Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Fetelor , eu ori de ce imbatranesc ma prostesc ori imi da tarcoale necuratul.De o buna bucata de timp cam incep sa-mi pun intrebari despre povestea nasterii lui Isus. Parca n-o mai inghit.Adica mi se pare imposibil ca o femeie sa nasca asa din senin .Un ovul trebuie fecundat ca sa se transforme in fat si punct.Alta cale nu exista.Inclin sa cred ca de fapt Isus este natural lui Iosif si al Mariei si nu al lui D-zeu.Parca prea e cusuta cu ata alba povestea asta... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Nu stiu ce sa zic...Asta ma intrebam si eu dupa ce am citit Codul lui DaVinci. Acolo sunt multe chestii care iti dau de gandit legat de chestia asta si chiar apare o idee cum ca Isus insusi a avut un copil. Am inteles ca dupa ce a aparut cartea asta a sarit Biserica in sus si a contestat ce scrie acolo... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Nu stiu daca e bine sa ne punem astfel de probleme. Imi amintesc ca am auzit odata o poveste despre un cercetator care a incercat sa faca analiza chimica a apei sfintite, pt ca era curios de unde provin proprietatile ei si a trecut printr-un lung sir de evenimente nefericite. Nu trebuie sa te joci cu lucrurile sfinte. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mirandolina wrote:Nu stiu daca e bine sa ne punem astfel de probleme. Imi amintesc ca am auzit odata o poveste despre un cercetator care a incercat sa faca analiza chimica a apei sfintite, pt ca era curios de unde provin proprietatile ei si a avut numai necazuri pentru ca nu trebuie sa te joci cu lucurile sfinte. Da, e posibil...Am zis doar ca am citit, ca m-am gandit. Ulterior am lasat-o balta. Cine-s io ca sa contest ce scrie in Biblie?! |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Scriu aici pentru ca nu am stiut unde sa scriu.
Eu sunt ortodoxa, practic cand pot, am citit si Biblia, dau si de pomana, pomenesc si mortii si asa mai departe.
Nu contest alegerea fiecaruia, ca este baptist, ca este protestant, ca este catolic, hindus, budist, musulman, etc fiecare face ce vrea.
Ma deranjeaza/jignesc insa unele afirmatii facute cum ca o religie este mai buna ca cealalta. Ca ceea ce predica o religie este mai adevarat decat ce zice cealalta si asa mai departe.
Fiecare este liber sa creada sau nu in Dumnezeu, in teoria evolutionista a lui Darwin, in filmele SF, in magicieni si asa mai departe.
Cand citesc unele reply-uri ma simt cateodata ca o depravata. Sunt formulate in asa fel incat prea slavesc o religie si ceea ce predica si incearca sa le denigreze pe celelalte.
Fetelor sa nu va suparati dar cred ca postarile ar trebui sa fie impartiale si sa nu dea subtil in ceilalti care nu adera la curentul respectiv, oricare ar fi el.
