Reteta pentru ciocolata de casa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Friday, November 7, 2008 8:31 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
rodica83 wrote:
yes Fetelor, am facut ciocolata de casa dupa reteta lui Shirel.

Dar.........nu am avut lapte praf raraul, si am pus unul care am gasit la magazin, caci pofta sa mananc ciocolata de casa , a fost prea mare ca sa mai astept...............

Am facut doar jumatate de portie, si am pus nuca prajita.
Parca nu sa topit destul, asa arata, si ma gandesc ca de la laptele praf, ca nu a corespuns, deci parca se simtea granule fine, si nu a fost destul de fluida compozitiaci destul de tare,ca a trebuit sa iau manusa pe mana si sa intind cu celofanul ca sa fie mai subtire................... dar la gust mi-a placut si voi mai face dar o sa caut acest lapte praf specificat!

Ce sa-ti fac daca nu te-ai putut abtine!ras Mai incearca odata ,pai si mie imi iesea la inceput asa pina cineva mi-a explicat care este problema ,de atunci nu mai sunt probleme si este bunaaaaa!
Laptele praf al meu care-l aveam a expirat si l-am aruncat astazi,ca tot ma puneam pe facut ciocolata (ce sa-i faci a dat si in mine poftele)
Cel mai important este ca siropul de zahar sa fie bine facut ,incercati-l pe un vas de sticla daca nu curge si se lipeste
atunci este gata.

Vai ce pofta imi esteee!
mamica23
Scris: Monday, November 10, 2008 7:18 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2008
Am incercat si eu reteta lui Shirel,si mi-a iesityes yes yes ,nu am putut face rost de lapte praf raraul,dar am gasit lapte praf de Dr.Oetker,a iesit foarte bunafirstprize ,cel mai mult s-a bucurat sotulsic

Iata si o poza:

shirel
Scris: Monday, November 10, 2008 9:17 PM
Nivel

newclap newclap newclap Ma bucur ca ti-a iesit si arata bineee,vreau si eu!pupici pupici
raly
Scris: Tuesday, November 11, 2008 6:53 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Deja imi ploua-n gura!bravo bravo bravo
mamica23
Scris: Tuesday, November 11, 2008 7:05 AM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2008
Multumesc fetelor ma faceti sa rosesccomputerlove
cristinaflorina
Scris: Saturday, February 14, 2009 7:46 PM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Fetelor am facut si eu ciocolata de casa astazi dar cu lapte praf Bebelac de la Edy ca am mi-a rams din cel de prima etapoa 0-6 luni si nu mai aveam ce face cu el.Credeti ca are ceva? Cit tre sa o las la frigider sa se raceasca?
shirel
Scris: Saturday, February 14, 2009 11:15 PM
Nivel

cristinaflorina wrote:
Fetelor am facut si eu ciocolata de casa astazi dar cu lapte praf Bebelac de la Edy ca am mi-a rams din cel de prima etapoa 0-6 luni si nu mai aveam ce face cu el.Credeti ca are ceva? Cit tre sa o las la frigider sa se raceasca?

Nu stiu cum ti-a iesit dar cu lapte praf pentru bebe nu prea este buna,si in primul rand nu trebuie pus la frigider ci lasata sa se intareasca asa .
cristinaflorina
Scris: Sunday, February 15, 2009 11:20 AM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Intradevar nu mi-a iesit nu s-a intarit e buna de mincat cu lingura.Offffffcry cry
mama_Sonyei
Scris: Thursday, February 2, 2012 10:10 AM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2006
hihihi Shirel asta e reteta mea de ciocolata de casa ras

pentru cele care au probleme cu "intaritul" ciocolatii: NU o puneti la frigider!!! nu se intareste pentru ca nu s-a legat destul siropul sau ati folosit lapte praf cu o alta compozitie decat cel specificat...

pentru a "drege gresala" puteti pune intr-un bol cacao cernuta sau in alt bol nuca de cocos razuita sau nuca macinata apoi luati cu lingurita din compozitia ciocolatii moi, o intindeti in palma, puneti in mijloc ori o aluna de padure, ori visine din visinata, o rulati sa imbracati umplutura si apoi o dati prin cacao / nuca / nuca de cocos si apoi o puneti pe platou sa se intareasca >>> veti obtine niste delicioase bomboane de ciocolata umplute (sau nu sic daca doar faceti gogoloaie de ciocolata si le dati prin cacao / nuca / nuca de cocos)

pentru cele care au fiert prea mult siropul si ciocolata a iesit usor granulata, nu s-a topit si omogenizat cum trebuie laptele praf si cacaoa: puteti sa mai adaugati niste unt cat este calda si sa o mai amestecati sa se omogenizeze...

pofta buna iloveyou
clalina
Scris: Thursday, February 2, 2012 3:45 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
ooooooooooooooooooooo ciocolata de casa ce pofta mi s-a facut as face si eu dar se gaseste oare aici lapte praf?
bereea
Scris: Thursday, February 2, 2012 7:53 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
clalina wrote:
ooooooooooooooooooooo ciocolata de casa ce pofta mi s-a facut as face si eu dar se gaseste oare aici lapte praf?

buna intrebare! Daca gasesti undeva spune-mi si mie ca mor de pofta!
zaza_
Scris: Thursday, February 2, 2012 8:44 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Pai cel pentru bebelusi nu e bun?
bereea
Scris: Thursday, February 2, 2012 9:28 PM
Nivel

fetele spuneau mai sus ca n-ar fi bun
clalina
Scris: Thursday, February 2, 2012 10:28 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
nu este bun , laptele formula este un amestec de vitamine, proteine, minerale, lapte praf conceput sa semene laptelui de mama , eu gustam cand ii pregateam sarei si are un gust tare nasol.

Bereea eu am cautat pe google latte in polvere per dolci si am gasit un site iti dau pm. nu stiu daca o fii ca al nostru tu ce crezi?
bereea
Scris: Friday, February 3, 2012 8:12 AM
Nivel

Clalina, multumesc mutl.Daca e pentru dulciuri ar trebui sa fie bun, nu?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.