
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/30/2008 Mesaje: 172
| Va rog sa imi spuneti si mie cum faceti voi ciocolata de casa, in ce cantitati puneti zaharul, laptele praf, cacao, si .............. daca mai puneti nuci, alune sau alte cele? Si mai o intrebare : este acelasi lucru cu "baton de casa"? Am avut mai demult o reteta ptr baton de casa dar a iesit exagerat de dulce si nu am mai facut...... |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Nu este la felul batonul este intradevar mai dulce si e baton. Deseara promit ca-ti dau o reteta superba care reuseste sigur.Foarte important este gramajul de zahar cu apa la facerea siropului.
Eu mi-am adus din Romania lapte praf si sotul in fiecare zi imi aduce aminte de el si-mi spune ca vrea ciocolata ,dar sper ca acuma cu ocazia asta chiar am sa o fac. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Ce ma bucur Shirel,astept reteta Nici mie niciodata nu mi-a iesit ciocolata de casa,i-mi iesea moale(ca si fineti) |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Eu am asa reteta
500 gr zahar 50 gr cacao 100 gr unt sau margarina 250 gr lapte praf 100 ml apa
apa se fierbe cu zaharul si cu untul,se lasa umpic apoi sa se domoleasca si se adauga treptat amestecand continuu laptele praf si cacaua,avand grija sa nu se formeze gomoloate.Apoi se pune in tava la racit.Eu am incercat-o de multe ori si e f buna!Pofta buna! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ciocolata de casa
-500 gr.lapte praf(numai Raraul si uitati-va sa nu fie expirat,conteaza foarte mult sa fie proaspat) -150 gr.cacao (praf) -1 kg zahar -1 pachet de unt (200gr.la temp.camerei -300 ml apa -esenta de vanilie si migdale(sau dupa gust de care doriti ,dar nu exagerati cu ea ) -miez de nuca cine doreste sau alune (circa 150-200 gr)
1.Inainte de inceperea propriu zisa se cerne pe o foaie mai mare de hartie laptele praf si cacaoa(ca sa nu aiba cocoloase).Se curata nucile si se taie marunt dar se pot folosi si intregi,se scoate untul din frigider(trebuie numaidecat sa fie la temp.camerei).Se tapeteaza tava de cuptor(de aragaz) cu folie de plastic sau celofan (nu stiu cat este de buna la voi dar la noi este destul de rezistenta la ceva fierbinte) si putin in sus sa depaseasca marginiile tavii. 2.Pregatirea:: -Se pune apa cu zaharul la foc iute ,cand incepe sa faca clabuci mici (sa dea in clocot) se micsoreaza focul si se mai lasa sa fiarba 8-10 minute ptr.a se lega siropul de zahar bine,( In total apa trebuie sa fiarba circa 20 de minute aproximativ ,pentru ca ,ciocolata sa reuseasca.Se toarna in ploaie laptele praf cu cacaoua mestecandu-se continuu ca sa apara cocoloase.Se adauga untul si esnta si se amesteca pina la omogenizare ,se introduce miezul de nuca sau alune (de preferat acelea nesarate)si se amesteca inca o data. Se rastoarna totul in tava de aragaz si se lasa sa se raceasca . Niciodata nu o introduceti la frigider pentru a se intari. Sa aveti pofta buna,si sunt sigura ca de data aceasta veti reusi!
Am lapte praf daca imi gasesc timp am sa fac si pun fotografii. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| raly wrote:Eu am asa reteta
500 gr zahar 50 gr cacao 100 gr unt sau margarina 250 gr lapte praf 100 gr apa
apa se fierbe cu zaharul si cu untul,se lasa umpic apoi sa se domoleasca si se adauga treptat amestecand continuu laptele praf si cacaua,avand grija sa nu se formeze gomoloate.Apoi se pune in tava la racit.Eu am incercat-o de multe ori si e f buna!Pofta buna!
Raly,ce mi-ai placut cu gomoloatzele tale!Si eu mi-am sucit creierul cum se spune si la mine sunt cocoloase ! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Eu mai puneam stafide in ea, iar daca aveam prin casa, presaram deasupra si putina nuca de cocos (pentru aspect, dar si pentru gustul deosebit). |
|

 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/30/2008 Mesaje: 172
| multumesc pentru retete, vad ca ingredientele sunt aceleasi doar cantitatea difera, voi incerca si voi spune cum a iesit. |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
|
Nici mie nu-mi trecea chiar atunci prin cap cum se spune,tu ai nimerit-o umpic mai bine ca mine!Si mi-ati facut o pofta de ciocolata,nu mai dau pe aici! |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2007 Mesaje: 766
| Ooof, n-ar fi rea, dar nu prea am voie. Mi-ati facut pofta. Am spus ca prima zi cand nu mai alaptez o sa beau un butoi de Pepsi, o sa mananc un borcan de muraturi,o sa savurez niste ardei iute si bine-nteles ciocolata !O sa revin aici peste cateva luni.Pana atunci...... |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Shriel, si daca nu avem lapte praf romanesc,asta farntuzesc nu-i bun,trebuie neaparat Raraul??? |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Rody wrote:Shriel, si daca nu avem lapte praf romanesc,asta farntuzesc nu-i bun,trebuie neaparat Raraul???
Hai ca fac reclama la produs .Nu stiu daca gasesti in Franta lapte praf natural ,aici in Israel sunt doar instant care nu sunt buneeeee.Raraul este lapte de vaca natural si numai de acesta trebuie folosit ca de altfel nu este buna ciocolata deloc! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| shirel wrote:
Hai ca fac reclama la produs .Nu stiu daca gasesti in Franta lapte praf natural ,aici in Israel sunt doar instant care nu sunt buneeeee.Raraul este lapte de vaca natural si numai de acesta trebuie folosit ca de altfel nu este buna ciocolata deloc!
Aha,am inteles,deci e bun orice lapte praf dar sa nu fie garnulat |
|

 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/30/2008 Mesaje: 172
| Fetelor, am facut ciocolata de casa dupa reteta lui Shirel.
Dar.........nu am avut lapte praf raraul, si am pus unul care am gasit la magazin, caci pofta sa mananc ciocolata de casa , a fost prea mare ca sa mai astept...............
Am facut doar jumatate de portie, si am pus nuca prajita. Parca nu sa topit destul, asa arata, si ma gandesc ca de la laptele praf, ca nu a corespuns, deci parca se simtea granule fine, si nu a fost destul de fluida compozitiaci destul de tare,ca a trebuit sa iau manusa pe mana si sa intind cu celofanul ca sa fie mai subtire................... dar la gust mi-a placut si voi mai face dar o sa caut acest lapte praf specificat! |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si poze?????????????? |
|
|