de asteptare. Unde te-ai impotmolit? In pdf scrie cam asa: R1:5 ochiuri pe fata De la R2 pana la R 25 lucrezi dupa schema 1 si la sfarsit trebuie sa ai 51 de ochiuri. Schema este numai pentru partea dreapta a salului. Cu rosu sau gri este marcat ochiul central. Partea cealalta se lucreaza in oglinda. Ochiurile de margine nu se gasesc pe schema, deci trebuie sa-i iei in calcul cand incepi. La saluri unde nu este specificat numarul ochiurilor de margine, se recomanda sa fie de 2, care se lucreaza in punct lenes. De la R 26 pana la R 106 urmaresti schema 2, pe care o repeti de 8 ori. Incearca asa si vezi daca-ti iese. Spor la lucru! [/quote] 1) nu sunt lamurita pt ca an alta parte fetele carel-au lucrat au descris altfel primele randuri de ex kale la pag 3 zice de 2 raduri de punct lenes 2) punct lenes inseamna ca faci toate ochiurile pe fata indiferent cum vin ele? 3)in schema cele 2 x-uri nu inseamna 2 ochiuri pe dos? atunci cum le lucrez cu punct lenes nu stiu inceputul |
Inregistrat: 6/2/2013 Mesaje: 24
| Am citit ce-a scris Kale. Punctul lenes se poate lucra si numai pe dos si numai pe fata. Ca aspect este la fel. Incepe pe un esantion cateva randuri si te lamuresti. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Luiza uite cum începi:
Rindul 1 Montezi 5 ochi si ii lucrezi (eu i-am lucrat pe dos)
Rindul 2= 2 ochi lenesi(adica tot pe dos), o inmultire cu firul ridicat, ochi central (pe fata) , o inmultire cu firul ridicat, 2 ochi lenesi rindul 3 ?i celelalte fara so?, pe dos Rindul 4= 2 ochi lenesi, o inmult cu firul ridicat, 1 ochi fata, o inmultire iar, 1 ochi central, o inmultire, 1 ochi fata, o inmultire, 2 ochi lenesi Rindul 6=2 lenesi, o inmultire, 1 fata, 1 dos, 1 fata, o inmultire, ochi central, o inmultire, 1 fata, 1 dos, 1 fata, o inmultire, 2 lenesi Mai departe urmaresti schemele.
Sper sa-ti ajute! Succes!
|
Inregistrat: 6/15/2011 Mesaje: 1026
| Multumesc si eu Kale , retin si eu sfatul tau. |
|
| acum gata m-am lamurit ,incep sa vad cum iese cu un fir si maine fac cu alize pt ca se desira greu daca gresesc multumesc mult |
|
Inregistrat: 7/14/2013 Mesaje: 92
| multumim fetelor pentru explicatii! nu ramine decit sa incercam... |
|
| KALE wrote:Luiza uite cum începi:
Rindul 1 Montezi 5 ochi si ii lucrezi (eu i-am lucrat pe dos)
Rindul 2= 2 ochi lenesi(adica tot pe dos), o inmultire cu firul ridicat, ochi central (pe fata) , o inmultire cu firul ridicat, 2 ochi lenesi rindul 3 ?i celelalte fara so?, pe dos Rindul 4= 2 ochi lenesi, o inmult cu firul ridicat, 1 ochi fata, o inmultire iar, 1 ochi central, o inmultire, 1 ochi fata, o inmultire, 2 ochi lenesi Rindul 6=2 lenesi, o inmultire, 1 fata, 1 dos, 1 fata, o inmultire, ochi central, o inmultire, 1 fata, 1 dos, 1 fata, o inmultire, 2 lenesi Mai departe urmaresti schemele.
Sper sa-ti ajute! Succes!
kale te rog sa ma ierti daca unele intrebari ti se par usoare dar sunt la inceput dar chiar nu ma las si ii dau eu de cap pana la urma vreau sa te intreb primul ochi la fiecare rand par este unul din cele doua care se fac pe dos,nu? si voi il lucrati pe dos sau doar il luati pe andrea,pt ca am vazut ca se poate ambele variante si unele pers cand lucreaza primul ochi doar il ridica si il ia pe andrea aceeasi intrebare si pt randul impar cand ma intorc si le lucrez pe toate pe dos ,primul il lucrez pe dos sau doar il ridic? si zici ca ochiul central pe fata ,dar in explicatia de la pag 3 zici pe dos cu ce inteleg de pe schema si cu ce mi-ai mai explicat voi face prima schema sa vedem ce iese si o pozez si o sa lucrez si primul ochi daca nu e bine sa-mi spui oricum fac tot cu ata de incercare |
|
Inregistrat: 6/15/2011 Mesaje: 1026
| luiza , eu n u stiu daca este bine ca incepatoare fiind sa lucrezi un sal , eu lucrez de ceva timp si tot nu am avut curaj, insa sfatul meu este daca tot vrei sa te apuci sa us urmaresti mai multe filmulete si sa te lamuresti cu se iau ochiurile, acesta este primul lucru pe care treebuie sa-l inveti , cum se pun ochiurile pe andrea , chestii de inceput. Nu te supara ca am intervenit. |
|
Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Luiza, eu primul ochi doar îl alunec. Ochiul central apare tot ca punct lenes, adica pe ambele fete il faci pe dos. |
|
Inregistrat: 7/4/2010 Mesaje: 37
| foarte frumoase salurile revontuli,dar dreambird poate explica cineva cum se fac? |
|
Inregistrat: 11/14/2013 Mesaje: 19
| luiza,mult spor.elena,dreambird este un sal ce il gasesti pe raverly http://www.ravelry.com/patterns/library/dreambird-kal |
|
Inregistrat: 7/4/2010 Mesaje: 37
| multumesc elisa stiam ca este pe raverly dar e cu plata,stiu ca am vazut undeva modul de lucru dar nu stiu unde |
|
Inregistrat: 11/14/2013 Mesaje: 19
| exista doar o schema pe la rusoaice fara explicatii insa |
|
|