Retete Raw Vegane
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Wednesday, February 1, 2012 9:06 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Pe langa curentul Raw Vegane mai sunt si derivate cum ar fi Paleo. Oricum e plin net-ul de retete si pentru Raw Vegane si pentru Paleo (cel din urma pare a avea o explicatie pe care o telerez mai bine). Parerea mea este ca sunt un pic snobisme, toate alimentele Raw sunt super scumpe (chiar mai scumpe decat cele bio) si exista chiar si ustensile speciale pentru retete Vegane.
aurishta
Scris: Wednesday, February 1, 2012 2:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Tzepii wrote:
Parerea mea este ca sunt un pic snobisme, toate alimentele Raw sunt super scumpe (chiar mai scumpe decat cele bio) si exista chiar si ustensile speciale pentru retete Vegane.

Chiar ma gandeam ca ar fi foarte costisitor acest stil de alimentatie, mai cu seama cand ai o familie numeroasaalcool Si, sincer, nici nu gasesc o motivatie solida pentru aceasta optiune.nono
bereea
Scris: Wednesday, February 1, 2012 2:18 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
aurishta wrote:

Chiar ma gandeam ca ar fi foarte costisitor acest stil de alimentatie, mai cu seama cand ai o familie numeroasaalcool Si, sincer, nici nu gasesc o motivatie solida pentru aceasta optiune.nono

Cativa greieri in plus pe creieri ar fi un motiv destul de solid?ras

Eu nu cred ca alimentatia te poate feri de boli ca si cancerul, sida, etc.Mi se pare doar reclama
aurishta
Scris: Wednesday, February 1, 2012 2:21 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
bereea wrote:

Cativa greieri in plus pe creieri ar fi un motiv destul de solid?ras

hohot hohot hohot
AlexandraL
Scris: Wednesday, February 1, 2012 6:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Eu chiar vreau sa incerc niste retete raw, in special in post. Astazi am facut pentru prima data lapte de migdale, si vreau sa spun ca gustul este net superior celui cumparat. Si este si mult mai ieftin sa il prepar eu acasa.

Guacamole prepar de mult, la fel si diverse salate, deci baza exista sic

Urmeaza un tort raw, abia astept sa vad cum iese.
zaza_
Scris: Saturday, April 6, 2013 5:43 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Pacat ca s-a vorbit mult pe langa la acest post. Mie imi plac retetele raw. Intradevar pot fi costisitoare, iar ustensilele sunt destul de scumpe, insa nu cred ca sunt chiar asa de aruncat...

Eu am facut sarmalute raw, sau aproape raw, pentru ca varza a fost murata. Si au iesit bestiale. Ca si preparare nu ia mult, dar trebuie sa le pre-prepari. Adica mai toate cerealele trebuie lasate peste noapte sa se inmoaie sau sa se hidrateze.

Iar mie imi place fasolea si nautul si mazarea pe care trebuie sa le fierbi. Ca si urzicile. Deci nu as vrea chiar raw de tot...

Apropos de boli si alimentatie... chiar este super demonstrat ca ceea ce mananci iti afecteaza viata. Este adevarat ca o alimentatie raw nu te fereste de cancer, dar te poate ajuta la vindecare foarte mult, si chiar poate preveni.

O sa caut pozici cu sarmalutele si o sa le postez. Am mai facut si salate. Mmmmmmmmmm...

zaza_ attached the following image(s):
3.jpg4.jpg5.jpg1.jpg2.jpg

bereea
Scris: Monday, April 8, 2013 9:43 AM
Nivel

Salata imi face cu ochiul, dar cam toate salatele sunt vegane
zaza_
Scris: Monday, April 8, 2013 2:39 PM
Nivel

Salatele sunt facute cu dovlecel crud. A fost prima data cand am facut salata din dovlecel crud. Dar a iesit o minunatie. Prima este cu diverse legume, iar a doua numai cu legume verzi si avocado.
bereea
Scris: Monday, April 8, 2013 3:04 PM
Nivel

Si mie imi place dovlecelul crud...si ciupercile champignon (tot in salate)
zaza_
Scris: Monday, April 8, 2013 3:08 PM
Nivel

Ciuperci nu am mancat crude. In sarmalutele raw erau in reteta, dar le-am aburit. Pentru ca am vrut sa manance si Matei.

Si imi mai place sfecla rosie in salata, tot cruda. Cu morcov, telina si nuci, sau grau incoltit.
Sau cu ridiche alba si un pymn de orez, fiert, bineinteles:))
bereea
Scris: Tuesday, April 9, 2013 8:06 AM
Nivel

Mie imi placeau multe legume crude, dar, din pacate, maxilarele mele nu mai au forta necesara de a le mesteca .Dupa sfecala rosie sunt innebunita fie cruda, fie fiarta...acu' am ramas doar cu cea fiarta.Si, apropo de mancat cruditati...nu m-au ferit de cancer.Sunt foarte bune pentru cine poate si cui ii plac, dar nu prezinta nici o garantie ca vei fi sanatoasa o viata intreaga.
zaza_
Scris: Tuesday, April 9, 2013 4:25 PM
Nivel

Bineinteles ca nu reprezinta nicio garantie impotriva niciunei boli. Ma bucur ca ai invins intr-o lupta atat de crancena! computerlove

Azi am facut o salata cu fasole si verdeturi. Fasole fiarta, doua cani,, sase fire de ceapa verde, o jumatate de legatura de patrunjel, o jumatate de legatura de marar, o legatura de leurda si masline verzi cu ardei in saramura. Sare, piper, ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie.

zaza_ attached the following image(s):
img657.jpgimg658.jpgimg660.jpgimg661.jpg

Tzepii
Scris: Tuesday, April 9, 2013 7:21 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
zaza_ wrote:
Azi am facut o salata cu fasole si verdeturi...

Arata super bine. De cativa ani asa manac si eu :)
t-mihaela
Scris: Tuesday, April 9, 2013 8:41 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Mama mea manca asa cand a aflat de cancer ,o numea "salata de cruditati" si in fiecare zi isi facea o portie pe care i-o mancam noi copiii ca nu stiam de boala ei .Salatele astea sunt bune, pline de antioxidanti si vitamine.Mama avea niste carti cum sa gatesti fara foc ,daca ma duc acasa le iau cu mine,era experta in ceaiuri, plante, produse apicole,avea leac pentru oricine hohot ....numai pentru ea insasi nu a avut nici un leac uff
zaza_
Scris: Tuesday, April 9, 2013 11:04 PM
Nivel

Tzepii, stiu ca ai si slabit ceva, ceva. Cu regim de genul asta?

Mihaela, si mama a avut cancer si facea si ea salate de genul asta. Ea a fost mai norocoasa, din fericire. :) Un an nu a mancat deloc carne, dar s-a reapucat treptat. Insa nu exagereaza. Am o carte care se numeste "Terapia Gerson" cu un tip, Gerson bineinteles :)), care a tratat cu succes mai multe persoae cu cancer in faze avansate, adica nu li se mai dadeau sanse. Este si un film pe youtube, chiar tradus. Si nu trata oamenii decat prin alimentatie. Este adevarat ca rata de succes nu o fi fost 100%, dar nici cu medicina clasica nu are rata asta. Acum... eu zic ca succesul depinde de mai multi factori, iar medicina, fie alopata sau nu, nu este singurul factor care influenteaza deznodamantul.

Cine mai are retete, macar sa ne incante ochiul daca nu papila:))
Stiu ca se mai fac preparate cu cereale. Mi-au placut unele, dar nu am incercat. sa-mi mai cumpar seminte si fructe deshidratate sa incerc ceva dulce.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.