Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| rodica83 wrote:  Fetelor, am facut ciocolata de casa dupa reteta lui Shirel. Dar.........nu am avut lapte praf raraul, si am pus unul care am gasit la magazin, caci pofta sa mananc ciocolata de casa , a fost prea mare ca sa mai astept............... Am facut doar jumatate de portie, si am pus nuca prajita. Parca nu sa topit destul, asa arata, si ma gandesc ca de la laptele praf, ca nu a corespuns, deci parca se simtea granule fine, si nu a fost destul de fluida compozitiaci destul de tare,ca a trebuit sa iau manusa pe mana si sa intind cu celofanul ca sa fie mai subtire................... dar la gust mi-a placut si voi mai face dar o sa caut acest lapte praf specificat!
Ce sa-ti fac daca nu te-ai putut abtine! Mai incearca odata ,pai si mie imi iesea la inceput asa pina cineva mi-a explicat care este problema ,de atunci nu mai sunt probleme si este bunaaaaa! Laptele praf al meu care-l aveam a expirat si l-am aruncat astazi,ca tot ma puneam pe facut ciocolata (ce sa-i faci a dat si in mine poftele) Cel mai important este ca siropul de zahar sa fie bine facut ,incercati-l pe un vas de sticla daca nu curge si se lipeste atunci este gata.
Vai ce pofta imi esteee! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Am incercat si eu reteta lui Shirel,si mi-a iesit ,nu am putut face rost de lapte praf raraul,dar am gasit lapte praf de Dr.Oetker,a iesit foarte buna ,cel mai mult s-a bucurat sotul
Iata si o poza:
 |
|

| Ma bucur ca ti-a iesit si arata bineee,vreau si eu! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Deja imi ploua-n gura! |
|

Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Multumesc fetelor ma faceti sa rosesc |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Fetelor am facut si eu ciocolata de casa astazi dar cu lapte praf Bebelac de la Edy ca am mi-a rams din cel de prima etapoa 0-6 luni si nu mai aveam ce face cu el.Credeti ca are ceva? Cit tre sa o las la frigider sa se raceasca? |
|

| cristinaflorina wrote:Fetelor am facut si eu ciocolata de casa astazi dar cu lapte praf Bebelac de la Edy ca am mi-a rams din cel de prima etapoa 0-6 luni si nu mai aveam ce face cu el.Credeti ca are ceva? Cit tre sa o las la frigider sa se raceasca?
Nu stiu cum ti-a iesit dar cu lapte praf pentru bebe nu prea este buna,si in primul rand nu trebuie pus la frigider ci lasata sa se intareasca asa . |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Intradevar nu mi-a iesit nu s-a intarit e buna de mincat cu lingura.Offffff |
|

Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| hihihi Shirel asta e reteta mea de ciocolata de casa
pentru cele care au probleme cu "intaritul" ciocolatii: NU o puneti la frigider!!! nu se intareste pentru ca nu s-a legat destul siropul sau ati folosit lapte praf cu o alta compozitie decat cel specificat...
pentru a "drege gresala" puteti pune intr-un bol cacao cernuta sau in alt bol nuca de cocos razuita sau nuca macinata apoi luati cu lingurita din compozitia ciocolatii moi, o intindeti in palma, puneti in mijloc ori o aluna de padure, ori visine din visinata, o rulati sa imbracati umplutura si apoi o dati prin cacao / nuca / nuca de cocos si apoi o puneti pe platou sa se intareasca >>> veti obtine niste delicioase bomboane de ciocolata umplute (sau nu daca doar faceti gogoloaie de ciocolata si le dati prin cacao / nuca / nuca de cocos)
pentru cele care au fiert prea mult siropul si ciocolata a iesit usor granulata, nu s-a topit si omogenizat cum trebuie laptele praf si cacaoa: puteti sa mai adaugati niste unt cat este calda si sa o mai amestecati sa se omogenizeze...
pofta buna |
|

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| ooooooooooooooooooooo ciocolata de casa ce pofta mi s-a facut as face si eu dar se gaseste oare aici lapte praf? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| clalina wrote:ooooooooooooooooooooo ciocolata de casa ce pofta mi s-a facut as face si eu dar se gaseste oare aici lapte praf?
buna intrebare! Daca gasesti undeva spune-mi si mie ca mor de pofta! |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Pai cel pentru bebelusi nu e bun? |
|

| fetele spuneau mai sus ca n-ar fi bun |
|

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| nu este bun , laptele formula este un amestec de vitamine, proteine, minerale, lapte praf conceput sa semene laptelui de mama , eu gustam cand ii pregateam sarei si are un gust tare nasol.
Bereea eu am cautat pe google latte in polvere per dolci si am gasit un site iti dau pm. nu stiu daca o fii ca al nostru tu ce crezi? |
|

| Clalina, multumesc mutl.Daca e pentru dulciuri ar trebui sa fie bun, nu? |
|
|