Retinopatia pigmentara
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, November 21, 2009 7:37 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Nu prea vad sa scriu acum (vineri 20.11.2009) si ma deranjeaza rau lumina. Investigatiile au durat aproape 3 ore.

PEV-ul - OK
Electroretinograma - naspa
Retinofotografiile - naspa

In concluzie, nervul optic saracul e OK, numai ca nu prea mai are ce informatie sa transporte. Problema e la retina si se pare ca investigatiile au confirmat diagnosticul de retinopatie pigmentara.

Partea plina a paharului .... uram ideea de a imbatrani si de a muri... acum ... poate nu o sa ma mai vad batrana ras

Partea goala a paharului ... este o boala ereditara, asa ca sunt sanse sa o fi transmis si copiilor si nu mi-as ierta asta niciodata (chiar daca nu a tinut de mine sa am sau nu aceasta boala) cry banghead nervi

bereea wrote:
Adriana, imi pare rau de vestile primite...poate se poate face ceva...

TeosOf wrote:
Adrianapale imi pare atat de rau de vestea primita. Nu se poate stopa sau incetini evolutia? Ce camp vizual ti-a iesit? Multa putere iti doresc.angel

Andi&Mariuca wrote:
Adriana uff pale imi pare rau! trebuie totusi sa se poata face ceva! multa sanatate draga mea!pupici
mariana71
Scris: Saturday, November 21, 2009 8:53 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
VAI ADRIANA,m-ai intristat cu vestile astea,am pielea ca de gaina,dar nu trebuie sa-ti pierzi speranta,iar in ceea ce priveste ca ar putea fi o boala ereditara ,ar fi bine sa le faci si copiilor un control, asa preventiv si sa speram ca totul o sa fie bine.pupici Te "imbratisez" cu dragcomputerlove , asa virtual si multa sanatate.Ai grija de tinepupici !
bulibuli
Scris: Saturday, November 21, 2009 10:01 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Adriana, imi pare rau... nu se poate opera???
Laura
Scris: Saturday, November 21, 2009 10:26 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Adriana, sigur exista o solutie...gandeste pozitiv si lupta pana cand vei fi sigura ca nu mai e nicio sansa. angel Mult succes! computerlove
AdrianaC
Scris: Saturday, November 21, 2009 6:25 PM

NU se poate opera. O sa merg joi la doctorita mea si sa vad care sunt urmatorii pasi. Probabil ca va trebui sa fiu sub observatie de acum inainte, pentru ca exista riscul de diverse complicatii, gen glaucom, cataracta....

In plus, vreau sa o intreb daca se pot face teste de genetica pentru a vedea daca am transmis si copiilor boala.
Maria & Mario
Scris: Saturday, November 21, 2009 6:32 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Offofff , trebuie sa existe insa un tratament de stagnare , de corectare , de tratament, chiar daca nu se poate vindeca total !
Cat despre ereditare .... nu depinde de noi ce transmitem copiilor. Deci nu te simti vinovata ca nu ai facut tu ceva intentionat care sa le dauneze lor !
Te asteptam cu vesti mai bune si iti dorim multa , multa sanatate ! maseluta
ingerash
Scris: Saturday, November 21, 2009 8:56 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Adriana,multa sanatate iti doresc din toata inima!!!computerlove angel angel angel angel angel Dumnezeu sa faca un miracol,sa se gaseasca vreun remediu!coeur
Ana
Scris: Sunday, November 22, 2009 12:07 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Adriana imi pare rau!!!fie ca Bunul Dumnezeu sa se indure de tine!!!!hearts angel
monicaiulia
Scris: Sunday, November 22, 2009 1:40 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/18/2009
Imi pare tare rau de rezultatele obtinute.Sa speram ca exista un tratament de stopare a evolutiei bolii sau macar de incetinire. Nu trebuie sa te simti vinovata pentru copilasii tai, nu ai dorit tu asa sa se intample.
Sa te ajute Dumnezeu sa treci cu bine peste toate !
raly
Scris: Sunday, November 22, 2009 6:34 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Adriana imi pare rau sa aud asa ceva,sunt sigura ca mai exista o portita de iesire,un tratament sau o operatie,nu iti pierde speranta o sa vezi ca totul va fi bine pana la urma urmei!computerlove computerlove iloveyou iloveyou
AdrianaC
Scris: Sunday, November 22, 2009 7:21 AM

Vitamina A luata in cantitati destul de mari, incetineste cu 2% pe an evolutia bolii, dar si prea multa vitamina A strica...

