Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Stiu ca mai orice gospodina macar odata pe luna face sarmalute ,asa ca am ales tema aceastei luni:Sarmalute.
nu dau retete,indrumari pentru ca fiecare le face in modul sau,insa astept multe concurente,poze(2 la numar) dar si retetele binenteles!!
asa ca spor la treaba gospodinelor!!!
Bereea multumesc de indrumare
Regulament:
- inscrieri: o2-27 octombrie 2011 (pana la ora 23:59); - votare: 28-30 octombrie 2011 (pana la ora 13:00); - desemnarea castigatoarei: 30 octombrie 2011; - propunerea unei noi retete de catre castigatoare: 1 noiembrie 2011.
poza nu-mi apartine!!!! Ana attached the following image(s):
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Foarte buna reteta! Daaa, niste sarmalutze tare ar mai merge! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Anelise poate ma ajuti tu cu pozica ca numai nu merge sa o pun ...am reusit |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ana,
Haideti la sarmalute, fetele! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Ana scumpa mea ai castigat concursul si eu nu am votat oricum votul meu era pt tine...felicitari ca tortul arata pe cinste ...si buna tema aleasa spor la sarmalute fetele |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| gustoasa tema! le am pe foc! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Carmen asteptam poze si reteta desigur |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| postez cu placere,doar ca incepe concursul de maine,asa ca o voi face sa va dau un imbold,pe mine m-a pacalit rares,care-i mare fan,doar ca nu-i fac prea des
reteta noastra:(adaptata sa nu ne faca rau) se ia una bucata varza dolofana si atentie,bine imbracata cu multe foi subtiri si galbene(cam 2.5kg) se dezbraca pana ce ramane la cotorul gol ,urmand dusuri scotiene,mai bine zis o baie sanatoasa cu apa rece sa-i iasa sarea
se toaca la robot pieptul a doua oratanii(pasari)ideal una bucata piept pui si una curca(nu plouata),cat sa avem asa,cam 1kg carne apoi se spala cam 100 gr orez cu bob rotund se framanta impreuna cu o ceapa tocata(eu pun rosie) ,carnea,orezul,cimbru,2 linguri ulei, marar si niscaiva suc de rosii se pregatesc foile si se trece la infasurat(daca varza-i nesarata se poate pune si sare,piper,dupa gustul fiecaruia se recomanda o cratita cu fund dublu,sau din lut,teflonata,etc pe fund se pune un strat de varza tocata fin,alaturi de ceva afumatura si se trece la randuit se umple cu apa,2 linguri,trei ulei,suc de rosii,cimbru,marar si se acopera cu doua foi mari de varza,iar niste afumatura si capac,se fierbe la foc mic pana ce bolborosesc sarmalutele le mai dam pe final si la cuptor pentru rumenire si le asteptam cu smantana,ardei iute si o mamaliga! pofta buna! pun si poze imediat ce vine puiul de la petrecere
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Uite cum mi s-a aratat mie,,,,,,,fiind la cumparaturi ai spun la dragul meu:pune si o chesa de 1kg de carne,,si ma intreaba :da ce faci din ea,,,,si eu zic :cum ce?SARMALEEEEEEEEEEEE,,,,, Asa ca pe luni ai vine randu,abia astept ca daca am vazut poza pusa aici deja imi ploua in gura. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ma bucur fetelor va astept in numar mare |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Mai fetelor, am vazut la TV o doamna care canta frumos, nu-mi aduc aminte cum o cheama (canta populara), care a facut niste sarmale de mi-a ramas gandul la ele. Deci a pregatit sarmalele ca pe cele moldovenesti, adica mititele. Apoi intr-o foaie de varza mare a pus patru sarmalute, peste o felie de costita afumata si apoi iar patru sarmale, pe care le-a invelit intr-o sarmaloaie. Aratau de belea, iar ideea m-a incantat teribil. O sa fac si eu niste sarmalute de-astea luna asta! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Daniela Condurache a facut acele sarmalute la "Cireasa de pe tort"
Eu fac sarmalute astazi |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Ana,se accepta si ardeii umpluti ?Fac curand pt soata si poate fac si vreo 2-3 sarmale dar in principal ardei |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| spor la sarmale ! serarg attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| wauuu serarg imi lasa gura apa...sa aveti pofta buna!!! |
|
|