Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Miri wrote:Pupam si noi pe Mariuca! Intrebare: daca lasati canutele / biberoanele in patutz,cu laptic sau ceai, nu riscati sa gasiti salteaua uda?
Canutzele astea sunt cu supapa. nici nu picura. Nu curge. Nu se uda nimik. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La fel ca si Oana avem si noi canutele, cu supapa, si nu se uda nimic, le intoarce invers, le zguduie bine si nu iese nici o picatura...oricum, fii-mea nu adoarme cu ele, bea inainte si apoi se culca...la biberoane curge, normal, daca le lasa in pat neterminate, inca n-am vazut biberon sa nu curga in conditiile astea. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| noi inca bem seara si dimineata laptic din bibi. cele mai mari tetine, disponibile la Chicco, cele cu stea. ca sa curga "licoarea" magica!
ma tot gandesc sa incerc sa il trec, macar dimineata, pe canuta cu cioc insa nu stiu cum va reactiona. seara este exclus in acest moment, avand in vedere ca este obisnuit sa adoarma - de cele mai multe ori - in timp ce suge sau oricum sa il calmeze asta...este un ritual de somn de fapt... si apoi mai e un motiv: nu cred ca s-ar scurge pe acolo laptele gros cu cereale pe care il bea el. asta chiar si la canile cu gauri f mari. chiar asa, are careva un pont, o idee? cum sa ii dau lapte cu cereale dintr-o cana cu gauri? vreun model anume cu gauri mari-mari-mari de tot?
ziua in schimb, bea din orice, absolut orice, fara mofturi: din bibi (dar tetinele au gauri de o juma' de tanti ca sa ii curga bine sucul cu pulpa de fructe ), din canutza, din pahar normal...suc sa fie si daca e de porto, e bataie pe el! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, din acelasi motiv nu pot renunta nici eu la bibele de seara: face parte din ritualul de somn. In schimb, pentru grisul cu lapte am o tetina cu gauri in forma de cruce, din care Sara a rupt o bucatica, asa ca acum are doua linii si o gaura! Ma gandesc sa inlocuiesc treptat tetina asta cu "tzutzuroiul" de la sticlele de plastic cu suc pentru copii. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Si noi bem laptic din bibe , doar dimi si seara. In curand, o sa-i dau sa bea din sticla cu paiul. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| I-am lasat si eu Sarei bibele cu laptic in patutz, la somnul de pranz...s-a trezit dupa 2 ore de somnic, a marait un pic si pana sa ajung eu la ea, dormea...ce o fi facut cu bibele , nu stiu! Probabil e sub burtica ei, ca doarme cu funduletzul la bec! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/2/2007 Mesaje: 149
| Am decazut din nou azi in fata lu bb meu. Am luat tot felul de canite ...degeaba..nu bea lapte si nici cereale decat din biberon. Ce ma fac? Ma intreb in fiecare zi...oare il voi dezvata vreodata? Doctorul mi-a zis sa il las macar asa pana la 2 ani si dupa daca nu vrea altfel laptele sa il scot, dar pt. mine e ceva de ajutor mai ales ca el nu prea mananca orice si nu mai stiu ce sa ii dau mai ales seara sau dimineata ff devreme . Am incecat sa nu ii dau lapte ... dar adoparme si de foame se trezeste noap[tea ... ce sa ii dau lapte cu canita cand el doarme pe el ? Vreau sa realizezez ce face sa se invete nu asa ca bine ca a baut dar ........dormind. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Iuliana , uite la noi cum a fost ! Poate te ajuta !