Se pare ca au inventat ochiul bionic si in cca 2-3 ani va fi pe piata. Acesta ar rezolva problema celor care au aceasta boala. Poate voi fi un mic Robocop hohot

Eu mi-am terminat deja portia de plans chiar din ziua in care am facut investigatiile. Atunci mi-au trecut prin cap cele mai negre ganduri, m-am gandit in primul rand la copii, ca poate i-am nenorocit si poate era mai bine sa nu ii fi facut, apoi m-am gandit la mine, ca o sa imbatranesc si nu o sa imi pot vedea poate copiii la scoala, la liceu, la facultate, bucurandu-se de viata, casatorindu-se, poate nu o sa imi pot vedea niciodata nepotii... eheiii multe ganduri negre mi-au trecut cu repeziciune prin cap.

Am studiat apoi sa vad care e rata de transmitere la copii si sansele sunt de 50% sa nu fi transmis boala...
Acum vreau sa imi intreb doctorita joi ce e de facut pentru a afla daca si copiii au contactat aceasta nenorocire, poate sunt ceva teste genetice care se pot face.

Cat despre mine, mi-am jurat ca nu o sa mai las sa curga nicio lacrima, in viata asta, pentru nimic care nu conteaza cu adevarat. Voi lupta pana la capat cu boala aceasta si o voi invinge. Partea buna este ca mai am ceva timp la dispozitie (ieri am prins o molie in zbor ras, asa ca inca mai vad bine hohot ) si sunt convinsa ca undeva , in lumea asta mare, se va gasi un mare om care sa gaseasca o rezolvare si pentru aceasta problema. Iar daca nu se va gasi... asta este, voi invata sa ma descurc cum va fi nevoie.

Vreau sa am o viata frumoasa si in continuare si poate chiar voi avea o viata si mai frumoasa decat pana acum, caci voi pretui fiecare lucru cat de mic, ca si cum ar fi ultima data cand l-as vedea. Vreau sa traiesc din plin si sa ma bucur si sa aduc bucurie in jurul meu. Nu vreau ca cei din jur sa simta acest diagnostic ca pe o povara, ci... ca pe o gripa mai urata, dar de care sigur scapi.

Va multumesc din suflet ca imi sunteti alaturi.computerlove computerlove computerlove
mariana71
Scris: Sunday, November 22, 2009 9:05 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Asa te vreau ADRIANA,thumright ,optimista si cu ginduri bune de viitor .Intr-un fel sau altul se va rezolva ,numai sa nu-ti pierzi speranta.Gindeste-te in primul rind la cei de linga tine.Pt ei ,trebuie sa fii puternica si sa le dai curajul de care au nevoie.Hai,capul sus si tot inainte pupici computerlove !
Mela
Scris: Sunday, November 22, 2009 11:25 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Adriana,esti in gandurile mele computerlove multa sanatate si putere iti doresc angel
Alina
Scris: Sunday, November 22, 2009 1:04 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Laura wrote:
Adriana, sigur exista o solutie...gandeste pozitiv si lupta pana cand vei fi sigura ca nu mai e nicio sansa. angel Mult succes! computerlove

Subscriu.computerlove
AlexandraL
Scris: Sunday, November 22, 2009 2:18 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Adriana, multa sanatate iti doresc si sa fii sigura ca Dumnezeu este langa tine si nu te va lasa la greu computerlove computerlove computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.