Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| oanamaria wrote:In concluzie Tin sarbatorile ,dar crosetez!
Asta e buna .Toate pana la croseta , acolo nu va bagati :018:
Eu nu tin sarbatori nici nu cred in ele,in fine.Duminica e dedicata familiei oricum
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu muncesc Duminica si de sarbatori de cate ori mi-o cere jobul, asta e, nu am ce face.. In rest incerc sa le respect desi se mai intampla Duminica seara sa pun la spalat sau mai rezolv mici urgente de genul : o cusatura mica, calcat ceva rapid.. dar nu se intampla asta foarte des. Gatesc si spal vase ca e in fisa postului |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| In general incerc sa le respect. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Noi respectam cu sfintenie sarbatorile .Eu provin dintr-o familie de crestini ortodocsi,din convingere am facut o facultate de profil iar sotul meu provine dintr-o familie de preoti deci respectarea sarbatorilor este ceva normal si firesc in familia noastra |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu de regula nu cos,nu spal,nu sap,nu plivesc prn gradina, duminica.Dar duminica seara dupa asfintit,calc ceva daca am stricta nevoie pt. a doua zi,....sau mai fac mancare pt.luni si marti,cand tura mea este de dimineata ,lunea.Sa ma ierte Dumnezeu dar astea le mai fac,... |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fiindca eu sunt evreica tin sambata ziua a saptea care incepe de vineri cu apusul soarelui pana a doua zi la apus.Vreau sa spun ca eu ma straduiesc ca nu fac lucruri mari in aceasta zi deci sa nu gatesc,sa nu spal nu calc niciodata nu conteaza de sarbatoare nu matur nu fac curat este o zi pentru familie in care calatorim mult mancam trei mese impreuna facem kidush(binecuvantam) ,in legatura cu sarbatoriile aici nu se lucreaza,se intind mese festive daa as spune incerc sa le respect pe cat se poate si pentru ca ,copii sa simpta ce este aceasta sarbatoare si ca cresc intr-o familie evreiasca . |
|
| Shirel,as vrea sa te intreb ceva:mama ta este evreica?sau familia ta este de religie evrei?cum ai ajuns tu sa treci la aceasta religie?Am mai spus:sotul meu a lucrat 3 luni in Israel in 2004-2005.A fost o periada grea pt.mine,dar mi-a placut sa aflu multe lucruri despre Israel |
|
|
Amandoi parinti sunt evrei deci sunt evreica din mosi stramosi si bunici au fost si strabunici toti numai ca au fost omorati in lagare de concentrare.Da sunt nascuta evreica . |
|
| shirel wrote:
Amandoi parinti sunt evrei deci sunt evreica din mosi stramosi si bunici au fost si strabunici toti numai ca au fost omorati in lagare de concentrare.Da sunt nascuta evreica .
FELICITARI,SHIREL!Am mare respect pt.evrei,pt.ce au patit ei,pt.istoria lor,....multumesc pt.ca mi-ai raspuns si te rog sa nu te superi ca te-am intrebat. Acum realizez de ce te simti tu bine acolo,cu religia ,cu mancarea,cu traditia lor,...pt.evrei inca o data vb PRO-TV-eului,JOS PALARIA!:018: |
|
|
M-am suparat asa de tare ca m-ai intrebat uite nu am sa pot dormi noaptea ,puteti sa ma intrebati orice va intereseaza despre mine si religia mea. |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| eu incerc sa tin toate sarbatorile, am calendar ortodox in bucatarie asa ca vad in care zi e sarbatoare si in care nu. in casa parintilor mei nu conta ca e duminica sau ca e sarbatoare...se faceau de toate. iar eu trebuia sa ma "supun". acum am sufletul linistit pt ca in casa mea fac asa cum consider eu ca e mai bine. |
|
| alexandrabogdan wrote:eu incerc sa tin toate sarbatorile, am calendar ortodox in bucatarie asa ca vad in care zi e sarbatoare si in care nu. in casa parintilor mei nu conta ca e duminica sau ca e sarbatoare...se faceau de toate. iar eu trebuia sa ma "supun". acum am sufletul linistit pt ca in casa mea fac asa cum consider eu ca e mai bine. Ce bine e Alexandra cand poti face ce vrei la casa ta!Iti spun asta din proprie experienta.Pe sotul meu il cheama CONSTANTIN,pe mama mea o chema ELENA.Era motiv de mare sarbatoare ziua de 21 mai,,SF.CONSTANTIN si ELENA''.Numai ca soacrei mele nu-i placea si cat am stat la ea mi-l lua pe-al meu sot pe camp la sapa in aceasta zi sfanta,si nu de putine ori sotul meu a doua zi se imbolnavea,zacea la pat,semn ca fusese intr-o asa zi mare pe camp la sapa.Noua nu ne convenea,dar nu puteam sa ripostam,pana cand a pus sotul piciorul in prag si azis GATA.Eu nu mai merg la sapa de marile sarbatori''.A facut crize soacra-mea,istericale,dar de atunci sotul nu a mai lucrat la casa,pe camp,sau in alt fel duminica si ne-a mers tare bine. Dumnezeu a avut grija si de noi. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| In general, tinem pastele si craciunul si consideram duminica ziua domnului.Dar nici in zilele de considerate "sarbatori ortodoxe" nu facem lucruri care ar putea sa-i deranjeze pe cei de alta religie decat noi . |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Shirel eu am un mare respect pt.poporul evreu,in orasul meu a fost o mare comunitate de evrei dar din pacate au ramas putini.Mi se pare cel mai minunat popor si cu o istorie fascinanta,ti-am mai spus-o si la alte topicuri ca esti o norocoasa ca traiesti intr-o tara asa minunata |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| pentru noi ziua de duminica este ziua Domnului,zi in care mergem la biserica de dimineata si seara. |
|
|