Retete de mancare chinezeasca
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Thursday, March 23, 2006 10:40 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
g_nicoleta2000 wrote:

Nota 10!flowers
Bunut de bunut!
Am facut-o aseara nasilor Alexandrei ca noi de ieri am sarbatorit lunutzele Alexandrei.
Ne-a placut la toti fooarte mult si a fost foarte usor de preparat.
Multumim mult si te mai asteptam si cu alte bunatati!pupici

Mai aduag si alte bunatati ras . Ma bucur ca v-a placut pupici .

Dar, acolo gasiti sos soia, ca mi-ar fi mai usor asa si mancarea iesi si mai buna, zic eu oare .
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, March 23, 2006 10:52 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
taki wrote:

Dar, acolo gasiti sos soia, ca mi-ar fi mai usor asa si mancarea iesi si mai buna, zic eu oare .

Sotul meu papa orezul numai cu sos soia, fie light fie cel cu aroma de ciuperci asa ca da cu retete in noi!ras

Avem si otet balsamic si pasta de ardei iute ca la restaurant.
taki
Scris: Thursday, March 23, 2006 2:14 PM
Nivel

Pui cu alune

- 2 piepti de pui,
- 300 gr alune fara coaja, neprajite si nesarate,
- 2 lingurite amidon,
- 2 linguri sos de soia,
- 2 linguri coniac,
- 100 ml supa de pui (din concentrat),
- 8 fire ceapa verde ...aici se gaseste ceapa verde dar foarte subtire ( gen usturoi verde ),

Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi alunele si se mai prajesc inca trei minute pana cand alunele incep sa se rumeneasca; intre timp se dizolva amidonul in doua linguri de apa rece; se adauga sosul de soia, coniacul si supa; acest amestec se adaga la pui si alune si se mai tine pe foc inca 2 min amestecandu-se in continuu. Imediat dupa ce s-a luat de pe foc se adauga ceapa verde taiata segmente (pe lung).
taki
Scris: Thursday, March 23, 2006 2:19 PM
Nivel

Orez chinezesc

- 4 cesti orez fiert,
- 4 linguri ulei
- 6 buc. cirnaciori,
- 200 gr. sunca,
- 2 oua,
- 1 ceapa,
- 100 gr. ton,
- ciuperci,
- ceapa verde

Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in untura. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fisii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasind cratita pe foc foarte putin timp, pina ce compozitia devine omogena.
Se serveste cu ceapa verde.
taki
Scris: Thursday, March 23, 2006 2:22 PM
Nivel

Pui cu sos soia

- 2 piepti de pui dezosati,
- sos soia,
- 2 linguri faina,
- ulei pentru prajit

Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste carne si sos cele doua linguri de faina (aproximativ) si se amesteca bine. Se prajeste amestecul in ulei incins.
Se serveste cu orez fiert.
Kiki
Scris: Friday, May 19, 2006 10:05 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Pachetele de primavara

Ingrediente:
cesti ulei; 1 lingurita usturoi; 250 grame carne de porc; 2 morcovi; 2 bucati de telina; 1 lingurita de Maggi; 2 lingurite zahar; 100 grame muguri de fasole; 1 - 2 foi de palcinta; 2 oua.

Mod de preparare:
Incalziti ulei, usturoi, carne de porc si calitile pana este gata carnea. Adaugati morcovii, telina, smantana, zaharul si piperul. Fierbeti cam un minut la foc puternic. Dupa ce se raceste adaugati mugurii de fasole. Asezati invelisul cu un colt spre dumneavostra si puneti 2 lingurite de compozitie. Rulati o data si de cealalta parte puneti ouale. Rulati inchizandu-l bine. Incalziti uleiul la 350F si prajiti rulourile pana devin aurii. Serviti-le cu sos dulce.
Kiki
Scris: Friday, May 19, 2006 10:22 PM
Nivel

Pui cu susan

Timp de preparare: 50 min

Ingrediente:
4 buc. piept de pui ( aprox 150 gr), 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 gr faina, 75 gr seminte susan, sare, piper

Mod de preparare:
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas yena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit.
Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste pui
Kiki
Scris: Friday, May 19, 2006 10:27 PM
Nivel

Rata lacuita

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:
1 boboc de rata, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare

Mod de preparare:

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fisii si acrita cu otet
Laura&Alfonso
Scris: Friday, January 19, 2007 10:01 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
am facut azi Pachetele de Primavara si au iesit super....maine revin cu reteta
taki
Scris: Saturday, January 20, 2007 12:03 PM
Nivel

Laura&Alfonso wrote:
am facut azi Pachetele de Primavara si au iesit super....maine revin cu reteta

Ai facut aluatul in casa sau l-ai cumparat?scratch oare
Laura&Alfonso
Scris: Saturday, January 20, 2007 7:31 PM
Nivel

taki wrote:

Ai facut aluatul in casa sau l-ai cumparat?scratch oare

am folosit foi de placinte cumparate
Laura&Alfonso
Scris: Saturday, January 20, 2007 9:13 PM
Nivel

pachetele de primavara:

ingrediente:
Foi de placinta (sau pasta fina pt lasagna)
1/2 varza mijlocie
4 morcovi
un ardei verde
2 prazi
1 ceapa mijlocie
50g fasole verde(obtional)
3 linguri muguri de soia
sos de soia
boia de ardei dulce
sare, piper
carne tocata (obtional)
Mod de preparare: se da morcovul prin razatoarea fina, ceapa, ardeiul,prazul se toaca marunt( tip fideluta) si se pun la calit la foc mic in 3-4 linguri de ulei... sa toaca marunt varza care se adauga la calit, cand e aproape gata se adauga soia, putin piper si boia de ardei dulce, si 3 linguri de sos de soia, se sareaza ( cu grija ca de obicei sosul de soia e foarte sarat)carnea tocata se prajeste separat si se adauga la compozitie cand aceasta e gata. Se lasa la racit ... se fac pachetelele ...care se prajesc in mult ulei... se servesc calde cu sos de soia

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.