relatii intre persoane de religii diferite
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bossine
Scris: Friday, May 28, 2010 10:28 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
ce consecinte pot avea relatiile intre o persoana de relidie penticostala si o persoana de alta religie ortodoxa sau alta?daca afla cineva......
miriam
Scris: Friday, May 28, 2010 11:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
pai ce consecinte sa aiba... unul dintre ei trebuie sa renunte la religia lui, in favoarea partenerului...simpluclosedtopic
katy_lumika
Scris: Saturday, May 29, 2010 10:12 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Eu nu am renuntat la religie si nici el la a lui, nu ca am fi religiosi insa nu ni s-a parut ok sa renuntam la ceva ce ne-au dat parintii. Asa cum am fost botezata asa raman din respect pentru parinti.
Fluturas
Scris: Saturday, May 29, 2010 12:56 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
katy la penticostali e ceva mai diferit.nu esti cununat cu o persoana de alta religie..trebuie neaparat sa faca botezul ca sa fie casatorit intr-o biserica penticostala.nu stiu la ortodoxi cum e exact.
misha
Scris: Saturday, May 29, 2010 2:24 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Si la ortodocsi e exact la fel. In general nu sunt admise casatoriile cu persoane de alta religie decat daca acestea se boteaza.
zaza_
Scris: Sunday, May 30, 2010 12:20 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Mi se pare aiurea. Doi oameni se iubesc indiferent de rasa, culoare, religie. De ce sa fie biserica un impediment. Ca de fapt nu religia interzice o astfel de apropiere, ci popa, pastorul sau societatea, pur si simplu. De ce nu se poate face cununia in ambele biserici? Sau intr-un loc neutru, cu doua slujbe, de ambele religii. Si toata lumea ar fi multumita! Nu?
KRYS85
Scris: Sunday, May 30, 2010 3:59 PM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
zaza_ wrote:
Mi se pare aiurea. Doi oameni se iubesc indiferent de rasa, culoare, religie. De ce sa fie biserica un impediment. Ca de fapt nu religia interzice o astfel de apropiere, ci popa, pastorul sau societatea, pur si simplu. De ce nu se poate face cununia in ambele biserici? Sau intr-un loc neutru, cu doua slujbe, de ambele religii. Si toata lumea ar fi multumita! Nu?

Subscriunewclap newclap newclap ,si eu am neamuri care sunt de religii diferite iar slujba de cununie sa facut la ambele biserici,sotulache al meu e jumate ungur dar slujba am facuto la ortodoxi!!!
Fluturas
Scris: Sunday, May 30, 2010 4:07 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
zaza_ wrote:
De ce nu se poate face cununia in ambele biserici?

bossine intreba de religia penticostala,si in religia penticostala asta este obligatoriu,ca amandoi sa fie botezati in apa la penticostali.in biblie este scris despre asta,dar nu intru in detalii sa nu fiu interpretata sau sa nu fiu off topic
bereea
Scris: Sunday, May 30, 2010 5:47 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
zaza_ wrote:

biblia spune ca cei doi trebuie sa se casatoreasca in Domnul, deci e normal sa faca parte din aceeasi biserica si sa impartaseasca aceleasi idei.Ca sa nu mai spun ce va fi de niste copii trasi de mama intr-o parte si de tata in alta.
flori1972
Scris: Sunday, May 30, 2010 6:22 PM
Nivel

Inregistrat: 11/20/2009
bereea wrote:

biblia spune ca cei doi trebuie sa se casatoreasca in Domnul, deci e normal sa faca parte din aceeasi biserica si sa impartaseasca aceleasi idei.Ca sa nu mai spun ce va fi de niste copii trasi de mama intr-o parte si de tata in alta.

sunt total de acord cu tine pupici
ingerash
Scris: Sunday, May 30, 2010 6:40 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
bereea wrote:

Da,am citit in Biblie despre acest lucru,nu mai retin in ce capitol.

Soacra mea era catolica si sa casatorit cu socrul el fiind ortodox,dupa cativa ani de la casatorie,soacra a ales sa fie ortodoxa.Deci a fost posibil.
Ange blanc
Scris: Sunday, May 30, 2010 7:13 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
bereea wrote:

Subscriu.
"Nu va injugati la un jug nepotrivit..." 2Cor6:14
Ange blanc
Scris: Sunday, May 30, 2010 7:15 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
ingerash wrote:

Da,am citit in Biblie despre acest lucru,nu mai retin in ce capitol.

Soacra mea era catolica si sa casatorit cu socrul el fiind ortodox,dupa cativa ani de la casatorie,soacra a ales sa fie ortodoxa.Deci a fost posibil.

2 Corinteni 6:14. pupici
ingerash
Scris: Sunday, May 30, 2010 7:29 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Irinuta wrote:

2 Corinteni 6:14. pupici

Asta era.Multumescpupici computerlove
TeosOf
Scris: Sunday, May 30, 2010 7:35 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Verisoara mea e casatorita de 10 ani cu un egiptean musulman si au trei copii. Niciunul dintre ei nu "trage" de copii intr-o parte sau alta... si niciunul dintre ei nu si-a schimbat religia si nici nu au certuri/discutii din aceasta cauza. Cand sunt nunti, botezuri, inmormantari ortodoxe, varul meu musulman intra, fara nicio retinere sau orice altceva, in biserici, la fel si verisoara mea, participa cu bucurie la evenimentele religioase musulmane.
Eu am crezut ca s-a depasit gandirea Evului Mediu...dance
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.