Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Bereea,arata super ambele gata ti-a furat "meserie"domnisoara ta
Gabyta waw,vreau si eu! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| daca am promis vin sa ma fac de rusine cu prajitura mea
sweet angel attached the following image(s):
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Bereea am facut ceva simplu,dar cu drag
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Multumesc |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Fetele, dar reteta nu o puneti?? sau macar o descriere, ceva.. salivez si nu stiu la ce!! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| gabyta wrote:...pun sii eu tortuletul de San Valentin INGREDIENTE
Blat -3 oua,1 plic budinca capsuni(sau zmeura),100 gr zahar ,pudra sau tos(eu pun tos),50 gr faina,1/2 praf de copt (ptr o tava de 22 cm,,ptr mai mare ma refer de 28cm-4-5 oua sau ptr tava de de la cuptor -6 ouamari.Eu am pus si cateva picaturi colorant rosu ca sa iaa mai puternic colorat,,cu budinca va iesi mai roziu.
Crema 1 -.1 cutie 150 gr branzica philadelphia de ciocolata(milka),1 cutie 250 gr mascarpone , 1 lingura varfuita dulce de leche si 2 foi de gelatina
Crema 2 - 1 iaurt de 400 gr fructe de padure(sau capsuni), 300 frisca lichida (care va fi batuta cu 2 linguri zahar praf), 2 pliculete gelatina(20 gr) sau in cazul meu 10 foi de gelatina, 300-400 gr capsuni taiati marunt sau cum va place ,mai multi sau mai putini.
Sirop -am facut un sirop dintr-o lingura dulceata de capsuni ,1 cana apa,4 linguri zahar si interiorul de la capsunii taiati,,toata partea aia alba -verzuie care nu era asa coapta eu nu am puso la crema. Cu acest sirop cand e rece se insiropeaza bine blaturile.
Se decoreaza dupa preferinte cu glazura de ciocolata,cu gelatina,cu frisca ,,,cum doriti.. Eu am facut glazura oglinda doar ca de data asta in loc de cacao am pus ciocolata. Glazura oglinda:(ptr cine doreste) - 175 ml apa, 150 ml frisca lichida, 75 gr cacao (eu am pus cam 100 gr de ciocolata) , 8 gr gelatina (4,5 foi ,,,depinde de marimea foilor).Gelatina o punem la hidratat in apa rece cca 5-10 min,restul ingredientelor le punem pe foc int-un recipient care nu se prinde sau pe aburi intr-o craticioara si mestecam mereu pana este topita ciocolata si restul ingredientelor dizolvate bine,,apoi luam de pe foc ,lasam sa se racoresca putin si asa calduta dar fara sa arda punem gelatina dar fara apa rece si amestecam pana se dizolva complet ,,,,eu o las sa se inchege putin adica sa fie asa mai grosuta ca sa pot s a o pun iar DAca deasupra vi se pare ca se vede urat ,mai incalziti-o putin si asa mai lichida turnati iar peste tort si o sa vedeti ce aspect si ce luciu frumos.Eu intotdeauna cand o iau de pe foc o strecor,asa nu ramane nici un grum ,,nimic....cam asta e. POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!! |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|
Reteta mea e super simpla....se topeste ciocolata la aburi,se pune in cupe de silicon cateva lingurite cat sa unga interiorul,apoi se lasa la intarit pe masa sau in frigider,cand sa intarit se desprinde din cupe...se bate frisca lichida si se decoreaza cu capsuni(sau alte fructe) ingerash attached the following image(s):
|