Atat am avut de spus. Va pup
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sunt intru totul de acord cu Roxanel. Religia mea e tot crestin ortodoxa. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Subscriu 100 % . |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| De acord cu tine Roxanel! La fel patesc, cu unii preoti (si maici/preotese, etc. care dau lectii de viata la pacatosi ca mine).. unii te fac sa te simti ca ultimul om de pe pamant, avand un aer superior si umilindu-te cu vorbele lor (la mine chestia cu vina si umilinta nu a functionat niciodata), altii au un dar si vorbesc din inima facandu-te sa vii cu inima deschisa la Biserica... sunt preoti la care m-am spovedit si a fost ca si cum as pune pansament pe o rana, am plecat cu liniste in suflet ca eliberta de o mare povara, ce sa zic, oameni cu har, care te apropie de Biserica.... un astfel de preot e cel care ne-a cununat pe noi, un om la care poti sa mergi oricand sa-ti deschizi sufletul; el mi-a dat niste sfaturi, lectii de viata, si mi-a explicat consecintele pacatelor mele si ce trebuie sa fac sa nu repet acele greseli.. intr-un mod atat de cald, ca un parinte care imi vrea binele, nu care incearca sa ma sperie sau sa ma faca sa ma simt vinovata, pacatoasa, sau mai stiu eu cum, a fost prima mea spovedanie adevarata in care mi-am deschis sufletul asa cum e el, omul ala avea un dar de a te face sa marturisesti si cele mai ascunse ganduri ale tale, si cele mai mari temeri pe care altfel nu indraznesti sa le rostesti, sa analizezi foarte bine sentimentele tale si ce schimbare a produs in viata ta un eveniment sau altul.. a fost mai mult ca o discutie cu un psiholog, nici nu stiu cum sa o descriu ... cert e ca am plecat de-acolo vindecata, fericita, plina de viata, cu inima usoara ca un fulg si ii multumesc si azi lui Dumnezeu ca mi-a scos in cale acest om si ca el e cel ce ne-a cununat, nu credeam pana atunci ca exista doctor pentru suflete, dar iata ca exista, numai ca sunt putini preoti cu atata daruire si dragoste de oameni...
...si sunt altii la care te duci reciti poezia, ei pe-a lor si la revedere...
.. ca pentru orice meserie, trebuie sa ai chemare, sau mai bine nu o faci! |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Poate ca ceea ce a spus Roxanel ma are in vizor si pe mine. Stiu ca am scris la subiectul "Cultul penticostal" si mi-am pus intrebarea daca nu cumva am gresit marturisind acolo ceea ce cred eu. Sper sa nu fi jignit pe nimeni, nu asta era intentia mea, si nici aceea de a ma da desteapta, ci pur si simplu am scris ca raspuns la afirmatiile care mi s-au parut-din punctul de vedere ortodox- eronate. Si pentru a nu repeta greseala, am deschis un topic despre credinta ortodoxa.
Imi cer scuze celor care s-au simtit jigniti/ deranjati de cele scrise de mine la acel subiect |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Sunt de acord cu cele spuse de voi! Si religia mea e tot ortodoxa! |
|
| alexandra_lazar wrote:Poate ca ceea ce a spus Roxanel ma are in vizor si pe mine.
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| dar pe mine da...
vreau sa iti raspund cu un verset din Biblie:Luca 19:40"Va spun ca,daca vor tacea ei,pietrele vor striga" |
|
| butterfly wrote:dar pe mine da... vreau sa iti raspund cu un verset din Biblie:Luca 19:40"Va spun ca,daca vor tacea ei,pietrele vor striga"
Butterfly, daca nu ti-as da nici un raspuns s-ar intelege altceva. Eu nu am dat nume ci m-am referit in general.
Sper ca tu cand ai postat mesajele nu ai incercat sa lovesti subtil in ceilalti, nu?
Si te rog sa-mi spui si mie ce vrea sa zica acest verset dar in doua trei cuvinte daca se poate. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Bai nene,ce-i aici.Uite eu sunt ortodoxa,de fapt botezata,dar sincera sa fiu sunt unele chesti care nu au absolut nici o legatura cu Dumnezeu.Religia mea e asa cum mi-am facut-o eu.Deci religia mea se numeste "Rodicuta" eu cred in Dumnezeu dupa legile mele si dupa nimeni altcineva! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Rody wrote:Bai nene,ce-i aici...
Fetelor, marturisesc ca nu am citit niciunul din topicuril mai sus mentionate, tocmai inchipuindu-mi ce e acolo.
Eu spun doar atat: e atat de multa ura in lumea asta, se face atat de mult rau. Raul iese primul si din ce in ce mai mult si mai des. Nu e nici scopul acestui forum si nici a acestei comunitati unde ne simtim cu toate atat de bine. Lasati lucrurile asa.
Multumesc. |
|
|