
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Supa de morcovi:
250 grame de morcovi, spalati si curatati se taie felii subtiri si se pun la fiert in 500 grame de apa, timp de o ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara. Morcovii fierti se trec prin sita de 2 ori. Se adauga apa pirduta prin fierbere si se mai da intr-un clocot.
Se poate pune si un strop de sare, optional.
Supa se poate pastra la rece timp de 24 de ore. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Suc de mere 1:
1 mar, sapat, cutat de samburi si coaja se da pe razatoare din sticla ( eu il fac la robot ). Pireul obtinut se stoarce cu ajutorul tifonului sau prin sita. Se pregateste atunci cand se consuma.
Se procedeaza la fel si pentru sucurile de: morcov, piersici, pere, caisa. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Compot de mere si pere cu scortisoara:
- 1 para mica, curatata si taiata bucati - 1 mar mic curatat si taiat bucati - putina scortisoara, praf
Se fierb fructele intr-o cratita cu putina apa timp de 20 de minute. Se adauga scortisoara, dupa care se zdrobesc fructele si se amesteca totul. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Banana cu branza de vaci:
- branza de vaci moale:
250 ml lapte care se fierbe in baie de aburi cu 2 pastile de calciu lactic. Se amesteca pana se separa branza si se strecoara. -banana proaspata
Branza de vaci se amesteca cu banana pana cand devine un amestec omogen.
Branza de vaci poate fi servita si cu : fructe, legume, sirop natural de fructe ( capsuni, fagi ). |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Orez cu mere coapte:
Bun pentru probleme stomacale
Se pune apa la fiert intr-un ibric cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se pune orezul ( cam o mana ) si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg 2 mere mari, se spala si se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt, se alege miezul si se paseaza cu furculita si se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Suc de portocale, mandarine, lamaie:
Se spala fructul foarte bine sub jet de apa si se taie pe jumatate. Se stoarce cu storcatorul sau prin presa speciala. Zeama obtinuta se amesteca cu putin sirop de zahar bine legat ( optional ).
Se pregateste atunci cand se consuma. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Suc de lamaie cu banana:
- cateva picaturi de lamaie - banana
Dati drumul bananei in apa fiarta si lasati-o sa fiarba 5 minute. Amesteati cu cateva picaturi de lamaie.
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Suc de mandarina cu banana:
- 1 banana pisata - suc de mandarine
Se amesteca pana la omogenizare, compozitia aratand ca un piure apos. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Suc de mere 2:
- 1 mar ionatan - 1 mar golden - apa plata ( fiarta si racita )
Merele se spala, se scoate coaja, se inlatura semintele si se pun in storcatorul de fructe. Sucul obtinut se dilueaza cu apa plata. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cocteil de fructe:
- 1 mar - 1/2 portocala - 1/2 piersica bine coapta
Fructele se spala, se dau prin storcator si se strecoara cu ajutorul tifonului sau sitei sau se lasa si pulpa, dupa preferintele copilului. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Suc de pere:
- 1 para - 1 lingurita suc de lamaie
Para se spala, se curata si se da prin storcator. Se adauga o lingurita de suc de lamaie ( are efect antioxidant, pastrand culoarea si aspectul sucului de pere ).
Acest suc se poate da in stari de constipatie. |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| multumim taki de retete |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Supa cu cartofi si mere:
- 20 gr. cartofi - 20 gr. mere - 70 ml. supa de legume ( strecurata, doar zeama )
Cartofii si merele se dau pe razatoarea mica sau se zdrobesc la mixer. Se amesteca cu supa de legume si se pun la fiert, la foc mic timp de 2-3 minute.
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cartofi cu lapte:
- 20 gr. cartofi - 2-3 linguri de lapte
Cartofii se curata, se taie si se lasa, acoperiti in apa rece 30 minute. Se scrog de apa si se introduc la microunde 500 W pentru 40 de secunde, dupa care se paseaza. Cartofii pasati se amesteca cu 2-3 linguri de lapte si se introduc din nou la microunde 500 W pentru 10 secunde. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Baby rice:
cantitatea pentru 4-5-6 luni
- 10 gr. orez - 100 ml. apa fierbinte
Orezul se spala si se lasa la inmuiat 30 minute. Se scurge de apa, peste el adaugandu-se apa fierbinte. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, oala fiind partial acoperita. Se lasa la racit 15 minute, oala fiind in totalitate acoperita.
Cantitatea pentru 7-8 luni
- 10 gr. orez - 80 ml. apa fierbinte
Cantitatea pentru 9-10 luni
- 10 gr. orez - 50 ml apa fierbinte |
|
|