Maria nu mai manca nimic solid ziua decat lapte! A venit pediatra si mi-a spus sa ii scot complet laptele pe parcursul zilei, pentru ca o satura si nu mai cerea solide. Mi-a spus ca o sa ma chinuie maxim o saptamana , noaptea sa ii las langa ea doar o canutza cu cioc cu lapte si atat. 4 Zile a fost cosmar. Nu vroia mancare , tipa dupa lapte , noaptea se trezea dupa lapte de flamanda ..... In fine. S-a reglat masa , cu dereglarea nervilor mei , DAR a meritat ! Nu primeste lapte in continuare deloc pe parcursul zilei Maria, mananca mesele de solide la 4 , 5 ore , seara la culcare primeste o canutza cu cioc ( o va accepta si baiatul tau , daca isi va dori laptele cu adevarat . rabdare sa ai ) cu lapte si dimineata inca o canutza cu cioc cu lapte .....si GATA !
Asa ca eu zic sa ii scoti laptele de ziua , ii lasi doar mancare la dispozitie, ii rezisti urletelor si plansului , seara ii dai laptele , dar NU in biberon cu in canutza cu cioc, si crede-ma ca il va vrea, de foame si de pofta ....... cateva zile si i se regleaza si mesele .
Nervi de otel si rezultate cat mai rapide va dorim ! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Si Karina tot cu biberonul bea lapte dimineata si seara,nu am incercat sa o dezvat dar am sa incerc cat de curand.O sa-i pun lapte in cana cu pai ca-i place mult sa foloseasca paiul.Spearm sa dea rezultate. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| noi am facut trecerea la canitza cu cioc cu ajutorul unor ciocuri fff moi in loc de tetina, dupa care am trecut la ciocuri putin mai rigide si apoi la canitza cu cioc. trecerea a fost in timp. uneori le accepta, uneori nu (pe cele mai rigide), dar nu m-am intors la tetina oricat de tare ar fi urlat. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| yuliana, dar de ce atata graba sa scoti biberonul, daca vezi ca copilul nu este pregatit?Este adevarat ca in unele cazuri "pregatirea" le-o mai facem si noi, dar daca in cazul vostru refuzul este vehement si simti ca nu da rezultate metoda aplicata, mai amana momentul.
Exista o cana de la bebeconfort mult laudata de mine.Are cana cu manere, tetina, cioc si dop parca.Poti incerca sa ii oferi laptele din cana dar cu tetina, ca mai apoi, mai tarziu, cand simti ca amandoi sunteti pregatiti, sa ii oferi cana cu cioc sau direct fara cioc.
Parerea mea este ca atata timp cat copilul nu adoarme cu biberonul in gura, mai poti amana scoaterea biberonului.Noi, la 2 ani si 5 luni inca mai avem biberon.Nu ne consideram un etalon, dar ne putem mandri ca am depasit momentele grele la timpul potrivit.De cate ori am vrut sa ma grabesc intr-un anumit lucru, bioritmul copilului mi-a dictat ca e prea repede sau ca e timpul, dupa caz.Noi vom mai tine biberonul un timp.Nu stiu pana cand.Poate pana cand vor rade copiii de el (desi copiii nu au unde sa il vada cu biberon) sau poate pana la varsta de 3 ani, inca nu stiu.Probabil ca se va produce spontan, ca si cu suzeta...
In orice caz, va uram mult succes si multa rabdare, daca tineti cu tot dinadinsul sa renuntati ACUM la biberon! |
|

| yulyana82n wrote:Am decazut din nou azi in fata lu bb meu. Am luat tot felul de canite ...degeaba..nu bea lapte si nici cereale decat din biberon. Ce ma fac? Ma intreb in fiecare zi...oare il voi dezvata vreodata? Doctorul mi-a zis sa il las macar asa pana la 2 ani si dupa daca nu vrea altfel laptele sa il scot, dar pt. mine e ceva de ajutor mai ales ca el nu prea mananca orice si nu mai stiu ce sa ii dau mai ales seara sau dimineata ff devreme . Am incecat sa nu ii dau lapte ... dar adoparme si de foame se trezeste noap[tea ... ce sa ii dau lapte cu canita cand el doarme pe el ? Vreau sa realizezez ce face sa se invete nu asa ca bine ca a baut dar ........dormind.
