Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mmm Raly, ma ademenesc mult chiftelutele tale de dovlecei. Am sa fac si eu maine (insa reteta mea e si cu cartof ras impreuna). |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Katy,felicitari! Raly,eu la chiftelute mai pun si branza telemea rasa si in loc de patrunjel pun marar si le pun cu lingura.Ies bestiale!!! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Noua nu ne place mararul deloc,aici la noi in ardeal nu se prea foloseste mararul,soatza daca ar simti gust de marar cred ca in cap mi le-ar tranti,si sa-ti zic sincer nici eu nu ma inghesui,singurele unde folosesc mararul sunt clatitele cu urda!In rest...de nu s-ar fi inventat!Deci iasa din discutie!
Aaa....si de cartofi fac si eu da separat,doar cartofi in loc de dovlecel! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Katy de-abia astept sa vad bunatatile!!!! Dar vezi ca aici este topic de concurs, deci daca nu ai facut nimic din dovlecei, te astept dincolo, la topicul "ce gatim astazi" |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Acum cateva minute am terrminat tarta mea cu dovlecei. Pun maine poze, acum il astept cuminte pe mos Ene |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Impinsa de la spate de o pofta nebuna vazand chiftelutele de dovlecei a lui Raly am trecut si eu la fapte. eU LE-AM FACUT ASA : 1 dovlecel marisor curatat de coaja si seminte si dat pe razatoare,am presarat putina sare si l-am lasat nitel ...apoi se stoarce. Intre timp am curatat 1 cartof mare dat si el pe razatoare,jumate capatana usturoi ca ne place usturoiul 3 oua,patrunjel ,marar cascaval ras cca 2 linguri pline,pline,sare,piper,, cine doreste poate pune pesmet ,eu acum am pus doar faina 4 linguri cu varf,, . Se amesteca totul,,iasa o consistenta destul de moale dar cu rabdare le puneti usor cu lingura la prajit,,si ele se prajesc tare frumos,,,am facut un castron bunicel din toate astea si a,m papat la cina cu branzica proaspata si rosii,,sotul cu o salata,,vreau sa va spun ca mi-au mai ramas doar ,,,2 bucati daca sotul nu decarteaza in noaptea asta,,,mare lucru,,manca de parca nu o vazut dovlecei,,iar ficamea care nue prietena cu dovlecelul a mancat ca sparta spunandui ca sunt chiftelute de cartofi crocanti gabyta attached the following image(s):
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Am revenit cu pozici de la procesul de gatit a tartei cu dovlecei.
Ingrediente: Un dovlecel mare (400-500gr), 4oua, 50 gr ulei sau unt topit, 120 gr cascaval, 150 ml lapte, 150 gr faina, jumatate plic praf de copt, sare, piper.
Se bat albusurile si galbenusurile separat, fiecare cu cate un varf de cutit de sare. Adaugam in recipientul cu galbenusurile batute restul de ingrediente, apoi dovleceii taiati felii, albusul, le punem intr-o cratita tapetata si dam la cuptorul incis la 180 grade. Lasam sa se coaca pana se rumeneste, se incearca apoi cu o scobitoare si daca e gata se scoate si se serveste pana nu ramane nimic in farfurie:018: |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| WAWWWWWWWW Katy draga m-ai lasat masca vin,,,,,sper ca mai este daca nu facem alta,,,arata intr-un maaaaaaaaaaaaaare fel, felicitari !!! Iti promit ca am sa o fac cu prima ocazie,,ca prea mi-a intrat la suflet (deocamdata),,intra ea si la burtica cat de curand |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Gabyta, multumesc, mi-au mers la suflet cuvintele tale. Pentru mine gatitul ramane un mister, surioara mea este cea care intra cel mai des in bucatarie, insa m-a corupt Mirela. Bine...si faptul ca am terminat de calcat si nu mai aveam ocupatie de relaxare |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Super-apetisant arata tarta ta Katy SERIOS! Felicitai si la cat mai multe incercari gustoase si apetisante,.... |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Gabytza,ma bucur ca te-am corupt Arata bine si ale tale,de gust ti-am zis eu ca-s suuper!
Katy,uite asa se invatza mica gospodina! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Katy arata super! Si nu mai spune ca nu sti sa gatesti.Ca lumea chiar te crede |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Katy sunt sigura ca a fost super gustoasa!!!!!!!!
Cat despre treaba cu "calcatul ca metoda de relaxare", te astept cu drag la mine ca o sa te tot relaxezi cateva zile chiar (nu am mai calcat de vreo luna ) |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Vin si eu cu crochetele mele de dovlecei (de cand le-am fotografiat, am mai facut inca 2 portii). Nu pot decat sa va multumesc celor care ati gasit, incercat si postat reteta. pe mine m-a cucerit definitiv. Au mancat chiar si copiii, carora nu le place de nicio culoare dovlecelul, insa pe acestea le-au "devorat" efectiv S.ELENA attached the following image(s):
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Pentru Katy:
|
|
|