Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| MAGNIFIC |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ce frumoooooos Mai vreau,mai vreau |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mioara, Raly |
|

| Am plecat mai departe orindu-ne la tot pasul ca sa admiram natura si peisajul vazut de la inaltime.Am mai fugit si dupa niste fluturasi , dar n-au vrut sa se aseze si pace. Am continuat spre Salita del Montale , doar ca noi coboram de fapt pentru ca mergeam pe invers (salita = urcus , panta)

Am ajuns la o deschizatura in zid, unde a trebuit sa fac o fotografie numaidecat, atat de mult mi-a placut.

Am intrat si am ajuns in curtea celui de-al doilea turn :la Torre della Cesta sau Torre della Fratta.Peste tot era o curatenie desavarsita, flori, iarba.

Cel de-al doilea turn a fost construit in '200 pe coasta cea mai inalta a Muntelui Titan si se afla la 755 metri deasupra nivelului marii.Are forma de pentagon si e construit pe doua etaje.Camerele castelului formeaza astazi Museul Armelor Vechi.+ Acest museu a fost reorganizat in 1989 si prezinta evolutia armelor albe din Medioevo pana in 1900. In prima sala se gaseste o expozitie a armelor vechi de razboi, usate intre anii 1450 - 1550.

Am admirat apoi camasa de zale care venea imbracata pentru protectie .Fiecare inel al camasii e prins cu alte patru asa ca pentru a confectina o camasa este nevoie de 250 deore , adica 4 saptamani a cate 15 ore lucrate zilnic.

Un camin :

Traversand coridorul dintre cele doua camera am admirat tot felul de coifuri si armuri folosite intre anii 1500 - 1600.

In sala urmatoare din nou arme d etot felul: baionete, scudurri, arcuri , arbalete, etc.

Am gasit chiar si un tun:

Urcam scarile si ajungem la al doilea nivel unde admiram urmatorul turn, curtea si... pe Ale.

Tati ne-a fotografiat de jos.El are o mica problema cu inaltimea asa ca nu a fost cu noi.

Urcam tot mai sus pentru a ajunge in varful turnului:

Curtea vazuta din turn:

Urmatorul turn :

Pe terasa este un ochean de la care se pot vedea imprejurimile:

|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Bereea te "invidiez" ..atatea locuri frumoase ai vizitat. Super vacanta. Acum ai bateriile incarcate |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Foarte frumoasa excursia voastra! felcitari si sa reveniti cat mai curand sa teriminati itinerariul. Am vazut ca ai scris ca a doilea turn a fost construit in '200, cred ca e traducerea de la duecento din italiana, adica secolul 13 (anii dintre 1201 si 1300). |
|

Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Bereea ,peisaje de vis !Ati inceput cu stangul concediul,dar in final ,'a la grande . |
|

| danab wrote:Foarte frumoasa excursia voastra! felcitari si sa reveniti cat mai curand sa teriminati itinerariul. Am vazut ca ai scris ca a doilea turn a fost construit in '200, cred ca e traducerea de la duecento din italiana, adica secolul 13 (anii dintre 1201 si 1300).
ai dreptate, danab Cand ne vom intoarce nu stiu, ca e cam departe de roma.
Koko, Mariana |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| draga bereea, ce sa-ti spun? am auzit ca oamenii isi aleg locurile pentru "desfatare" in functie de "structura" lor. e o chestie nepremeditata si nici "rationata" ci e o chestie de ...."suflet". uitindu-ma la poze, mi-am dat seama imediat, ca ce se spune, (vezi mai sus) e adevarat. de acolo sunteti si cred ca locurile respective si-au "exploatat" frumusetea cu voi acolo. totul este superb, incarcat de emotii si pace...exact asa cum "v-am citit" ca sunteti voi. totul e blind, suav si usor "melancolic"....exact ca voi.
|
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Dana ai un fel aparte de a gandi si de a spune lucrurilor pe nume. |
|

| Dana, m-ai emotionat Esti atat de deosebita |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Privelistiile cu al doilea turn iti taie pur si simplu respiratia de frumoae ce sunt!Dar si Ale la fel! Minunate locuri si ma bucur ca le vizitez prin intermediul vostru! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| koko2008 wrote:Dana ai un fel aparte de a gandi  si de a spune lucrurilor pe nume. Subscriu! Oare ce citeste noaptea? PS. Bereea, am dat detalii cam multe la duecento, scuze, doar ca mie mi se parea ciudat, cand am inceput eu italiana, ca tot auzeam duecento, trecento si ei vorbeau de sec. 13, 14, pana am cautat explicatii si am inteles ca italienii au prescurtat milleduecento. |
|

| Danab, italienii prescurteaza tot ce pot.Si se pare ca incep sa fac si eu la fel
shirel , multumesc iubita |
|

| Continuandu-ne drumul am ajuns la primul turn numit "La Guaita".Acest turn, inalt de mai bine de 75 de metri, a fost construit in jurul anului 1000 , pentru aparare si pentru paza.E unul dintre cele mai vechi din Italia.a fost restaurat de cateva ori, dar s-a conservat toata simplitatea sa.Acest castel nu a fost niciodata locuit de un castelan, ci a fost utilizat doar in scop de aparare.Turnul se inalta pe muchia unei stanci, nu are temelie, ci sta chiar pe stanca.

Intrand in curte ne-a cuprins un sentiment de liniste si de pace.Desi era plin d evizitatori, toti vorbeau in soapta, parca speriati sa nu deranjeze linistea si frumusetea acestui loc.

Sub acoperis se vad niste tunuri vechi.Sunt tunurile care se utilizau in ceremoniile oficiale .

Am suit scarile si am revazut minunata panorama si cel de-al doilea turn.

Imagine de ansamblu al curtii

Turnul este inconjurat de ziduri intrerupte de mici turnuri de veghe colegate intre ele . Pe acolo isi faceau soldatii rondul.

In curtea interioara era plin de flori si de acolo am avut acces la turnul propriu-zis si la inchisoare.Turnul acesta se numeste "La Torre della Penna" si a fost construit in jurul anului 1400.E construit pe 3 etaje, legate intre el e de scari interne si esterne de lemn.Eu si Ale am urcat sus pe niste scari destul de periculoase.Am stat la coada ca sa putem urca si la fel ca sa putem cobori.Dar s-a meritat.Nu ne mai saturam sa admiram imprejurimile.

In inchisoare :

In stanga intrarii este o mica capela dedicata Sfantei Barbara

|
|
|