Reteta lunii august 2012
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mami_de_gemeni
Scris: Tuesday, August 14, 2012 9:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mmm Raly, ma ademenesc mult chiftelutele tale de dovlecei. Am sa fac si eu maine (insa reteta mea e si cu cartof ras impreuna).newclap newclap newclap
marivic
Scris: Tuesday, August 14, 2012 9:31 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Katy,felicitari!newclap newclap
Raly,eu la chiftelute mai pun si branza telemea rasa si in loc de patrunjel pun marar si le pun cu lingura.Ies bestiale!!!thumright
raly
Scris: Tuesday, August 14, 2012 9:40 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Noua nu ne place mararul deloc,aici la noi in ardeal nu se prea foloseste mararul,soatza daca ar simti gust de marar cred ca in cap mi le-ar tranti,si sa-ti zic sincer nici eu nu ma inghesui,singurele unde folosesc mararul sunt clatitele cu urda!In rest...de nu s-ar fi inventat!Deci iasa din discutie!sic

Aaa....si de cartofi fac si eu da separat,doar cartofi in loc de dovlecel!sic sic
S.ELENA
Scris: Tuesday, August 14, 2012 11:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Katy de-abia astept sa vad bunatatile!!!!topai topai topai Dar vezi ca aici este topic de concurs, deci daca nu ai facut nimic din dovlecei, te astept dincolo, la topicul "ce gatim astazi" majoreta majoreta
katy_lumika
Scris: Wednesday, August 15, 2012 12:34 AM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Acum cateva minute am terrminat tarta mea cu dovlecei. ras
Pun maine poze, acum il astept cuminte pe mos Enechitara
gabyta
Scris: Wednesday, August 15, 2012 12:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/20/2011
Impinsa de la spate de o pofta nebuna vazand chiftelutele de dovlecei a lui Raly am trecut si eu la fapte.
eU LE-AM FACUT ASA :
1 dovlecel marisor curatat de coaja si seminte si dat pe razatoare,am presarat putina sare si l-am lasat nitel ...apoi se stoarce.
Intre timp am curatat 1 cartof mare dat si el pe razatoare,jumate capatana usturoi ca ne place usturoiulsic 3 oua,patrunjel ,marar cascaval ras cca 2 linguri pline,pline,sare,piper,,
cine doreste poate pune pesmet ,eu acum am pus doar faina 4 linguri cu varf,, .
Se amesteca totul,,iasa o consistenta destul de moale dar cu rabdare le puneti usor cu lingura la prajit,,si ele se prajesc tare frumos,,,am facut un castron bunicel din toate astea si a,m papat la cina cu branzica proaspata si rosii,,sotul cu o salata,,vreau sa va spun ca mi-au mai ramas doar ,,,2 bucatisic daca sotul nu decarteaza in noaptea asta,,,mare lucru,,manca de parca nu o vazut dovlecei,,iar ficamea care nue prietena cu dovlecelul a mancat ca sparta spunandui ca sunt chiftelute de cartofi crocantihohot hohot

gabyta attached the following image(s):
dscn6712.jpgdscn6713.jpgdscn6715.jpg

katy_lumika
Scris: Wednesday, August 15, 2012 4:37 PM
Nivel

Am revenit cu pozici de la procesul de gatit a tartei cu dovlecei.

Ingrediente: Un dovlecel mare (400-500gr), 4oua, 50 gr ulei sau unt topit, 120 gr cascaval, 150 ml lapte, 150 gr faina, jumatate plic praf de copt, sare, piper.

Se bat albusurile si galbenusurile separat, fiecare cu cate un varf de cutit de sare. Adaugam in recipientul cu galbenusurile batute restul de ingrediente, apoi dovleceii taiati felii, albusul, le punem intr-o cratita tapetata si dam la cuptorul incis la 180 grade. Lasam sa se coaca pana se rumeneste, se incearca apoi cu o scobitoare si daca e gata se scoate si se serveste pana nu ramane nimic in farfurie:018:
gabyta
Scris: Wednesday, August 15, 2012 4:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/20/2011
WAWWWWWWWW Katy draga m-ai lasat masca essen essen essen essenvin,,,,,sper ca mai este daca nu facem alta,,,arata intr-un maaaaaaaaaaaaaare fel, felicitari !!! newclap newclap newclap newclap
Iti promit ca am sa o fac cu prima ocazie,,ca prea mi-a intrat la suflet (deocamdata),,intra ea si la burtica cat de curand pupici computerlove
katy_lumika
Scris: Wednesday, August 15, 2012 5:48 PM
Nivel

Gabyta, multumesc, mi-au mers la suflet cuvintele tale. Pentru mine gatitul ramane un mister, surioara mea este cea care intra cel mai des in bucatarie, insa m-a corupt Mirela. Bine...si faptul ca am terminat de calcat si nu mai aveam ocupatie de relaxareras
marivic
Scris: Wednesday, August 15, 2012 6:06 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Super-apetisant arata tarta ta Katy love love love SERIOS!bravo bravo bravo Felicitai si la cat mai multe incercari gustoase si apetisante,....thumright
raly
Scris: Wednesday, August 15, 2012 10:11 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Gabytza,ma bucur ca te-am corupthohot hohot Arata bine si ale tale,de gust ti-am zis eu ca-s suuper!thumright thumright

Katy,uite asa se invatza mica gospodina!hearts
mirela74chris
Scris: Wednesday, August 15, 2012 11:47 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Katy arata super!newclap newclap newclap Si nu mai spune ca nu sti sa gatesti.Ca lumea chiar te crederas
S.ELENA
Scris: Thursday, August 16, 2012 12:52 AM
Nivel

Katybravo bravo sunt sigura ca a fost super gustoasa!!!!!!!!pupici

Cat despre treaba cu "calcatul ca metoda de relaxare", te astept cu drag la mine ca o sa te tot relaxezi cateva zile chiar (nu am mai calcat de vreo lunauff ) ras sic
S.ELENA
Scris: Sunday, August 19, 2012 9:31 PM
Nivel

Vin si eu cu crochetele mele de dovlecei (de cand le-am fotografiat, am mai facut inca 2 portii). Nu pot decat sa va multumesc celor care ati gasit, incercat si postat reteta. pe mine m-a cucerit definitiv. Au mancat chiar si copiii, carora nu le place de nicio culoare dovlecelul, insa pe acestea le-au "devorat" efectivdance dance dance

S.ELENA attached the following image(s):
sv105865.jpg

bulibuli
Scris: Monday, August 20, 2012 10:54 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Pentru Katy:

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.