Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Poate ca nici nu ar trebui sa scriu aici, rog moderatorii daca considera sa stearga acest mesaj, dar sint in stare de soc ... acum citeva minute am auzit la tv o stire infioratoare. Nu am cautat link ... in apropiere de Milano, azi un roman de 19 ani a invitat acasa o fata romanca de virsta lui, s-au imbatat si a vrut sa o violeze, fata a rezistat iar el i-a "mutilat cu miinile organul sexual in mod foarte grav" cuvintele exacte traduse... Fata a fost operata de urgenta si risca sa ramina sterila definitiv...el arestat imediat.
Nu mai comentez.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Ema, chiar iti inteleg socul si supararea!
dar oare ceva de bine despre romani scrie in presa italiana? te rog sa nu crezi ca am ceva cu tine sau cu postarile tale! pur si simplu sunt extrem de curioasa sa vad daca au scris ceva vreodata de bine de vreun roman. desi stiu italiana destul de bine, suficient cat sa citesc si sa inteleg, nu am timp sa caut de una singura acum stiri despre romanii "buni" din Italia. exista asa ceva? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Andismom wrote: stiri despre romanii "buni" din Italia. exista asa ceva? Pai Anca tu crezi ca ar mai vinde ziarele sau ar mai avea audienta vreu post de radio sau TV, lucrurile socante atrag lumea nicidecum lucrurile bune, iar interesul presei esteasudienta, de aici le vine banutu` . oriunde in lume. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| dupa ultimele postari am ajuns la concluzia k topicul trebuie redenumit din "Revista presei ... sau ce mai scrie lumea la ziare" in "Revista presei, televizorului, net-ului etc... sau ce mai scriu strainii despre romani, de rau evident ca daca e de bine, nu intereseaza pe nimeni"...
dupa o scurta cautare am gasit si ceva despre:
Criminali ne-romani: http://www.protv.ro/stiri/justi-ie/criminal-cautat-in-toata-lumea-capturat-in-romania.html
sau despre romani de bine: http://www.antena3.ro/index.php?search=on&arc=on&id=21669&text=italieni
sau asta: Tanar roman, impuscat in Roma Un tanar de origine romana a fost ranit la picior de un foc de arma tras de doi infractori italieni, in Roma, informeaza cotidianul RomaOne. Tanarul se plimba cu o prietena in cartierul Tiburtina, cand au fost abordati de doi infractori italieni care i-au amenintat cu pistolul si le-au cerut banii si telefoanele mobile. Romanul, in varsta de 25 de ani, a refuzat sa se conformeze si a fost impuscat in picior . Internat la spitalul Policlinico Umberto, romanul se afla sub supraveghere. Ranile sunt superficiale. http://www.expres.ro/article.php?artid=278330
sau asta, un urmarit international pentru instigare la omor deosebit de grav : http://www.expres.ro/article.php?artid=295476
|
|
|
Ira,
Mariuta, stiu mami...sociologia mass media mi-a scos "peri albi" in anul 3, stii tu ce vreau sa zic! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Nici nu stiu ce sa mai zic
Poate ca suntem "tari" daca tinem mereu prima pagina a ziarelor din strainatate si aparem mereu la stiri.
Cu siguranta sunt si lucruri bune despre romani, sau lucruri rele despre straini,dar fiecare vede ce vrea sa vada.
Mai era o faza: 2 oameni stau si privesc la 2 pahare pline jumatate cu apa, identice. De ce peste o luna unul isi trage un glont in cap? Pai pentru ca vede numai partea goala a paharului . De ce celalalt ajunge tot cu un glont in cap, dar salvand oameni? Pai a vazut jumatatea plina a paharului.
(cine a avut de inteles, a inteles ce am vrut sa spun) |
|
| AdrianaC wrote:Nici nu stiu ce sa mai zic Poate ca suntem "tari" daca tinem mereu prima pagina a ziarelor din strainatate si aparem mereu la stiri. Cu siguranta sunt si lucruri bune despre romani, sau lucruri rele despre straini,dar fiecare vede ce vrea sa vada. Mai era o faza: 2 oameni stau si privesc la 2 pahare pline jumatate cu apa, identice. De ce peste o luna unul isi trage un glont in cap? Pai pentru ca vede numai partea goala a paharului . De ce celalalt ajunge tot cu un glont in cap, dar salvand oameni? Pai a vazut jumatatea plina a paharului. (cine a avut de inteles, a inteles ce am vrut sa spun)
ai dreptate! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| AdrianaC wrote: Cu siguranta sunt si lucruri bune despre romani, sau lucruri rele despre straini,dar fiecare vede ce vrea sa vada.
Asa e.... si mai observ si ca unii dintre noi sufera de exces de zel cu "vazutul" asta. |
|
| kali wrote:
Asa e.... si mai observ si ca unii dintre noi sufera de exces de zel cu "vazutul" asta.
Subscriu. |
|
| Andismom, sigur or fi stiri bune despre romani in ziarele italiene, in ultimul timp nu. Imi aduc aminte in ultimii ani de 1 roman care a inapoiat o suma de bani gasita si de fata de la metrou cind a fost accidentul ( a dat link Ira) care a stat linga un baiat ranit pina au venit medicii.
