Respectati zilele de sarbatoare?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Wednesday, September 3, 2008 12:44 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
eu incerc sa respect sarbatorile,ca daca nu am observat ca mi se intampla cate ceva

de Sfanta Maria,de exemplu,nu am facut nimic toata ziua dar seara,am vazut claia de haine si am zis ca trebuie calcate,nu stiu ce mi-a casunat pe ele.de obicei nu calc decat daca dorm copiii sau e sotul acasa,dar de data asta nu stiu de ce nu m-am putut abtine.
la un moment dat,de curiozitate,Larisa a pus mana pe talpa fierului de calcat si s-a ars la degetele.in secunda aia am zis:e sarbatoare,nu trebuia sa calc.eram chiar la ultima haina,un tricou de-a lui Mircea dar si daca as mai fi avut m-as fi oprit in momentul ala.

in zile de sarbatoare sau duminica spal vase,fac mancare daca e cazul,dar ceva simplu,nu framant aluat,nu coc,nu aspir,nu fac curatenie.

sotul meu nu se tunde si nu ma lasa nici pe mine la coafor vinerea,nu merge nici macar la servici de Paste si de Craciun,chiar daca e chemat si chiar daca e platit dublu.

in Biblie se spune asa,despre ziua de odihna(care e duminica,dar dupa mine textul se poate aplica si la zilele de sarbatoare):

Isaia 58
13. Daca îti vei opri piciorul tau în ziua de odihna si nu-ti vei mai vedea de treburile tale în ziua Mea cea sfânta, ci vei socoti ziua de odihna ca desfatare si vrednica de cinste, ca sfintita de Domnul, si vei cinsti-o, fara sa mai umbli, fara sa te mai îndeletnicesti cu treburile tale si fara sa mai vorbesti desertaciuni,
14. Atunci vei afla desfatarea ta în Domnul. Eu te voi purta în car de biruinta pe culmile cele mai înalte ale tarii si te voi bucura de mostenirea tatalui tau Iacov, caci gura Domnului a grait acestea.

voi cum stati la capitolul asta?
kali
Scris: Wednesday, September 3, 2008 7:06 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
sami wrote:
voi cum stati la capitolul asta?

Destul de prost...la modul ca in general nu stiu sarbatorile- decat cele foarte mari. Concluzia: respect duminicile si sarbatorile pe care le stiu. Nu fug la calendar in fiecare saptamana, nu tin post, nu merg la biserica.
dya
Scris: Wednesday, September 3, 2008 7:34 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
kali wrote:

Destul de prost...la modul ca in general nu stiu sarbatorile- decat cele foarte mari. Concluzia: respect duminicile si sarbatorile pe care le stiu. Nu fug la calendar in fiecare saptamana, nu tin post, nu merg la biserica.

Mi-am permis sa te citez pentru ca din pacate exact asa sunt si eu....
raly
Scris: Wednesday, September 3, 2008 7:39 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Ei cred ca exact asa sunt si eu!sic
danamaria
Scris: Wednesday, September 3, 2008 8:36 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
in principiu le respect, insa au mai fost situatii in care in zi de sarbatoare si aici ma refer la duminica, spre seara, am mai bagat ceva la spalat, am mai facut una alta.curatenie sau o mincare am facut si in plina zi de duminica. nu e bine, dar asta e.....
Kiki
Scris: Wednesday, September 3, 2008 8:38 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
danamaria wrote:
in principiu le respect, insa au mai fost situatii in care in zi de sarbatoare si aici ma refer la duminica, spre seara, am mai bagat ceva la spalat, am mai facut una alta.curatenie sau o mincare am facut si in plina zi de duminica. nu e bine, dar asta e.....

Si eu la fel.

Zilele de sarbatoare incerc sa le respect, daca le stiu...daca e nevoie de mancare, asta e, fac, ca nu putem sta nemancati. Mai calc, dar na, nu putem merge cu hainele necalcate la serviciu...

