relatii intre persoane de religii diferite
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ange blanc
Scris: Sunday, May 30, 2010 7:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/11/2010
ingerash wrote:

Asta era.Multumescpupici computerlove

Cu mare drag. computerlove
bereea
Scris: Sunday, May 30, 2010 7:53 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Teo, ma gandesc ca verisoara ta si cu sotul ei sunt exceptia care confirma regula.Vad casatorii intre italience si arabi - musulmani, nu e deloc cum spui tu.multe dintre ele sunt acum musulmane, umbla imbrobodite ca la ei si nu au voie sa vorbeasca cu vecinii - barbati sau sa iasa cu fetele la o pizza.Mie asta mi se pare gandire ca in Evul Mediu, nu ca vrei ca sotul tau sa aiba aceeasi religie ca tine.
Eu de exemplu nu sunt de acord cu tigara, cu bautura , nu fac cruce, etc.Daca sotul meu ar fi intr-o relegie care permite aceste lucruri oare m-as intelege chiar atat de bine cu el? nu cred.Asa ca prefer sa gandesc ca in evul mediu.
flori1972
Scris: Sunday, May 30, 2010 8:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
sa vb de lucruri simple ,daca la unele religii se merge la biserica de 3 ori in timpul saptamanii si de 2 ori duminica ,partenerul de viata care e intr-o alta religie unde pleaca la biserica foarte rar ce va zice va fi de acord u celalalt ,daca nu ai voie sa stai la o masa unde se folosesc bauturi alcoolice ,unde se danseaza ,si alte lucruri din astea cum i-si va putea insotii partenerul la o nunta ,un botez ,etc.si lista poate continua uff

eu am crescut intr-o astfel de familie si nu e foarte simplupupici pupici

bossine nu te supara pe mine ca sunt poate prea directa dar un penticostal adevarat nu se va duce nuciodata dupa un ortodox doar cel ce e penticostal cu numele si nu traieste cu adevarat asa cum isi spune pupici

sper sa nu fiu inteleasa gresit ca nu am nimic cu nici o religie doamne fereste (pt ca nu religia ne mantuie ci credinta in dumnezeu)dar e vorba de diferente foarte mari de trairea de zi cu zi intre o religie si alta si nu poti sa faci fata intr-o familie daca nu ai aceiasi gandire acelesi obiceiuri acelesi idealuri e ca si cum ar vorbi doua limbi diferite si ne intelese de celalalt
sorry m-am prea intins sorry sorry
sweet angel
Scris: Sunday, May 30, 2010 8:28 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
berea daca locuiesc in ro . este posibil sa fie asa, dar daca locuiau in egipt............
dar eu nu inteleg cum pot doi oameni sa se casatoreasca in doua biserici diferite, acolo unde te casatoresti tu intri automat in religia aia.
fratele meu era ortodox s-a insurat cu o catolica, intr-o biserica catolica si el a devenit catolic.fara sa il intrebe cineva daca vrea sau nu.
TeosOf
Scris: Sunday, May 30, 2010 9:18 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Intotdeauna religia a dus si va duce la dezbinari.
Dumnezeu nu te va pedepsi niciodata pt ca fumezi, bei, sau iti faci sau nu-ti faci cruce, daca toate faptele si gandurile iti sunt calauzite de iubire. Daca dragostea/iubirea nu invinge totul, aceea nu mai e iubire. Oamenii, mai ales capii tuturor bisericilor, au pervertit religia iubirii si de aici provin toate neintelegerile.

Cat despre italiencele acelea imbrobodite, si nu numai ele, problema lor daca asa inteleg dragostea. Mai exista si musulmani care nu mai considera femeia, un animal pe langa casa omului. Cativa s-au mai desteptat.
carla
Scris: Sunday, May 30, 2010 9:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Sotul e ortodox,eu botezata la romano-catolici,fratele meu a fost casatorit la catolici unde nu fac a doua casatorie si totusi s-a casatorit a doua oara la ortodocsi,niciunul nu ne-am botezat din nou cand ne-am casatorit
t-mihaela
Scris: Sunday, May 30, 2010 11:27 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Eu zic ca puteti trai fericiti pana la adanci batranete si cu religii diferite , va trebuie nitica intelepciune, toleranta si multa dragoste ...ca la noi in familie sic
miriam
Scris: Monday, May 31, 2010 1:12 AM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
noi toate ne dam cu parerea pe aici, si bossine nici nu ne mai baga in seama....asa ca sa n-ajungem la contradictii mari fara nici un rostpupici
carla
Scris: Monday, May 31, 2010 7:03 AM
Nivel

