Retete pentru pitici
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 10:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Ma gandesc sa facem un "topic de bucate"sic , cu diverse retete de mancarici pe care le putem servi picilor peste 1 an.Eu in ultimul timp sunt in pana de idei, unde mai pui ca sunt si in cautare de....vocatieras ...

Incep eu cu o reteta pe care as vrea sa o fac saptamana asta (nu intrebati cand anumeras ):

Sufleu de cartofi

Ingrediente necesare

1 l/2 kg cartofi,
250 g brinza,
2 linguri unt,
1 ceasca lapte,
2—3 oua.

Mod de preparare reteta

Pireul de cartofi se amesteca cu putina brinza rasa, doua galbenusuri, o ceasca cu lapte, sare si se bate bine.

Se adauga albusurile batute spuma.

Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se toarna compozitia si se coace, iar cind se serveste, se adauga deasupra smintina si unt proaspat.


stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 11:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Supa crema de conopida

Ingrediente necesare

1 conopida,
300 g cartofi,
2 linguri unt sau margarina,
1/4 litru lapte,
1 lingurita faina,
sare.

Mod de preparare reteta

Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare.

Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeva mici buchetele de conopida, care se lasa la o parte.

Se pune untul la topit, se adauga faina si se lasa numai putin, astfel ca sa ramina alba.

Se toarna pireul de cartofi si de conopida, se subtiaza cu zeama in care au fiert si se adauga si laptele. Se pun buchetelele de conopida pastrate si se lasa supa sa mai. dea citeva clocote.

Se serveste cu piine prajita, brinza si unt, adaugate in ultimul moment.
Se mai poate drege si cu galbenus si smintina.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 11:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Supa crema de mazare verde

Ingrediente necesare

1 kg mazare boabe,
2 linguri unt,
1/2 litru lapte,
sare.

Mod de preparare reteta

Se fierbe mazarea cu apa clocotita si sare.

Se scurge de apa, se trece prin sita, se subtiaza cu zeama in care a fiert si cu lapte, se potriveste de sare, se lasa sa mai dea citeva clocote, apoi se serveste dreasa cu galbenus de ou, smintina si cu unt proaspat deasupra, adaugate in momentul cind se serveste la masa.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 11:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Supa crema de cartofi

Ingrediente necesare

1 kg eartofi,
1/2 litru lapte,
2 linguri unt sau margarina,
1 lingurita faina,
sare.

Mod de preparare reteta

Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare.

Se potriveste cantitatea de apa,.ca sa nu ramina prea mult lichid dupa ce au fiert cartofii.

Cartofii bine fierti se dau prin sita, apoi, in oala in care se prepara supa, se pune untul la topit, se adauga faina, cartofii, zeama in care au fiert si laptele. Se potriveste de sare.

Se mai dau citeva clocote si se serveste fie cu piine prajita, fie cu brinza rasa pe deasupra. Se mai adauga putin unt Sau margarina si smintina in momentul cind se serveste.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 11:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Supa crema de orez

Ingrediente necesare

1pahar orez,
2 cepe,
2 linguri unt,
1/2 litru lapte,
2 oua.

Mod de preparare reteta

Se inabusa ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt, se adauga orezul, sarea, apoi apa sau zeama de oase si se lasa sa fiarba bine cam o ora.

Cind orezul este bine fiert, se trece prim sita, se adauga zeama ramasa si laptele.

Se mai da putin in clocot si se drege cu ou. inainte de a se servi la masa se adauga restul de unt.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 11:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Supa de dovleac

Ingrediente necesare

1 kg dovleac bun de copt,
1 litru de lapte,
50 g unt,
3 linguri de orez,
sare,
zahar
(1 legatura de patrunjel verde).

Mod de preparare reteta


Dovleacul se curata, se scot semintele si se taie cubulete.

Se pune la fiert cu un pahar de apa, la foc mic, sub capac, iar cand s-a inmuiat se zdrobeste cu mixerul.

Se adauga lapte, sare, putin zahar si orez.

La sfarsit se adauga untul, iar cand acesta s-a topit, poate fi servita.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 16, 2006 11:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6678
Supa de broccoli

Ingrediente necesare

400 g broccoli,
50 g unt sau 2 linguri de ulei,
200 ml smantana,
1 lingura de faina,
2 cuburi de supa de carne,
piper alb macinat.

Mod de preparare reteta

Broccoli se curata, se spala si se taie bucati. Se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert sub capac, la foc mic.

Cateva bucati de broccoli se scot si se pun deoparte, iar restul se zdrobesc cu mixerul.

Se pun inapoi in supa, se dilueaza zeama cu putina apa, se adauga cuburile de supa, se condimenteaza si se mai fierb cateva minute.

Se face o pasta din faina si smantana, bucatile de broccoli scoase anterior se aseaza la loc in supa si se da intr-un clocot.
Miri
Scris: Wednesday, November 29, 2006 12:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Stie cineva o reteta de preparare a ficatelului, pentru copii peste un an?
Ca parca nu mai merge sa -l dau tot fiert si tocat in piureu!
Kiki
Scris: Wednesday, November 29, 2006 12:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Miri
Scris: Wednesday, November 29, 2006 12:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mesaje: 16505
Multumesc!Am sa caut!flowers
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.