Si de lucrat, lucrez, indiferent de sarbatoare, pentru ca in Romania se munceste...asta e.
TeosOf
Scris: Wednesday, September 3, 2008 10:55 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
danamaria wrote:

Cam asa fac si eu.
Sfefania_Johansson
Scris: Wednesday, September 3, 2008 1:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
eu nu cred in asa ceva..respect fiecare zi, in sensul ca vreau sa fac doar bine..ii face bine spiritului meu sa stie ca am respectat pe toata lumea, am ajutat cat am putut, nu am facut rau etc..
dar sa ma abtin de la treburi Duminica..nu cred ca are legatura cu respectul fata de Dumnezeu..atunci ce ne-am mai face fara doctorii si pompierii care salveaza atea vieti duminica?? pana si popa tine slujba duminica..atata timp cat e platit pentru asta, e tot munca..
ar trebui sa nu circule trenurile, autobuzele, tramvaiele, avioanele, sa fie toate magazinele inchise, oprita energia electrica, apa, gazul etc..atunci n-ar mai munci nimeni Duminica..
dar nu cred ca ar insemna ca respectam ziua Domnului..
respectul trebuie sa conste in atitudinea noastra..
lucy_katerina
Scris: Wednesday, September 3, 2008 4:34 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/9/2008
eu incerc sa le respect cat se poate. acum sunt cam aiurita. Trebuie sa-mi aminteasca altii. Noroc ca si grecii au aceleasi sarbatori ca noi. Imi lipseste un calendar romanesc. N-am nici o scuza.Trebuia sa insist, sa caut. ras
lucy_katerina
Scris: Wednesday, September 3, 2008 4:37 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/9/2008
si inca ceva: mi-e asa de dor de slujbele in limba romana. Of...abia acum apreciez cu-adevarat.
Totusi am gasit aici pe insula un preot roman. slujeste la biserica greceasca,dar macar pot sa stau de vorba cu el. Ma ajuta mult. angel
sousourel
Scris: Sunday, September 14, 2008 8:47 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
In fiecare duminica e sarbatorita invierea Domnului, iar astazi, in mod exceptional, si moartea Lui pe Cruce, simbol al mortii pacatului in sufletul nostru....da, respectam duminicile, sarbatorile, in sensul ca putem sa facem sarcinile aferente acelei zile cu o seara inainte sau in dimineata urmatoare. Pentru noi sunt zile de odihna sufleteasca si trupeasca. Celelalte 6 zile ajung pentru truda acestei lumi. Firesc ca merg la munca si gatesc pentru familie in zilele de sarbatoare care cad peste saptamana, dar cam atat.
Maria & Mario
Scris: Sunday, September 14, 2008 8:53 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Madalina, subscriu ! Evit sa spal, sa fac mancare , curatenie. Incerc sa fac din duminica o zi dedicata familiei , linistii si odihnei. Hrana pentru suflet, daca o pot numi asa ! Asa m-a crescut mamaia , asa a respectat familia traditia peste ani si ani ! Avem nevoie de duminica ! Cum ar fi daca toti am munci duminicile ca intr-o zi obisnuita ? Care ar mai fi ziua pentru noi , pentru sufletul nostru ? uff
vero79
Scris: Friday, July 31, 2009 8:29 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/8/2009
Eu nu merg la biserica duminica dar in schimb iesim la gratar cand este timp frumos sau stam in casa,asa fac de cand stau cu al doilea sot,mama este una de-a bisericii,tine post,merge la biserica in fiecare duminica si cand sunt sarbatori,este o femeie calma si foarte credincioasa
cu primul nu aveam voie sa stau 5 minute trebuia sa fac ceva tot timpul,de aia nici casnicia noastra nu a mers
danab
Scris: Friday, July 31, 2009 9:24 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
kali wrote:

Imi permit si eu sa citez, ca sunt si eu la fel ras
Mie imi mai aduc aminte bona sau mama de sarbatori, ca in calendar imi aduc aminte sa ma uit abia dupa ce am terminat treaba maseluta
oanamaria
Scris: Friday, July 31, 2009 11:31 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Referitor la zilele de sarbatoare cu cruce rosie (pe cele cu cruce neagra nu le-am tinut niciodata) si la ziua de duminica de cand ma stiu nu am spalat,cusut sau spalat pe cap(cu unele exceptii in cazuri extreme).Dar de cand mi-am descoperit aceasta mare pasiune--crosetatul--lucrurile s-au schibat.Adica indiferent de sarbatoare eu daca am timp si chef crosetez si mi-am motivat fapta (pt ca am avut mari mustrari de constiinta)asa:crosetatul este un hooby si cum altii au ca ativitate preferata cititul eu am crosetatul.Cei cu cititul o pot face in orice zi?!DAAAA!Atunci eu de ce nu as croseta?!Si cam asa am incercat eu sa ma justific in fata mea mai ales!(dar daca i se rupe sotului un nasture la camasa in zi de sarbatoare nu il cos ca e sarbatoare sic )
In concluzie Tin sarbatorile ,dar crosetez!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.