Reteta pentru ciocolata de casa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
raly
Scris: Friday, February 3, 2012 9:10 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
ce pofta mi-ati facut!Maine cred ca fac si eu!hearts
clalina
Scris: Friday, February 3, 2012 3:20 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/25/2010
Mesaje: 1585
bereea wrote:
Clalina, multumesc mutl.Daca e pentru dulciuri ar trebui sa fie bun, nu?


asa cred si eu dar am sa intreb in supermarketuri.
Ralu67
Scris: Thursday, June 14, 2012 2:28 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/23/2012
Mesaje: 6
hey1 am citit in cartea lui menci reinvata sa gatesti sanatos (pe care am cumparat-o saptamana asta cu libertatea pt femei retete) ca ptr imbunatatirea calitatii nutritionale a ciocolatei de ksa e bn sa folosim sucanatul(suc de trestie integral deshidratat), untul ghee (cu mai putin colesterol), rom de buna calitate si miez din nucile sparte cu putin timp inainte..eu ador ciocolata de casa si de cand am invatat sa o fac mai sanatoasa sunt fooarte bucuroasa!!!!!Mananc ciocolata sanatoasa :)) :D
Menci
Scris: Monday, June 18, 2012 12:55 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/18/2012
Mesaje: 1
Dr. Menci relanseaza, intr-un format mai mic, usor de manuit, cartea “Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase” este disponibila timp de o luna, in perioada 1 iunie – 1 iulie 2012, la toate chioscurile de presa, impreuna cu suplimentul Libertatea pentru femei - Retete, la un pret de 11,99 lei. Va asteptam sa gatim impreuna preparate gustoase si sanatoase!
kali
Scris: Thursday, January 24, 2013 10:45 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Am facut si eu aseara cioco de casa dupa 100 ani si... mai fac si azi.hohot Iubitu' meu cel blond a mancat pe ascunsalcool azi-noapte si nici macar nu au mai reusit 2 dintre boboci sa pape din ea azi...alcool

Fetele, secretul ciocolatei de casa sta in timpul de fierbere a zaharului. Mie imi place sa fie nici prea tare, nici prea moale, deci... am grija. Puteti verifica pe spatele lingurei consistenta iar cu putin atentie ti se topeste pur si simplu in gura la final.

Zahar pun intotdeauna mai putin cu 80-100 gr. decat in reteta pentru ca, de altfel, in toate cazurile iese prea dulce pentru gustul meu.

Intotdeauna pun stafide si nuci proaspat prajite. Stafidele le las la inmuiat in rom sau cogniac iar rezultatul e... bestial!!firstprize firstprize firstprize
Cris-DL
Scris: Thursday, January 24, 2013 11:07 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
essen Si reteta ?
kali
Scris: Thursday, January 24, 2013 11:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Stai asa sa-mi aduc aminte cum am pus aseara - deci e dupa cum imi place mie.
Batranetile astea...

320 gr. zahar
150 ml apa
250 gr. lapte praf cernut - si neindulcit neaparat
50 gr. cacao tot cernuta - sa nu faca cocoloase
100 gr. unt gras ( 80% )
stafide si nuci dupa pofta inimii
Cris-DL
Scris: Thursday, January 24, 2013 11:48 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
kali wrote:


320 gr. zahar
150 ml apa
250 gr. lapte praf cernut - si neindulcit neaparat
50 gr. cacao tot cernuta - sa nu faca cocoloase
100 gr. unt gras ( 80% )
stafide si nuci dupa pofta inimii

hohot Asa si... ce le fac la toate astea? alcool
Mami, tu explica mot a mot, ca unii (eu, mai precis, sa nu se generalizeze) habar n-au cu ce se mananca bucatarealasorry1


kali
Scris: Thursday, January 24, 2013 12:25 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Cris-DL wrote:

hohot Asa si... ce le fac la toate astea? alcool
Mami, tu explica mot a mot, ca unii (eu, mai precis, sa nu se generalizeze) habar n-au cu ce se mananca bucatarealasorry1


sorry Revin. Fug cu fii-mea la tuns.
Cris-DL
Scris: Thursday, January 24, 2013 12:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
kali wrote:


sorry Revin. Fug cu fii-mea la tuns.

oo, fugi; sa ne arati tunsuliceabounce


kali
Scris: Thursday, January 24, 2013 1:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
kali wrote:
Stai asa sa-mi aduc aminte cum am pus aseara - deci e dupa cum imi place mie.
Batranetile astea...

