Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Retete pentru 9 luni
Fasole verde cu pesmet si smantana Ingrediente: fasole verde 300 g, unt 25 g, sare 2-3 g, pesmet rumenit 20 g, smantana 30 g. Fasolea se fierbe in apa cu sare. Se strecoara, se asaza pe o farfurie si se presara cu pesmet rumenit in unt. Se serveste calda, punand deasupra smantana. In loc de smantana, se poate servi si cu sos de rosii.
Chiftelute de cartofi Ingrediente necesare: cartofi 500 g, un ou, pesmet 30 g, ulei 40 ml, sare 2-4 g. Cartofii curatati de coaja, se pun la fiert in apa clocotita, sarata. Se scurg si se prepara din ei un piure, caruia i se adauga oul si sarea. Se mesteca bine si se modeleaza cu mana chiftelute plate, care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Crochete de legume Ingrediente: cartofi 100 g, dovlecei 100 g, morcov 100 g, un ou, sare 2-4 g, unt 20 g, faina 4 g (1 lingurita), lapte 100 ml, smantana (iaurt) 30 g, suc de rosii 40 ml. Se face un piure de cartofi, dovlecei si morcovi, care se leaga cu ou si cu un sos alb, pregatit din 5 g unt, faina si lapte; se adauga sarea. Din compozitie se fac mici crochete (bulete) care se dau prin putina faina (pesmet) si ou si se prajesc in restul de unt. Se servesc calde cu smantana (iaurt) ori cu suc de rosii.
Budinca de spanac cu orez Ingrediente: spanac 200 g, unt 5 g, faina 5 g, orez 15 g, sare 1-2 g, zeama de lamaie 2-3 ml, lapte 100 ml, eventual zahar 3 g, pesmet 5 g. Spanacul bine curatat si spalat se pune la fiert, in putina apa sarata. Cand se inmoaie bine, se scurge, se toaca si se trece prin sita. Separat, se fierbe orezul, pana se inmoaie. Din lapte, unt si faina se prepara un sos alb, care se amesteca cu spanacul si cu orezul. Se adauga zeama de lamaie, sare, eventual zahar. Compozitia se coace, 20-30 minute, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet.
Supa de dovlecei Ingrediente: Dovlecei 250 g, morcovi 100 g, pastarnac 50 g, ceapa 30 g, unt (ulei) 20 g, orez 10 g, apa 600 ml, faina 10 g, smantana 50 g, sare, patrunjel 40 g. Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul spalat. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute. Se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa. Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 minute. La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat.
Supa de rosii Ingrediente: 500 ml apa, ceapa 30 g, morcov 50 g, patrunjel 25 g, rosii 300 g, ardei gras o bucata, orez 15 g, unt 8 g, verdeata tocata 5 g, sare 2 g. Se pun la fiert, curatate si spalate, ceapa intreaga, morcovul, patrunjelul si ardeiul gras, taiat in felii. Cand legumele sunt moi se adauga rosiile spalate, curatate de coaja si taiate in bucati. Supa se mai fierbe 10-15 minute, apoi se ia de pe foc. Ceapa se arunca, iar celelalte zarzavaturi se paseaza prin sita si, impreuna cu zeama, se pun din nou la fiert, adaugandu-se orezul, ales si spalat. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul, completandu-se lichidul pierdut prin evaporare. Se pune apoi sare, iar la servire se adauga untul si verdeata tocata fin.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Retete pentru 10 luni
Frigarui de peste Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 40 g de peste (morun proaspat, somon sau ton), 4 tomate bine coapte, 4 bucatele de broccoli, 2 linguri cu ulei de masline, 2 lingurite cu suc de lamaie. Se taie fiecare peste in 4 bucati si se marineaza la rece in sucul de lamaie si in ulei timp de o ora. Se pune brocoli intr-un sfert de litru de apa sarata in clocot si se fierbe 5 minute. Se realizeaza, apoi, frigaruile, intercaland pestele, tomatele si brocoli. Se prajesc intr-o tigaie pana cand pestele este rumenit bine.
Salata de fructe Ingrediente: mere 60 g, pere 40 g, portocale 50 g, caise 25 g, visine 15 g, sirop de zahar 25 ml. Se spala merele si perele, iar portocalele se curata de coaja, apoi se taie toate in cubulete sau in felii si se pun intr-un castron. Se adauga caisele si visinele – dupa ce li se scot samburii – fie proaspete fie din compot. La sfarsit, se toarna peste acest amestec siropul de zahar. Se serveste rece. Salata poate avea si alta compozitie de fructe, in functie de sezon.
