Renuntarea la biberon
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Thursday, August 23, 2007 4:22 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Stele, nefiert ? oare Crezi ca e o idee buna ? scratch
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 23, 2007 7:40 PM
Nivel
Nivel: Senior

Maria & mami wrote:
Stele, nefiert ? oare Crezi ca e o idee buna ? scratch

Da, e o idee buna sic (pt noi si nu numai) si fondata (de naturisti), dar...nu dezvolt subiectul aici ca iar degenereaza in zeci de polemiciras !Am mai adus eu in discutie pe undeva la un topic intitulat "Lapte de vaca sau formula"...ceva de genul asta.
Maria & Mario
Scris: Thursday, August 23, 2007 7:57 PM
Nivel

Mami, tu oricum faci cum crezi tu ca e mai bine. Eu ma gandeam ca poate ai scris gresit. In rest ...... fiecare cu treaba lui ! ras
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 23, 2007 8:02 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Mami, tu oricum faci cum crezi tu ca e mai bine. Eu ma gandeam ca poate ai scris gresit. In rest ...... fiecare cu treaba lui ! ras

pupici pupici pupici (nu am scris gresitras , de obicei corectez mesajul la sfarsitsic )!
Maria & Mario
Scris: Thursday, August 23, 2007 8:18 PM
Nivel

salut
Miri
Scris: Thursday, August 23, 2007 9:47 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sara bea lapte de vaca- fiert- alternativ cu lapte de la Milli - nefiert!- dar ambele din bibe...ne e bine asa si cel putin deocamdata, nu cred ca vom renunta la "mister bibe"ras
yulyana82n
Scris: Friday, August 24, 2007 7:35 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/2/2007
Nu cred ca e graba...zic eu dar trebuie facut ceva cand vad ca el ar sta cu bibe in gura si dupa ce s-a terminat lapticu. Nu am inteles ceva ...cum sa taiati tetina mai mult? Nu folositi tetinele de cereale ? Cele cu gaura mai mare...dar nu e asa mare cum ziceti voi . Canita care i-am luat-o nu are supapa, dar are cioc , ii pot pune si tetina si ii pot inlocui si partea de jos cu sticla la bibe...mai mare...are si manere si capacele...mic si mai mare deasupra . Dar copilul recunoaste miscarea facuta ca inlocuiesc tetina cu ciocul de la cana ras . Da sa nu exagerez si eu cate o data ...m-am mai gandit si la asta. Dar sper sa reusesc ce imi propun si sa nu fie bataie pe bibe dupa ce o sa nasc...poate si de asta ma cam grabesc dar si de faptul ca isi strica dintisorii...mi se par mai miscati cei de jos putin.
stele_pe_cer
Scris: Friday, August 24, 2007 8:48 AM
Nivel

yulyana82n wrote:
Nu cred ca e graba...zic eu dar trebuie facut ceva cand vad ca el ar sta cu bibe in gura si dupa ce s-a terminat lapticu.

Atunci problema nu este la biberon, ci la nevoia de supt (cam pana tarziu si-o manifesta dar, daca nu mai foloseste deloc suzeta, poate este explicabil).Daca numai prelungirea sederii cu biberonul in gura dupa terminarea lapticului te ingrijoreaza, asta se rezolva usor.De fiecare data cand termina biberonul, i-l iei delicat, asa cum ii scoteai sanul din gura (exact cu aceeasi delictatete).In timp se va invata ca dupa ce se termina biberonul cu lapte, trebuie sa se ocupe de o alta activitate.Eventual ia-l cu tine sa spalati amandoi biberonul, sau capteaza-i atentia cu un ritual zilnic astfel incat dupa fiecare biberon sa aveti cateva minute de joaca placuta pt el, astfel incat sa uite de biberon.

yulyana82n wrote:
Nu am inteles ceva ...cum sa taiati tetina mai mult? Nu folositi tetinele de cereale ? Cele cu gaura mai mare...dar nu e asa mare cum ziceti voi .

Tetinele existente pe piata cu gaurile aferente pot fi folosite pana pe la 8-10 luni, maxim 1 an.Dupa varsta asta obisnuiesti copilul prea tare cu ideea de "supt", in sensul ca copilul se obisnuieste pe termen lung sa suga din greu, pe cand daca il obisnuiesti inca de mic (noi am inceput testarea de suportabilitate de la 8 luni) cu o tetina cu gaura larga se va obisnui mai repede sa bea si din alte recipiente cu orificiu mai larg, prin asta copilul fiind stimuat sa bea mai repede decat un sugar likidele (ceea ce este firesc).

Eu am folosit orice tetina ortodontica.Am prins varful tetinei cu 2 degete si cu foarfeca am taiat varful, creand astfel o gaura mai mare decat cea existenta.Apoi, cam la 4 luni am marit gaura.Am folosit numai tetine din silicon, ca se preteaza mai bne.Avem si din latex dar astea nu le folosim.

