Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|  Eu folosesc frecvent,limonada calda cu miere de albine Se freaca o jumatate de lamaie cu 4 linguri de miere si se toarna un pahar de apa calda ,nu fierbinte ,se strecoara si se consuma fractionat sau dupa fiecare criza de tuse. Multa sanatate.
Cine are remedii naturiste ,rog sa le posteze |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| inger, intentionez sa incerc azi remediul tau. dar nu mi-e clar cum se freaca lamaia cu miere.Pun miere peste lamaie si o frec in coaja sau maruntesc intai lamaia?folosesc si coaja sau nu? |
|

| Se curata de coaja si se taie cubulete,se adauga mierea si se freaca .Coaja nu se foloseste.
|
|

| Alt remediu Sirop de tuse din-1 mar,taiat in 4 cu tot cu coaja -4 nuci doar sparte cu tot cu miez -o lamaie micuta ,curatata de coaja si taiata rondele -2 pahare de zahar -1 1/2 pahar de apa Toate se pun intr-o craticioara si se firb cam 20-30 minute,se va amesteca in continuu,se ridica spuma,cand ajunge la consistenta siropului se da de pe foc si se da cate o lingurita la nevoie. Poate fi consumat fara limita. Marul se lasa in sirop si se poate consuma odata cu siropul,nucile se scot si se poate consuma miezul,sant super
Se pastreaza la frigider. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Notez si notez...utile retetele |
|

| mamica23 wrote:Notez si notez...utile retetele
Sa sti ca ai dreptate |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Multumim,Inger!Utile! |
|

| Remedii pentru calmarea tusei seci.Durerilor provocate de amigdalita,gat iritat{rosu}
-ceaiul de soc cu lamaie si cu miere{ceaiurile se beau caldute} -ceaiul de scai vanat neindulcit -ceaiul de salvie neindulcit -ceai de ghimbir -ceai de tei{in toate tipurile de tuse} -ceai din foi de ceapa rosie si coji de nuca indulcit cu miere -multa lamaie.In general citrice,portocale,gref-fruit... -miere de albine,poliflora -consumul de usturoi -gargara cu apa calduta si sarata -supe caldute de legume -siropul din muguri de brad -siropul de zmeura,este recomandat si in bronsite -compresa la gat cu cartof ras stropit cu spirt
|
|

| raly wrote:Multumim,Inger!Utile!
Cu placere |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| N-am stiut de topicul asta pana acum si chiar imi e util acum pt ca medicul nu ne-a recomandat decat paracetamol.
Varianta cu cartoful ras...tocmai i l-am dat jos de la gat pt ca incepuse o criza de tuse. Din experientele anterioare(dar fara cartof) stiu ca daca incepe sa tuseasca cand are spirt la gat trebuie urgent sa-i dau compresa sau cum s-o numi jos.
S fi vrut sa incerc siropul cu nuci si mar, dar...surprza azi am terminat toate merele. Ma duc maine sa cumpar si incerc maine dimineatza sa-l fac. Apoi tot ce implica miere la noi este exclus, asa ca acum incerc sa-i frec niste lamaie cu zahar poate merge si asa in loc de miere. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Exista doua locuri pentru topic cu remedii naturiste: -topicul trebuia pus sau in sectiunea Medicina Alternativa sau in sectiunea de Suplimente naturiste din Farmacia celor 7 pitici...dar in fine...hai sa le rasfiram peste tot daca se poate... |
|

| MNiko wrote:N-am stiut de topicul asta pana acum si chiar imi e util acum pt ca medicul nu ne-a recomandat decat paracetamol.
Varianta cu cartoful ras...tocmai i l-am dat jos de la gat pt ca incepuse o criza de tuse. Din experientele anterioare(dar fara cartof) stiu ca daca incepe sa tuseasca cand are spirt la gat trebuie urgent sa-i dau compresa sau cum s-o numi jos.
S fi vrut sa incerc siropul cu nuci si mar, dar...surprza azi am terminat toate merele. Ma duc maine sa cumpar si incerc maine dimineatza sa-l fac. Apoi tot ce implica miere la noi este exclus, asa ca acum incerc sa-i frec niste lamaie cu zahar poate merge si asa in loc de miere.
Mihaela in loc de miere ,poti folosi cu succes ,siropul de mere cu nuci sau sirop de brad |
|

| oanalaurisa wrote:
Exista doua locuri pentru topic cu remedii naturiste: -topicul trebuia pus sau in sectiunea Medicina Alternativa sau in sectiunea de Suplimente naturiste din Farmacia celor 7 pitici...dar in fine...hai sa le rasfiram peste tot daca se poate...
Nu ma supar daca se poate muta topicul la Medicina alternativa. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/13/2007 Mesaje: 123
| foarte utile retetele,remediile naturiste.si eu o sa lle incerc maine ca ma bantuie o tuse de ceva vreme,si pe mine si pe piticotul meu.multumim...  |
|

| Alt remediu eficient Se ia o ridiche neagra si se taie capacel sus.Se scobeste putin pana se face o adancitura mica.Apoi se pune zahar,este recomandata operatia asta seara si a doua zi este plina de sirop. Este un remediu ieftin si cu rezultate foarte bune si probat.{Contraindicatii ...da gaze } |
|
|