Reteta pentru ciocolata de casa?

Options Reteta pentru ciocolata de casa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
rodica83
Postat: Thursday, November 6, 2008 1:04 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 4/30/2008
Postari: 172
Locatia: Arad
Va rog sa imi spuneti si mie cum faceti voi ciocolata de casa, in ce cantitati puneti zaharul, laptele praf, cacao, si ..............
daca mai puneti nuci, alune sau alte cele?
Si mai o intrebare : este acelasi lucru cu "baton de casa"?
Am avut mai demult o reteta ptr baton de casa dar a iesit exagerat de dulce si nu am mai facut......
shirel
Postat: Thursday, November 6, 2008 1:52 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11809
Locatia: israel
Nu este la felul batonul este intradevar mai dulce si e baton.
Deseara promit ca-ti dau o reteta superba care reuseste sigur.Foarte important este gramajul de zahar cu apa la facerea siropului.

Eu mi-am adus din Romania lapte praf si sotul in fiecare zi imi aduce aminte de el si-mi spune ca vrea ciocolata ,dar sper ca acuma cu ocazia asta chiar am sa o fac.
mamica23
Postat: Thursday, November 6, 2008 3:29 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/21/2008
Postari: 3402
Locatia: turda
yes yes yes Ce ma bucur Shirel,astept retetapupici
Nici mie niciodata nu mi-a iesit ciocolata de casa,i-mi iesea moale(ca si fineti)Thumb down
raly
Postat: Thursday, November 6, 2008 10:03 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 12/17/2007
Postari: 25889
Locatia: M e d i a s
Eu am asa reteta

500 gr zahar
50 gr cacao
100 gr unt sau margarina
250 gr lapte praf
100 ml apa

apa se fierbe cu zaharul si cu untul,se lasa umpic apoi sa se domoleasca si se adauga treptat amestecand continuu laptele praf si cacaua,avand grija sa nu se formeze gomoloate.Apoi se pune in tava la racit.Eu am incercat-o de multe ori si e f buna!Pofta buna!
shirel
Postat: Thursday, November 6, 2008 10:08 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11809
Locatia: israel
Ciocolata de casa

-500 gr.lapte praf(numai Raraul si uitati-va sa nu fie expirat,conteaza foarte mult sa fie proaspat)
-150 gr.cacao (praf)
-1 kg zahar
-1 pachet de unt (200gr.la temp.camerei
-300 ml apa
-esenta de vanilie si migdale(sau dupa gust de care doriti ,dar nu
exagerati cu earas )
-miez de nuca cine doreste sau alune (circa 150-200 gr)

1.Inainte de inceperea propriu zisa se
cerne pe o foaie mai mare de hartie laptele praf si cacaoa(ca sa
nu aiba cocoloase).Se curata nucile si se taie marunt dar se pot folosi si intregi,se scoate untul din frigider(trebuie numaidecat sa fie la temp.camerei).Se tapeteaza tava de cuptor(de aragaz) cu folie de plastic sau celofan (nu stiu cat este de buna la voi dar la noi este destul de rezistenta la ceva fierbinte) si putin in sus sa depaseasca marginiile tavii.
2.Pregatirea::
-Se pune apa cu zaharul la foc iute ,cand incepe sa faca clabuci mici (sa dea in clocot) se micsoreaza focul si se mai lasa sa fiarba 8-10 minute ptr.a se lega siropul de zahar bine,( In total apa trebuie sa fiarba circa 20 de minute aproximativ ,pentru ca ,ciocolata sa reuseasca.Se toarna in ploaie laptele praf cu cacaoua mestecandu-se continuu ca sa apara cocoloase.Se adauga untul si esnta si se amesteca pina la omogenizare ,se introduce miezul de nuca sau alune (de preferat acelea nesarate)si se amesteca inca o data.
Se rastoarna totul in tava de aragaz si se lasa sa se raceasca .
Niciodata nono nono nu o introduceti la frigider pentru
a se intari.
Sa aveti pofta buna,si sunt sigura ca de data aceasta veti reusi!



Am lapte praf daca imi gasesc timp am sa fac si pun fotografii.
shirel
Postat: Thursday, November 6, 2008 10:11 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11809
Locatia: israel
raly wrote:
Eu am asa reteta

500 gr zahar
50 gr cacao
100 gr unt sau margarina
250 gr lapte praf
100 gr apa

apa se fierbe cu zaharul si cu untul,se lasa umpic apoi sa se domoleasca si se adauga treptat amestecand continuu laptele praf si cacaua,avand grija sa nu se formeze gomoloate.Apoi se pune in tava la racit.Eu am incercat-o de multe ori si e f buna!Pofta buna!


