Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Un remediu naturist si bun la aproape 'orice' este Bitterul suedez ( se gaseste in combinatii de 8, 12, 16 sau 32 de plante).Sanatate multa tuturor! |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
|  am un ghiveci cu aloe vera,(bine, nu este cea originala, originala) ,nu stiti careva daca se poate face, si cum se prepara alifie sau ceva bautura pe baza de aloe. ceea ce eu am incercat, a fost doar sa rup frunzulita din ea, si sa ma dau cu gelul care iese din frunza, pe bataturile pe care le am in genunchi.( cand era davis mic, stateam in genunchi sa il schimb, patul este jos, si ma durea spatele, de atunci am bataturi ) deci daca cineva stie si ne poate impartasi ceva reteta care se poate face in casa, multumim anticipat !!! |
|

| |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Aloe Vera accelereaza si normalizeaza metabolismul, regenereaza vilozitatile intestinale si detoxifica organismul. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulara. Prin efectele benefice, ea asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate si este capabila sa vindece si sa amelioreze multe boli si anomalii. Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Traversand organismul, echilibreaza starea generala.Este foarte buna pentru arsuri si rani deschise,vindeca miraculos eu chiar o folosesc pentru ranile piticilor,stiu ca este suc foarte bun.Insa nu te-as sfatui sa te apuci de facut nici crema pentru ca este un proces greoi,eu vad cum se fac cremele in farmacie,trebuie masurat gramajul cu exactitate,trebuie facuta tara vasului,trebuie sa ai formula care este aprobata si publicata in farmacopeea a X-a,trebuie sa ai conditii de sterilitate si ambalare,asa ca decat sa iasa ceva cu un alt efect te sfatuiesc sa o cumperi gata facuta!La fel si cu sucul de Aloe,iti dai seama ca pt o sticla dinaia de 1/2 kg nu-ti ajunge ghiveciul tau si e pacat ca uite ce frumoasa e!Daca chiar vrei sa bei asa un suc,sa stii ca e de calitate cel de la Noni si chiar merita incercat!
|
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Miriam eu cu seva de la planta tratez arsurile sau orice fel de rana si sa stii ca da rezultate uimitoare. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Miriam,sunt perfect deacord cu ceea ce a scris Raly,ca sa faci acasa crema din Aloe vera este imposibil si chiar ar fi pacat de planta ,sunt astazi in comert daca te intereseaza geluri curate de aloe vera fara chimicale si sunt de foarte mare ajutor.Cum folosesti tu acuma aloe vera este cel mai indicat si in cazul in care nu prea te ajuta atunci trebuie sa faci un tratament special impotriva bataturiilor pe care le ai.Am si eu acasa aloe vera si la fel folosesc sucul din planta ,fiindca eu de obicei am tot felul de arsuri mici de la cuptor. Am incercat-o si impreuna cu uleiul de masline si chiar am fost foarte multumita de rezultat ,am introdus intr-o sticla mica de ulei aloe vera si am lasat-o la macerat o saptamana. |
|

| raly, myha, shirel va multumesc pt sfaturi. acuma chiar suc nu ma gandeam sa fac, vorba lui raly, nici nu mi-ar ajunge pe o masea o sa imi fie de folos sfaturile voastre |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua, imi poate spune cineva ce pot folosi pentru o regenerare mai rapida in cazul unei rani deschise provocate de un mixer la un deget .Rana este profunda , "zdrelita " in zona opusa unghiei ! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Fetelor dar ceva pentru par gras stiti? |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| niki_miki1 wrote:Buna ziua, imi poate spune cineva ce pot folosi pentru o regenerare mai rapida in cazul unei rani deschise provocate de un mixer la un deget .Rana este profunda , "zdrelita " in zona opusa unghiei ! Gel de arnica. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| aurishta wrote:Gel de arnica. Multumesc mult ! |
|

| Cu multa placere! |
|

| roxinthya wrote:Fetelor dar ceva pentru par gras stiti? Daca te vei spala cu sapun de casa si te vei clati cu otet, in doua-trei-saptamani deja se va vedea schimbarea. Totusi, daca ai parul foarte des, poate fi dificil la pieptanat la inceput. |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Aurishta multumesc , insa nu am de unde sa iau sapun de casa |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| roxinthya wrote:Aurishta multumesc , insa nu am de unde sa iau sapun de casa
De la tantile din piata...la noi se mai gaseste uneori... Sau de la oricune de la tara...imposibil sa nu gasesti...
PS Am incercat si eu sa ma spal cu sapun de casa si am facut o alergie de toata frumusetea...Dupa o noapte de nesomn cu arsuri si mancarimi pe tot capul, dimineatza bantuiam tot orasul la prima ora dupa un dermatolog....asa ca...GRIJA! |
|
|