Retete pentru slow cooker
Subiectul anterior · Subiectul urmator
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, April 20, 2012 2:15 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Deci revin cum am promis yes yes yes borsul meu a fost gata cand am ajuns acasa, a trebuit numai sa ii adaug fideaua si borsul acru si e delicios! Ce-i drept e ca a trebuit sa prefierb un pic fasolea (dar asta numai ca s afiu sigura ca nu ajungem surse de gaz...ras )...in rest..totul a iesit perfect deocamdata...
t-Mihaelatrebuie sa studiez manualul de folosinta ca sa nu vorbesc prostii. Nu stiu daca se shut off cand se termina, mancarea era calda cand am ajuns....revin dupa ce studiez manualul...
Pentru mine deocamdata se merita, nu am stat inca o ora si jumatate prin bucatarie....dance
Cum mai experimentez cate ceva cum o sa postez...
Petronella
Scris: Friday, April 20, 2012 6:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/14/2010
Mesaje: 944
Praslea po?i încerca si sarmale sau ardei umpluti, iasa delicios. Eu nu am încercat sa fac ciorbe deoarece noi nu prea mancam, dar daca ai experimentat tu ciorba si a ie?it buna tare vreau sa încerc si eu , macar a?a de curiozitate. ras
t-mihaela
Scris: Friday, April 20, 2012 4:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Praslica , lasa fasolea la umflat in apa calda peste noapte si ai scapat de prefierbere.Arunci dimineata apa "cu gaze"ras ma bucur ca-ti place noua achizitie .bounce Ghici ce, am pus si eu de fasole .dance

praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, April 21, 2012 3:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
t-mihaela wrote:
Praslica , lasa fasolea la umflat in apa calda peste noapte si ai scapat de prefierbere.Arunci dimineata apa "cu gaze"ras ma bucur ca-ti place noua achizitie .bounce Ghici ce, am pus si eu de fasole .dance

dance pupici Am pus si peste noapte fasolea dar parca nu am avut incredere deplina.....alcool
In seara asta am pus la high un amestec de pulpe de pui cu cartofi si mai multe chestii (oregano, bulion de rosii, scortisoara, usturoi)...oi vedea eu ce o sa iasa...:018: Maine am ore la scoala de soferie si tre sa las de mancare la balaurei...ras Va spun maine cum a iesit....
Ma bate un gand sa fac o ciorba de burta la oala asta, dar cred ca ramane pe weekendul viitor....dance
A dat boala slow cookerului in mine....sau dependenta...topai
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, April 21, 2012 3:40 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Petronella wrote:
Praslea po?i încerca si sarmale sau ardei umpluti, iasa delicios. Eu nu am încercat sa fac ciorbe deoarece noi nu prea mancam, dar daca ai experimentat tu ciorba si a ie?it buna tare vreau sa încerc si eu , macar a?a de curiozitate. ras

Da, da, neparat sarmale!!!! Mai ales daca sunt fierte la low cred ca ies o minunatie!!!!
Ce-i drept e ca eram si rupti de foame cand am ajuns, as fi mancat si din oala aia daca se putea...hainoroc dar barbata-meu a spus ca a iesit bun...deci asa o fi....ras
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, April 27, 2012 1:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Revin...Inca nu am incercat nici o reteta din carti, fac tot in stilul meu, am facut bors de vita, a iesit tare bun, mai ales ca a fiert la low si a fiert carnea perfect...mai ales ca am pe cineva in casa care mesteca pana si supa...alcool Nu am observat nici o diferenta in gust dintre borsul facut la oala pe aragaz si cel facut la slow cooker...dance
mikaela
Scris: Saturday, April 28, 2012 12:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Brava! SIncer, eu n-am incercat niciodata borsul la crock-pot da' imi dai curaj cand vad ce zici! EU am facut zilele trecute pulpe cu cartofi iar acum am un minestrone pe ultima suta de metri, miroase de -mi vine sa sar in oala directessen
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, April 28, 2012 2:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Mikaela sincer nu stiam ce e ala minestrone...invata omul cat traieste...ras Ce pun separat dupa ce sunt toate fierte sunt taiteii si borsul acru caci dupa cercetarile mele taiteii se topesc daca sunt fierti la slow cooker mult timp si borsul isi pierde din gust/valoare...Pulpele mi-au iesit cam...innotand ras cred ca am nimerit prea multa apa...Invat si eu din greselile mele, ce sa fac? :018:
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, May 26, 2012 7:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Revin, il folosesc cu spor si chiar imi salveaza timp, am si eu timp de stat cu copiii nitel Mi-am luat ieri o carte de retete, l-am amenintat pe sot ca o sa-i pun semn in carte si o sa trebuiasca sa faca el...ras Pun un link de ce carte am luat, am gasit foarte multe retete bune de incercat.
Pun linkul de pe amazon, nu am gasit altul, asa ca daca se considera ca fac reclama sau ceva ..uff
http://www.amazon.com/Crock-Pot-Books-Appetizers-Soups-Dishes/dp/1450809073
mikaela
Scris: Saturday, May 26, 2012 8:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
praslea_cel_voinic wrote:
Mikaela sincer nu stiam ce e ala minestrone...invata omul cat traieste...ras Ce pun separat dupa ce sunt toate fierte sunt taiteii si borsul acru caci dupa cercetarile mele taiteii se topesc daca sunt fierti la slow cooker mult timp si borsul isi pierde din gust/valoare...Pulpele mi-au iesit cam...innotand ras cred ca am nimerit prea multa apa...Invat si eu din greselile mele, ce sa fac? :018:


Daaa, minestrone suna asa mai fancy, dar e mancare de legume, noua ne place, fii-mea mananca bine asa fasolea.

Taitetii/pastele se pun de regula spre sfarsit sau chiar la sfarsit daca le fierbi separat ca sa nu se lipeasca mancarea de la amidon. Eu cand fac mancare cu pui/pulpe de regula le pun inghetate si nu adaug apa.

Am mai facut varza murata/varza calita cu carne de porc (pork chops), mazare cu pui, cartofi noi mici rotunzi cu marar, n-am mai dat pe la subiectul asta cu noutati sorry

Imi place cartea newclap
mikaela
Scris: Sunday, May 27, 2012 4:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Uite aici un link cu retete pt slow cooker si nu numai.

http://www.bettycrocker.com/search/searchresults?st=6&term=slow%20cooker#/?term=slow%2Bcooker&pi=5&ps=9

Am incercat lasagna, pulled pork cu coleslaw (asta ne place mult), aripi teriyaki (eu nu-s fan aripioare da' restul le mananca de zor cu telina si crema de branza), burrito (si asta e foarte bun), beef stroganoff, chicken pot pie (asta iar imi place mult), ham cu legume, chicken cu dumplings (un fel de coltunasi) -asta imi place enorm, paste cu sos alfredoessen Chef

Nu le-am facut musai dupa reteta de pe Betty Crocker,da' m-am inspirat de aici la unele, eu nu pun niciodata cantitati perfecte conform retetei, doar la deserts fac exact, la restul de mancare pun dupa ochi si uneori mai schimb si din ingrediente, de ex. nu folosesc crema de ceapa sau broth-uri cu gust de vita sau pui si altele asemenea.

Acum am vazut ca sunt si ardei umpluti la slow cooker, chiar o sa incerc sa vad cum ies. N-am incercat sa fac deserturi, n-am idee cum ies, am vazut retete da' nu m-am riscat, poate in viitoru' apropiat.

praslea_cel_voinic
Scris: Monday, May 28, 2012 2:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Oooooo, pai faci nu gluma la slow cooker! pupici Multumesc mult pentru site!
Si nu stiam faza cu pulpele, data viitoare o sa stiu ce sa fac sa nu mai innoate!
computerlove
mikaela
Scris: Monday, May 28, 2012 5:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Daaa, fac ca am oala de cativa ani deja, e salvarea noastra ras

Cu placerecomputerlove computerlove
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, September 8, 2012 2:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
yes yes yes Am facut ardei umpluti si sarmale, au iesit deliciosi!!!! Am pus peste noapte, dmineata m-am trezit in miros de ardei umpluti ....amintiri de acasa cand eram mai lenesa si mama era furnicuta...hearts
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, April 19, 2013 2:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
Am pus ingredientele pentru ciorba de burta la slow cooker, mai putin burta pentru c anu vreau sa fiarba prea mult si sa fie gelatinoasa...vreau sa o termin cand ajung acasa, pana atunci, sa fiarba!!!! Angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.