Reteta saptamanii 16 - 22 martie 2011
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Sunday, March 13, 2011 7:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799


Deoarece mi s-a facut onoarea de a fi prima care propune reteta pentru concurs am vrut sa fie o reteta incercata personal, fina si delicata, relativ usor de facut si sper , pe placul tuturor.Deci, in aceasta saptamana propun o tarta frantuzeasca delicata facuta cu capsuni, crema lejera de vanilie...si iar capsuni:



Tort Le Fraiser




Reguli:
- poza participanta trebuie neaparat facuta in saptamana concursului;
- inscrieri: 16 - 20 Martie (pana la ora 23:59);
- votare: 21 - 22 Martie(pana la ora 13:00);
- desemnarea fotografiei castigatoare: 22 martie 2011;
- propunerea unei noi teme de catre castigatoare: 23 martie 2011.







Reteta:

Mousse de capsuni:
-150 g pulpa de capsuni
-2 galbenusuri
-1 ou
-50 g zahar
-60 g se unt semi moale
-3 g gelatina

Acest mousse se poate pregati si cu o zi inainte.Se bate zaharul cu ouale, se adauga pulpa de capsuni si se pune la foc mic, amestecand mereu pana incepe sa fiarba.Se ia de pe foc.
Se hidrateaza gelatina, se topeste si se amesteca in compozitia de capsuni.
Se lasa la racit 25-30 de minute, apoi se mixeaza bine si se adauga untul moale , dar la aceeasi temperatura cu compozitia de capsuni.Se mixeaza 1-2 minute, se pune compozitia de mai sus , se toarna intr-o farfurie de plastic cu diametrul mai mic de 20 de cm si s eda la rece sa se intareasca.

Crema pasticcera
-250 g lapte
-100g zahar
-2 galbenusuri
-25 g faina
-vanilie
-8 g gelatina
-450 g frisca

Se fierbe laptele cu vanilia. Se bat bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina , iar cand laptele fierbe se toarna aceasta compozitie amestecand mereu pana se ingroasa.
Se hidrateaza gelatina si se adauga in aceasta compozitie (eu topesc gelatina hidratata in 30-40 g de apa in cuptorul cu microonde).Se acopera si se lasa la racit.Se acopera pentru a nu foma crusta deasupra.Cand e rece bine se moizeaza bine, apoi se adauga 1/3 din frisca batuta si se amesteca bine.Se adauga restul d efrisca amestecand cu grija de sus in jos.

Biscuit cu mandorle:
-3 oua
-2 galbenusuri
-13o g zahar
-50 g mandorle macinate
-70 g amidon
-60 g faina
-40 g unt topit

Se bat ouale cu zaharul.Se amesteca faina cu amidonul si cu mandorlele macinate.Se incorporeaza cu delicateze , apoi se adauga untul topit, putin cate putin.Se coace in tava mare a aragazului cam 5-6 minute.

Glassa de capsuni
-100g pulpa de capsuni
-2 g gelatina

Aceasta reteta este pentru o tava de 20 cm diametru..Se decupeaza din biscuitul d emandorle un disc cu diamtrul de 20 de cm, si unul ceva mai mic.Daca cel mai mic nu va iese intreg il puteti face si din mai multe bucati.
Se pune primul blat in tava, se insiropeaza cu un sos facut din 50 g de pupa de capsuni fierte cu 10 g de apa si 10 g de zahar.
Se aseaza capsunele taiate in doua lipite de tava (eu am invelit tava pe dinauntru cu o bucate de plastic ), apoi se adauga o parte din crema pasticciera. Se pune deasupra mouss-ul de capsuni .Se pune al doilea disc de biscuit de mandorle, se insiropeaza
si se toarna restul de crema.Se da la frigider pana a doua zi cand se face glassa de capsuni si s etoarna deasupra.(eu am facut cu torta gel , dar am gresit pentru ca am fost nevoita sa o torn destul de fierbinte si mi-a topit crema de dedesubt)

De asemenea , am facut torul intr-o oala cu 22 cm de diametru si as fi avut nevoie de un pic mai multa crema, dar a fost deosebit de bun , racoros si cremos si asa.

