Reteta lunii FEBRUARIE 2013
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisa_rachid
Scris: Tuesday, February 19, 2013 6:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/13/2010
Mesaje: 2365
Fetele, foarte frumoase, bereea, gabyta, felicitari!!!!yes newclap cool
ingerash
Scris: Tuesday, February 19, 2013 7:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Bereea,arata super ambelelove gata ti-a furat "meserie"domnisoara ta hearts

Gabyta waw,vreau si eu!essen essen essen computerlove
bereea
Scris: Wednesday, February 20, 2013 8:15 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Denisa, Ingerascomputerlove

Ingeras, nu uita sa te asteptma
sweet angel
Scris: Wednesday, February 20, 2013 7:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
Mesaje: 4463
daca am promis vin sa ma fac de rusine cu prajitura mea


sweet angel attached the following image(s):
71862_534154649962534_1203499445_n.jpg

endy
Scris: Wednesday, February 20, 2013 7:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/8/2010
Mesaje: 2562
newclap newclap
ingerash
Scris: Wednesday, February 20, 2013 7:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Bereea am facut ceva simplu,dar cu drag hearts

bereea
Scris: Wednesday, February 20, 2013 8:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Lia, nu te faci de rusine deloc, e foarte reusita!newclap newclap newclap
Ingeras, superbe cosuletele!newclap newclap newclap
ingerash
Scris: Wednesday, February 20, 2013 8:33 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Multumesccomputerlove pupici
raly
Scris: Thursday, February 21, 2013 7:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Waw....ce bunataturi pe aici!hearts
bulibuli
Scris: Thursday, February 21, 2013 10:18 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Fetele, dar reteta nu o puneti?? sau macar o descriere, ceva.. salivez si nu stiu la ce!!
Ruth
Scris: Thursday, February 21, 2013 7:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/4/2011
Mesaje: 1263
gabyta e superb tortullove newclap
sweet angelnu te faci deloc de rusine, e chiar foarte aspectoasa si cred ca si gustoasa, decinewclap
ingerasfoarte frumoase, simplu dar de efectnewclap
daca nu cer prea mult sa puneti si reteta, sa nu votam doar poza ci si retetacomputerlove
gabyta
Scris: Friday, February 22, 2013 10:22 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/20/2011
Mesaje: 3242
gabyta wrote:
...pun sii eu tortuletul de San Valentin




INGREDIENTE

Blat -3 oua,1 plic budinca capsuni(sau zmeura),100 gr zahar ,pudra sau tos(eu pun tos),50 gr faina,1/2 praf de copt (ptr o tava de 22 cm,,ptr mai mare ma refer de 28cm-4-5 oua sau ptr tava de de la cuptor -6 ouamari.Eu am pus si cateva picaturi colorant rosu ca sa iaa mai puternic colorat,,cu budinca va iesi mai roziu.

Crema 1 -.1 cutie 150 gr branzica philadelphia de ciocolata(milka),1 cutie 250 gr mascarpone , 1 lingura varfuita dulce de leche si 2 foi de gelatina

Crema 2 - 1 iaurt de 400 gr fructe de padure(sau capsuni), 300 frisca lichida (care va fi batuta cu 2 linguri zahar praf), 2 pliculete gelatina(20 gr) sau in cazul meu 10 foi de gelatina, 300-400 gr capsuni taiati marunt sau cum va place ,mai multi sau mai putini.

Sirop -am facut un sirop dintr-o lingura dulceata de capsuni ,1 cana apa,4 linguri zahar si interiorul de la capsunii taiati,,toata partea aia alba -verzuie care nu era asa coapta eu nu am puso la crema. Cu acest sirop cand e rece se insiropeaza bine blaturile.

Se decoreaza dupa preferinte cu glazura de ciocolata,cu gelatina,cu frisca ,,,cum doriti..
Eu am facut glazura oglinda doar ca de data asta in loc de cacao am pus ciocolata.
Glazura oglinda:(ptr cine doreste) - 175 ml apa, 150 ml frisca lichida, 75 gr cacao (eu am pus cam 100 gr de ciocolata) , 8 gr gelatina (4,5 foi ,,,depinde de marimea foilor).Gelatina o punem la hidratat in apa rece cca 5-10 min,restul ingredientelor le punem pe foc int-un recipient care nu se prinde sau pe aburi intr-o craticioara si mestecam mereu pana este topita ciocolata si restul ingredientelor dizolvate bine,,apoi luam de pe foc ,lasam sa se racoresca putin si asa calduta dar fara sa arda punem gelatina dar fara apa rece si amestecam pana se dizolva complet ,,,,eu o las sa se inchege putin adica sa fie asa mai grosuta ca sa pot s a o pun iar DAca deasupra vi se pare ca se vede urat ,mai incalziti-o putin si asa mai lichida turnati iar peste tort si o sa vedeti ce aspect si ce luciu frumos.Eu intotdeauna cand o iau de pe foc o strecor,asa nu ramane nici un grum ,,nimic....cam asta e.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!!
Ruth
Scris: Friday, February 22, 2013 10:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/4/2011
Mesaje: 1263
multumim gabyta pt retetapupici , sper sa o incerc si eu, dar nu stiu daca va iesi la felalcool
ingerash
Scris: Friday, February 22, 2013 12:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681


Reteta mea e super simpla....se topeste ciocolata la aburi,se pune in cupe de silicon cateva lingurite cat sa unga interiorul,apoi se lasa la intarit pe masa sau in frigider,cand sa intarit se desprinde din cupe...se bate frisca lichida si se decoreaza cu capsuni(sau alte fructe)hearts


ingerash attached the following image(s):
sam_7735.jpgsam_7736.jpgsam_7733.jpgsam_7734.jpgsam_7742.jpgsam_7748.jpgsam_7773.jpg

bereea
Scris: Friday, February 22, 2013 1:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Va prezint si eu sectiune:



Am facut un pandispan, crema de mascarpone cu fructe de padure, frisca si lapte condensat (cantitatile le-am pus la ochi) si mousse de ciocolata alba cu nuca si picaturi de ciocolata neagra.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.