Reteta lunii Septembrie 2011
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Friday, September 9, 2011 9:38 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Hello fetele, scuze de intarziere... reteta lunii este: TORT DE MERE!!!

e unul din torturile mele preferate, merge grozav toamna... mere coapte, scortisoara... nu e prea dulce, e racoros si foarte foarte bun... eu folosesc aceasta reteta, postata de Oana (Maria&Mario), dar puteti folosi orice reteta va place, numai sa ne-o spuneti si noua ras

Tort de mere !

O cana de un sfert de zahar , se topeste intr-o oala larga , de forma tortului ! Cand s-a topit , se roteste oala pana se caramelizeaza tot zaharul topit pe fundul si pe peretii vasului ! Un pachet de unt , taiat cuburi mari , se pun in oala peste zaharul caramelizat .
Merele , 6 , 8 mari , se spala , se taie in jumatate , se scot cotoarele . In locul din mijloc pui gem, dulceata , de care va place voua ! Pui merele umplute in oala , in picioare , si umpli spatiile goale tot cu felii de mar, sa nu ramana spatii goale mari . Se dau la cuptor minim 30 min. Eu am pus peste ele si un praf de scortisoara , daca ai !
5 - 6 oua , Separi galbenusurile de albusuri ! . Albusurile se bat cu mixerul bine bine, spuma . Se adauga treptat in ploaie 6 linguri mari , pline cu zahar , plus zeama de la o lamaie ! Galbenusurile se adauge treptat peste albusuri , plus 7 linguri de faina , in ploaie , treptat ! . Un praf de sare la final ! si zahar vanilat !
Toata compozitia de mai sus se toarna peste merele fierbinti si se da la cuptor maxim 25 min, gas mark 150.

Se stinge cuptorul , se mai lasa la cuptor 10 min , se pune capac o farfurie mare si cand se raceste se intoarce si se orneaza cu frisca si ciociolata rasa.

Pofta mare !

Regulament

- pozele (de preferat una cu tortul intreg si una cu felia/sectiunea) participante trebuie neaparat facute in perioada concursului;
- inscrieri: 10-27 septembrie 2011 (pana la ora 23:59);
- votare: 28-30 septembrie 2011 (pana la ora 13:00);
- desemnarea castigatoarei: 30 septembrie 2011;
- propunerea unei noi retete de catre castigatoare: 1 octombrie 2011.
Ana
Scris: Friday, September 9, 2011 10:39 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Supper,poate asa ma gandesc sa mai fac si eu un tort de mereras
georgyana
Scris: Friday, September 9, 2011 10:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/9/2009
Foarte apetisant ..alcool
mikaela
Scris: Saturday, September 10, 2011 4:23 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
newclap Chef essen Il fac essen
Anelise
Scris: Saturday, September 10, 2011 8:49 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Am facut si eu odata tortul Oanei si a iesit foarte bun la gust, doar aspectul tortului meu a lasat foarte mult de dorit. sic Cred ca o sa-l mai fac o data poate obtin rezultate mult mai frumoase de data asta! thumright ... Buli, foarte faina reteta! angel
monica irimia
Scris: Saturday, September 10, 2011 10:57 AM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Anelise wrote:
... doar aspectul tortului meu a lasat foarte mult de dorit.

Si eu sunt nefericita din cauza aspectului. :( Am probat cateva retete ale forumului, la gust au iesit adevarate delicatese, dar aspectul e esec total. Probabil o practica mai indelungata va da si o forma mai frumoasa incercarilor mele culinare.
Buli, reteta e senzationala de dulce si buna!thumright
koko2008
Scris: Saturday, September 10, 2011 11:36 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Il face si eu dance Eu aveam alta reteta...dar asta pare mai gustoasa essen
oanamaria
Scris: Saturday, September 10, 2011 3:33 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Wow cw bine arata!
bereea
Scris: Saturday, September 10, 2011 3:57 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
si eu il fac des si ne place foarte mult..deci particip la concurscool
marivic
Scris: Saturday, September 10, 2011 4:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Este un tort fosrte racoritor,...si eu il faceam des cand erau copiii mai mici,...super iesenewclap newclap
AlexandraL
Scris: Tuesday, September 13, 2011 6:13 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2007
L-am facut si eu sambata, din pacate nu am avut rabdare si l-am rasturnat imediat dupa ce l-am scos din cuptor, asa ca s-a turtit...Oricum, a fost absolut delicios! Merele le-am umplut cu dulceata de prune cu miez de nuca. Superb!
Maria & Mario
Scris: Tuesday, September 13, 2011 6:26 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Puneti zaharul mai mult la caramelizat , insa pentru putin timp .... sa nu se amarasca !!!! si lasati-l peste noapte intors in oala, la frigider, sa se insiropeze si sa se intareasca siropul .... sa il inchege !!! Mie imi iese de fiecare data .....
Spor la tortelit gagici ! topai majoreta
bulibuli
Scris: Tuesday, September 13, 2011 8:18 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
da, asa fac si eu, rastorn oala pe farfurie dar nu o scot, pun asa in frigider pana a doua zi cand il scot de la frigider, ii iau oala din cap si il ornez; blatul absoarbe excesul de sirop. in plus indes f bine merele sa fie presate bine intre ele si evit sa pun bucati prea mici la exterior (atunci cand umplu gaurile ramase cu felii de mar), ca alea cad dupa ce scoti oala.. o singura data mi-a iesit mai imprastiat, dar atunci am folosit mere mai mici si o oala mare si am fost nevoita sa astup multe gauri si gaurele... in rest iese super,mai ales ca mai curge si din compozitia de pandispan printre ele si le mai leaga...
mikaela
Scris: Wednesday, September 14, 2011 6:38 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010

Anelise
Scris: Wednesday, September 14, 2011 7:54 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mikaela, felicitari pentru tortulet! newclap Ce mult imi place decorul! love Sa aveti pofta! pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.