Salata de cartofi Ingrediente: cartofi 600 g, ulei 20 ml, otet 15 ml, sare 2-3 g. Dupa spalare cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa fierbere, se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se adauga ulei, otet si sare si se amesteca bine. Castronul se acopera cu un capac, ca sa mentina cartofii calzi; in felul acesta sunt patrunsi mai bine de ingredientele adaugate. Salata se serveste dupa 20-30 min de la preparare. Se pot adauga si alte legume, preparate din came sau diferite sosuri.
Budinca de fidea cu branza de vaci Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: branza de vaci 100 g, fidea 80 g, unt 10 g, zahar 10 g, ou 1 buc, sare 4 g. Fideaua se fierbe in apa clocotinda cu 1 g sare. Se lasa apoi o ora in apa rece, se strecoara, se scurge bine si se amesteca cu branza de vaci, cu 1/2 lingurita de unt frecat cu zahar, cu 1 g sare si cu albusul batut spuma. Se tapeteaza o forma unsa, in care se rastoarna compozitia si se fierbe intr-un vas acoperit cu capac, asezat intr-o baie cu apa fierbinte. Dupa fierbere, se lasa la racit pe masa, 10 minute, ca sa se poata rasturna intreaga compozitie pe farfurie.
Rulada de ou cu carne fiarta Ingrediente: carne 150 g, ou 1 buc, unt 15 g, faina 15 g, lapte 30 ml, smantana 25 g, sare 2-3 g. Se freaca galbenusul cu untul si sarea. Separat, se bate albusul spuma. Peste galbenusul frecat se adauga alternativ faina si spuma de albus. Se amesteca si se coace compozitia intr-o tava tapetata cu faina. Cand este gata, se rastoarna pe un servet ud. Separat se fierb carnea si se trece prin masina de tocat. Se freaca apoi cu lapte, pana cand se transforma intr-o pasta care se intinde cu un cutit lat peste omleta. Se ruleaza totul in servet. Rulada astfel pregatita se taie in felii si se serveste cu smantana. In loc de lapte, carnea poate fi frecata cu sos de rosii.
Ciorba de perisoare Ingredientele necesare pentru preparare sunt: carne de vita 500 g (sau 250 g carne vaca si 250 g carne slaba de porc), eventual 1 kg oase de vaca, ceapa 150 g, zarzavat (morcov, patrunjel, telina) 400 g, orez 50 g, ulei 30 ml, rosii 200 g (pasta de bulion 50 g), un ou, sare 10 g, leustean 20 g, patrunjel 20 g, lamaie (suc) 4 lingurite. Oasele se fierb in apa cu sare 2 ore si jumatate. Pe parcurs se elimina spuma aparuta. Se strecoara si in zeama obtinuta, se pun la fiert zarzavatul taiat cubulete si ceapa taiata marunt. Daca nu avem oase, zarzavatul se pune la fiert in apa cu sare. Se fac perisoare din carnea tocata, amestecata cu orez, sare, putin patrunjel tocat marunt si ulei si se pun la fiert in zeama de zarzavat. Cand perisoarele au fiert, se adauga rosiile, curatate si taiate (sau pasta de bulion). La sfarsit, se pune verdeata tocata marunt si se acreste cu lamaie, sare de lamaie sau otet.
Ciorba taraneasca de vita Ingrediente: carne de vita 60 g, sare 8 g, morcov 100 g, patrunjel 50 g, ceapa 10 g, cartofi 500 g, ardei grasi 100 g, rosii 300 g, varza alba 50 g, mazare 100 g, fasole verde 100 g, ulei 50 g, leustean 10 g, patrunjel verde 20 g, suc de lamaie 4 lingurite sau otet 2-3 linguri. Carnea se taie in bucati egale si se pune la fiert in apa cu sare. Pe parcurs se ia spuma, iar cand carnea a fiert, se pune ceapa, taiata marunt si se fierbe in continuare. Morcovii, albitura si telina, curatate si spalate, se taie cuburi mici si se calesc in ulei, impreuna cu ardeii grasi si cu varza, spalate si taiate felii subtiri. Cartofii, curatati si spalati, se taie in cuburi mari si se pun in ciorba, impreuna cu zarzavatul calit, lasand sa mai fiarba 30 minute. Rosiile se curata de pielita, se taie bucati, apoi impreuna cu fasolea si mazarea, se pun in ciorba si se fierb 15 minute. Ciorba se acreste cu lamaie (sare de lamaie) sau otet, iar la sfarsit, se adauga leusteanul si patrunjelul tocat.
