Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Retinopatia pigmentara
Aceasta este o boala degenerativa ereditara a celulelor vizuale receptoare ale luminii (conuri si bastonase).
Ea se manifesta printr-un defect de adaptare la intuneric si printr-o ingustare a campului vizual, care se accentueaza cu trecerea anilor. O scadere a acuitatii vizuale este adesea observata dupa cativa ani, putand evolua pana la o vedere slaba si la o ingustare a campului vizual.
La un examen de fund de ochi este evidentiata o atrofie a papilei, a arterelor foarte subtiri si a ingramadirilor de pigmenti negriciosi care corespund zonelor retiniene atinse.
Pentru confirmarea diagnosticului se recomanda efectuarea electroretinogramei.
Din pacate, nu exista inca un tratament al acestei boli. Prognosticul pacientilor cu retinopatie pigmentara este grav, din cauza evolutiei spre cecitate (orbire).
De ce am scris cele de mai sus? Azi m-am intors de la alt consult la oftalmologie, unde am facut un examen de camp vizual, ceva pentru testarea vederii binoculare, a diplopiei, examen fund de ochi.... si se pare ca am aceasta boala. Urmeaza sa ma programez la o clinica pentru efectuarea electroretinogramei, plus inca vreo 2 analize mai complexe, pentru a confirma acest diagnostic.
Mai multe despre retinopatie pigmentara AICI. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Adriana imi pare rau pentru vederea ta, poate nu se confirma diagnosticul...
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Multumesc. Sper si eu sa nu se confirme, chiar daca asta inseamna sa o iau de la 0 cu investigatiile... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Adi iti doresc multa sanatate,cu ochii e mai bine sa nu ai de lucru!!!Eu am trecut prin multe de la nasterea mea ci si acum mai am inca probleme!!!!
Inca odata iti doresc succes si sanatate multa~!!!  |
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Adriana sunt cu gandul alaturi de tine. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Adriana,multa sanatate |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Oh, Adriana, imi pare rau ca ai atatea probleme. Iti doresc sa se rezolve totul cu bine. |
|

Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Adriana, Domnul sa fie alaturi de tine! Sanatate multa! Te astept cu vesti bune! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| multa sanatate, Adriana...sper din tot sufletul ca este un diagnostic gresit |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| multa sanatate Adriana ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Adriana, eu sper sa nu se confirme diagnosticul! Numai bine iti doresc! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Adriana,sunt alaturi de tine si-ti tin pumnii stransi pentru urmatoarele investigatii |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Adriana, multa sanatate! |
|

Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Adriana sunt sigura ca o sa fie foarte bine in cele din urma. Iti doresc multa sanatate |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sper ca diagnosticul sa nu se confirme..... dupa ce termini cu toate investigatiile ! Multa sanatate iti dorim ! |
|
|