|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| g_nicoleta2000 wrote:Nota 10! Bunut de bunut! Am facut-o aseara nasilor Alexandrei ca noi de ieri am sarbatorit lunutzele Alexandrei. Ne-a placut la toti fooarte mult si a fost foarte usor de preparat. Multumim mult si te mai asteptam si cu alte bunatati!
Mai aduag si alte bunatati . Ma bucur ca v-a placut .
Dar, acolo gasiti sos soia, ca mi-ar fi mai usor asa si mancarea iesi si mai buna, zic eu . |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| taki wrote:Dar, acolo gasiti sos soia, ca mi-ar fi mai usor asa si mancarea iesi si mai buna, zic eu  .
Sotul meu papa orezul numai cu sos soia, fie light fie cel cu aroma de ciuperci asa ca da cu retete in noi!
Avem si otet balsamic si pasta de ardei iute ca la restaurant. |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Pui cu alune
- 2 piepti de pui, - 300 gr alune fara coaja, neprajite si nesarate, - 2 lingurite amidon, - 2 linguri sos de soia, - 2 linguri coniac, - 100 ml supa de pui (din concentrat), - 8 fire ceapa verde ...aici se gaseste ceapa verde dar foarte subtire ( gen usturoi verde ),
Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi alunele si se mai prajesc inca trei minute pana cand alunele incep sa se rumeneasca; intre timp se dizolva amidonul in doua linguri de apa rece; se adauga sosul de soia, coniacul si supa; acest amestec se adaga la pui si alune si se mai tine pe foc inca 2 min amestecandu-se in continuu. Imediat dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata segmente (pe lung).
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Orez chinezesc
- 4 cesti orez fiert, - 4 linguri ulei - 6 buc. cirnaciori, - 200 gr. sunca, - 2 oua, - 1 ceapa, - 100 gr. ton, - ciuperci, - ceapa verde
Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in untura. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fisii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasind cratita pe foc foarte putin timp, pina ce compozitia devine omogena. Se serveste cu ceapa verde.
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Pui cu sos soia
- 2 piepti de pui dezosati, - sos soia, - 2 linguri faina, - ulei pentru prajit
Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste carne si sos cele doua linguri de faina (aproximativ) si se amesteca bine. Se prajeste amestecul in ulei incins. Se serveste cu orez fiert. |

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Pachetele de primavara
Ingrediente: cesti ulei; 1 lingurita usturoi; 250 grame carne de porc; 2 morcovi; 2 bucati de telina; 1 lingurita de Maggi; 2 lingurite zahar; 100 grame muguri de fasole; 1 - 2 foi de palcinta; 2 oua.
Mod de preparare: Incalziti ulei, usturoi, carne de porc si calitile pana este gata carnea. Adaugati morcovii, telina, smantana, zaharul si piperul. Fierbeti cam un minut la foc puternic. Dupa ce se raceste adaugati mugurii de fasole. Asezati invelisul cu un colt spre dumneavostra si puneti 2 lingurite de compozitie. Rulati o data si de cealalta parte puneti ouale. Rulati inchizandu-l bine. Incalziti uleiul la 350F si prajiti rulourile pana devin aurii. Serviti-le cu sos dulce. |

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Pui cu susan
Timp de preparare: 50 min
Ingrediente: 4 buc. piept de pui ( aprox 150 gr), 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 gr faina, 75 gr seminte susan, sare, piper
Mod de preparare: Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas yena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit. Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste pui |

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Rata lacuita
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente: 1 boboc de rata, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare
Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fisii si acrita cu otet |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| am facut azi Pachetele de Primavara si au iesit super....maine revin cu reteta
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Laura&Alfonso wrote:am facut azi Pachetele de Primavara si au iesit super....maine revin cu reteta
Ai facut aluatul in casa sau l-ai cumparat? |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| taki wrote:Ai facut aluatul in casa sau l-ai cumparat? am folosit foi de placinte cumparate |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| pachetele de primavara:
ingrediente: Foi de placinta (sau pasta fina pt lasagna) 1/2 varza mijlocie 4 morcovi un ardei verde 2 prazi 1 ceapa mijlocie 50g fasole verde(obtional) 3 linguri muguri de soia sos de soia boia de ardei dulce sare, piper carne tocata (obtional) Mod de preparare: se da morcovul prin razatoarea fina, ceapa, ardeiul,prazul se toaca marunt( tip fideluta) si se pun la calit la foc mic in 3-4 linguri de ulei... sa toaca marunt varza care se adauga la calit, cand e aproape gata se adauga soia, putin piper si boia de ardei dulce, si 3 linguri de sos de soia, se sareaza ( cu grija ca de obicei sosul de soia e foarte sarat)carnea tocata se prajeste separat si se adauga la compozitie cand aceasta e gata. Se lasa la racit ... se fac pachetelele ...care se prajesc in mult ulei... se servesc calde cu sos de soia
|
|
|