Acum, folosim o tetina cu o gaura foarte mare.Imi amintesc ca de la 8 luni de cand i-am marit gaura tetinei, Matei isi golea foarte repede biberonul.L-am cronometrat intr-o seara ( de fapt Eugen la cererea mearas ) si sub un minut a durat golirea unui biberon de lapte de 250 ml de seara.Acum, nici pe departe nu mai doreste Matei sa tina biberonul in gura, de aceea nici nu insist foarte tare sa i-l scot.El sta cateva secunde bune pana goleste biberonul, apoi da putin la ursi sa manace sau mi-l da direct la spalat.

yulyana82n wrote:
Dar copilul recunoaste miscarea facuta ca inlocuiesc tetina cu ciocul de la cana ras . Da sa nu exagerez si eu cate o data ...m-am mai gandit si la asta.

E firesc sa se prinda.Tetina e moale, ciocul e tare.Matei nu a acceptat decat tarziu ciocul, fara placere.Tot cam de la 8 luni i-am cumparat o cana cu un fel de cioc de silicon cu mai multe gauri, dar clar nu era tetina.Era o cana de antrenament pt renuntarea la biberon.A acceptat-o foarte usor, dar la fel de repede i-am scos-o eu, pt ca mi se parea ca galgaie prea repede laptele si mi-era teama sa nu verse la cat de calic este el la baut lapte.Cand i-am reintrodus-o, deja gaurile erau prea mici pt debitul cu care se obisnuise el.

Deci, poate ar trebui ca de la tetina sa treci la un cioc de silicon.

yulyana82n wrote:
Dar sper sa reusesc ce imi propun si sa nu fie bataie pe bibe dupa ce o sa nasc...

Dar ce, nu veti avea decat un singur biberonwhat ?

yulyana82n wrote:
poate si de asta ma cam grabesc dar si de faptul ca isi strica dintisorii...mi se par mai miscati cei de jos putin.

DA, isi poate strica dintii daca petrece mult timp cu tetina in gura.Si-i poate caria de la laptele care va stagna prea mult in cavitatea bucala.Si tetina poate fi raspunzatoare de forma dintilor.Noi folosim ortodontice si astea cica nu deformeaza dintii, dar noi nici nu tinem tetina mult timp in gura.

Daca dintii de jos sunt "miscati", asta sigur nu are cum sa fie de la tetina, biberon sau lapte.Ar trebui vazut de un stomatolog de copii (am uitat cum ii spune la medicul asta, are o denumire anume).
Lilly of the valley
Scris: Friday, August 24, 2007 12:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
yulyana82n wrote:
... Dar copilul recunoaste miscarea facuta ca inlocuiesc tetina cu ciocul de la cana ras...

Eu am inlocuit tetina cu ciocuri moi apoi treptat mai rigide pana am ajuns la cele foarte tari. Am gasit in farmaciile Dona, sigur si alte farmacii au.
Anig
Scris: Wednesday, August 29, 2007 9:32 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna mamici...cum sa fac sa ii dau cu canita,ca-i mare acum si biberonul nu-i mai vine bine.
I-am luat canita cu pai,cu cioc...dar nu le vrea...plans ...aveti ceva sfaturi?
Alina
Scris: Wednesday, August 29, 2007 9:34 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Anig wrote:
Buna mamici...cum sa fac sa ii dau cu canita,ca-i mare acum si biberonul nu-i mai vine bine.

Sfaturi: multa rabdare si perseverenta.
Bine ai venit.
Maria & Mario
Scris: Wednesday, August 29, 2007 10:39 AM
Nivel

Aniq , ignora ! Lasa-i la indemana canutza cu cioc si cana cu pai si ..... fa-te ca ploua. De sete , din curiozitate , treptat , treptat , va incerca si ...... in timp , usor , se va acomoda. Dar daca se miauna si tu cedezi, te santajeaza si salut , nu mai scapi.

Oricum, nu se marita cu bibele in gura, asa ca ..... toate la momentul lor ! Nu'i nici o graba !
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, August 29, 2007 12:45 PM
Nivel

Anig wrote:

Bine ai venitpupici !

Ceva sfaturi ai mai in urma cu cateva posturi, dar acum depinde si ce varsta are copilasul tau, ca "mare" pt biberon poate sa insemne peste 1 an jumate dar pana in 2 ani, sau peste 2-3 ani...
Kiki
Scris: Monday, September 3, 2007 8:36 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
De doua seri am renuntat sa ne mai culcam cu biberonul.
Bem frumos lapticul pe canapea langa tati si apoi facem nani, pur si simplu! yes yes yes
Nici ziua nu mai bem din el, decat la nani de pranz. Dar il scoatem noi si pe cel de la nani de pranz! firstprize firstprize
Maria & Mario
Scris: Monday, September 3, 2007 8:36 PM
Nivel

Bravo, Dav ! Are mami baiat mareee ! bravo bravo
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.