Raly,ce mi-ai placut cu gomoloatzele tale!Si eu mi-am sucit creierul cum se spune hohot hohot si la mine sunt cocoloase !hohot hohot
S.ELENA
Postat: Thursday, November 6, 2008 11:27 PM


Nivel: Senior

Intrat: 6/20/2007
Postari: 7309
Locatia: Printre probleme......
Eu mai puneam stafide in ea, iar daca aveam prin casa, presaram deasupra si putina nuca de cocos (pentru aspect, dar si pentru gustul deosebit).
rodica83
Postat: Friday, November 7, 2008 12:36 AM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 4/30/2008
Postari: 172
Locatia: Arad
multumesc pentru retete, vad ca ingredientele sunt aceleasi doar cantitatea difera, voi incerca si voi spune cum a iesit. essen
raly
Postat: Friday, November 7, 2008 6:24 AM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 12/17/2007
Postari: 25889
Locatia: M e d i a s
shirel wrote:


Raly,ce mi-ai placut cu gomoloatzele tale!Si eu mi-am sucit creierul cum se spune hohot hohot si la mine sunt cocoloase !hohot hohot


hohot hohot hohot Nici mie nu-mi trecea chiar atunci prin cap cum se
spune,tu ai nimerit-o umpic mai bine ca mine!Si mi-ati facut o pofta de ciocolata,nu mai dau pe aici!sic
simo
Postat: Friday, November 7, 2008 3:22 PM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/15/2007
Postari: 766
Locatia: oradea
Ooof, n-ar fi rea, dar nu prea am voie. Mi-ati facut pofta. Am spus ca prima zi cand nu mai alaptez o sa beau un butoi de Pepsi, o sa mananc un borcan de muraturi,o sa savurez niste ardei iute si bine-nteles ciocolata !O sa revin aici peste cateva luni.Pana atunci......banghead
Rody
Postat: Friday, November 7, 2008 3:36 PM


Nivel: Senior

Intrat: 6/10/2006
Postari: 6198
Locatia: Peste tot si nicaieri...
Shriel, si daca nu avem lapte praf romanesc,asta farntuzesc nu-i bun,trebuie neaparat Raraul???
shirel
Postat: Friday, November 7, 2008 5:34 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11809
Locatia: israel
Rody wrote:
Shriel, si daca nu avem lapte praf romanesc,asta farntuzesc nu-i bun,trebuie neaparat Raraul???


Hai ca fac reclama la produs .Nu stiu daca gasesti in Franta lapte praf natural ,aici in Israel sunt doar instant care nu sunt buneeeee.Raraul este lapte de vaca natural si numai de acesta trebuie folosit ca de altfel nu este buna ciocolata deloc!
Rody
Postat: Friday, November 7, 2008 6:12 PM


Nivel: Senior

Intrat: 6/10/2006
Postari: 6198
Locatia: Peste tot si nicaieri...
shirel wrote:


Hai ca fac reclama la produs .Nu stiu daca gasesti in Franta lapte praf natural ,aici in Israel sunt doar instant care nu sunt buneeeee.Raraul este lapte de vaca natural si numai de acesta trebuie folosit ca de altfel nu este buna ciocolata deloc!

Aha,am inteles,deci e bun orice lapte praf dar sa nu fie garnulatpupici
rodica83
Postat: Friday, November 7, 2008 7:49 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 4/30/2008
Postari: 172
Locatia: Arad
yes Fetelor, am facut ciocolata de casa dupa reteta lui Shirel.

Dar.........nu am avut lapte praf raraul, si am pus unul care am gasit la magazin, caci pofta sa mananc ciocolata de casa , a fost prea mare ca sa mai astept...............

Am facut doar jumatate de portie, si am pus nuca prajita.
Parca nu sa topit destul, asa arata, si ma gandesc ca de la laptele praf, ca nu a corespuns, deci parca se simtea granule fine, si nu a fost destul de fluida compozitiaci destul de tare,ca a trebuit sa iau manusa pe mana si sa intind cu celofanul ca sa fie mai subtire................... dar la gust mi-a placut si voi mai face dar o sa caut acest lapte praf specificat!
raly
Postat: Friday, November 7, 2008 8:19 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 12/17/2007
Postari: 25889
Locatia: M e d i a s
Si poze??????????????
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed