
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Orez pasat cu branza de vaci:
- 100 gr orez - 50 gr branza vaci - 15 gr zahar - 400 ml apa
Orezul se fierbe bine-n apa, apoi se trece de 2 ori prin sita, dupa care se adauga zaharul si branza de vaci, bine frecata si trecuta prin sita.
In acest preparat se mai pot adauga ( in functie de toleranta copilului :
- 50 gr piure de cartofi - 1/2 galbenus de ou - 1/8 zahar vanilat sau coaja de lamaie rasa - 3-4 lingurite morcov crud, ras - 2-3 feliute de portocala, taiate marunt - 5 gr stafide |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Bulion de zarzavat:
- 70 gr zarzavat galben ( morcovi, gulii ) - 50 gr cartofi - 10 gr leguminoase verzi ( mazare, fasole ) - sare
Se curata zarzavaturile; se taie bucati mai mari; mazarea se spala. Se acopera totul cu 1 litru de apa rece si se fierbe acoperit, pana cand raman 250-300ml.
Bulionul se strecoara si zarzavatul se indeparteaza. Dupa ce s-a adaugat sare, se fierbe supa inca o data. |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Piure de cartofi copti:
- 300 gr cartofi - 100 ml lapte - 2 gr sare - 5 gr zahar - 10 gr unt
Cartofii bine spalati se [un la cuptor pe o tava de tabla. Cand s-au copt se curata de coaja si miezul lor se zdrobeste cu o lingura, se paseaza. Se adauga laptele cald, zaharul, sarea si untul si se freaca pana cand devine spumos. |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Spuma de mere cu gris:
- 120 gr mere - 15 gr gris - 10 gr zahar - 180 ml apa
Fructele se fierb in apa, apoi se scurg si in aceeasi apa se fierbe grisul. Se adauga zaharul si se amesteca cu merele, pasate prin sita. Tot amestecul se bate cu telul, pana devine spumos. |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Hai sa postez reteta cu Ca lactic aici.
Banana cu brinzica calcica. Ingrediente: o banana, 500 ml lapte, 2 pastilute de calciu lactic. Cum se procedeaza: Se pune laptele pe foc si aproape de fierbere se pun pastilutele de calciu lactic. Imediat se va forma branzica calcica, se stoarce si se pune la racit. Se faramiteaza bine banana si se amesteca pana se face o spuma, se pune branzica si e gata papa. |