Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| pare racoritor. am sa-l incerc si eu. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Superr apetisant |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Iuli,super |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Iuli |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Se pot folosi in loc de piscoturi si biscuiti. Eu ultima data asa am facut - mai ales ca aveam o multime de biscuiti prin casa, cum ii tot dau fetitei. A iesit la fel de bun. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Rody,Iuli |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| iuli |
|
| Si pentru ca va placut tortul va scriu si reteta de rulada. Este foarte usoara, poate o stiti deja... Rulada cu dulceata si nuca. - 6 oua - 6 linguri de zahar - 6 linguri de faina - un borcan mic de dulceata - nuca macinata (sau alune macinate,nuca de cocos) la apreciere Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile cu zaharul se bat spuma dupa care se adauga usor, amestecand cu o lingura de lemn, galbenusurile si faina (ca pentru blatul de tort ). Compozitia se aseaza intr-o tava mare unsa si tapetata cu faina (sau acoperita cu harie de copt) si se da la cuptor pentru 15 min.
 Se umezeste un prosop de bucatarie si cand se scoate din cuptor blatul se rastoarna pe acest prosop si se ruleaza impreuna cu acesta. Se lasa asa cam 2 - 3 min.
 Se scoate blatul din prosop si se unge cu dulceata amestecata cu nuca macinata dupa care se ruleaza la loc si se acopera cu glazura.

La fel se poate face si cu budinca, frisca, divarese creme. Mie insa imi place cel mai mult cea cu dulceata si nuca. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Waw!Ce deliciu!Noi mereu cumparam rulada,ca ne place.Saptamana asta fac surpriza familiei |
|
| inger7 wrote:Waw!Ce deliciu!Noi mereu cumparam rulada,ca ne place.Saptamana asta fac surpriza familiei Ma bucur ca i-ti place. Este si mult mai sanatoasa fata de cea cumparata din suprmaketuri. |
|
| Prajitura cu finetti.
Se face un sirop din 200g de zahar caramelizat si stins cu 200ml cafea calda.
 Foi: din 2 galbenusuri, 100g zahar, 100ml lapte, 100ml ulei, 100ml de sirop racit, 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet(sau praf de copt), faina cat cuprinde - se face un aluat din care se coc 4 foi pe dosul unei tavi. Mai intai se amesteca galbenusurile cu zaharul
 Apoi se adauga laptele, uleiul, siropul
 Se mai adauga si bicrbonatul stins si faina
 Se coc cele 4 foi
 Crema: 400ml lapte, 3 lingurii de cacao, 6 linguri de faina, 3 linguri de zahar, siropul ramas se fierb pana se ingroasa iar cand este pe jumatate racita se adauga jumatate de pachet de margarina
 Se ung foile cu crema iar deasupra se pune finetti sau orice fel de crema de ciocolata din comert
 Pentru voi special am pastrat o "portie virtuala"
 Pofta buna! |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Wow Iuli balesc pe aici super arata.Gata scuze de intarziere sunt in drum spre tine.Sper ca mai ai vreo bucatica |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Iuli o adeavarata bucatareasa!!!! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Aoleo , ce-mi faceti voi mieeee ! |
|

Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Cate bunatatti pe aici |