Iuliana, sa stii ca si eu zic ca Stele sa nu te mai stresezi! copilasul tau este destul de mic, sincer si daca el nu vrea sa renunte, nu il stresa. lasa-l, mami, o sa renunte singurel in timp. si ce daca va bea si la 2 ani sau chiar la 2 ani jumate cu bibi? si noi tot asa bem si nici prin cap nu imi trece sa il fortez sa bea din altceva.
eu am observat, din proprie experienta, ca atunci cand l-am "fortat" sa faca ceva, a iesit prost, pe cand, daca l-am lasat sa faca ce a dorit si cand a dorit el, a fost bine. mult succes si te rog sa nu te stresezi, o sa renunte singurel. |
|

| Acum mi-a venit o idee noua : noi cred ca vom renunta la biberon cand vom skimba Nestle Juniorul cu lapte nefiert de vacutza!Ii voi da Juniorul dimineata si seara si la ora 18 o cana cu lapte de vaca.Daca accepta laptele de vaca fara nici o kestie din cana (si sigur asa va fi), vom inlocui biberonul treptat cu cana cu lapte de vaca, si uite-asa scapam de 2 belele in acelasi timp:renuntam si la bibe, si la Junior, ca doar nu om bea Junior pana in cls.I!Dar deocamdata nici nu ma grabesc, pana la 3 ani traiasca biberonul si cine l-a inventat, ca tare repede suge Matei lapticul din el!Noi deja de la 8 luni avem tetinele taiate, din ce in ce mai mult, corespunzator varstei, deci la noi tetina are o gaura cat jumatate din unghia mea mica! |
|

| stele_pe_cer wrote:Acum mi-a venit o idee noua  : noi cred ca vom renunta la biberon cand vom skimba Nestle Juniorul cu lapte nefiert de vacutza!Ii voi da Juniorul dimineata si seara si la ora 18 o cana cu lapte de vaca.Daca accepta laptele de vaca fara nici o kestie din cana (si sigur asa va fi), vom inlocui biberonul treptat cu cana cu lapte de vaca, si uite-asa scapam de 2 belele in acelasi timp:renuntam si la bibe, si la Junior, ca doar nu om bea Junior pana in cls.I!Dar deocamdata nici nu ma grabesc, pana la 3 ani traiasca biberonul si cine l-a inventat, ca tare repede suge Matei lapticul din el!Noi deja de la 8 luni avem tetinele taiate, din ce in ce mai mult, corespunzator varstei, deci la noi tetina are o gaura cat jumatate din unghia mea mica!
uite, asta e o idee super buna! bravo mami! o sa tin si eu minte numai ca eu deocamdata nu vreau sa ii scot laptele, el tot formula papa si mai primeste si lapte de alimentara din cand in cand, adica dimineata cu cacao (rarutz) sau in diverse feluri de mancare (pireu, gris etc.). |
|

| Andismom wrote:uite, asta e o idee super buna!  bravo mami!  o sa tin si eu minte numai ca eu deocamdata nu vreau sa ii scot laptele, el tot formula papa si mai primeste si lapte de alimentara din cand in cand, adica dimineata cu cacao (rarutz) sau in diverse feluri de mancare (pireu, gris etc.).
Nici eu nu vreau sa ii scot laptele de tot, ci doar sa il inlocuiesc cu cel de vaca!
In dr Spock citeam cum ca dupa 2 ani laptele nu ar mai fi necesar pt tot restul vietii, si nici produsele lactate in general.SI in alta carte de bioenergie citeam acelasi lucru:"priviti puii altor animale , beau lapte numai pe perioada cat sunt mici ca mai apoi sa nu se mai hraneasca cu laptele matern".Si inca o idee...cum ca "animalele nu beau laptele altei specii"...Sunt demne de tinut minte dar eu, o laptareasa convinsa si Matei un laptarel ca si mami, ne e cam greu sa renuntam la lactate asa cu una, cu doua. |
|
|