Retete pitici
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Monday, July 14, 2008 11:46 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
anny@eva.ro wrote:
Lapte cu zahar ars (caramel) (dupa 4 luni)
Cine a pus reteta asta s-a gandit bine?cum sa dai copilului de 4 luni zahar. in al doilea rand laptele praf e si asa dulce.cititi bine inainte de a posta o reteta.sunt multe retete care nu sunt bune pt varsta la care sunt scrise.nu numai aici.cu bine la toti bebeii si parintii lor

1. scrie dupa 4 luni si nu de 4 luni, solutia gesol din maternitati se prepara din apa si zahar si nou nascutii o primesc din prima zi
2. nu scrie nimic de lapte praf, scrie lapte si atat. in plus sunt formule de lapte care nu sunt dulci (Similac cu Fe)
3. laptele de vaca pt a fi potrivit consumului bebelusului, a asigura necesarul de glucide, se indulceste cu zahar (scrie si in cartea dr. Capraru)
4. nu toata lumea isi permite lapte praf, nu toata lumea beneficiaza de lapte praf gratuit, iar cel care are in curte vaca cu lapte se poate folosi de aceasta reteta
5. sunt retete orientative nu obligatorii.
oanalaurisa
Scris: Monday, July 14, 2008 11:56 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
mariuta wrote:

1. scrie dupa 4 luni si nu de 4 luni, solutia gesol din maternitati se prepara din apa si zahar si nou nascutii o primesc din prima zi
2. nu scrie nimic de lapte praf, scrie lapte si atat
3. laptele de vaca pt a fi potrivit consumului bebelusului, a asigura necesarul de glucide, se indulceste cu zahar (scrie si in cartea dr. Capraru)
4. nu toata lumea isi permite lapte praf, nu toata lumea beneficiaza de lapte praf gratuit, iar cel care are in curte vaca cu lapte se poate folosi de aceasta reteta
5. sunt retete orientative nu obligatorii.

Gesol? Mira nu a primit asa ceva...oricum,uite compozitia Gesol-ului

Pentru administrarea orala se folosesc sarurile de reechilibrare orala(Gesol). Ele sunt compuse din 3,5g clorura de sodiu, 2,5g bicarbonat de sodiu, 1,5g clorura de potasiu si 20g glucoza. Glucoza are rolul de a favoriza absorbtia intestinala de apa si electroliti. Unele preparate contin, in loc de bicarbonat de sodiu (care este instabil), 2,9g citrat trisodic. Sarurile si glucoza se gasesc ambalate in plicuri din folie de staniol. Se dizolva, in momentul folosirii, intr-un litru de apa sau ceai de menta.

Unde e zaharul?
Lilly of the valley
Scris: Monday, July 14, 2008 11:59 AM
Nivel

neonatologa de la maternitatea unde s-a nascut Leea mi-a spus ca e preparat cu apa fiarta si zahar.
oanalaurisa
Scris: Monday, July 14, 2008 12:02 PM
Nivel

mariuta wrote:
neonatologa de la maternitatea unde s-a nascut Leea mi-a spus ca e preparat cu apa fiarta si zahar.

In fine,nu comentez,cate case atatea obiceiuri...mare harababura e si in spitalele astea...pai nu aveau Gesol-ul original,la pliculete si preparau ei altceva,se pare.
Lilly of the valley
Scris: Monday, July 14, 2008 12:08 PM
Nivel

ideea e ca zahar poate fi consumat si la varste mai mici de 4 luni, fara mari probleme (subiect inca controversat), de cei care nu au alta alternativa.
Kiki
Scris: Monday, July 14, 2008 12:19 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
anny@eva.ro wrote:
...cititi bine inainte de a posta o reteta.sunt multe retete care nu sunt bune pt varsta la care sunt scrise.nu numai aici.cu bine la toti bebeii si parintii lor

Asa si? tu stai sa le cauti pe alea gresite de pe net? fool
Este alegerea fiecarui parinte ce da copilului de mancare si daca are acordul pediatrului nu vad care este problema ta. rambo
oanalaurisa
Scris: Monday, July 14, 2008 12:20 PM
Nivel

mariuta wrote:
ideea e ca zahar poate fi consumat si la varste mai mici de 4 luni, fara mari probleme (subiect inca controversat), de cei care nu au alta alternativa.

