Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Arata apetisanti!Ce pofta mi-ai facut |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Waw,ce bine arata! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2009 Mesaje: 1842
| inger7,carla |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Mmmm....ma inscriu si eu la o portie ca ale mele sunt gata de muuult. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| pun si eu reteta de diplomat cu mere coapte:
se coc merele in cuptor, fara cotor, taiate in 2 sau 4, curatate sau nu de coaja dupa cum preferati - intr-o oala care in prealabil a fost tapetata cu zahar topit (jumatate de cana sau 3 sferturi) si putin unt/marga, adaugand cam la fiecare 2 straturi putina zeama de lamaie, 1 lingura mare de zahar si scortisoara.. zaharul de pe ele se va carameliza
cand le scoti din cuptor mai adaugi putin unt deasupra
500 ml de frisca lichida se bat bine si se dau la rece
merele se scurg si siropul ramas de la ele se foloseste pt topirea gelatinei, adaugand 400 ml lapte/apa (sa fie in total maxim 750 ml de sirop) - in acest sirop se dizolva pe baie de apa 4 pliculete de 10 g de gelatina (total 40g) amestecand continuu
cand s-a dizolvat toata gelatina si siropul s-a ingrosat se ia de pe aragaz si se lasa la racit
in timpul asta se tapeteaza fundul unui vas de forma tortului cu ce fructe doriti
dupa ce s-a racit siropul cu gelatina se amesteca cu frisca, obtinand o pasta cam de consistenta aluatului de clatite sau putin mai groasa
aceasta pasta se toarna in forma, alternand cu cate un strat de mere coapte care intre timp s-au racit bine si au mai stat la scurs..
asa arata la final vasul care se da la rece pt cateva ore
cand s-a intarit bine il intorci pe o tava/farfurie si gata tortul:
Pofta buna!
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Buli,cred ca a fost delicios am salvat reteta,poate o fac si eu sper sa-mi iasa. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Buli, grozav! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Buli |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/18/2009 Mesaje: 175
| Buli, grozav si cred ca este delicios.... Iuli, cum trebuie sa fie aluatul ?mai moale? si cat se framanta pina se da jos de pe vas si de pe miini? Ca nu ma prea pricep |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Eu framant aluatul pana se dezlipeste de maini. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Buli |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Am gasit de curand o reteta gustoasa si usor de facut asa ca o trec aici si pentru voi, poate va dori cineva sa o faca mai ales ca ingredientele le gasim mai mereu prin casa. Eu am sa-i spun Tarta cu oua Ingrediente aluat(se poate folosi si aluat de placinta): - 1 iaurt mic - 8 linguri de ulei - 1 lingurita de bicarbonat de sodiu - putina sare - faina cat cuprinde Se amesteca iaurtul cu uleiul, se adauga sarea, bicarbonatul si faina pana se obtine un aluat moale, elastic.
Ingrediente umplutura: - 6 oua - 100 - 150ml smantana - salam, sunculita, piept de pui (ce aveti prin casa) la apreciere (eu am folosit piept de pui taiat cubulete si prajit) - 1 legatura de patrunjel - sare, piper, putina boia Se amesteca 2 oua cu celelalte ingrediente
Intr-o cratita sau forma de tarta (eu nu am avut) unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune aluatul intins dupa care umplutura peste care se sparg inca 4 oua si se mai presara putina sare dupa care se baga la cuptor la foc puternic pentru 30 - 35 min.
Cred ca trebuia sa intep putin aluatul cu o scobitoare ca vad ca s-a umflat putin la mijloc dar in rest garantez ca e foarte buna. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Iuli,yami,yami apetisant! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Iuli, interesanta reteta si arata foarte fain |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| |
|
|