relatii intre persoane de religii diferite
Subiectul anterior · Subiectul urmator
booss
Scris: Tuesday, October 19, 2010 5:16 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
ne impacam de minune dar intre na sta doar problema aceasta de religii. Se poate oare de gasit vreun compromis care ar spune ca se poate ceva de facut?
t-mihaela
Scris: Tuesday, October 19, 2010 6:12 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Nu trebuie compromisuri ci iubire.Sa te iubeasca atat de mult incat sa nu mai conteze ce spune familia cu mama tata frati si alte neamuri, sa fie sufucient de matura sa nu depinda material si spiritual de ei ,sa fie gata sa-si urmeze sotul adica pe tine pana la capatul lumii.Ea trebuie sa rezolve problema in familia ei sa-si convinga parintii si fratii ca nu religia e criteriul pe care isi alege sotul .thumleft
booss
Scris: Tuesday, October 19, 2010 7:43 AM

Ea fiind kreskuta de mika in aceasta religi a ajun la o kari va inaltime. Ea nici pe mine nu vrea sa ma piarda dar nici toate atinse si are o anumita frika fata de problemele kare pot sa apara, eu am diskutat ku ea ka fara probleme nu o fie posibil si orikum o sa trebuiasja deparim peste ceva si deja nustiu ce sa mai fak.
bereea
Scris: Tuesday, October 19, 2010 8:27 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
booss wrote:
ne impacam de minune dar intre na sta doar problema aceasta de religii. Se poate oare de gasit vreun compromis care ar spune ca se poate ceva de facut?

de ce intotdeauna trebuie sa renunte femeia la religia ei pentru a-si demonstra iubirea? Poti trece tu in religia ei, nu?
Si cred ca in nici o religie din lume nu te casatoreste daca nu au amandoi aceeasi religie.
Convingerea mea este ca este mai important Dumnezeu decat orice altceva pe acest pamant, asa ca renuntarea pentru a te casatori cu omul mai mult sau mai putin iubit nu mi se pare o idee buna.Nimeni nu-i garanteaza ca iubirea acesta va fi si de durata si ca o va face cu adevarat fericita.
shirel
Scris: Tuesday, October 19, 2010 8:47 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
De ce religie esti tu,daca nu te superi?

Bereea,scuza-ma ca iti spun daca D-zeu este unul singur pe lume atunci nu renunti la el indiferent la ce religiei ai trece fiindca toti cred in acelasi D-zeu ,nu este un D-zeu in fiecare religie si schimbandu-ti religia nu inseamna ca-l schimbi pe D-zeu.

In cazul tau depinde mult de voi amandoi,daca va iubiti si vreti sa va casatoriti ve-ti gasi cu multa intelegere aceasta cale indiferent de religie .in afara de asta cred ca familia ei este si putin primitiva in ziua de astazi conteaza mult mai mult relatia pe care o aveti asta trebuie sa fie importanta parintiilor si famiiliei nu ce relegie esti tu sau ea.Daca vreti si va iubiti cu adevarat totusi este bine ca unul dintre voi sa treaca la religia celuilalt asta pentru binele copiilor si sa nu aveti mai pe urma discuti,la urma urmei este un singur d-zeu care spune ca "Omul nu trebuie sa fie singur niciodata"Succes!
booss
Scris: Tuesday, October 19, 2010 11:01 AM

eu nu am spus ka ea sa renunte la toate, de aceasta si kaut ceva punkte kare ar putea permite asa ceva. Pina kind mersi de informitie. Aflu niste lucruri de la fata si mai revin ku intrebari daka ceva.
nikmiki
Scris: Tuesday, October 19, 2010 11:31 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/18/2010
SI daca doua persoane de religii diferite se casatoresc doar civil problema apare cand vin copiii.In ce religie sa-i boteze,fiecare dintre parinti v-a incerca sa-l boteze in religia lui.uff
delfinasa
Scris: Tuesday, October 19, 2010 4:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Exact, Booss, daca ea nu poate renunta la religia ei, de ce n-o faci tu? Daca vreti sa fiti impreuna, unul trebuie sa cedeze si sa fie impacat cu decizia facuta, altfel se va ajunge la despartire mai devreme sau mai tarziu.

