Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Deci revin cum am promis borsul meu a fost gata cand am ajuns acasa, a trebuit numai sa ii adaug fideaua si borsul acru si e delicios! Ce-i drept e ca a trebuit sa prefierb un pic fasolea (dar asta numai ca s afiu sigura ca nu ajungem surse de gaz... )...in rest..totul a iesit perfect deocamdata... t-Mihaelatrebuie sa studiez manualul de folosinta ca sa nu vorbesc prostii. Nu stiu daca se shut off cand se termina, mancarea era calda cand am ajuns....revin dupa ce studiez manualul... Pentru mine deocamdata se merita, nu am stat inca o ora si jumatate prin bucatarie.... Cum mai experimentez cate ceva cum o sa postez... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| Praslea po?i încerca si sarmale sau ardei umpluti, iasa delicios. Eu nu am încercat sa fac ciorbe deoarece noi nu prea mancam, dar daca ai experimentat tu ciorba si a ie?it buna tare vreau sa încerc si eu , macar a?a de curiozitate. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Praslica , lasa fasolea la umflat in apa calda peste noapte si ai scapat de prefierbere.Arunci dimineata apa "cu gaze" ma bucur ca-ti place noua achizitie . Ghici ce, am pus si eu de fasole .
|
|

| t-mihaela wrote:Praslica , lasa fasolea la umflat in apa calda peste noapte si ai scapat de prefierbere.Arunci dimineata apa "cu gaze"  ma bucur ca-ti place noua achizitie .  Ghici ce, am pus si eu de fasole . Am pus si peste noapte fasolea dar parca nu am avut incredere deplina..... In seara asta am pus la high un amestec de pulpe de pui cu cartofi si mai multe chestii (oregano, bulion de rosii, scortisoara, usturoi)...oi vedea eu ce o sa iasa...:018: Maine am ore la scoala de soferie si tre sa las de mancare la balaurei... Va spun maine cum a iesit.... Ma bate un gand sa fac o ciorba de burta la oala asta, dar cred ca ramane pe weekendul viitor.... A dat boala slow cookerului in mine....sau dependenta... |
|

| Petronella wrote:Praslea po?i încerca si sarmale sau ardei umpluti, iasa delicios. Eu nu am încercat sa fac ciorbe deoarece noi nu prea mancam, dar daca ai experimentat tu ciorba si a ie?it buna tare vreau sa încerc si eu , macar a?a de curiozitate. Da, da, neparat sarmale!!!! Mai ales daca sunt fierte la low cred ca ies o minunatie!!!! Ce-i drept e ca eram si rupti de foame cand am ajuns, as fi mancat si din oala aia daca se putea... dar barbata-meu a spus ca a iesit bun...deci asa o fi.... |
|

| Revin...Inca nu am incercat nici o reteta din carti, fac tot in stilul meu, am facut bors de vita, a iesit tare bun, mai ales ca a fiert la low si a fiert carnea perfect...mai ales ca am pe cineva in casa care mesteca pana si supa... Nu am observat nici o diferenta in gust dintre borsul facut la oala pe aragaz si cel facut la slow cooker... |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Brava! SIncer, eu n-am incercat niciodata borsul la crock-pot da' imi dai curaj cand vad ce zici! EU am facut zilele trecute pulpe cu cartofi iar acum am un minestrone pe ultima suta de metri, miroase de -mi vine sa sar in oala direct |
|

| Mikaela sincer nu stiam ce e ala minestrone...invata omul cat traieste... Ce pun separat dupa ce sunt toate fierte sunt taiteii si borsul acru caci dupa cercetarile mele taiteii se topesc daca sunt fierti la slow cooker mult timp si borsul isi pierde din gust/valoare...Pulpele mi-au iesit cam...innotand cred ca am nimerit prea multa apa...Invat si eu din greselile mele, ce sa fac? :018: |
|

| Revin, il folosesc cu spor si chiar imi salveaza timp, am si eu timp de stat cu copiii nitel Mi-am luat ieri o carte de retete, l-am amenintat pe sot ca o sa-i pun semn in carte si o sa trebuiasca sa faca el... Pun un link de ce carte am luat, am gasit foarte multe retete bune de incercat. Pun linkul de pe amazon, nu am gasit altul, asa ca daca se considera ca fac reclama sau ceva .. http://www.amazon.com/Crock-Pot-Books-Appetizers-Soups-Dishes/dp/1450809073 |
|

| praslea_cel_voinic wrote:Mikaela sincer nu stiam ce e ala minestrone...invata omul cat traieste...  Ce pun separat dupa ce sunt toate fierte sunt taiteii si borsul acru caci dupa cercetarile mele taiteii se topesc daca sunt fierti la slow cooker mult timp si borsul isi pierde din gust/valoare...Pulpele mi-au iesit cam...innotand  cred ca am nimerit prea multa apa...Invat si eu din greselile mele, ce sa fac? :018:
Daaa, minestrone suna asa mai fancy, dar e mancare de legume, noua ne place, fii-mea mananca bine asa fasolea.
Taitetii/pastele se pun de regula spre sfarsit sau chiar la sfarsit daca le fierbi separat ca sa nu se lipeasca mancarea de la amidon. Eu cand fac mancare cu pui/pulpe de regula le pun inghetate si nu adaug apa.
Am mai facut varza murata/varza calita cu carne de porc (pork chops), mazare cu pui, cartofi noi mici rotunzi cu marar, n-am mai dat pe la subiectul asta cu noutati
Imi place cartea |
|

| Uite aici un link cu retete pt slow cooker si nu numai.
http://www.bettycrocker.com/search/searchresults?st=6&term=slow%20cooker#/?term=slow%2Bcooker&pi=5&ps=9
Am incercat lasagna, pulled pork cu coleslaw (asta ne place mult), aripi teriyaki (eu nu-s fan aripioare da' restul le mananca de zor cu telina si crema de branza), burrito (si asta e foarte bun), beef stroganoff, chicken pot pie (asta iar imi place mult), ham cu legume, chicken cu dumplings (un fel de coltunasi) -asta imi place enorm, paste cu sos alfredo
Nu le-am facut musai dupa reteta de pe Betty Crocker,da' m-am inspirat de aici la unele, eu nu pun niciodata cantitati perfecte conform retetei, doar la deserts fac exact, la restul de mancare pun dupa ochi si uneori mai schimb si din ingrediente, de ex. nu folosesc crema de ceapa sau broth-uri cu gust de vita sau pui si altele asemenea.
Acum am vazut ca sunt si ardei umpluti la slow cooker, chiar o sa incerc sa vad cum ies. N-am incercat sa fac deserturi, n-am idee cum ies, am vazut retete da' nu m-am riscat, poate in viitoru' apropiat.
|
|

| Oooooo, pai faci nu gluma la slow cooker! Multumesc mult pentru site! Si nu stiam faza cu pulpele, data viitoare o sa stiu ce sa fac sa nu mai innoate!
|
|

| Daaa, fac ca am oala de cativa ani deja, e salvarea noastra
Cu placere |
|

| Am facut ardei umpluti si sarmale, au iesit deliciosi!!!! Am pus peste noapte, dmineata m-am trezit in miros de ardei umpluti ....amintiri de acasa cand eram mai lenesa si mama era furnicuta... |
|

| Am pus ingredientele pentru ciorba de burta la slow cooker, mai putin burta pentru c anu vreau sa fiarba prea mult si sa fie gelatinoasa...vreau sa o termin cand ajung acasa, pana atunci, sa fiarba!!!! |
|
|