Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| MihalacheAna wrote:Nici eu nu sunt de acord cu Paula.Mezeluri(ar putea fi inlocuite cu muschiulet/slaninuta de casa),ketchup,mustar,maioneza ...Dar,na...fiecare isi invata copilul cum stie...
Paula este o adolescenta de vreo 15 ani, care nu stia cum sa para mai mare asa ca ...a mintit putin. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Aoleu! Am vazut mai multe postari de-ale ei,care mi s-au parut putin ciudate,dar nu am stiut de asta! |
|
| bereea wrote:Ai imaginatie!
Multumesc! Si nici nu e greu... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu am in minte imagiea unor copii basarabeni deportai in Siberia cu bunicii,dupa cativa ani cineva le-a dat un mar ,erau vreo 5,au pus marul ala pe masa si l-au privit o vreme apoi bunica l-a taiat in felii si le-a dat copiilor pe rand, tinea felia cu amandoua mainile parca sa n-o scape .Si mai am o imagine in minte a unui copil african care culege boabele de orez din nisip ,asta poate o stiti si voi.Nu cred ca o sa fac vreodata figuri amuzante cu alimentele doar sa fie "fun" ,daca plodului i-e foame sa manance daca nu, sa stea departe sa lase pe altii sa manace. Eu sunt mai stricta in privinta mancarii in general.Era o reclama la MCDonald ,sloganul zicea "It's ok to play with food" si ai mei copii buimaciti cum e ok cand eu mereu le repet ca nu e ok si chiar am reguli severe la masa ,mancarea e un dar de la D-zeu s-ar putea maine sa n-o mai ai asa ca pretuieste-o la adevarata valoare adica aceea de a te hrani. |
|
| t-mihaela wrote:Eu am in minte imagiea unor copii basarabeni deportai in Siberia cu bunicii,dupa cativa ani cineva le-a dat un mar ,erau vreo 5,au pus marul ala pe masa si l-au privit o vreme apoi bunica l-a taiat in felii si le-a dat copiilor pe rand, tinea felia cu amandoua mainile parca sa n-o scape .Si mai am o imagine in minte a unui copil african care culege boabele de orez din nisip ,asta poate o stiti si voi.Nu cred ca o sa fac vreodata figuri amuzante cu alimentele doar sa fie "fun" ,daca plodului i-e foame sa manance daca nu, sa stea departe sa lase pe altii sa manace. Eu sunt mai stricta in privinta mancarii in general.Era o reclama la MCDonald ,sloganul zicea "It's ok to play with food" si ai mei copii buimaciti cum e ok cand eu mereu le repet ca nu e ok si chiar am reguli severe la masa ,mancarea e un dar de la D-zeu s-ar putea maine sa n-o mai ai asa ca pretuieste-o la adevarata valoare adica aceea de a te hrani.
Mi-a placut! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| MihalacheAna wrote:Nici eu nu sunt de acord cu Paula.Mezeluri(ar putea fi inlocuite cu muschiulet/slaninuta de casa),ketchup,mustar,maioneza ...Dar,na...fiecare isi invata copilul cum stie... Eu fac cateodata barcuta din pepene...Am niste poze de vara trecuta Si va veti da seama din poze cum se "prepara" Aveti nevoie de doua felii de pepene(1 felie pepene rosu,1 felie pepene galben),niste forme pentru prajiturele si cativa scobitori. Va pun acum pozele: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/bucate_apetisante_foarrte_haioase_pentru_copii35_ani-4862/#78394 |
|
|
Da,nu sunt ale mele pozele.O prietena mi-a dat pozele pentru-ca eu nu facusem de mult,si am rugat-o sa mi le dea sa pun aici,pe forum.Stiu "reteta" de la ea.
O.T. Nu as face ca Paula
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| MihalacheAna wrote:Da,nu sunt ale mele pozele.O prietena mi-a dat pozele pentru-ca eu nu facusem de mult,si am rugat-o sa mi le dea sa pun aici,pe forum.Stiu "reteta" de la ea. Eu fac cateodata barcuta din pepene... Am niste poze de vara trecuta
O.T. Nu as face ca Paula
Ca tot ai pomenit de ea, aveti cateva lucruri in comun: mintitul si neutilizarea spatiului dupa semnele de punctuatie... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| vanina wrote:
Ca tot ai pomenit de ea, aveti cateva lucruri in comun: mintitul si neutilizarea spatiului dupa semnele de punctuatie...
Vanina,mi-a placut sa stii!
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am deschis acest topic cu scopul de-a posta retete pentru copilasi....dar sa ajuns la ceva de nedescris imi pare foarte rau de copii care nu au ce manca,donez saptamanal bani iar de mancare nu-mi bat joc ....copii mei stiu sa o aprecieze,iar la scoala au ore de gatit,chiar si acasa ii las sa ma ajute pe la bucatarie! Haide-ti sa postam retete,poze cu retete...copilasii le apreciaza |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ingeras - ai libertatea de a posta ce iti doresti si ce ti se pare legat de subiect ! Ignora si ..... asteptam sugestii !!!! |
|
|
Briose de paste
250 gr.faina 400gr.zahar 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 gr.unt sau margarina 180 ml.apa 2 oua 180 ml.lapte 1 lingurita esenta de vanilie putina sare
Pentru decor: se face o pasta din zahar pudra cu apa(la dorinta se poate adauga colorant alimentar in pasta de zahar si putin unt sau margarina daca se doreste decorul mai cremos) bombonele
Pentru copt paharele(cupe)de hartie pergament)
Intr-un castron se pune faina,zaharu,praful de copt,bicarbonatul si untul(margarina).Se amesteca bine,apoi se adauga laptele,apa,ouale batute,esenta.Se mixeaza(cu mixerul)3 minute. Aluatul se pune cu lingurita in cupe si se dau la cuptor pentru 15-20 minute. Se decoreaza dupa dorinta voastra sau a copiilor,anul acesta Madalina a ales decorul
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| foarte nostime, Ingeras. Iar pentru faptul ca va faceti timp sa aveti aceste activitati cu copiii nu pot decat sa va admir. |
|
| bereea wrote:foarte nostime, Ingeras. Iar pentru faptul ca va faceti timp sa aveti aceste activitati cu copiii nu pot decat sa va admir.
Multumesc copilasii sunt prioritate pentru noi;incercam sa le facem fiecare zi diferita,nu ne place rutina.... |
|
|