Spor la munca, sper sa fie cat mai multe concurente si va stau la dispozitie pentru orice neclaritate.


mikaela
Scris: Sunday, March 13, 2011 7:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Super concurs si super tema/retetanewclap
Mandorlele sunt migdalele...
La biscuit se cer 3 oua si inca 2 galbenusuri sau cum, ca nu prea inteleg, sa nu ma confuzez, parca l-as face...daca stau mai bine cu timpul...
bereea
Scris: Sunday, March 13, 2011 7:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Da, 3 oua si inca 2 galbenusuri...ma bucur ca-ti place .Te astept la concurs, da?pupici
Anelise
Scris: Sunday, March 13, 2011 8:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
mikaela wrote:

Mandorlele sunt migdalele...

Multumesc! pupici Asta era prima intrebare. sic
Bereea, super, super arata! love Cred ca o sa ma bag si eu. Recunosc, am ceva emotii. Mai am vreo doua oale cu creme ratate prin camara. ras ... Deci blatul e de fapt biscuitul, nu?
bereea
Scris: Sunday, March 13, 2011 9:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Blatul e biscuitul, care nu iese deloc biscuit ci un blat foarte bun si moale.Noua ne-a ramas dupa ce am decupat blaturile si s-a papat cu mare pofta.
Liz, m-ar bucura sa participi si ma bucur ca -ti place tortapupici
mikaela
Scris: Monday, March 14, 2011 7:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Bereea, as vrea din tot sufletul sa-l incerc... Sa vad cum stau cu timpul ca noi suntem in pregatiri intense de concediu. Mi-e ca-l fac si ori ramane prin frigider ca plecam ori stau calare pe el si ma fac cat dulapul si cica eu sunt la dieta alcool Poate il fac cand ajung acasa chiar daca ies din concurs.
Nu promit, sa vad cum imi ies planurile, dar felicitari inca o data, e super tentant!!
bereea
Scris: Monday, March 14, 2011 8:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Mikaela, il faci cadou prin vecini...si dupa aceea numai la usa ta vor sta
danab
Scris: Monday, March 14, 2011 8:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Multumim bereea! pupici
Eu il fac, mai ales ca e cu capsuni si sunt preferatele Mirunei. Azi imi fac lista cu necesarul. pupici
Migdale macinate am deja, si chiar cautam sa le folosesc ras
Ana
Scris: Monday, March 14, 2011 8:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Mult spor sa aveti fetelor!!!!majoreta

abia astept sa vad tortuletzele voastre!!dance
bereea
Scris: Monday, March 14, 2011 8:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Dana, ma bucur ca vrei sa participipupici

anabella, tu de ce nu?
Anelise
Scris: Monday, March 14, 2011 4:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Danab, ai gasit de cumparat migdale macinate? Eu mai am fulgi de la celalalt tort si ma gandeam sa-i pisez eu cumva. oare
miriam
Scris: Monday, March 14, 2011 4:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Liz wrote:
Danab, ai gasit de cumparat migdale macinate? Eu mai am fulgi de la celalalt tort si ma gandeam sa-i pisez eu cumva. oare

Liz eu le-am dat prin masina de macinat nuca, atunci cand mi-au trebuit pisate, sau in masina de macinat cafea, mai bine merge...
Va doresc sa va iasa bine, eu de data asta nu ma bag:018:
Ange blanc
Scris: Monday, March 14, 2011 4:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/11/2010
Mesaje: 4221
Eu as participa numai la degustat. essen Arata grozav. coeur
Poate ar trebui sa nu mai intru pe aici. nu
Anelise
Scris: Monday, March 14, 2011 6:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Cred ca o sa fac migdalele la robot daca ma si prind cum. oare ... Dana, sa ai spor! pupici
monique
Scris: Monday, March 14, 2011 9:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Liz wrote:
Cred ca o sa fac migdalele la robot daca ma si prind cum. oare ... Dana, sa ai spor! pupici


Incearca la blender. Eu asa macin nucile.

Gagici, abia astept sa lesin in fata torturilor voastre! Sa aveti spor!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.