|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Ma gandesc sa facem un "topic de bucate" , cu diverse retete de mancarici pe care le putem servi picilor peste 1 an.Eu in ultimul timp sunt in pana de idei, unde mai pui ca sunt si in cautare de....vocatie ...
Incep eu cu o reteta pe care as vrea sa o fac saptamana asta (nu intrebati cand anume ):
Sufleu de cartofi
Ingrediente necesare
1 l/2 kg cartofi, 250 g brinza, 2 linguri unt, 1 ceasca lapte, 2—3 oua.
Mod de preparare reteta
Pireul de cartofi se amesteca cu putina brinza rasa, doua galbenusuri, o ceasca cu lapte, sare si se bate bine.
Se adauga albusurile batute spuma.
Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se toarna compozitia si se coace, iar cind se serveste, se adauga deasupra smintina si unt proaspat.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Supa crema de conopida
Ingrediente necesare
1 conopida, 300 g cartofi, 2 linguri unt sau margarina, 1/4 litru lapte, 1 lingurita faina, sare.
Mod de preparare reteta
Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare.
Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeva mici buchetele de conopida, care se lasa la o parte.
Se pune untul la topit, se adauga faina si se lasa numai putin, astfel ca sa ramina alba.
Se toarna pireul de cartofi si de conopida, se subtiaza cu zeama in care au fiert si se adauga si laptele. Se pun buchetelele de conopida pastrate si se lasa supa sa mai. dea citeva clocote.
Se serveste cu piine prajita, brinza si unt, adaugate in ultimul moment. Se mai poate drege si cu galbenus si smintina. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Supa crema de mazare verde
Ingrediente necesare
1 kg mazare boabe, 2 linguri unt, 1/2 litru lapte, sare.
Mod de preparare reteta
Se fierbe mazarea cu apa clocotita si sare.
Se scurge de apa, se trece prin sita, se subtiaza cu zeama in care a fiert si cu lapte, se potriveste de sare, se lasa sa mai dea citeva clocote, apoi se serveste dreasa cu galbenus de ou, smintina si cu unt proaspat deasupra, adaugate in momentul cind se serveste la masa.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Supa crema de cartofi
Ingrediente necesare
1 kg eartofi, 1/2 litru lapte, 2 linguri unt sau margarina, 1 lingurita faina, sare.
Mod de preparare reteta
Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare.
Se potriveste cantitatea de apa,.ca sa nu ramina prea mult lichid dupa ce au fiert cartofii.
Cartofii bine fierti se dau prin sita, apoi, in oala in care se prepara supa, se pune untul la topit, se adauga faina, cartofii, zeama in care au fiert si laptele. Se potriveste de sare.
Se mai dau citeva clocote si se serveste fie cu piine prajita, fie cu brinza rasa pe deasupra. Se mai adauga putin unt Sau margarina si smintina in momentul cind se serveste. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Supa crema de orez
Ingrediente necesare
1pahar orez, 2 cepe, 2 linguri unt, 1/2 litru lapte, 2 oua.
Mod de preparare reteta
Se inabusa ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt, se adauga orezul, sarea, apoi apa sau zeama de oase si se lasa sa fiarba bine cam o ora.
Cind orezul este bine fiert, se trece prim sita, se adauga zeama ramasa si laptele.
Se mai da putin in clocot si se drege cu ou. inainte de a se servi la masa se adauga restul de unt.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Supa de dovleac
Ingrediente necesare
1 kg dovleac bun de copt, 1 litru de lapte, 50 g unt, 3 linguri de orez, sare, zahar (1 legatura de patrunjel verde).
Mod de preparare reteta
Dovleacul se curata, se scot semintele si se taie cubulete.
Se pune la fiert cu un pahar de apa, la foc mic, sub capac, iar cand s-a inmuiat se zdrobeste cu mixerul.
Se adauga lapte, sare, putin zahar si orez.
La sfarsit se adauga untul, iar cand acesta s-a topit, poate fi servita.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Supa de broccoli
Ingrediente necesare
400 g broccoli, 50 g unt sau 2 linguri de ulei, 200 ml smantana, 1 lingura de faina, 2 cuburi de supa de carne, piper alb macinat.
Mod de preparare reteta
Broccoli se curata, se spala si se taie bucati. Se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert sub capac, la foc mic.
Cateva bucati de broccoli se scot si se pun deoparte, iar restul se zdrobesc cu mixerul.
Se pun inapoi in supa, se dilueaza zeama cu putina apa, se adauga cuburile de supa, se condimenteaza si se mai fierb cateva minute.
Se face o pasta din faina si smantana, bucatile de broccoli scoase anterior se aseaza la loc in supa si se da intr-un clocot. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Stie cineva o reteta de preparare a ficatelului, pentru copii peste un an? Ca parca nu mai merge sa -l dau tot fiert si tocat in piureu! |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Uite aici retete pentru pici: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=topics&f=124
Poate gasesti ceea ce te intereseaza... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc!Am sa caut! |
|
|