Crema de legume Ingrediente: morcov 25 g, pastarnac 25 g, radacina de patrunjel 10 g, telina 5 g, cartofi 50 g, dovlecei 15 g, fasole verde 15 g, rosii 25 g, patrunjel verde 5 g, sare, apa 350 ml. Se fierb zarzavaturile intr-un vas acoperit, pana sunt perfect inmuiate (50-60 min). Se trec toate zarzavaturile prin sita si se amesteca in apa in care au fiert. La sfarsit se adauga sarea si patrunjelul tocat marunt. Se poate adauga smantana (10-15 g).
Crema de dovlecei Ingrediente: dovlecei 125 g, lapte 50 ml, smantana 10 g, sare, marar, apa 250 ml. Dupa ce se curata de coaja si se spala, dovleceii se fierb 25 minute in apa clocotita, intr-un vas acoperit. Separat, se face un sos alb din faina diluat in lapte. Se trec dovleceii printr-o sita, apoi se amesteca cu sosul alb si cu zeama in care au fiert. Se mai da un clocot, iar dupa ce se racoreste se adauga smantana si mararul tocat marunt
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Retete pentru 11 luni
Mancare de fasole verde Ingrediente: fasole verde 250 g, rosii 250 g, verdeata 10 g, ulei 50 ml, ceapa 25 g, sare 3 g. Ceapa se toaca marunt si se fierbe in putina apa. Se arunca apa in care a fiert, iar ceapa se pune pe fundul unei cratite. Deasupra se asaza pastaile de fasole, curatate si spalate si rosiile taiate felii. Se presara sarea, se toarna uleiul si o ceasca de apa. Se acopera cratita, se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand fasolea se inmoaie. La sfarsit, se adauga verdeata tocata marunt.
Sufleu de branza telemea Pentru preparare sunt necesare urmatoarele ingrediente: 3 oua, telemea 100 g, unt 60 g, smantana 30 g, sare 3 g. Intr-un castron se freaca bine untul (inmuiat putin) cu galbenusurile si sarea, pana cand se obtine o crema pufoasa. Se inglobeaza apoi branza rasa, albusurile batute spuma si smantana. Compozitia se coace circa 20 min intr-o forma bine unsa, in cuptorul incins, la foc moale. Se serveste imediat.
Budinca de taitei cu lapte Ingrediente: faina 100 g, ou 2 buc, unt 20 g, zahar 20 g, sare 2 g, lapte 300 ml. Din faina cernuta, se face un aluat pentru taitei: se pune pe o scandura, se face la mijloc o gaura in care se sparge un ou, se adauga jumatate din unt si sarea. Se amesteca aceasta compozitie, se intinde o foaie subtire care se lasa sa se usuce, apoi se taie marunt si se pune la fiert in laptele clocotind, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga zaharul, restul de unt si 1 galbenus de ou, dupa care se coace la cuptor intr-o forma unsa.
Omleta la aburi Prepararea omletei necesita urmatoarele ingrediente: 1 ou, lapte 100 ml, unt 5 g, sare 1 g. Se bate oul cu lapte si sarea si se pune compozitia intr-o cratita sau o forma unsa cu unt. Daca se aduna deasupra spuma, se lasa sa stea 10 min pana cand aceasta dispare. Apoi se asaza forma cu omleta intr-un vas cu apa calda, care se acopera cu un capac. Se pune la foc slab, ca sa fiarba incet 15-20 min, pana cand se incheaga compozitia. Se ia de pe foc, se mai lasa sa stea 5 min, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Jumari de ou cu spanac Ingrediente: 6 oua, spanac 500 g, unt (margarina) 75 g, faina 50 g, lapte 200 ml, telemea rasa (branza de vaci) 100 g, sare 6 g. Se fierbe spanacul in apa clocotita cu sare, apoi se strecoara bine. Se prepara un sos alb mai gros, cu 50 g unt, 50 g faina, 2 galbenusuri si lapte, se adauga sarea. Se amesteca sosul cu spanacul fiert, apoi se adauga si 2 albusuri, batute spuma. Se da compozitiei o forma de rulada, care se inveleste si se pune la cuptor, la foc domol, timp de 10 min. In acest timp, se prepara jumarile din restul de oua si unt si se adauga jumatate din branza. Se imbraca spanacul cu jumarile, se pune deasupra restul de branza si se da la cuptor, inca 5 minute.
