Retete copii 3 ani
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Tuesday, November 21, 2006 9:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
CROCHETE DE LEGUME

Ingrediente pentru 4 portii:
- 2 cartofi
- un dovlecel mai mare
- 2 gulii de marime potrivita
- 2 morcovi
- 1 ou
- sare
- 10 gr unt
- o lingurita de faina
- 100 ml lapte
- 30 gr smanatana sau iaurt
- 40 ml suc de rosii

Se pun la foc cartofii, morcovii, guliile si dovleceii pana se inmoaie. Se scot, se lasa la racit, apoi din ele se face un piure care se leaga cu un ou si cu sos alb, pregatit din 10 gr unt, faina si lapte; se adauga sarea. Din compozitie se fac mici crochete, care se dau prin putina faina sau pesmet si ou si se prajesc in restul de unt. Se servesc calde, cu samantana, iaurt sau suc de rosii.

SUFLEU DE CIRESE


Ingrediente pentru 10 portii:

- 1 kg de cirese
- 200 gr zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 5 oua
- 1/ 2 lingurita de amidon
- 25 gr unt
- 200 g frisca

Se scot samburii cireselor, api ciresele se pun la fiert timp de 10 minute, dupa care se trec printr-o sita fina. Se pun din nou la foc, impreuna cu 150 gr zahar si cu zaharul vanilat. Cand volumul s-a redus la jumtate, se adauga amidonul, diluat in prealabil cu putina apa, si se mai fierb cca 2 minute. Se separa apoi albusurile de galbenusuri. Se folosesc doar 2 galbenusuri, care se amesteca incet cu albucurile (cinci) batute spuma tare si apoi cu ciresele. Se pune compozitia intr-un vas tapetat cu unt si se coace la cuptor, la foc moale, cam un sfert de ora. Inainte de a se consuma, se pudreaza cu restul de zahar. Optional, se adauga frisca.

BUDINCA DE CAPSUNI

Ingrediente pentru 4 portii:

- jum. Kg capsuni
- 75 gr gris
- 250 ml lapte
- 100 gr zahar
- 3 oua
- jum. Lingurita faina
- 12 gr unt

Capsunile se trec prin sita sau se zdrobesc cu o furculita si se fierb impreuna cu zaharul cca 15 min, pana se formeaza o pasta consistenta. Separat, se fierbe grisul in lapte, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca impreuna cu pasta de caspuni, faina si albusurile batute spuma. Compozitia se coace la cuptor, pe baie de apa, la foc potrivit, cca 40-50 min, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se serveste pudrata cu zahar.

CIORBA DE LOBODA

Ingredinte pentru 4 portii:
- ½ kg loboda
- 2 cepe
- ½ l bors
- 1 l apa
- 3 linguri orez
- 100 gr smantana sau iaurt
- verdeata
- sare

Frunzele de loboda, spalate cu mare atentie si taiate fasii late, se pun la fiert in apa clocotita. Separat, se fierbe orezul, ales si spalat in prealabil. Dupa ce a fiert, orezul se trece printr-un jet de apa rece si se pune din nou la foc, doar cat sa mai dea un clocot, impreuna cu ceapa tocata marunt, chiar in vasul in care fierbe loboda. Se adauga borsul clocotit separat si se mai lasa pe foc doar cat sa mai dea un clocot. Se toaca verdeata, care se pune chiar inainte de masa, o data cu samantana sau iaurtul.


SUPA DE DOVLECEI

Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 dovlecei, 2 morcovi mici
- un pastarnac, o ceapa
- 300 ml apa, o lingura de orez
- o lingurita faina, o lingurita unt
- sare, patrunjel, o lingura de smantana
Morcovii, pastarnacul si ceapa se pun la fiertin apa cu putina sare. Dupa ce au fiert bine, se strecoara supa. Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele de marime potrivita, apoi se pun in supa care clocoteste, impreuna cu orezul, ales si spalat in prealabil. Se lasa sa fiarba inca 15-20 minute. Se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu catvea linguri de supa. Acest sos se adauga la supa care clocoteste si se mai lasa pe foc un sfert de ora. La sfarsit se pun smantana si patrunjelul tocat marunt.

Kiki
Scris: Tuesday, November 21, 2006 10:04 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Mazare cu carne de pasare (de la 3 ani)

Ai nevoie de: 500 g carne de pasare, 60 ml ulei, o ceapa mare, o lingura de bulion, 600 g mazare boabe, 150 g rosii, un varf de cutit de zahar, o legatura de marar, sare, dupa gust.
Cum procedezi: Carnea, taiata in bucati, dupa ce a fost curatata si spalata, se sareaza si se inabusa in ulei cu putina apa. Cand este gata, se scoate si, in sosul ramas, se caleste ceapa, curatata, spalata si tocata. Se adauga peste ceapa bulionul stins cu doua linguri de apa sau cu putina supa.
Se fierbe carnea 15 minute, dupa care sosul strecurat se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea. Separat se fierbe mazarea impreuna cu rosiile, curatate de pielite si taiate, si zaharul. Dupa ce a fiert, mazarea se pune peste carnea fiarta si se mai fierb impreuna circa zece minute. In final, se adauga mararul, spalat si tocat fin.

Inghetata de piersici (de la 3 ani)

Ai nevoie de: 800 g de piersici (pulpa), 80 g zahar, 1-2 plicuri de zahar vanilat, 200 ml de apa.
Cum procedezi: Pulpa de piersici se obtine curatand fructele de coaja si de samburi. Dupa ce se trec prin sita, se amesteca cu un sirop, pregatit separat, din apa, zahar pudra si zahar vanilat, pana se obtine o pasta, care se rastoarna intr-o forma de inghetata si se introduce in congelator. Se scoate inainte de a se intari foarte tare.

Prajitura cu caise (de la 3 ani)

Pentru aluat ai nevoie de: 200 g smantana, 200 g zahar pudra, 2 oua, 400 g faina, 1/2 plic de praf de copt, o lingurita de coaja rasa de lamaie, 2 plicuri de zahar vanilat.
Pentru garnitura ai nevoie de: 400 g fructe de sezon: visine, caise sau piersici.
Cum procedezi: Se freaca smantana cu zaharul pudra si cele doua oua, incorporate treptat. Se stinge praful de copt intr-o lingura cu zeama de lamaie sau apa si se pune in compozitie. Se adauga apoi faina, turnata toata odata, si se amesteca bine.
Aluatul obtinut se pune cu lingura intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Deasupra se presara fructele, curatate, fara samburi si taiate in bucatele subtiri (visinele se scurg bine). Se coace totul la cuptor, la foc potrivit. Se serveste dupa ce s-a pudrat cu zahar.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.