Am prieteni buni ea romanca ortodoxa si el peruan catolic care a trecut la ortodoxie. Nu e musai sa treaca numai femeia. Probabil ca au avut si ei o discutie pe tema asta inainte de a se cununa, el fiind un pic mai religios decat ea, dar uite ca a facut pasul si sunt fericiti impreuna.
Este adevarat si ca de la cutumele religioase diferite se pot dezbina familii. Am vazut mai demult un show la tv despre un cuplu de religii diferite. Nu-mi mai amintesc daca erau casatoriti civil sau doar traiau impreuna. Pana au avut copilul, totul a fost foarte bine, se intelegeau perfect, au fost foarte fericiti. Ee, din momentul nasterii copilului, totul a luat o turnura complet opusa. Aveau mari discutii pe teme religioase, fiecare tragea sa boteze copilul in religia lui, sarbatorile nu mai erau aceleasi, familiile lor fiecare isi sprijinea copilul lui, au intervenit preoti, psihologi, nu au putut sa faca nimic, au ajuns in final la despartire.
Ce vreau eu sa spun e ca inainte sa te casatoresti cu o persoana de alta religie, trebuie sa abordati tema asta si sa clarificati exact cine trece la religia celuilalt si sa stie exact la ce sa se astepte. Si vin cu alt exemplu. Am auzit prin cineva de o fata romanca ortodoxa casatorita in Canada cu un tip musulman. Ea a trecut la muslim. Toate bune si frumoase cat au trait cativa ani in Canada, familie normala, nu au inca copii. Sotul nu era religios, pana cand si-au gasit de lucru ca profesori amandoi prin Egipt parca si s-au mutat. Ei, de cum au ajuns pe pamant arab, sotul si-a schimbat complet comportamentul, mama ei e disperata ca i-a trimis poze imbrobodita si din discutiile telefonice cu ea e foarte ingrijorata ca a inceput sa tina posturi, sa se roage zilnic, ca au devenit practicanti de cum au ajuns acolo si simte ca fata ei nu e fericita si nu stie cum sa faca sa ii aduca inapoi.

Eu si multe dintre voi suntem in cea mai fericita situatie sa nu fi trebuit sa renuntam nici noi, nici sotii la religia lor, nascandu-ne si fiind botezati in aceeasi religie. O casatorie cu o persoana de alta religie inseamna schimbarea religiei unuia dintre soti, nu si a credintei, ca pe-asta nu ti-o poti schimba. Daca nici unul dintre soti nu poate trai doar cu credinta, atunci mai bine nu-si mai unesc vietile si-si cauta fiecare jumatatea in religia lui.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, October 19, 2010 5:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
nikmiki wrote:
SI daca doua persoane de religii diferite se casatoresc doar civil problema apare cand vin copiii.In ce religie sa-i boteze,fiecare dintre parinti v-a incerca sa-l boteze in religia lui.uff

de regula, copiii urmeaza religia mamei. pt ca mama este cea care se ocupa de educatia de orice fel a copilului.
am in familie casatorii mixte (atat ordoxe-catolice si viceversa, dar si musulmani casatoriti cu femei ortodoxe, femeia si-a pastrat religia, copiii din aceasta familie au urmat tatal).
totul depinde de voi
bereea
Scris: Wednesday, October 20, 2010 8:17 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
shirel wrote:

Bereea,scuza-ma ca iti spun daca D-zeu este unul singur pe lume atunci nu renunti la el indiferent la ce religiei ai trece fiindca toti cred in acelasi D-zeu ,nu este un D-zeu in fiecare religie si schimbandu-ti religia nu inseamna ca-l schimbi pe D-zeu.

Da, o fi acelasi Dumnezeu pentru toti sau poate nu, dar cred ca conteaza si modul in care intelege fiecare sa-l urmneze pe Dumnezeu.
Eu vad destuule deosebiri intre ortodoxi , catolici, penticostali, baptisti.Nu mai zic de musulmani care au alte reguli sau de budisti.Asa ca nu cred ca Dumnezeu e acelasi pentru fiecare dintre noi.
ingerash
Scris: Wednesday, October 20, 2010 8:58 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
bereea wrote:

Da, o fi acelasi Dumnezeu pentru toti sau poate nu, dar cred ca conteaza si modul in care intelege fiecare sa-l urmneze pe Dumnezeu.
Eu vad destuule deosebiri intre ortodoxi , catolici, penticostali, baptisti.Nu mai zic de musulmani care au alte reguli sau de budisti.Asa ca nu cred ca Dumnezeu e acelasi pentru fiecare dintre noi.

Este acelasi Dumnezeu,numai ca i se atribuie alte nume:Budda,Alah,Iehova...toate religiile studiaza Biblia si fiecare biserica isi are doctrinele ei.
miriam
Scris: Wednesday, October 20, 2010 9:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
budhistii studiaza biblia...asta nu am stiut-o... si nici nu credsorry1
ingerash
Scris: Wednesday, October 20, 2010 9:29 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
miriam wrote:
budhistii studiaza biblia...asta nu am stiut-o... si nici nu credsorry1

Greseala meahohot
miriam
Scris: Wednesday, October 20, 2010 9:58 AM
Nivel

ingerash wrote:

Greseala meahohot

corectathohot hohot hohot
miriam
Scris: Wednesday, October 20, 2010 10:00 AM
Nivel

boos, dar de ce nu ne spui ce religie ai tu?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.