Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Care este varsta ideala de a renunta la biberon?
Eu, recunosc, din comoditate, prefer biberonul, cu tetina cu gaura taiata foarte larg.Imi place sa ii dau in continuare cu biberonul, ca se mentine curat, ca mananca repede, dar stiu ca nu va manca din bibe pana in clasa I. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi tot biberonul preferam din aceleasi motive: mananca repede si curat. Bea si din canuta normala, insa ce e pe el dupa aia....jale! Nu stiu pana cand o sa il las cu biberonul...o sa cer oricum si parerea medicului. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Daaa si noi (a se citi eu ) suntem comozi. Mai bine bibe, ca merge rapid, copilul e invatat, nu se murdareste. Am facut o tentativa cu cescuta, dar a impins-o categoric. Daca e lapte, apoi sa fie din bibe...dupa parerea lui V |
|
| Matei poate bea apa (ca numai apa am incercat) din sticla de jumate, din cana, din pahar de tzuica, din cupa de sampanie, dar....jumatate din continut e pe hainuzte si atunci ma gandesc ca ar fi pacat ca jumatate din lapticul de seara sa se verse pe haine si nu in burtica.Plus ca din alte recipiente bea mult mai putin ca si cantitate, cu pauze lungi.... |
|
| Apa si ceaiul il bea si V din canita, pentru ca nu le-a asociat niciodata cu bibe...dar bea cateva gurite si gata. Pe cand lapticul...si noi il preferam in burtica, si in cantitatile obisnuite. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cred ca vor renunta singurei, asa imi amintesc ca dupa ce a implinit 2 ani Luana se rusina daca o vedea cineva cu biberonul si a vrut neaparat sa renunte. E posibil sa fi facut misto de ea mama sau sora mea, cert e ca a insistat sa invete sa bea din canita sau din bol. |
|
| Eu nu l-am fortat si de frica sa nu renunte de tot la lapte..cunosc destule cazuri |
|
| Noi nici nu am incercat sa renuntam la bibe!Matei il iubeste, dar eu il ador , indif.pe care i-l aleg pt.masa!Crred ca odata cu nasterea lui Matei am dezvoltat o manie a biberoanelor .Daca nu cumpar lunar macar un biberon, asa, ca "d'asta nu am", nu ma simt bine!Si vad ca Matei imediat sesizeaza ca e bibe nou !
La cresa in toamna ne ceruse doua biberoane,dar eu nu am dus nici unul, pt.ca Matei isi bea lapticul de dimi acasa, si apa nu bea din bibe.Sa vedem cum va fi de data asta, ca varsta minina este de 2 ani, deci, cred ca putini vor mai fi cu bibe dupa ei! |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Varsta ideala ? ... eu nu cred ca exista, fiecare copil in ritmul lui .... Deea a renuntat singurica la bibe (decat lapte a baut cu bibe), la 1 an si 7 luni, o fi bine, o fi rau .... cine stie Eu, pana sa renunte singurica am tot incercat sa-i dau cu tot felul de canite .... degeaba, nici nu vroia, tipa, se enerva, se murdarea |
|
| Deci pana la urma sa lasam copilul sa renunte el singurel?Mie una mi-e teama, in ciuda comoditatii mele vis-a-vis de biberon sa nu ajungem la varste "rusinoase" cu biberonul dupa noi.Ma si vad peste 16 ani:"mami, maine e majoratul, lasa biberonul !"
Asta vara Matei avea cam 1 an jumate si ne intorceam de la bunicii mei d l a tara.In microbuz era o fetita de peste 3 ani.Mozolea de zor un biberon cu apa.Si mi s-a aprut asa....nelalocul lui faptul in sine.La fel cum in Cora am vazut o fetita de 4 ani cu suzeta.Arata penibil, era asa inaltuta, cu fetzisoara matura, ca deh....avea 4 ani.Am intrebat-o daca imi da mie suzeta sa i-o dau baietelului meu.Si-a scos suzeta din gura:"NU!" a bagat-o la loc se miorlaia pe langa taica-su sa o ia in brate! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Si Sara bea lichidele tot din biberon, asa ca o las in pace!Mai ales ca bibe cu gris de seara il bea in patut, cand e gata sa adoarma!Cum ar fi sa-i dau din canuta, cu copilul pe jumatate dormind? Eu am sa o las in pace,sa vad cand doreste sa renunte la suzi si la bibe! |
|
| Nu cred ca o s-o las sa renunte singura, dar nu mi-am propus inca o varsta de la care sa nu ii mai dau biberon. Avem o canita cu pai din care bea apa si probabil o sa trecem maaai intai la aia pt lapte, dar nu stiu cand. Atunci cand voi crede ca e pregatita pt acest pas si cand probabil laptele nu va mai fi felul principal al mesei. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| pici primiti in gasca voastra? ca avem sa va spunem ceva important despre cum bem noi... Andrei bea lichidele de peste zi (suc, apa, ceai) numai cu canita si bea f bine. rar mai varsa pe el (a se intelege prin canita - nu cana de "adulti" ci biberon pt copii dar cu cioc astfel incat bea aproape ca din cana normala). insa seara si dimineata... laptele se serveste la biberon. cum zicea si Miri, nu am cum sa ii dau laptele cu cereale in canita ca el suge aproape dormind... cred ca ar fi jale pe el si pe mine. o sa il las cu biberonul sa vad pana cand mai doreste el si daca va ajunge la o varsta "rusinoasa", adica peste 2 ani jumate, il voi pacali eu cumva! |
|
| Cat a fost mica nu i-am dat niciodata Cristinei sa papa laptic in timp ce dormea. Acum, intr-o zi cand era rupta de oboseala si a adormit cu biberonul in gura, am incercat s-o determin sa manance in somn. S-a inecat asa de rau ca m-am speriat bine de tot. N-o sa mai fac niciodata, si sincer... ma bucur ca nu mananca in timp ce doarme. Masa e masa, somnul somn! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi nu mai bem din biberon pe timpul zilei din prima zi a anului. De cand mananca mult mai bine ziua, si-a scos singura sticlutza de lapte de dimineata, pe parcusrul zilei vrea doar apa sau suculet, cu canitza cu cioc, noaptea nu mai aodarme cu lapte ci cu cateva guritze de apa. Noaptea daca se trezeste bea 100 ml de lapte , cu bibe. Si atat. Si tot de atunci nu o mai vrea pe suzi deloc. Cred ca s-a incheiat un capitol. Sper sa o si tina. Momentul a coincis cu dureri de gingii ( eruptii ) puternice. Si gata ! |
|
|