Bors moldovenesc Ingrediente: carne de vaca 900 g, radacina de patrunjel 100 g, morcovi 100 g, ceapa 150 g, varza dulce 500 g, sfecla rosie 100-200 g, cartofi 350 g, marar si patrunjel verde cate 20-30 g, ardei gras 200 g, rosii 250 g (bulion sau pasta de tomate 100 g), smantana 50 g, bors dupa gust, sare 15 g, apa 3 l. Carnea se taie in bucati mai mici, egale si se fierbe in apa cu sare. Se elimina spuma, apoi se pun zarzavaturile curatate, spalate si taiate in cubulete mici. Cand carnea si legumele au fiert, se pun rosiile (pasta de rosii) si borsul, clocotit separat. La sfarsit, se adauga smantana, mararul si patrunjelul si se lasa sa mai dea un clocot.
Supa de pasare cu galuste de ficat Pentru preparare sunt necesare urmatoarele ingrediente: ficat 200 g, 2 oua, unt 50 g, pesmet cernut prin sita fina 10 g, morcov 100 g, telina 60 g, ceapa 10 g, ulei 40 ml, verdeata 20 g, sare 4-8 g. Se pun legumele la fiert, se elimina spuma aparuta si dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara supa in alt vas si se adauga uleiul. Ficatul se trece prin masina de tocat cu sita fina, apoi se amesteca cu oul, untul, sarea si pesmetul. Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se pun galuste in supa clocotinda, unde se lasa sa fiarba cam 25 min. La sfarsit se adauga verdeata tocata.
Supa de ou Ingrediente: lapte fiert 500 ml, apa 500 ml, faina 10 g, zahar 50 g, 2 galbenusuri de ou. Se pune apa la fiert si se adauga faina, dupa ce a fost diluata in putina apa rece. Se continua fierberea 10-15 min, amestecand mereu cu o lingura de lemn, apoi se adauga laptele fiert si indulcit. Compozitia se ia de pe foc si – cat este inca fierbinte – se adauga galbenusurile, in prealabil batute si diluate cu putina apa. Amestecul se face treptat. Oul nu trebuie sa coaguleze, iar amestecul trebuie sa fie cat mai omogen. Se raceste brusc, punand vasul cu supa in alt vas cu apa rece. Se amesteca in continuare pana cand supa este complet racita.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Retete pentru 12 luni
Gelatina cu branza de vaci Pentru preparare aveti nevoie de: branza de vaci 40 g, gelatina 1 foaie, zahar 15 g, lapte 200 ml, zahar vanilat 1/4 plic. Branza de vaci se trece prin sita. Gelatina se inmoaie 15 min in apa rece si se dizolva intr-o lingura de apa fierbinte. Se amesteca branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi cu laptele cald (dupa ce a fost fiert) si cu gelatina dizolvata si se pune la rece, in frigider. Se cufunda cana intr-un vas cu apa fierbinte 1-2 min, apoi se rastoarna pe o farfurie.
Mere coapte cu spuma de gris Ingrediente: mere 300 g, gris 20 g, sirop de fructe 100 ml, apa 100 ml, zahar pudra 30 g. Se fierbe grisul in siropul de fructe amestecat cu apa, timp de 5 min. Se raceste si se bate cu telul, impreuna cu 1/2 din zaharul pudra, pana se obtine o spuma. Merele se coc in cuptor pana se inmoaie, apoi se scot, se curata de coaja si se scobesc la mijloc, scotand casuta cu seminte. Lacasul casutei se umple cu spuma de gris. Se servesc pudrate cu restul de zahar. Se pot orna cu fructe din dulceata.
