Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Intr-adevar,D-ZEU ESTE UNUL SINGUR indiferent de cum Ii numim.Zilele trecute vorbeam cu o cunostinta care s-a casatorit cu ceva timp in urma si a trecut la alta religie,ea fiind inainte ortodoxa.Fara stire familiei s-a botezat la acea biserica.Acuma dupa un timp incepe sa aibe regrete si spune ca nu simte nimica fata de acea religie,biserica si ca pentru ea este acelasi lucru ca merge la o piesa de teatru sau la biserica si ca regreta pasul facut iar mai mult au inceput sa apara discutii in familie si sotul ii interzice sa isi viziteze parintii motivand ca daca sunt vazuti in compania persoanelor de alta religie decat a lor sunt exclusi din biserica,trist nu? Daca sotul meu ar fi fost de alta religie eu nu as fi renuntat la religia mea pentru nimica in lume deoarece aceasta religie "o simt" si nu cred ca m-as regasi intr-o alta parte.Avem prieteni de alte religii si ne intelegem extraordinar de bine si ne respectam orientarile religioase dar in privinta casatoriilor mixte este o mare problema mai ales cand apar si copiii si acest lucru il stiu din familie. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Boss, boteaza-te la penticostali daca o iubesti asa de mult,dar ai grija ca penticostalii sunt foarte credinciosi ,daca ma-ntelegi , foarte atasati de religia lor.Si discutati mult pe tema religiei , nu ignorati, discutati ce planuri aveti pentru copii cartile pe fata inainte de a face pasul cel mare.Asta in caz ca aveti planuri de casatorie eu nu stiu ce varsta aveti voi poate sunteti adolescenti si eu imi racesc gura degeaba aici |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| bereea wrote:
Da, o fi acelasi Dumnezeu pentru toti sau poate nu, dar cred ca conteaza si modul in care intelege fiecare sa-l urmneze pe Dumnezeu. Eu vad destuule deosebiri intre ortodoxi , catolici, penticostali, baptisti.Nu mai zic de musulmani care au alte reguli sau de budisti.Asa ca nu cred ca Dumnezeu e acelasi pentru fiecare dintre noi.
Credintza si obiceiurile difera si sunt individuale dar D-zeu este unul si acelasi in toate religiile. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| t-mihaela wrote:Boss, boteaza-te la penticostali daca o iubesti asa de mult,dar ai grija ca penticostalii sunt foarte credinciosi ,daca ma-ntelegi , foarte atasati de religia lor. cat imi esti de draga tu..si acum tin minte convorbirile din trecut pe tema asta...stii tu ce stii,tot ai prins tu ceva de la mama ta
boss eu zic sa nu te botezi pentru ea ca bine nu va va merge.daca vrei sa te botezi pentru tine,e altceva,dar nu pentru a va putea casatori
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| shirel wrote:
Credintza si obiceiurile difera si sunt individuale dar D-zeu este unul si acelasi in toate religiile.
imi pare rau, Shirel, aici nu sunt de acord.Crezi ca Allah si Dumnezeu sunt unul si acelasi? eu nu cred, dat fiind ca exista destule deosebiri intre Biblie si Coran.(nu vreu sa intru in anumite amanunte).Si da, poate pentru unele religii Dumnezeu este acelasi 8ca notiune) , dar modul de a-l percepe este diferit. |
|
| bereea wrote:
imi pare rau, Shirel, aici nu sunt de acord.Crezi ca Allah si Dumnezeu sunt unul si acelasi? eu nu cred, dat fiind ca exista destule deosebiri intre Biblie si Coran.(nu vreu sa intru in anumite amanunte).Si da, poate pentru unele religii Dumnezeu este acelasi 8ca notiune) , dar modul de a-l percepe este diferit.
Chiar nu vreau sa te contrazic dar se vede ca nu ai citit nicioadata Coranul!si cred ca aici trebuie sa SI incheiem si sa-l sfatuim pe Boss ce sa faca sa se casatoreASCA SAU NU! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| nu, Shirel, n-am citit coranul, dar tocmai am terminat o carte despre deosebirile dintre biblie si coran.Si am terminat si eu.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| ortodox crestin |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| Apropo de toleranta (10 ore de mers in Paris ca evreu):
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/19/2013 Mesaje: 67
| Da am vazut si eu de dimineata!!!TRIST!
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Shirelutz, fii atenta cand postezi, ca ai tendinta de a edita mesajul initial. |
|
| kali wrote:Shirelutz, fii atenta cand postezi, ca ai tendinta de a edita mesajul initial.
Da ,merci pentru observatie!Oboseala isi face aparitia la orele astea! |
|
| Ceea ce am vrut sa spun ca este si mai dureros ca aceste fapte nu se opresc numai la cuvinte si injuraturi. |
|
|