Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| In ton cu sarbatorile pascale ...
Reguli: - poza participanta trebuie neaparat facuta in saptamana concursului; - inscrieri: 20 - 24 aprilie (pana la ora 23:59); - votare: 25 - 26 aprilie (pana la ora 13:00); - desemnarea castigatoarei: 26 aprilie 2011; - propunerea unei noi retete de catre castigatoare: 26 aprilie 2011.
OUA ROSII
Ingrediente:
- oua - vopsea pentru oua - otet - ulei
Mod de preparare:
Se aleg ouale care se vor inrosi: se ciocanesc usor cu unghia, ouale care sunt bune de vopsit suna a plin. Ouale se spala bine, folosind buretele si detergent de vase; se clatesc foarte bine, sub jet de apa calduta. Se pun ouale la fiert, in apa rece. Se lasa sa clocoteasca 2 minute daca ouale se inrosesc cu vopsea obisnuita (ouale urmeaza sa se fiarba si in vopsea) sau 5 - 6 minute daca se foloseste vopsea pentru oua care nu se fierbe. Se da vasul in care au fiert ouale la o parte de pe foc, fara a scoate ouale din el. Se scot pe rand cate 2-3 oua sau cate intra in vasul in care se inrosesc, in solutia de apa, otet si vopsea pentru oua rosii. Astfel ouale nu trec brusc de la rece la cald si riscati mai putin ca acestea sa se sparga. Se scot ouale rosii din vopsea si se pun pe o hartie care sa absoarba bine vopseaua in exces (hartie de ziar). Se rostogolesc pe hartie, pentru a nu se forma picaturi de vopsea care strica aspectul oualelor rosii. Ouale rosii, inca fierbinti, se ung cu ulei, cu o bucatica de vata inmuiata in ulei. Este important sa le ungem cat sunt inca fierbinti si au porii deschisi, pentru ca uleiul sa intre in coaja iar ouale rosii sa aiba o culoare vie, stralucitoare, dar sa nu fie unsuroase. (sursa)
Sa aveti spor si Sarbatori Fericite! ... Prezentarea lor si design-ul ramane la alegerea si imaginatia voastra! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| aici sunt sigura ca vor fi multe participante....chiar si eu |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Abia astept sa particip si eu |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Liz wrote:se ciocanesc usor cu unghia, ouale care sunt bune de vopsit suna a plin.
Ei ,uite asta nu stiam. Maine fac si eu... |
|
| am terminat de vopsit oua nu am facut foarte multe ptr ca imi mai aduce si fina imi da si mama .
PS am facut si o boacana .... bine ca nu s-a suparat soacra am incercat sa remediez am dat de doua ori cu vopsea dar uitati cum este.... ata ete e prima data cand vopsesc oua se accepta si accidente roxy_oxxy attached the following image(s):
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce simpatice sunt Roxi! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Roxy le-ai aranjat super! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| Roxy nota 10 pentru aranjament au iesit super misto! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Roxy, ce frumoase sunt! Nota 10 si din partea mea! Superb aranjament de Paste! Mii de felicitari! |
|
| Va multumesc mult fetelor ... este prima data cand vopsesc oua ... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Roxy au iesit chiar bine!Bravo! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Roxy, chiar ca sunt frumoase si deosebit de copilaresti |