
 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| SUPA DE ROSII CU OREZ (de la 2 ani) (felul I, masa de pranz)
Ingrediente pentru 4 portii: - 2 morcovi - 2 gulii - un cartof mare - 10 gr mazare - 2-3 pastai de fasole verde - 5 rosii de marime medie - o lingura de orez - 10 ml ulei - verdeata
Morcovii, guliile, cartoful si fasolea se curata, se spala si se taie in bucati mari si se pun impreuna cu mzarea la fiert intr-un litru de apa. Se acopera si se lasa pe foc cca o ora, pana scade cantitatea de apa la 300-350 ml. Se scot legumele si se trec prin sita deasa cu lichidul care a ramas. Se adauga putina sare si se pun la fiert inca o data, adaugand orezul. In alt vas se fierb rosiile apoi se trec prin sita. Peste supa si orzul bine fiert se adauga rosiile si uleiul si se mai lasa pe foc cat sa dea in clocot. Cand e gata, se adauga verdeata tocata marunt. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| CREMA DE DOVLECEI (de la 2 ani – masa de pranz, felul II) Ingrediente pentru 2 portii
- 2 dovlecei de marime potrivita - o lingura de faina - o lingura de smantana - 100 ml lapte - 500 ml apa - marar, sare
Se pune apa la fierb si cand da in clocot, se pun dovleceii, curatati in prealabil de coaja, acoperindu-se vasul. Separat, se face un sos din faina diluata in lapte. Se trec dovleceii prin sita, apoi se amesteca cu sosul alb si cu zeama in care au fiert. Se mai da un clocot si, dupa ce se raceste putin, se adauga smantana si mararul tocat marunt. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kiki, posteaza cat poti de multe, caci cateodata am o ceata pe creier si raman in pana de idei de papa |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| O sa mai caut si o sa mai adaug! Ma bucur ca macar le citeste cineva! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Kiki wrote:O sa mai caut si o sa mai adaug! Ma bucur ca macar le citeste cineva!
Si eu le citesc... bine, pe alea pentru pitici... |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Oua
1 rosie 1/2 felie sunca 1 ou 40 g (aproximativ) de orez natur fier o frunzulita de busuioc (facultativ) un strop de sare
Taiati rosia in cuburi si puneti-o in putin ulei de masline impreuna cu frunza de busuioc. Adaugati sunca taiata in bucatele. Spargeti un ou si adaugati-l peste amestecul respectiv, lasandu-l insa sa se prajeasca "ochi". Sarati usor. Trageti tigaia de pe foc cand oul s-a inchegat. Asezati totul peste putin orez fiert. Chiar inainte de a servi, despicati usor oul pentru ca galbenusul, albusul si rosiile sa se amestece usor cu orezul. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Tarta cu fructe (de la 2 ani)
Pentru aluat ai nevoie de: 200 g faina, 60 g unt sau margarina, 60 g zahar pudra, 3 g sare, 2 oua, 100 g gem. Pentru umplutura ai nevoie de 250 g de fructe proaspete (caise, piersici, visine, zmeura, capsune). Cum procedezi: Faina se freaca cu untul. Se adauga zaharul, galbenusurile si sarea. Aluatul se framanta bine si se da la rece 1-2 ore. Se iau apoi bucati mici din aluat, se intind cu sucitorul si se imbraca cu ele forme mici de tarte. Acestea se asaza pe o tava si se coc in cuptor la foc potrivit, 20-25 de minute. Se scot apoi din forme si se umplu cu fructele spalate, fara samburi, taiate bucatele. Se presara cu zahar si se toarna deasupra cate o lingura de gem putin incalzit.
Budinca din cartofi cu verdeata (de la 2 ani)
Ai nevoie de: 500 g cartofi, 50 g unt, 50 ml lapte, 2 oua, 50 g smantana, 50 g telemea, verdeata (o legatura de marar si una de patrunjel), sare, dupa gust. Cum procedezi: Din cartofi, lapte, unt si sare, se prepara un piure, care se amesteca cu verdeata, tocata marunt. Se unge bine o cratita cu unt si se pune compozitia de mai sus. Separat, se bat ouale, se amesteca cu smantana si cu branza rasa, apoi se toarna peste piure. Se pune cratita in cuptorul incins in prealabil si se lasa la rumenit 20-25 de minute. Se serveste calda. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Dovlecei umpluti :
2 dovlecei mici 1 morcov mic 2 linguri de piept de pui maruntit cu cutitul 2 linguri orez Suc de rosii sau doua rosii bine coapte
Dovleceii se curata de coaja se taie pe jumatate si se scobesc de seminte cu o lingurita . Carnea de pui se toaca marunt cu cutitul dupa care se amesteca cu orezul bine spalat, morcovul date pe razatoarea mica. Se adauga sare si cu amestecul astfel obtinut se umplu jumatatile de dovlecel. Dovleceii umpluti se aseaza intr-un vas mic (Jena) cu capac, se pune apa cat sa-i acopere si se dau la cuptor. Dupa o jumatate de ora se adauga sucul de rosii sau rosiile date pe razatoare, se intorc dovleceii si se mai lasa la cuptor pana cand orezul e bine fiert.
Eu i-am facut Deei aceasta reteta chiar de la 1 an si ii fac si acum ca ii plac |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| eu ieri am facut petit suisse (danonino) de kiwi, si a iesit superb, se poate congela si papa ca inghetata si se poate face de diferite arome, incarc bateria aparatului foto ,fac pozele si revin cu reteta |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Laura&Alfonso wrote:eu ieri am facut petit suisse (danonino) de kiwi, si a iesit superb, se poate congela si papa ca inghetata si se poate face de diferite arome, incarc bateria aparatului foto ,fac pozele si revin cu reteta
Poate ne dai reteta sa incercam si noi! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| taki wrote:Poate ne dai reteta sa incercam si noi! in cel mult jumatate de o sa pun reteta |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Laura&Alfonso wrote:in cel mult jumatate de o sa pun reteta merci |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Petit suisse: ingrediente: 500ml lapte 200g branza crema (philadelfia) 200 ml smantana pt frisca 100g zahar un plic de gelatina de fructe (de care vreti pt 500ml) smantana se bate ca pt frisca , dar fara zahar 250 ml de lapte se incalzesc la foc mic( nu trebuie sa ajunga sa fiarba ci doar sa fie cald ca sa se poata dizolva gelatina), se dauga gelatina (nu toata doar 3 sferturi din cantitate) si se amesteca cu blenderul pana se dizolva de tot, se lasa sa se raceasca putin si se aduga smantana, zaharul, branza crema, si restul de lapte, si se amsteca cu blenderul 1 minut ca sa fie totul omogen, se pune in paharele de plastis si se lasa la frigider pana se incheaga ( in jur de 4-5 ore), daca vreti cand e deja inchegat se poate congela si papa ca inghetata , Nota: daca nu gasiti smantana de 35%materie grasa puteti pune smantana lichida pt gatit, dar ca sa iasa la fel de cremos puneti 100 g mai mult de branza crema
 ca sa vedeti textura :
 si inghetata:

|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Arata super delicios! Multumim pentru retea! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| taki wrote:Arata super delicios! Multumim pentru retea! nu ai pt ce |
|
|