Reteta pentru ciocolata de casa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Saturday, January 26, 2013 7:29 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mai las-o o zi
Ana
Scris: Saturday, January 26, 2013 10:03 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Eu am mancat saptamana trecuta,mi-a facut cumnata mea,o bunatate.
pofta buna fetele.computerlove
kali
Scris: Saturday, January 26, 2013 10:35 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
alexandrabogdan wrote:
nu s-a intarit!!!!!!!!!!plans ce i-am facut ?sau nu i-am facut? e atat de bun dar trebuie mancat cu linguritaplans

Nu ai fiert suficient zaharul.pupici
De data asta papi cu lingurita; nu se mai intareste.
In timp iti vei da seama care trebuie sa fie consistenta zaharului fiert ( cand picuri pe ceva trebuie sa ramana bulina intrega... sa nu curga iar daca iei intre degete sa ramana pelicula lipicioasa, nu apoasa ); tinand cont ca e prima oara, e foarte bine... nu trebuie sa te descurajezi.
alexandrabogdan
Scris: Saturday, January 26, 2013 11:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
kali wrote:

Nu ai fiert suficient zaharul.pupici
De data asta papi cu lingurita; nu se mai intareste.
In timp iti vei da seama care trebuie sa fie consistenta zaharului fiert ( cand picuri pe ceva trebuie sa ramana bulina intrega... sa nu curga iar daca iei intre degete sa ramana pelicula lipicioasa, nu apoasa ); tinand cont ca e prima oara, e foarte bine... nu trebuie sa te descurajezi.

offff ....pe spate la lingura a ramas o pojghita de zahar.
alexandrabogdan
Scris: Friday, February 15, 2013 8:46 AM
Nivel

na bun ....incapatanata cum sunt azi sau maine iar execut o cioco de casa a la Kali chit ca data trecuta am dat chix cu ea. sper ca de data asta sa iasa. Kali .... 10 min e suficient sa fierb siropul?
kali
Scris: Friday, February 15, 2013 9:02 AM
Nivel

Alexandra, niciodata nu am fost atenta la timp. Oricum, data trecuta, fiind foarte atenta cum evolueaza zaharul fiert - ca sa-ti explic tie, in special - l-am lasat prea mult iar cand am pus laptele praf s-a intarit intant, de nici nu am mai putut sa amestec ( doar asa se intampla... dau chix fix cand imi dau interes mai mult alcool ). Am adaugat rapid apa plata si am dres-o destul de bine. Inafara faptului ca a iesit cu bucati tari - dar micute - de cacao prin ea, ca si consistenta a fost ok. Insa, probabil cum nu fac niciodata ciocolata simpla, chestiile din ea nu o lasa sa se intareasca foarte tare ( stafidele, de ex., contin apa... la fel si visinile...) deci cred ca asta e motivul...

Uite, data viitoare voi fi cu ochii pe ceas, ok?

Bafta azi!

alexandrabogdan
Scris: Friday, February 15, 2013 9:26 AM
Nivel

kali wrote:
Alexandra, niciodata nu am fost atenta la timp. Oricum, data trecuta, fiind foarte atenta cum evolueaza zaharul fiert - ca sa-ti explic tie, in special - l-am lasat prea mult iar cand am pus laptele praf s-a intarit intant, de nici nu am mai putut sa amestec ( doar asa se intampla... dau chix fix cand imi dau interes mai mult alcool ). Am adaugat rapid apa plata si am dres-o destul de bine. Inafara faptului ca a iesit cu bucati tari - dar micute - de cacao prin ea, ca si consistenta a fost ok. Insa, probabil cum nu fac niciodata ciocolata simpla, chestiile din ea nu o lasa sa se intareasca foarte tare ( stafidele, de ex., contin apa... la fel si visinile...) deci cred ca asta e motivul...

Uite, data viitoare voi fi cu ochii pe ceas, ok?

Bafta azi!

ok sic eu nu pun chestii in ea ... poate niste alune as pune ....hmmm...vad eu. am zis de 10 min ca am tot scormonit dupa ceva reteta in acre sa imi zica timpul ....ca na .... eu sunt cu ceasul sic deci se poate si sa se faca beton dc fierbi prea mult?
kali
Scris: Friday, February 15, 2013 9:30 AM
Nivel

alexandrabogdan wrote:

ok sic eu nu pun chestii in ea ... poate niste alune as pune ....hmmm...vad eu. am zis de 10 min ca am tot scormonit dupa ceva reteta in acre sa imi zica timpul ....ca na .... eu sunt cu ceasul sic deci se poate si sa se faca beton dc fierbi prea mult?

Hmmm... beton la modul ca s-a adunat intr-un bulgare mare si s-a intarit pe lingura, da.ras Nu stiu cum as fi putut - fara sa mai adaug apa - sa o pun in tava.sorry1 Poate, doar, daca o foloseam ca pasta de modelajras, insa nu cred ca ar fi avut nicio sansa sa incorporez tot laptele praf si sa rezulte si o chestie uniforma...alcool
shirel
Scris: Friday, February 15, 2013 1:40 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
kali wrote:

Hmmm... beton la modul ca s-a adunat intr-un bulgare mare si s-a intarit pe lingura, da.ras Nu stiu cum as fi putut - fara sa mai adaug apa - sa o pun in tava.sorry1 Poate, doar, daca o foloseam ca pasta de modelajras, insa nu cred ca ar fi avut nicio sansa sa incorporez tot laptele praf si sa rezulte si o chestie uniforma...alcool

Daca se intareste beton cred ca untul poate salva situatia cu brio plus ca-i da si stralucirea ciocolatei ,de calorii nu vorbim da?ras alcool
kali
Scris: Friday, February 15, 2013 1:48 PM
Nivel

shirel wrote:
... de calorii nu vorbim da?ras alcool

Shhhh...
alexandrabogdan
Scris: Friday, February 15, 2013 1:59 PM
Nivel

revin cu impresii. sper sa iasa
kali
Scris: Friday, February 15, 2013 2:42 PM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
revin cu impresii. sper sa iasa

majoreta majoreta majoreta majoreta
Fluturas
Scris: Friday, February 15, 2013 3:18 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
alexandrabogdan wrote:

deci se poate si sa se faca beton dc fierbi prea mult?

daaaa,eu am facut odata de am mancat bomboane asa de tare s-a facut.abea am reusit sa le bucatim.
reteta asta imi place si mie.am facut,si am pus intre foi de napolitane.imi place,cum a spus si kali,ca nu e exagerat de dulce.caut pozele si revin,ca stiu ca am facut ceva poze atunci
Fluturas
Scris: Friday, February 15, 2013 4:57 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
si poza...
kali
Scris: Friday, February 15, 2013 5:01 PM
Nivel

essen essen essen
Fug la bucatariemos
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.