Nivel: Membru
Inregistrat: 9/28/2013 Mesaje: 48
| Vai, Bereea, cat de bine arata ! Asteptam si reteta ! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Da, Bereea, uite de asta asteptam eu tarta ta - eram sigura ca va fi o alta reteta ce ne va lasa gura apa. Si da, da, da, reteta!!! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Va multumesc , fetele!
Reteta pentru tarta cu mere . Ingrediente pentru aluat(tava de 26 cm):
260 g faina de grau 150 g unt rece, nesarat si taiat cubulete 1 ou 70 g zahar coaja de la o lamîie
Se amesteca ingredientele pentru aluat într-un castron si se framînta rapid si fara prea mult efort un aluat. Se formeaza o bila, se înveleste în folie alimentara si se da la frigider timp de 30-60 minute.
Ingrediente pentru umplutura :
200 g creme fraîche(inca n-am inteles care este aceasta branz asi am amestecat ricotta cu mascarpone) 2 oua 80 g zahar 100 g migdale macinate 6-8 mere, curatate si feliate zeama de la o lamîie 50 g zahar scortisoara dupa gust putin unt si faina pentru uns si pudrat forma
Am curatat merele, le-am feliat , apoi le-am stropit cu zeama de lamaie si scortisoara+ zahar. Pentru crema se amesteca bine toate celellate ingrediente. Se intinde aluatul (e destul de dificil, se poata incerca de intins intre doua foi de hartie de copt).Se aseaza aluatul in tava, se toarna crema si se aseaza merele deasupra.E o reteta buna pentru cine are domnisoare dornice sa ajute!
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Oare e chiar atat de dificil de facut ceva cu mere? hai, fetelor, mobilizarea! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Cu mare intarziere de la reteta lunii august , dar merele inca sunt de sezon : tarta cu mere ...foarte gustoasa . Am ramas placut surprinsa de simplitatea retetei si rezultatul final !
Uploaded with ImageShack.us |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Eileen, acum am vazut... Super arata! Pui si reteta, te rog? Am mere si as vrea sa mai fac si eu ceva... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Sigur ca da Anelise , o pun diseara cand ajung acasa , sau maine dimineata la cafelutza de dimineata |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Anelise , uite
Tarta cu mere
Aluat : 4 linguri ulei , 1ou , 5 linguri faina , 1 praf de copt , 2 linguri lapte , 1 praf de sare , vanilie Umplutura : 100 g unt/margarina, 4 mere , 1 ou, 4 linguri de zahar pudra, scortisoara
Pentru aluat se amesteca faina cu uleiul, oul , sarea , vanilia, praful de copt si laptele. Se framanta un aluat , se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta tapetata. Se ridica aluatul pe marginea formei .
Pentru umplutura : se curata merele , se taie in 4 apoi se taie felii foarte subtiri . Se freaca untul cu zaharul , se adauga oul si feliile de mere , scortisoara. Se amesteca si se toarna compozitia peste aluat .
Cantitatea de mere poate varia in functie de cat de mult umplutura vreti sa aiba tarta . Eu am preferat-o mai subtire ,sa se patrunda depinde bine merele , sa nu ramana fierte . Am mai presarat deasupra scortisoara, dupa gust. Se coace timp de 35 de minute(sau depinde de cuptor).
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Multumesc frumos! O incerc cu siguranta. Imi place ca nu are foarte multe ingrediente. Bine, mi-a ramas gandul oricum si la cea postata de Bereea! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Cu placere! Am scris si eu mai sus ca am ramas surprinsa de simplitatea retetei si de rezultatul final. In seara asta am facut o prajitura cu mere dar cu foi ( 2 foi ) |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Arata super prajitura. Aluatul e fraged? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Da, e subtire dar e fraged |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Cred ca incerc tarta astazi ca am tot ce-mi trebuie! Daca nu, maine sigur! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu ma gandesc sa pun si pasta pasticciera , iar deasupra merele...oare ce-o sa iasa? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Anelise , spor la bucatarit, sa-mi spui cum ti-a iesit! Bereea eu zic ca incercarea moarte n-are ! Cred ca ar iesi ceva bun ... |
|
|