Reteta lunii Mai 2013
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Wednesday, May 8, 2013 8:07 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
In aceasta luna va propun sa prezentam sa facem vedeta cozonacul pasca, painea sau orice altceva este facut din aluat.
Puteti posta pana in data de 28 mai, se voteaza pana pe 31.

Imi cer scuze ca nu am nici o fotografie pregatita, dar sunt sigura ca vor fi atata de multe la acest concurs incat nu i se va simti lipsa.
Succes Tuturor!
bereea
Scris: Wednesday, May 15, 2013 2:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
94 de visualizari si nici un comentariu...cred ca e un concurs menit sa moara!
TatyKS
Scris: Thursday, May 16, 2013 11:23 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Cred ca fetele s-au saturat de cozonacit si pascit ras ... eu una nu ma bag ca sunt antitalentLol daar va urez succes si vreau sa vad aici idei.Gossip
kali
Scris: Thursday, May 16, 2013 11:30 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
bereea wrote:
94 de visualizari si nici un comentariu...cred ca e un concurs menit sa moara!


Cred ca trebuia deschis inainte de Paste pentru a avea succes.
bereea
Scris: Thursday, May 16, 2013 2:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Tocmai pentru ca a fost pastele si m-am gandit ca fiecare a facut ceva pentru ca , de fapt, aveam altceva in minte.

Daca vreti pot schimba, desi cred ca va avea acelasi "succes"!
mikaela
Scris: Thursday, May 16, 2013 4:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
EU abia acum vad topicul fool : Ceva din aluat...m-am gandit la niste gogosi pufosi essen
ingerash
Scris: Thursday, May 16, 2013 7:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Fac si eu ceva maine seara sa fie pentru weekend!hearts
bereea
Scris: Friday, May 17, 2013 8:05 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Va astept!majoreta majoreta majoreta majoreta
TatyKS
Scris: Friday, May 17, 2013 8:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
mikaela wrote:
EU abia acum vad topicul fool : Ceva din aluat...m-am gandit la niste gogosi pufosi essen


Yammyy ... mor dupa gogosi
IoanaAlexandra
Scris: Friday, May 17, 2013 9:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/21/2012
Mesaje: 324
img

Ingrediente pentru Paine cu lapte
125 ml lapte caldut
1 ou la (la temp. camerei)
30 gr unt (la temp. camerei)
120 gr tangzhong
1 lingurita cu varf lapte praf
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa sare
350 gr faina alba
3/4 pliculet drojdie uscata
Tangzhong
50 gr faina alba
250 ml apa
Decor
1 ou mic
4 linguri lapte
susan
mac (sau seminte de in)
Paine cu lapte - Preparare
Se pregateste din timp tangzhong: se adauga 50 ml apa peste faina si se amesteca pana devine ca o pasta. Restul de 200 ml apa se fierbe si se toarna incet peste faina, amestecand tot timpul cu un tel. Se pune compozitia pe foc mic si se amesteca cu telul pana devine ca o budinca si se vad urmele telului prin ea. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pana e nevoie de ea. Eu am preparat-o dimineata si am folosit-o seara. Rezista la frigider 2-3 zile.
Se pun in masina de paine ingredientele in ordinea data in reteta. Se seteaza masina pe programul de framantat. Cand e gata, se seteaza masina pe programul de framantat+dospit si se lasa aluatul pana e crescut bine.
* din tangzhong veti folosi doar 120 gr, asa cum e specificat la ingrediente
** aluatul se poate framanta si de mana; se va framanta macar 20 minute, apoi se lasa la crescut la loc caldut 1 ora
Aluatul se pune pe masa de lucru data cu faina. Se taie in 6 bucati egale. Fiecarei bucati ii dati forma de chifla, tragand marginile dedesubt. Se aseaza intr-o tava mare, rotunda astfel: prima bucata in centru si restul de jur imprejur, lasand loc intre ele.
* aluatul se poate modela si sub forma de rulou si coace in tava de chec; vezi aici cum arata in forma de chec
Se introduce tava intr-o punga de plastic si se lasa la crescut la loc caldut pentru 1 ora.
Se bate oul cu laptele. Se unge painea cu acest amestec. Se decoreaza bucatile de pe margine cu seminte de susan, iar centrul cu mac.
Se coace painea la 180C pentru 30-35 minute, pana e usor rumena.
bereea
Scris: Friday, May 17, 2013 10:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Ioana, e perfectaBravoo Bravoo Bravoo
bereea
Scris: Monday, May 20, 2013 2:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Nu uitati de concurs, da?majoreta majoreta majoreta majoreta
mikaela
Scris: Monday, May 20, 2013 4:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mesaje: 2334
Gogosi vintage hohot

img
bereea
Scris: Tuesday, May 21, 2013 7:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Mikaela...ma duc sa-mi cumpar niste gogosi.Arata intr-un mare felBravoo Bravoo Bravoo Bravoo
bereea
Scris: Monday, May 27, 2013 9:25 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Fetelor , mai este timp pana maine.majoreta majoreta majoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.