Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| In aceasta luna va propun sa prezentam sa facem vedeta cozonacul pasca, painea sau orice altceva este facut din aluat. Puteti posta pana in data de 28 mai, se voteaza pana pe 31.
Imi cer scuze ca nu am nici o fotografie pregatita, dar sunt sigura ca vor fi atata de multe la acest concurs incat nu i se va simti lipsa. Succes Tuturor! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| 94 de visualizari si nici un comentariu...cred ca e un concurs menit sa moara! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Cred ca fetele s-au saturat de cozonacit si pascit ... eu una nu ma bag ca sunt antitalent daar va urez succes si vreau sa vad aici idei. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:94 de visualizari si nici un comentariu...cred ca e un concurs menit sa moara!
Cred ca trebuia deschis inainte de Paste pentru a avea succes. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Tocmai pentru ca a fost pastele si m-am gandit ca fiecare a facut ceva pentru ca , de fapt, aveam altceva in minte.
Daca vreti pot schimba, desi cred ca va avea acelasi "succes"! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| EU abia acum vad topicul : Ceva din aluat...m-am gandit la niste gogosi pufosi |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Fac si eu ceva maine seara sa fie pentru weekend! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Va astept! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| mikaela wrote:EU abia acum vad topicul : Ceva din aluat...m-am gandit la niste gogosi pufosi
Yammyy ... mor dupa gogosi |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 324
|
Ingrediente pentru Paine cu lapte 125 ml lapte caldut 1 ou la (la temp. camerei) 30 gr unt (la temp. camerei) 120 gr tangzhong 1 lingurita cu varf lapte praf 1 lingurita zahar 1 lingurita rasa sare 350 gr faina alba 3/4 pliculet drojdie uscata Tangzhong 50 gr faina alba 250 ml apa Decor 1 ou mic 4 linguri lapte susan mac (sau seminte de in) Paine cu lapte - Preparare Se pregateste din timp tangzhong: se adauga 50 ml apa peste faina si se amesteca pana devine ca o pasta. Restul de 200 ml apa se fierbe si se toarna incet peste faina, amestecand tot timpul cu un tel. Se pune compozitia pe foc mic si se amesteca cu telul pana devine ca o budinca si se vad urmele telului prin ea. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pana e nevoie de ea. Eu am preparat-o dimineata si am folosit-o seara. Rezista la frigider 2-3 zile. Se pun in masina de paine ingredientele in ordinea data in reteta. Se seteaza masina pe programul de framantat. Cand e gata, se seteaza masina pe programul de framantat+dospit si se lasa aluatul pana e crescut bine. * din tangzhong veti folosi doar 120 gr, asa cum e specificat la ingrediente ** aluatul se poate framanta si de mana; se va framanta macar 20 minute, apoi se lasa la crescut la loc caldut 1 ora Aluatul se pune pe masa de lucru data cu faina. Se taie in 6 bucati egale. Fiecarei bucati ii dati forma de chifla, tragand marginile dedesubt. Se aseaza intr-o tava mare, rotunda astfel: prima bucata in centru si restul de jur imprejur, lasand loc intre ele. * aluatul se poate modela si sub forma de rulou si coace in tava de chec; vezi aici cum arata in forma de chec Se introduce tava intr-o punga de plastic si se lasa la crescut la loc caldut pentru 1 ora. Se bate oul cu laptele. Se unge painea cu acest amestec. Se decoreaza bucatile de pe margine cu seminte de susan, iar centrul cu mac. Se coace painea la 180C pentru 30-35 minute, pana e usor rumena. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ioana, e perfecta |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nu uitati de concurs, da? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Gogosi vintage
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mikaela...ma duc sa-mi cumpar niste gogosi.Arata intr-un mare fel |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fetelor , mai este timp pana maine. |
|
|