Pui cu morcov si sos de rosii Ingrediente: carne de pui 1 kg, ulei (margarina) 100 ml, morcov 1,2 kg, faina 10 g, lapte 100 ml, rosii 300-400 g (bulion 2-3 linguri), cascaval 50 g, zahar 5 g, sare 15 g. Bucatile de carne de pui spalate se pun la fiert, in apa, pana cand carnea este bine patrunsa. Între timp, se fierb rosiile, apoi se dau prin sita. Din ulei (margarina), faina si lapte se prepara un sos alb, care se amesteca cu rosiile pasate si cu zaharul si se mai dau cateva clocote. Morcovul spalat, curatat si taiat bastonase lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm sau in rondele subtiri, se pune la fiert. Cand morcovul se inmoaie, se adauga sosul si bucatile de carne, se sareaza si se mai fierb impreuna 10-15 min. Se poate pune deasupra si cascaval ras.
Pui cu mere Ingrediente: carne de pui 500 g, mere 500 g, ulei 25 ml, unt 10 g, zahar 5 g, faina 5 g, patrunjel verde 10 g, sare 7 g. Carnea de pui se rumeneste pe toate partile ulei, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierb inabusit la foc domol. Se curata merele de coaja si se taie felii. Cand carnea este aproape fiarta, se pun in cratita merele taiate, 200 ml apa si se sareaza. Cojile de mere se fierb in putina apa, care se strecoara si se folosesc pentru prepararea sosului. Zaharul se caramelizeaza usor si se stinge cu apa in care au fiert cojile de mere. Separat, se infierbanta intr-o craticioara untul, se adauga faina si, cand aceasta capata o culoare usor galbuie, se stinge cu sosul de zahar ars. Se fierbe cateva minute si apoi se toarna peste mancare. Se mai lasa sa fiarba impreuna si se amesteca usor, cu grija ca sa nu se sfarame merele. Cand este gata se presara verdeata tocata
Turta de cartofi Pentru preparare este necesar sa aveti urmatoarele ingrediente: 200 g cartofi, 2 linguri lapte, 1 ou, o lingura de unt, sare. Preparati un pireu de cartofi. Incorporati in pireu putina faina, doua linguri de lapte si un ou. Dati amestecului forma unei turte. Ungeti cu galbenus de ou si apoi presarati cu bucatele de unt. Rumeniti 15 minute in cuptorul cald.
Sufle de legume Ingrediente: 3 morcovi, 2 cartofi, unt, sare, 2 lingurite de lapte, 1 ou. Cartofii si morcovii se fierb iar apoi se curata de coaja si se taie bucatele. Zdrobiti cartofii si morcovii asa incat sa rezulte un pireu fin. Amestecati cu untul, sarea, laptele si galbenusul de ou. Bateti albusul spuma si inglobati-l usor in pireu. Varsati totul in forme mici, unse cu unt. Coaceti la cuptor la foc moale, aproximativ 20 minute.
Omleta spaniola Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline, 2 cepe tocate marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 ardei gras rosu, curatat de seminte, taiat bucatele, 4 oua, sare si piper, 2 cartofi mari, fierti si zdrobiti, 2 linguri patrunjel tocat. Ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei. Adaugati usturoiul si ardeiul si caliti 10 minute. Bateti intr-un castron ouale cu sarea si piperul, adaugati cartofii, patrunjelul si amestecul precedent. Incalziti restul de ulei in tigaie, turnati amestecul si prajiti 5 minute, scuturand din cand in cand tigaia. Puneti tigaia pentru 3 minute sub grill. Mutati prin alunecare omleta pe un platou si taiati-o in portii.
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| cele pt 3-5 luni mi se par pre devreme introduse... faina, gris (gluten) pot fi periculoase, unt, sare, zahar....
Oricum, sunt bune pt inspiratie si se pot adapta la copil... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ai dreptate Buli. Si eu am zis la fel, insa pentru inspiratie le-am postat.
|
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Faine pentru pana de idei. Mie nu imi place ideea de prajit cand e vorba de bebe dar, cum ati zis si voi se pot adapta. Multumim! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Adina wrote:Faine pentru pana de idei. Mie nu imi place ideea de prajit cand e vorba de bebe dar, cum ati zis si voi se pot adapta. Multumim!
Nici eu nu-i dau nimic prajit, dar uite ca am fost la o petrecere cu copii si ficior-mio s-a infipt cu ambele maini in cartofi prajiti si n-am reusit sa-i iau din fata lui fara urlete si scandal, nu mai spun pe aia din mana cat de strans ii tinea, de-i facuse piure.. asa ca l-am lasat sa molfaie un cartof prajit in liniste si i-am mai bagat cate o suvita de piept de pui printre picaturi...