miriam wrote:
noi toate ne dam cu parerea pe aici, si bossine nici nu ne mai baga in seama....asa ca sa n-ajungem la contradictii mari fara nici un rostpupici

Pentru bossine ati raspuns sau pentru voi?
Cunosc o familie in care ea a trecut de doi ani la religia penticostala,iar el nu,si continua sa bea , sa fumeze,...deocamdata se inteleg
flori1972
Scris: Monday, May 31, 2010 8:40 AM
Nivel

Inregistrat: 11/20/2009
carla sunt total de acord cu tine ,mama mea a fost la penticostali 35 de fara tatal meu apoi a luat si el botezul dar nu a fost chiar simplu cum spuneam nu mai ai o viata normala de familie de genul'facem totul impreuna',si asa sunt foarte multe familii,dar intrebarea se punea daca se accepta casatoria intre astfel de persoane si raspunsul e categoric nu

in biserica penticostala nu va cununa nimemi o persoana care e ortodoxa ,si nici in biserica ortodoxa nu cred ca se cununa penticostali ,eu cunosc vreo trei cazurri cand persoane de la penticostali au vrut sa se casatoreasca cu un ortodox au luat botezul din nou in biserica ortodoxa pupici
Fluturas
Scris: Monday, May 31, 2010 9:52 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
bossine a intrebat de penticostali si cred ca a primit raspunsul.in biserica penticostala nu este cununat un ortodox(sau de alta religie) decat daca face botezul.

carla,una e cand unul dintre soti(amandoi ortodoxi) trece la penticostali si alta e cand vine vorba de casatorie.

roxinthya
Scris: Monday, May 31, 2010 10:09 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
TeosOf wrote:
Intotdeauna religia a dus si va duce la dezbinari.
Dumnezeu nu te va pedepsi niciodata pt ca fumezi, bei, sau iti faci sau nu-ti faci cruce, daca toate faptele si gandurile iti sunt calauzite de iubire. Daca dragostea/iubirea nu invinge totul, aceea nu mai e iubire. Oamenii, mai ales capii tuturor bisericilor, au pervertit religia iubirii si de aici provin toate neintelegerile.

Cat despre italiencele acelea imbrobodite, si nu numai ele, problema lor daca asa inteleg dragostea. Mai exista si musulmani care nu mai considera femeia, un animal pe langa casa omului. Cativa s-au mai desteptat.

Si eu gandesc asemanator daca nu la fel!
shirel
Scris: Monday, May 31, 2010 12:30 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Nici in iudaism nu se pot cununa religios daca nu sunt amandoi evrei de aceea de obicei unul din parteneri trece la iudaism .Asta cine vrea neaparat cununie religioasa cine nu se poate cununa cu un avocat si frumoasa-i viatza.Parerea mea depinde de parteneri ,de cat sunt ei de credinciosi sau legati de credinta lor si de locul si tara unde locuiesc,hai sa fim serioasi D-zeu este unul ce ai face si cum i face-o el vrea sa fie intelegere ,pace dragoste in toate religiile numai oameni schimba totul asa ca ei sunt de vina si de asta de multe ori sufera din inconstientza de care fac dovada!Eu sunt sigura ca daca as fi fost casatorita si cu budist si ne-am fi iubit as fi fost fericita si as fi stiut sa ma adaptez in orice mediu ,depinde de persoana!
carla
Scris: Monday, May 31, 2010 12:43 PM
Nivel

Shirel,pupici iloveyou
TeosOf
Scris: Monday, May 31, 2010 1:13 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
roxinthya wrote:

Si eu gandesc asemanator daca nu la fel!

thumright
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.