Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Dragele mele fete,va invit sa postati retete de tot felul pas cu pas,asa ne va fi mai usor daca vedem cum se fac unele retete. Spor la gatit |
|

| Hai ca dau e startul!
TARTA CU CAISE
Pt foietj!
500 g faina 500g marcarina 300 ml apa 1 lingura de otet Un praf de sare
Umplutura
Cateva caise cat sa acopere tavita sau unde faceti(nu stiu exact cat incape,depinde in o faceti)! 30 g frisca lichida 2 aoua 50 g zahar(dac vrti sa fie mai dulce puneti mai mult zahar,eu am facut mai nedulce)! 1 pliculet de zahar vanilat 1 pic de sare
Se ia un lighenus si se pun toate ingredientele la un loc.Margarina trebuie sa fie nici moale si nici tare,potrivita.Nu topiti margarina ca nu mai iese aluatul pe urma!
 Trebuie sa iasa asa aluatul!
 Apoi se iau o buctica cat o tarata si se intnde cu facaletul!
 Se pune in forma sau in ce aveti si se inteapa cu furculita!
 Se aranjeaza caisele in forma,dupa care se baga la cuptor 20 de minute!
 Intre timp se prepara intr-un caston,sau ce aveti se prepara 30 g lichida,cu oulale,pliculetul de zahar vanilat si un pic de sare!
 dupa ce se scote tarta de la cuptor(dupa cele 20 minute,se toarna compozitia peste caise,dupa care se introduce din nou la cuptor 50 minute la 175°C

Pofta mare!Daca nu intelegeti ceva sunt aici |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| arata asa de bine!!!! |
|

| Mersi |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Da-mi si mie o bucatica,m-am lenevit in ultima vreme |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Rody cred ca fac si eu,dar cu alte fructe,poate cu mure,ca sunt pe toate drumurile Felicitari gospodino! |
|

| Carla, te-a da daca mai era insa haplea Elo si tasu au ras tot,nici macar o bucatia nu mi-a lasat si mie.Adica eu fac si ei manaca,dar macar din respect pute-au sa-mi lase si mie o bucatica!
Inger, poti face cu ce vrei tu.Coca merge la orice tarta |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Rody, vreau si eu! |
|

| Am uitat sa zic ca,din compozita dat de mai sus puteti face 4,5 tarte.eu dupa am folosit pt o tarta restul la congelator.Cel mai bine e sa le inpartiti in parti egale si apoi sa scoteti cand aveti chef finca odata ce ati deconglat nu mai se poate recongela la loc,nu este sanatos! Din acesta coc eu fac cu succes ,strudele cu mere chiar si pizza.Aceasata cococ e de fapt un foietaj mai usor.Mama soarca ma invatat
P.S daca aveti de gand sa puneti si voi o retea va rog sa va scrieti numele pe pozici sa nu fie copiate de cineva |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Rody, in week-end le voi face si eu reteta de tarta la baietii mei. Multumim frumos! |
|

Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Super reteta de tarta, ce crez ca nu fac si eu ??? ca daca nu vin la voi |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Rody m-ai terminat balesc aici de parca as fi graviduta |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Buna reteta, Rody. Cred ca am sa incerc si eu. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Vin si eu cu o reteta de tort cu iaurt si fructe foarte simpla, care-mi place mult si pe care o tot fac in ultimul timp la diferite ocazii. Tort cu iaurt si fructe. Ingrediente: -300g piscoturi - 450ml iaurt - 500ml frisca sau 2 plicuri si1 plic pentru decor - 100g zahar pudra - 2 plicuri de gelatina - 1 compot de ananas sau alte fructe (dupa preferinta) Se amesteca iaurtul cu cele 100g de zahar pudra si cu frisca batuta. Se incorporeaza si bucati de fructe din compot precum si putin suc. Peste gelatina se toarna 100ml apa si se lasa sa se inmoaie putin dupa care se pune pe foc pana se topeste (fara insa a o fierbe). Gelatina gata preparata se toarna peste iaurtul amestecat cu frisca. O cratita captusita cu folie alimentara se tapeteaza cu piscoturi
 Se toarna compozitia in cratita si se lasa la frigider pana a doua zi (de seara pana dimineata).
 Se scoate de la frigider , se rastoarna pe o tava si se decoreaza dupa preferinte cu frisca si fructe.
 Acest tort a fost facut in 22mai cand am facut 5 ani de casatorie (fotografiile le am ca au mai fost puse undeva pe net). Si cel de ziua fetitei tot asa a fost facut. |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Mmm, super reta ta, Iuli. Multumim frumos. |
|
|