Eu am facut iar biscuitii cu morcov si scortisoara - am facut miros in toata casa.. doar ca am incercat reteta putin modificata: fara praf de copt, cu mai putin zahar (doar 2 linguri) si am pus o banana pasata in schimb... dar nu au iesit la fel de gustosi si fragezi ca primii. Sunt buni, Bibi ii rontaie cu placere, dar cu reteta postata prima data ies deliciosi!! Am facut de data asta si biscuiti in forma de bradut, stea si inimioara |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| bulibuli wrote:
Nici eu nu-i dau nimic prajit, dar uite ca am fost la o petrecere cu copii si ficior-mio s-a infipt cu ambele maini in cartofi prajiti si n-am reusit sa-i iau din fata lui fara urlete si scandal, nu mai spun pe aia din mana cat de strans ii tinea, de-i facuse piure.. asa ca l-am lasat sa molfaie un cartof prajit in liniste si i-am mai bagat cate o suvita de piept de pui printre picaturi...
Acum am vazut de abia Eh! Eu ma refeream ca nu ii fac eu prajit in casa, ce e in vizita sau altundeva alea sunt exceptii...decat scandalul cat casa prefer un piculet de colesterol... si ii mai dau si eu pui/rata dar la cuptor ca lesina de pofta langa noi... i-am dat si snitel dar putin... acum...iaurt si paine prajita cu Philadelphia... o iau razna!! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si eu care credeam ca am scapat la Kari ... acum o luam de la capat ! Multumesc mult ! Asa imi mai dau si eu refresh la memorie ! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bulibuli wrote:reteta mea adaptata de biscuiti cu morcov (merge de la 6-7 luni) 2-3 morcovi mari dati pe razatoarea fina 1 pachet Unt (200g) 1 Praf de copt stins cu zeama de lamaie 5-6 linguri de zahar (cam jumate fata de reteta originala, dar nu-i bai ca e morcovul dulce si ies f buni) faina integrala de ovaz cat cuprinde (mie mi-a intrat cam 400 g) 1 praf de scortisoara (am pus f f putin, nici nu se simte) Se freaca untul cu zaharul f bine, se adauga morcovul si se amesteca bine, praful de scortisoara, praful de copt stins. La compozitia asta se incorporeaza treptat faina pana rezulta un aluat gros, tare, ca plastilina. Se formeaza bile in palma care se pun in tava si se preseaza cu fundul unui pahar (sau cu mana, nu conteaza). Se dau la cuptorul preincalzit si in 10-15 min sunt gata  cand se vede ca-s rumeniti usor pe margine. Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie inchisa. Se fac f f repede!! si sunt deliciosi, parfumati, f f fragezi. Mie mi-au iesit 2 tavi mari la compozitia asta. Puteti injumatati cantitatile. Reusita garantata! Maine pun si pozele si va spun si daca au placut flacaului.
Buli, la cat i-ai dat tu lui Bibi ? LA 6-7 luni? Avea dintisori? |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| taty wrote:
Buli, la cat i-ai dat tu lui Bibi ? LA 6-7 luni? Avea dintisori?
cam asa, pe la 7 luini si 2 dintisori abia mijiti |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bulibuli wrote:cam asa, pe la 7 luini si 2 dintisori abia mijiti
Super reteta ta, multumim. . Citeam pe o cutie de biscuiti ca indicat ar fi ca atunci cand le dam biscuiti , bb sa aiva dintisori si sa stea in fundulet. La noi nu e cazul nici la una nici la alta . Dar avem rabdare ... ce sa facem. |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Eu i-am dat la pitica biscuiti de pe la 6 luni...nu avea nici dinti si nici nu statea singura in fundulet... aaaa... si de facut in casa, am facut doar o singura data in rest i-am dat din aceia simpli. Ce ii mai placea sa ii molfaie! Cum ai zis si tu, parerile sunt impartite dar decizia este doar a ta. Pofta mare pui! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/11/2014 Mesaje: 1
| Eu am folosit biscuiti pentru bebelusi din comert, de la Plasmon. Ii comand de pe net ( http://pravalialuibebe.ro/biscuiti-pentru-bebelusi-plasmon ). Un truc bun este sa-i tineti la frigider putin inainte sa-i dati. Calmeaza putin gingiile inflamate. La noi cel putin chiar a ajutat. Tin cutia la frigider si ii dau cam 2 pe zi. |
|
|