320 gr. zahar
150 ml apa
250 gr. lapte praf cernut - si neindulcit neaparat
50 gr. cacao tot cernuta - sa nu faca cocoloase
100 gr. unt gras ( 80% )
stafide si nuci dupa pofta inimii


Deci... asadar... si prin urmare...

Se pun stafidele la umflat in cognac sau rom sau esenta diluata cat sa fie ok ca gust. Si se lasa la nani. Se prajesc nucile sau se pregateste orice altceva doresti in cioco - fulgi, alune, foi napolitana, biscuiti, orez expandat, visine, bla, bla...

Untul se topeste si se lasa la racit.

Intre timp am strecurat laptele praf + cacaoa, dupa care le-am amestecat.

Zaharul cu apa se pun la fiert. Incepe sa fiarba cand face spuma alba; iti dai seama ca e gata cand iei intre degete si vezi ca lasa o pelicula lipicioasa ( sau, ca sa nu te arzi, pe spatele lingurei ).

Cand termina de fiert, se stinge focul si se adauga laptele praf + cacaoa, in mai multe reprize, amestecand incontinuu ca sa nu faca cocoloase. Spre final se cheama sotul din cauza de durere de mana - asta se cheama ca ati facut impreuna ciocolata.alcool

Ultima etapa este untul - deci si el amestecat, apoi prietenii cei mai buni: stafide & co.

Aaaa, nu uita sa pui folie in tava.

Se pune tava la frigider si periodic se " verifica " daca e buna ciocolata, astfel incat ramane jumatate de cantitate cand e gata. Aaaa, se da oala si ustensilele de bucatarie copiilor, pentru lins - sa nu spuna ca nu au prins si ei ciocolata ( oricum, le-am explicat ca peste noapte ea se micsoreaza considerabil... ceva spre disparitie totala ).

Gata!

Repet, asta e varianta mai putin dulce... nu foarte tare - nu foarte moale.
Cris-DL
Scris: Thursday, January 24, 2013 2:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
kali wrote:

...Spre final se cheama sotul din cauza de durere de mana - asta se cheama ca ati facut impreuna ciocolata.alcool


Multumeeeesc,pupici cea mai eficienta reteta -toata lumea bucatareste -unii cu ideea, altii cu-nvartitul si altii cu debarasatul dance; fac si eu, dar nu azi ca n-am patru mainirashohot hohot

PS: Cum e fata? Ii place?
kali
Scris: Thursday, January 24, 2013 2:20 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Cris-DL wrote:
PS: Cum e fata? Ii place?


Vai, e bestiala!!coeur Parca-i pune mai bine in evidenta trasaturile si e atat de dulce!!!

Nu am apucat sa-i fac foto ca eram pe fuga - oricum, trebuie sa faca baie ca sa i se aranjeze parul cum trebuie.coeur
shirel
Scris: Thursday, January 24, 2013 2:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Chiar nu inteleg ce caut pe aici .Doamne Kali ce pofta mi-ai facut si am si rasfoit mai sus sa-mi vad si reteta mea!ras alcool alcool Pofta buna la urmatoarea portie!Ai facut-o cu lapte praf natural nu?
bereea
Scris: Thursday, January 24, 2013 2:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
kali wrote:
Am facut si eu aseara cioco de casa dupa 100 ani si... mai fac si azi.hohot Iubitu' meu cel blond a mancat pe ascunsalcool azi-noapte si nici macar nu au mai reusit 2 dintre boboci sa pape din ea azi...alcool

Fetele, secretul ciocolatei de casa sta in timpul de fierbere a zaharului. Mie imi place sa fie nici prea tare, nici prea moale, deci... am grija. Puteti verifica pe spatele lingurei consistenta iar cu putin atentie ti se topeste pur si simplu in gura la final.

Zahar pun intotdeauna mai putin cu 80-100 gr. decat in reteta pentru ca, de altfel, in toate cazurile iese prea dulce pentru gustul meu.

Intotdeauna pun stafide si nuci proaspat prajite. Stafidele le las la inmuiat in rom sau cogniac iar rezultatul e... bestial!!firstprize firstprize firstprize


Nu-i corect...nu-i corect si gata.De vreo 2-3 saptamanai umblu innebunita poate-poate gasesc undeva ciocolatat de casa si uite ce-mi face Kali.ras Pe cuvant ca stau rau si nu, nu cred ca-i chiar asa de buna.Ca sa ma conving fa , te rog, vreo 2-3 portii si trimite-mi ...adresa pe PM (glumesc desigur, dar daca cumva insistiras )
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.