Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| A dat strechea in sotul.Sa hotarat ca incepand din noul an,vrea sa devina vegetarian.Spune stop carni.Deja de o sapatamana nu a mai pus botul pe carne,a mancat doar peste si oua,dar vrea sa devina 100% vegetarian,asa ca va rog frumos daca stiti retete vegetariene testate de voi insasi spuneti aici ca deacum incolo numai asta fac pt sotul Eu inca nu stiu sigur ca ma fac vegetariana si nici pe fete nu am de gand,cu toate ca el a zis ca fetete pot manca numai peste si oua,restul legume si fructe cat cuprinde!
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Si eu as fi curioasa de retete cu peste si legume la cuptor. Rody poti sa-i faci salate de fructe,salate de legume,cartofi frantuzesti...etc. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| Omleta cu legume Ingrediente: 2 oua 2 linguri de faina 2 ardei (grasi) 1 ceapa 2 rosii o lingura de unt sare si piper
Cum se procedeaza: Se curata ceapa si ardeii si se taie marunt. Ceapa se caleste in putin ulei. Se adauga ardeii si dupa putin timp rosiile tocate. Se amesteca ouale cu faina si se prajeste omleta pe ambele parti. Se intinde amestecul de legume pe omleta, se indoaie in jumatate si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Tortilla de legume Ingrediente: o ceapa 3 linguri de ulei un ardei rosu (taiat cubulete) 300 g. cartofi fierti (taiati felii) un catel de usturoi (pisat) 125 g. mazare 50 g. patrunjel tocat 1 lingurita de cimbru sare, piper 100 ml. lapte 8 oua 1/2 lingurita curry 1/2 lingurita boia
Cum se procedeaza: Se caleste ceapa si se adauga ardeiul. Se lasa aprox. 4 minute la calit. Se adauga cartofii, usturoiul, mazarea, rosiile, patrunjelul si cimbrul si se calesc. Se sareaza, se piareaza si se aseaza intr-o tava unsa. Se incinge cuptorul. Se bate laptele cu ou, curry, boia si se toarna peste amestecu de legume. Se coace in cuptor 30 de minute, pana se rumeneste. Se taie apoi felii si se serveste.
astea doua sunt preferatele mele
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| inger7 wrote:Si eu as fi curioasa de retete cu peste si legume  la cuptor. Rody poti sa-i faci salate de fructe,salate de legume,cartofi frantuzesti...etc.
PESTE CU LEGUME LA CUPTOR Ingrediente: -500 gr. peste(de preferat file) -1-2 morcovi -1 ardei rosu -1-2 cepe -2 rosii -foi de dafin -piper boabe -1 lingura mustar iute
Mod de preparare: Se taie legumele frumos si se aseaza 1/2 din ele intr-un vas uns cu unt, apoi stratul de peste.Se adauga si felioarele de rosiii,iar in final se adauga ce a ramas din legumele tocate si 1 cescutza, poate chiar doua de apa.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor (incins in prealabil). Dupa 20 minute se deschide cuptorul, se inlatura folia de aluminiu si se presara piper, se infig foi de dafin si se adauga si lingura de mustar.Se mai lasa inca 15 min la cuptor. Se serveste cu cartofi natur
asta e testata si iese foarte foarte gustoasa.merge si fara mustar. deja imi lasa gura apa cand ma gandesc :018: |
|

| mariutza_mea,multumesc o sa fac de revelion se spune ca e bine sa mananci peste sa iti mearga bine in noul an |
|

| Multean fetelor Oricum am peste in congelator,asa ca fac peste,cred ca o sa mi se acreasca In momntul de fata la noi in casa nu exita nici o picatura de carne,pui, vita sau alta carne |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Cred ca mai este deschis un topic asemanator. |
|

| TeosOf wrote:Cred ca mai este deschis un topic asemanator.
unde ca eu nu am vazut |
|
| Rody, am cautat si eu, dar n-am gasit. Eu, Shirel, Inger7 postam pe acolo, prin vara. Poate ne ajuta cineva mai experimentat. |
|

| Cred ca asta e topicul:018: http://forum.7p.ro/-Condimente-vegetale--Tot-ce-trebuie-sa-stiti-depre-condimente-arome-din-ce-se-obtin-si-rolul-lor.aspx?g=posts&t=6391 |
|

| :018: :018: :018: Teo Inger |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| sau aici http://forum.7p.ro/Alimentatia-lacto-vegetariana-.aspx?g=posts&t=6391 |
|
| Multumim mult Inger |
|

| Cu placere Acest topic va ramane sau va fi mutat in celalalt? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Rody wrote:A dat strechea in sotul.Sa hotarat ca incepand din noul an,vrea sa devina vegetarian.Spune stop carni.Deja de o sapatamana nu a mai pus botul pe carne,a mancat doar peste si oua,dar vrea sa devina 100% vegetarian,asa ca va rog frumos daca stiti retete vegetariene testate de voi insasi spuneti aici ca deacum incolo numai asta fac pt sotul  Eu inca nu stiu sigur ca ma fac vegetariana si nici pe fete nu am de gand,cu toate ca el a zis ca fetete pot manca numai peste si oua,restul legume si fructe cat cuprinde!
Rody,stai linistita ca te ajut cu retete de ai sa-l termini pe sotul tau ce gustoase sunt.Deci astept numai sa comanzi ce vrei si eu sunt aici.cum am mai spus am fost vegetariana multi ani dar ce s-ai faci daca m-am casatorit tocmai cu un carnivor. Stii ceva,mi-a dat sotul tau o ideea poate ma intorc si eu sa fiu vegetariana incepind cu 2009.Aveti grija sa luati vitamina B12. |
|
|