Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Paaaaaaaaaiii...unde e mami reteta?Ca tocmai ma pregateam sa te intreb daca e comestibila.... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Pui cu orez:
-2 ling ulei de masline -1 capatana usturoi -1/2 ceapa taiata pestisor -1 ardei rosu gras, taiat felii -3 rosii coapte, fara pielita si taiate marunt -2 cani bucatele ( felii ) piept de pui -1 cana orez -sare, dupa gust
Intr-o tigaie se calesc bucatile de pui. Apoi se calesc usturoiul, ceapa, ardeiul. Se adauga puiul calit mai devreme si rosiile. Se acopera tigaia si se lasa la foc timp de 20 minute. Separat, se fierbe orezul peste care se va adauga legumele si puiul.
Se serveste cald, cu salata.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pui chinezesc:morcovi, telina, patrunjel (radacinoase-in ce cantitate doreste fiecare), piept de pui, 2-3 linguri bulion/suc de rosii, 1 pahar smantana, cascaval. Pieptu' de pui se taie fasii si se rumeneste intr-o lingura de ulei. Morcovii, telina si patrunjelu' dati prin razatoarea cu gauri mari se adauga peste carne si se lasa la calit, picurandu-se din cand in cand umpik de apa. Se adauga condimente (sare, Delikat, boia de ardei, piper), bulionu' si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se toarna la final smantana si se rade cascaval. Pofta buna! |
|
| uuupsss....acu' am observat ca am omis ardeiu'..............Pe langa radacinoase se adauga si 2-3 ardei grasi taiati cubulete. Da o aroma deosebita mancarii. Scuze de greseala! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Taki, abia astept sa incerc reteta ta. Suna tare bine si sigur este si delicioasa. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| stele_pe_cer wrote:Paaaaaaaaaiii...unde e mami reteta?Ca tocmai ma pregateam sa te intreb daca e comestibila.... Paiiii.... nici eu nu stiu, dar cum avem printre noi si mamici care stau in China acum, ... , asteptam sa vad ce ne recomanda. |
|

| Poinssettia wrote:Taki, abia astept sa incerc reteta ta. Suna tare bine si sigur este si delicioasa.
Sa-mi spui cum ti-a iesit...si daca iese buna va mai dau o reteta |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Initial am vrut sa fac reteta Alinei dar cum nu am gasit rosii prin cartier am pus in tigaie reteta Ilinkai. A iesit super bunutza cu cateva adaugiri facute de sotul meu. Adica el nu-i cu smantana si m-a pus sa-i scot o farfurie de papa inainte de adaugarea lactatelor. El si-a turnat putin sos de soia si pasta de ardei iute si i-a placut la nebunie. Si mie mi-a placut papa facuta conform retetei cu smantana si cascaval. Partea frumoasa a fost ca am gasit legumele din reteta gata taiate si curatate la magazin la produse congelate: se numeste supa Julien. Asa ca am facut mancare super rapid!
Dupa ce gasesc rosii pun in aplicare si puiul lui Taki. |
|
| Io una nu stiu deloc sa gatesc mancare chinezeasca, pentru ca este atat de ieftin sa mananci la restaurant, ca nu m-am invrednicit sa invat. Oricum, ce pot sa va spun este ca mancarea chinexeasca din China nu are nici in clin nici in maneca cu cea din Europa sau din America. Nu gasesti aici pui Shanghai, pui cu smantana, pui cu orez. Orezul nu se amesteca cu mancarea, se mananca la sfarsitul mesei, sa te saturi, nu se mananca cu mancarea, ca ii strica gustul. Nu se consuma nici un fel de produse lactate (branza, smantana, iaurt) la gatit, mncarea se prepara foarte rapid, astfel incat sa isi pastreze proprietatile 9fie sa prajeste in ulei foarte incins cateva minute, fie se pune pe abur sau se fierbe. Se folosesc tot felul de mirodenii, arome si condimente care la noi nici macar nu se gasesc, sosul de soia este nelipsit, branza de soia (tofu) este iarasi la loc de cinste. La masa nu se bea apa sau suc, inainte si dupa se bea ceai neindulcit iar in timpul mesei se bea supa.
feluri de mancare cate in luna si in stele, nu ai cum sa nu gasesti ceva sa iti placa, indiferent ce preferinte culinare ai avea. |
|

| Te cred ca mancarurile traditionale chinezesti sunt diferite, si astea din japonia sunt diferite, fata de ce gasim noi in cartile de bucate...dar nu-i poti da unui roman sa manance orezul pus intr-un bol separat si puiul cu alune intr-o farfurie separata...ca sa nu mai zic de supa.
De exemplu, sotului meu nu-i place sa-i pun in aceeasi farfurie si orezul si mancarea ( el vrea separat si in boluri specifice ), supa, iarasi in bol specific pentru ca ei sorb, nu ca noi, romanii de mancam cu lingura. Si aici este renumit ceaiul verde ( care pana la urma nu stiu ce origine are: chinezesc sau japonez, ca astia de aici spun ca este facut de ei, dar eu am citit ca este facut de China ) care il beau la sfarsitul mesei.
Se spune ca ceaiul verde este bine sa-l bei dupa terminarea mesei pentru ca are in proprietati elemente ce elimina grasimea ( mancarea lor fiind totusi grea la stomac ).
Eu sunt fan mancare chinezeasca, dar o mananc in felul meu ( nu stau cu o mie si una de castronase pe masa ). |
|
| Eu deja nu mai pot sa mananc mancarea chinezeasca amestecata, nici sa o mananc cu furculita nu pot, parca nu intra bine pe gat... |
|

| Pui cu susan
- 4 buc. piept de pui ( aprox 150 gr), - 2 linguri unt, - 2 linguri sos de soia, - 100 gr faina, - 75 gr seminte susan, - sare, piper
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas yena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit. Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste pui. |
|

| Pui chinezesc cu ciuperci
- 500g piept de pui, - 3linguri ulei, - 1 lingura bulion, - 20 ml cherry, - 1 paharel sos soia, - 1 lingura zahar, - 2 cepe, - 2 catei usturoi, - 1/2 lingurita ghimbir, - 1 cutie ciuperci tocate, - malai, - sare
Se taie pieptul de pui cubulete de cca 2cm, se sareaza putin, se da prin malai, apoi se prajeste la foc iute in ulei pana devine auriu. Se scoate din tigaie si se pune pe un platou. In 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt, cateii de usturoi tocati marunt, se adauga zaharul, ghimbirul, cherry-ul, bulionul, se lasa un pic la calit, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa 5-10 min pe foc. Se amesteca cu bucatelele de pui si se serveste cald.
Se serveste cu orez chinezesc cu bobul lung. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| taki wrote:Pui cu orez: -2 ling ulei de masline -1 capatana usturoi -1/2 ceapa taiata pestisor -1 ardei rosu gras, taiat felii -3 rosii coapte, fara pielita si taiate marunt -2 cani bucatele ( felii ) piept de pui -1 cana orez -sare, dupa gust Intr-o tigaie se calesc bucatile de pui. Apoi se calesc usturoiul, ceapa, ardeiul. Se adauga puiul calit mai devreme si rosiile. Se acopera tigaia si se lasa la foc timp de 20 minute. Separat, se fierbe orezul peste care se va adauga legumele si puiul. Se serveste cald, cu salata.
Nota 10! Bunut de bunut! Am facut-o aseara nasilor Alexandrei ca noi de ieri am sarbatorit lunutzele Alexandrei. Ne-a placut la toti fooarte mult si a fost foarte usor de preparat. Multumim mult si te mai asteptam si cu alte bunatati! |
|
|