Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mai las-o o zi |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Eu am mancat saptamana trecuta,mi-a facut cumnata mea,o bunatate. pofta buna fetele. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| alexandrabogdan wrote:nu s-a intarit!!!!!!!!!!  ce i-am facut ?sau nu i-am facut? e atat de bun dar trebuie mancat cu lingurita
Nu ai fiert suficient zaharul. De data asta papi cu lingurita; nu se mai intareste. In timp iti vei da seama care trebuie sa fie consistenta zaharului fiert ( cand picuri pe ceva trebuie sa ramana bulina intrega... sa nu curga iar daca iei intre degete sa ramana pelicula lipicioasa, nu apoasa ); tinand cont ca e prima oara, e foarte bine... nu trebuie sa te descurajezi. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| kali wrote:Nu ai fiert suficient zaharul. De data asta papi cu lingurita; nu se mai intareste. In timp iti vei da seama care trebuie sa fie consistenta zaharului fiert ( cand picuri pe ceva trebuie sa ramana bulina intrega... sa nu curga iar daca iei intre degete sa ramana pelicula lipicioasa, nu apoasa ); tinand cont ca e prima oara, e foarte bine... nu trebuie sa te descurajezi.
offff ....pe spate la lingura a ramas o pojghita de zahar. |
|

| na bun ....incapatanata cum sunt azi sau maine iar execut o cioco de casa a la Kali chit ca data trecuta am dat chix cu ea. sper ca de data asta sa iasa. Kali .... 10 min e suficient sa fierb siropul? |
|

| Alexandra, niciodata nu am fost atenta la timp. Oricum, data trecuta, fiind foarte atenta cum evolueaza zaharul fiert - ca sa-ti explic tie, in special - l-am lasat prea mult iar cand am pus laptele praf s-a intarit intant, de nici nu am mai putut sa amestec ( doar asa se intampla... dau chix fix cand imi dau interes mai mult ). Am adaugat rapid apa plata si am dres-o destul de bine. Inafara faptului ca a iesit cu bucati tari - dar micute - de cacao prin ea, ca si consistenta a fost ok. Insa, probabil cum nu fac niciodata ciocolata simpla, chestiile din ea nu o lasa sa se intareasca foarte tare ( stafidele, de ex., contin apa... la fel si visinile...) deci cred ca asta e motivul...
Uite, data viitoare voi fi cu ochii pe ceas, ok?
Bafta azi!
|
|

| kali wrote:Alexandra, niciodata nu am fost atenta la timp. Oricum, data trecuta, fiind foarte atenta cum evolueaza zaharul fiert - ca sa-ti explic tie, in special - l-am lasat prea mult iar cand am pus laptele praf s-a intarit intant, de nici nu am mai putut sa amestec ( doar asa se intampla... dau chix fix cand imi dau interes mai mult  ). Am adaugat rapid apa plata si am dres-o destul de bine. Inafara faptului ca a iesit cu bucati tari - dar micute - de cacao prin ea, ca si consistenta a fost ok. Insa, probabil cum nu fac niciodata ciocolata simpla, chestiile din ea nu o lasa sa se intareasca foarte tare ( stafidele, de ex., contin apa... la fel si visinile...) deci cred ca asta e motivul... Uite, data viitoare voi fi cu ochii pe ceas, ok? Bafta azi!
ok eu nu pun chestii in ea ... poate niste alune as pune ....hmmm...vad eu. am zis de 10 min ca am tot scormonit dupa ceva reteta in acre sa imi zica timpul ....ca na .... eu sunt cu ceasul deci se poate si sa se faca beton dc fierbi prea mult? |
|

| alexandrabogdan wrote:ok  eu nu pun chestii in ea ... poate niste alune as pune ....hmmm...vad eu. am zis de 10 min ca am tot scormonit dupa ceva reteta in acre sa imi zica timpul ....ca na .... eu sunt cu ceasul  deci se poate si sa se faca beton dc fierbi prea mult?
Hmmm... beton la modul ca s-a adunat intr-un bulgare mare si s-a intarit pe lingura, da. Nu stiu cum as fi putut - fara sa mai adaug apa - sa o pun in tava. Poate, doar, daca o foloseam ca pasta de modelaj , insa nu cred ca ar fi avut nicio sansa sa incorporez tot laptele praf si sa rezulte si o chestie uniforma... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:Hmmm... beton la modul ca s-a adunat intr-un bulgare mare si s-a intarit pe lingura, da.  Nu stiu cum as fi putut - fara sa mai adaug apa - sa o pun in tava.  Poate, doar, daca o foloseam ca pasta de modelaj  , insa nu cred ca ar fi avut nicio sansa sa incorporez tot laptele praf si sa rezulte si o chestie uniforma...
Daca se intareste beton cred ca untul poate salva situatia cu brio plus ca-i da si stralucirea ciocolatei ,de calorii nu vorbim da? |
|

| shirel wrote: ... de calorii nu vorbim da?
Shhhh...
|
|

| revin cu impresii. sper sa iasa |
|

| alexandrabogdan wrote:revin cu impresii. sper sa iasa
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| alexandrabogdan wrote: deci se poate si sa se faca beton dc fierbi prea mult?
daaaa,eu am facut odata de am mancat bomboane asa de tare s-a facut.abea am reusit sa le bucatim. reteta asta imi place si mie.am facut,si am pus intre foi de napolitane.imi place,cum a spus si kali,ca nu e exagerat de dulce.caut pozele si revin,ca stiu ca am facut ceva poze atunci |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| si poza...
 |
|

| Fug la bucatarie |
|
|