Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Iata ca anul acesta am recurs iarasi la o serie de investigatii, pentru ca vederea dubla a inceput sa apara tot mai des... In plus, de ceva timp incoace am si dureri mari de cap, in zona occipitala, cu stari de greata...
Am mers intai la un medic neurolog la Medlife, care mi-a recomandat sa fac un RMN cerebral + angio RMN arterial... pentru ca suspecta un anevrism sau miastenia gravis...
Apoi am mers la alt medic neurochirurg, care de asemenea mi-a recomandat sa fac un RMN cerebral + angio RMN, avand ca prim diagnostic leziune sellara si sindrom de HIC (hipertensiune intracraniana)..
Azi dimineata la ora 2:00 am facut RMN-ul si ... surpriza, se pare ca nu am nimic la cap... Tot azi mai merg la alt medic pentru consult oftalmologic complet + camp vizual, iar maine merg cu rezultatele la neurochirurg ...
Din seria "Analizele sunt OK, pacientul a decedat"... iata ca dupa 8 ani eu tot am diplopie si tot nu am un diagnostic clar si un tratament corect |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Adriana, sper sa elucidezi misterul cat mai curand! Sanatate! |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Eu mi-am pierdut speranta pentru ca de 8 ani am tot facut toate investigatiile posibile, si nu am gasit nimic... |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sanatate! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/21/2016 Mesaje: 2
| Buna Adriana, Am ajuns pe forumul si pe firul asta de discutie cautand cu google informatii despre Retinopatia pigmentara. Sunt diagnost cu RP de vreo 18 ani si am avut timp sa vad cum evolueaza (si am discutat si cu multi alti pacienti intre timp). Da, e adevarat ca la un moment dat, atunci cand campul vizual se ingusteaza foarte mult, ochiul stang si ochiul drept nu mai transmit suficienta informatie comuna catre creier astfel incat acesta sa poata sa suprapuna imaginile din stanga si dreapta pentru a crea o imagine continua (si cu informatii despre adancime). Evident ca in aceste situatii creierul incearca sa potriveasca cele doua imagini (daca vrei ... "le misca" incercand sa gaseasca punctele comune din mijloc )si de aici apare efectul de acela de "dublura", il cunosc foarte bine :-p. Asadar, strict teoretic, inteleg de ce, plecand de la descrierea ta, un medic si-ar pune problema campului vizual ingustat si a unei cauze precum retinopatia pigmentara. Retinopatia se manifesta insa in primul rand (in prima faza) prin dificultati foarte mari la vederea la intuneric (sau mai bine zis vederea de seara, nu-ti imagina un intuneric bezna ci chiar si pe o strada luminata din Bucuresti). Mai toti cei cu RP au ceea ce se cheama "night blidness" - pur si simplu nu vad aproape nimic seara/noapte (se deplaseaza cu mare greutate dupa lasarea serii). Celulele responsabile cu vederea nocturna au si un rol secundar in mentinerea viabilitatii fotoreceptorilor responsabili de vederea diurna, asa ca abia tarziu, dupa multi ani de cand celulele responsabile cu vederea nocturna au fost decimate (si nu mai pot sustine viabilitatea colorlalte) incepe sa fie afectat si campul vizual (vederea de zi). "Dublurile" apar si mai tarziu, cand campul vizual e erodat suficient si nu mai axista suficienta informatie comuna intre imaginile date de cei doi ochi. Daca vrei sa scoti din discutie o problema de camp vizual cauta sa faci un camp Goldman (manual, nu electronic). Campul ar trebui sa fie afectat masiv ca sa determine dublurile. Daca nu este afectat serios, atunci dublurile sunt cauzate de cu totul alta cauza. Oricum, tine cont ca daca nu ai probleme mari de vedere la lumina slaba / intuneric nu prea vad cum ai putea fi suspecta de retinopatie pigmentara (sau mai bine zis, chiar daca ai fi suspecta de RP, RP-ul trebuie sa fie intr-un stadiu mult prea avansat si nu aveai cum sa nu te plangi de celelalte probleme).
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/21/2016 Mesaje: 2
| Adriana, De curand am aflat ca in afara de miopie, hipermetropie si astigmatism (considerate defecte de refractie majore si des intalnite si diagnosticate) exista si unele defecte de refractie mai subtile si destul de diverse, numite "higher order aberrations" (defecte de refractie de ordin mai mare?). Printre simptomele acestor defecte de vedere am remarcat (pe prima pozitie) vederea dubla si mi-am adus aminte de tine. http://www.allaboutvision.com/conditions/aberrations.htm Inteleg ca aceste defecte de refractie se diagnosticheaza mai greu, doar cu ajutorul unor instrumente computerizate printr-o procedura numita aberometrie sau "examinare wavefront". O cautare pe google dupa acesti termeni iti da o lista de cabinete care au astfel de aparatura, in caz ca n-ai facut deja aceste investigatii (sincer n-am mai recitit azi tot topicul) https://www.google.ro/?q=aberometrie+site:.ro
|