Retete de tot felu(dulciuri,mancaruri,aperitive e.t.c)pas cu pas!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Saturday, November 28, 2009 6:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Arata apetisanti!Ce pofta mi-ai facutessen essen essen
carla
Scris: Saturday, November 28, 2009 7:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Waw,ce bine arata!
georgy
Scris: Sunday, November 29, 2009 7:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2009
Mesaje: 1842
inger7,carlathankyoupupici pupici computerlove
Iuli
Scris: Sunday, November 29, 2009 8:01 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Mmmm....ma inscriu si eu la o portie ca ale mele sunt gata de muuult. essen
bulibuli
Scris: Sunday, November 29, 2009 8:44 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
pun si eu reteta de diplomat cu mere coapte:

se coc merele in cuptor, fara cotor, taiate in 2 sau 4, curatate sau nu de coaja dupa cum preferati - intr-o oala care in prealabil a fost tapetata cu zahar topit (jumatate de cana sau 3 sferturi) si putin unt/marga, adaugand cam la fiecare 2 straturi putina zeama de lamaie, 1 lingura mare de zahar si scortisoara.. zaharul de pe ele se va carameliza


cand le scoti din cuptor mai adaugi putin unt deasupra


500 ml de frisca lichida se bat bine si se dau la rece




merele se scurg si siropul ramas de la ele se foloseste pt topirea gelatinei, adaugand 400 ml lapte/apa (sa fie in total maxim 750 ml de sirop) - in acest sirop se dizolva pe baie de apa 4 pliculete de 10 g de gelatina (total 40g) amestecand continuu


cand s-a dizolvat toata gelatina si siropul s-a ingrosat se ia de pe aragaz si se lasa la racit


in timpul asta se tapeteaza fundul unui vas de forma tortului cu ce fructe doriti



dupa ce s-a racit siropul cu gelatina se amesteca cu frisca, obtinand o pasta cam de consistenta aluatului de clatite sau putin mai groasa



aceasta pasta se toarna in forma, alternand cu cate un strat de mere coapte care intre timp s-au racit bine si au mai stat la scurs..



asa arata la final vasul care se da la rece pt cateva ore



cand s-a intarit bine il intorci pe o tava/farfurie si gata tortul:



Pofta buna!

Mela
Scris: Sunday, November 29, 2009 12:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Mesaje: 13514
Buli,cred ca a fost delicios essen am salvat reteta,poate o fac si eu thumleft sper sa-mi iasa.
Iuli
Scris: Tuesday, December 1, 2009 9:28 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Buli, grozav! thumright
Ana
Scris: Tuesday, December 1, 2009 9:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Bulicool
monicaiulia
Scris: Wednesday, December 2, 2009 1:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/18/2009
Mesaje: 175
Buli, grozav si cred ca este delicios....Chef
Iuli, cum trebuie sa fie aluatul ?mai moale? si cat se framanta pina se da jos de pe vas si de pe miini?maseluta Ca nu ma prea pricep plans plans plans
Iuli
Scris: Wednesday, December 2, 2009 7:54 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
monicaiulia wrote:
Buli, grozav si cred ca este delicios....Chef
Iuli, cum trebuie sa fie aluatul ?mai moale? si cat se framanta pina se da jos de pe vas si de pe miini?maseluta Ca nu ma prea pricep plans plans plans
Eu framant aluatul pana se dezlipeste de maini.
raly
Scris: Wednesday, December 2, 2009 6:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25890
Bulifirstprize firstprize firstprize
Iuli
Scris: Wednesday, February 24, 2010 8:25 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Am gasit de curand o reteta gustoasa si usor de facut asa ca o trec aici si pentru voi, poate va dori cineva sa o faca mai ales ca ingredientele le gasim mai mereu prin casa. Eu am sa-i spun Tarta cu oua
Ingrediente aluat(se poate folosi si aluat de placinta):
- 1 iaurt mic
- 8 linguri de ulei
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- putina sare
- faina cat cuprinde
Se amesteca iaurtul cu uleiul, se adauga sarea, bicarbonatul si faina pana se obtine un aluat moale, elastic.


Ingrediente umplutura:
- 6 oua
- 100 - 150ml smantana
- salam, sunculita, piept de pui (ce aveti prin casa) la apreciere (eu am folosit piept de pui taiat cubulete si prajit)
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, putina boia
Se amesteca 2 oua cu celelalte ingrediente




Intr-o cratita sau forma de tarta (eu nu am avut) unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune aluatul intins dupa care umplutura peste care se sparg inca 4 oua si se mai presara putina sare dupa care se baga la cuptor la foc puternic pentru 30 - 35 min.





Cred ca trebuia sa intep putin aluatul cu o scobitoare ca vad ca s-a umflat putin la mijloc dar in rest garantez ca e foarte buna.
shirel
Scris: Thursday, February 25, 2010 8:35 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Iuli,yami,yami apetisant!newclap newclap newclap
bereea
Scris: Thursday, February 25, 2010 8:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
Iuli, interesanta reteta si arata foarte fainnewclap newclap
teea09
Scris: Friday, February 26, 2010 7:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/31/2008
Mesaje: 4262
essen essen essen
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.