Deobicei nu caut stiri in mod special, dar cum multe din voi erau convinse ca nu e adevarat ca romanii sint mereu in paginile de cronaca a ziarelor noastre, numai in ultimele zile am gasit o multime de stiri in ceea ce-i priveste.
Am evitat sa dau toate nimicurile, mai erau furturi, un roman care a accidentat cu motocicleta 2 batrine , o bataie intre romani si polonezi cu bite si sticle...etc dar erau nimicuri fata de ultima stire pe care am dat-o...
Ira am vazut ca aproape toate linkurile care ai dat erau mai vechi, una chiar din 2006.
Va dati seama ce as gasi daca ar fi sa caut din 2006 pina acum, eu am dat stiri numai din ultimele zile si deja mi se par multe.
Adevarul pare ca deranjeaza, nu o sa mai dau nici o stire, deacum ati vazut cum stau lucrurile pe aici. |
|
| Raport - România si harta digitala a UE Articol publicat la 07 Mai 2007 de Mihai Manole in Jurnalul National Românii sunt printre cei mai nemultumiti europeni în ceea ce priveste calitatea accesului la internet, 61% dintre ei declarând ca, în general, conexiunile nu sunt de încredere si cedeaza, potrivit unui sondaj recent realizat la nivelul UE, pe un esantion reprezentativ de 27.000 de gospodarii.
Media conexiunilor de tip broadband este, în UE, de 28%, în timp ce în tara noastra aceasta se situeaza la 9% raportat la numarul de gospodarii, procentul fiind de 69% daca ne raportam la numarul de conexiuni la internet. Tot în domeniul computerelor, spam-ul este o amenintare serioasa, 28% dintre acestea fiind afectate din aceasta cauza, una din consecinte fiind numarul mare de europeni care au instalate pe PC programe antivirus (81%) sau antispam (60%).
TELEFONIE. În domeniul telefoniei, 58% din gospodariile europene au acces atât la telefonia fixa, cât si la cea mobila. 81% dintre europeni au în schimb cel putin un telefon mobil. La noi procentul este de numai 63%, mai slabi decât noi la acest capitol fiind doar bulgarii, cu 57%. În România, la fel ca în alte sapte state membre, proportia gospodariilor care au numai acces la telefonia mobila (33%) este mai mare decât a celor cu acces numai la cea fixa (14%) sau la ambele tipuri (30%). Desi media europeana a accesului la un serviciu de telefonie este de 95%, în România exista cel mai mare procent de gospodarii fara un astfel de serviciu: 23%, urmata de Bulgaria, cu 15%. Românii mai ies în evidenta la un capitol, cel legat de protectia datelor personale. Cu exceptia României, în toate celelalte state cei mai multi dintre cetateni si-ar dori sa fie informati daca datele personale oferite operatorilor de telecom ar fi pierdute sau alterate în vreun fel. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Doi paianjeni traiau in urechea unui baietel
Un baietel, dus la medic de mama lui pentru ca se plingea tot timpul ca aude un sunet care semana cu pocnituri difuze, a fost informat ca zgomotele erau facute de picioarele unor paianjeni care umblau pe timpanul lui, relateaza Sky News. Baietelul de noua ani suferea si de migrene, tot din aceasta cauza. Diane Courtney, mama baietelului, i-a spus medicului din Albany - Oregon, ca fiul sau aude zgomote ca si cum ar mesteca cereale crocante. Dupa un scurt control, Jesse Courtney a constatat ca in ureche locuiau doi paianjeni, care "tropaiau" pe timpanul sau. Medicul i-a facut citeva spalaturi in ureche, in urma carora primul paianjen a iesit mort. Al doilea insa a supravietuit, iesind viu dupa alta spalatura. Jesse a primit paianjenii, ambii morti, drept suvenir, si i-a dus la scoala sa ii arate si prietenilor lui.
Sursa |
|
| Kiki wrote:Doi paianjeni traiau in urechea unui baietel
Un baietel, dus la medic de mama lui pentru ca se plingea tot timpul ca aude un sunet care semana cu pocnituri difuze, a fost informat ca zgomotele erau facute de picioarele unor paianjeni care umblau pe timpanul lui, relateaza Sky News. Baietelul de noua ani suferea si de migrene, tot din aceasta cauza. Diane Courtney, mama baietelului, i-a spus medicului din Albany - Oregon, ca fiul sau aude zgomote ca si cum ar mesteca cereale crocante. Dupa un scurt control, Jesse Courtney a constatat ca in ureche locuiau doi paianjeni, care "tropaiau" pe timpanul sau. Medicul i-a facut citeva spalaturi in ureche, in urma carora primul paianjen a iesit mort. Al doilea insa a supravietuit, iesind viu dupa alta spalatura. Jesse a primit paianjenii, ambii morti, drept suvenir, si i-a dus la scoala sa ii arate si prietenilor lui. Sursa
Bine ca au descoperit. Nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi putut intampla daca l-ar fi ciupit. Eu am descoperit ca sunt alergica la ciupitura de paianjen si am avut niste reactii de mi-au afectat vederea si totusi am fost ciupita de mana. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Kiki wrote:Doi paianjeni traiau in urechea unui baietel...
Mi se pare incredibil... ingrozitor si foarte, foarte scarbos. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
|
Si mie. Ce Dumnezeu, nu il curatau in urechi pe bietul copil? |
|
|