Asa e,insa uite,eu am cumparat un ceai de la Hipp si n-am observat ca are zahar si mi-a parut rau dupa aia,la fel cu cerealele,modelul vechi de cereale de la Milupa avea si zahar,am nimerit o cutie asa,insa pe modelul nou scrie fara zahar,fara gluten,etc.
oanalaurisa
Scris: Monday, July 14, 2008 12:22 PM
Nivel

Kiki wrote:

Asa si? tu stai sa le cauti pe alea gresite de pe net? fool
Este alegerea fiecarui parinte ce da copilului de mancare si daca are acordul pediatrului nu vad care este problema ta. rambo

O fi cautat retete pe net si le-o fi gasit pe astea,eu asa cred...in fine,acuma lasa ca stii tu ca e mai usor sa dea omu` cu paru` decat sa inteleaga ca se poate si altfel.In alta ordine de idei,eu daca as fi cautat retete si nu mi-ar fi convenit retetele gasite,as fi facut cum cred eu,n-as fi dat in cap la nimeni.
Ca doar si dr zic ca atunci cand faci ceai sa fierbi zahar in apa si pentru aia nu e nimeni obligat sa faca cum zice el.Dar nici nu se apuca nimeni sa se certe cu dr,nu?
Kiki
Scris: Monday, July 14, 2008 12:34 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Da, pai datul la cap e la moda...pale
oanalaurisa
Scris: Monday, July 14, 2008 1:06 PM
Nivel

Kiki wrote:
Da, pai datul la cap e la moda...pale

Asa e din pacate,dar stai linistita,ca daca era asa experta,nu cauta retete pe net....hohot
dya
Scris: Monday, July 14, 2008 1:11 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
anny@eva.ro wrote:
Lapte cu zahar ars (caramel) (dupa 4 luni)
Cine a pus reteta asta s-a gandit bine?cum sa dai copilului de 4 luni zahar. in al doilea rand laptele praf e si asa dulce.cititi bine inainte de a posta o reteta.sunt multe retete care nu sunt bune pt varsta la care sunt scrise.nu numai aici.cu bine la toti bebeii si parintii lor

Da tu draguta nu sti sa sortezi?maseluta
In fine....multi vad putini pricep.....duel .
Eu am copiat si imi sunt si-mi vor fi de folos multe dintre retetele astea asa ca fiecare este liber sa hotarasca ce-i da copilului .angel
De exemplu toata lumea este impotriva mierii de albine sub orice forma sub virsta de un an ...si daca eu am hotarit sa-i dau din cind in cind cite putin ce , o sa mi se ia capu???? Este alegerea mea.closedtopic
dya
Scris: Monday, July 14, 2008 1:13 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
oanalaurisa wrote:

Gesol? Mira nu a primit asa ceva...oricum,uite compozitia Gesol-ului

Pentru administrarea orala se folosesc sarurile de reechilibrare orala(Gesol). Ele sunt compuse din 3,5g clorura de sodiu, 2,5g bicarbonat de sodiu, 1,5g clorura de potasiu si 20g glucoza. Glucoza are rolul de a favoriza absorbtia intestinala de apa si electroliti. Unele preparate contin, in loc de bicarbonat de sodiu (care este instabil), 2,9g citrat trisodic. Sarurile si glucoza se gasesc ambalate in plicuri din folie de staniol. Se dizolva, in momentul folosirii, intr-un litru de apa sau ceai de menta.

Unde e zaharul?

Oana sa fii convinsa ca si Mira a primit in primele ore de viata Gesol in maternitate , toti bebeii primesc asa ceva pina ajung sa pape lapticul fie de la mami fie de la bibe.angel
shirel
Scris: Monday, July 14, 2008 1:48 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Eu am o intreaga carte cu retete pentru bebelusi de la 4 luni in sus.Daca vreti ceva
specific eu va sevesc .Majoritatea retelor
le-am probat pe Eden si au mers pina la un an.pupici pupici Uitasem am si meniuri .
oanalaurisa
Scris: Monday, July 14, 2008 3:15 PM
Nivel

shirel wrote:
Eu am o intreaga carte cu retete pentru bebelusi de la 4 luni in sus.Daca vreti ceva
specific eu va sevesc .Majoritatea retelor
le-am probat pe Eden si au mers pina la un an.pupici pupici Uitasem am si meniuri .

Daca ai timp si nu ti-e prea cald,acuma fiind si cu burtica si aproape la termen,iar in ultima perioada e cam nasol cu statul pe scaun,atunci scrie-ne.
lifeinhim
Scris: Sunday, July 20, 2008 2:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/19/2008
oanalaurisa wrote:
Asa e,insa uite,eu am cumparat un ceai de la Hipp si n-am observat ca are zahar si mi-a parut rau dupa aia,la fel cu cerealele,modelul vechi de cereale de la Milupa avea si zahar,am nimerit o cutie asa,insa pe modelul nou scrie fara zahar,fara gluten,etc.

E o moda si cu alimentatia. Acum 5 ani se dadea zahar, acum nu se da zahar, peste 5 ani se va descoperi ca e benefic ras, acum 10 ani se incepea diversificarea de la 6 saptamani, acum de la 6 luni. Sunt de acord in mare parte cu recomandarile curente, dar nimic nu-i batut in cuie si litera de lege!

Dya, mierea nu se da din cauza sporilor de toxina botulinica pe care ii contine si care pot declansa boala la bebe. Poti sa-i dai miere pasteurizata, insa, fara nici o problema, daca tu asa alegi. hearts
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.