Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In curand vin cu pozici, de la mancarica de orez cu dovlecel facuta la cuptor.
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| am facut si eu ieri o budina delicioasa!! |
|
| Asa arata mancarica mea de dovlecei cu orez la cuptor.
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Am luat si eu dovlecei ,acum nu ma poty hotara sa fac budinca de dovlecei sau dovlecei crocanti?! Mihaela delicios arata mancarica ta !Sa aveti pofta! |
|
| Oana multumesc, chiar a fost buna mancarica. Si eu am o reteta de budinca de dovlecel cu carnita de pui si branzica dulce (facuta in casa din lapte si putin iaurt). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Mami este taaaaaare apetisanta mancarica ta ,,,( mai ales ca eu sunt fan orez si dovlecel) |
|
| Ieri am facut si eu dovleci la cuptor
,,1000 DE FOI,,
Asa se numeste reteta mea,nu stiu cine a inventato ca eu o stiu de la un restaurant unde am lucrat eu....se poate face in diferite tipuri ,cu diferite umpluturi. Ingrediente -sunt date la ,,ochi,, mai mult su mai putin dupa cum vrea fiecare. -2 dovlecei -panceta feliata,,sau cubulete , -cascaval feliat -cascaval ptr presarat deasupra -2 catei usturoi(optional) -1 ou batut -sos bechamel si putina pasta de rosii. PROCES TEHNOLOGIC
Se curata dovleceii de coaja(sau nu,,dupa cum va place). -se taie feliute foarte subtiri(eu tai pe razatoarea aia mare la partea lata). -se prajesc foarte putin ,cat sa se inmoaie si capata putina culoare pe gril sau tigaie cu doar cativa stropi de ulei de masline si foarte putina sare -la fel si panceta se prajeste Eu am taiat felii doar 1 dovlecel,al 2-lea l-am taiat feliute(in cazul meu cerculete(ca era mai cu samburi si i-am scos mijlocul) Am calit usturoiul taiat feliute cu f putin ulei apoi am pus cel de -al 2-lea dovlecel si l-am calit f putin acolo .
Montarea in tava : se pot face si pachetele individusle.eu acum am facut tip PLACINTA in tava de chec. Se pune in tava 1 pat de dovlecei peste ei se pune i rand se cascaval feliat apoi 1 rand de panceta la mijloc am pus dovlecelul cu usturoi peste care am turnat 1 ou batut si repetam: cascaval,panceta si ultimul dovlecel.Se presara cascavalul ras. Se da la cuptor ptr cca 15 min pana se rumeneste deasupra ,la temp destul de mare 180-200 grade. Se serveste fierbinte. Pregatim farfuriile in care sepune sos bechamelsi deasupra cate 1 lingurita de pasta de rosii sau bulion peste punem portia de dovlecei. pofta buna !!!
Cam asta ar fi ,,sper sa nu va fi plictisit |
|
| Picture ceva sa vedem si opera de arta pe care ai descris-o. |
|
| Mami_de_gemeni wrote:Picture ceva sa vedem si opera de arta pe care ai descris-o. gata am pus si pozici ,,a durat pana le-am pus asa la gramada un pic |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Gabyta, mor de pofta! |
|
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| aurishta wrote:Gabyta, mor de pofta!
Si eu la fel.Gabyta,arata super!Felicitari!Esti maestra! |
|
| Aurishta ,Andrushka |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Gabyta, m-ai lasat lata de pofta! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| astazi am incercat dovlecei crocanti facuti la cuptor....is fff buni mai ales cu usturoi rosi si ardei andreeahana attached the following image(s):
|
|
| Wow Gabytza arata minunat ce ai pregatit tu acolo. Cred ca o sa fac si eu cat de curand. |
|
|