Nivel: Membru
Inregistrat: 5/29/2012 Mesaje: 1
| buna mamicilor am si eu o intrebare la voi am o fetita de 5 luni si vreau sa il mai alaptezi dar imi scade consistenta laptelui cunoateti cumva ceva medicamente pentru relactatie in 2-3 zile |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2010 Mesaje: 2506
| medicamene nu sunt..,.. de unde stii ca iti scade laptele? ai cum sa il masori? acum bb are un salt de crestere si poate suge mai mult si de aceea ai tu impresia ca nu mai e lapte dar e doar o impresie...
cu cat bb suge mai mult cu atat organismul tau primeste mesaj ca trebuie mai mult lapte si va produce mai mult....
trebuie doar rabdara, odihna multa, alimnetatie corespunzatoare si echilibrata si increderea ca totul va fi ok...
organismul mamei este foarte complex si natura ne-a inzestart cu tot ce trebuie pentru a supravietui:)
mult succes |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Eu am folosit Galactogil. Sunt niste granule instant. Acum nu stiu daca numai de la ele a fost, dar am obeservat o crestere a cantitatii de lapte dupa ce am inceput sa le iau. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| eu am folosit Nutrinatal iar acum iau Galafor.. parca e ceva mai bine de cand iau pastile.. |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| SI mararul e bun pt cresterea cantitatii de lapte, la fel incearca sa alaptezi mai des, daca bebe nu vrea foloseste pompa si ori il tii pt mai tarziu ori il arunci, depinde de tine. Cu cat scoti mai des/mult cu atat produci mai mult. |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| De ce am eu asa un feeling ca mai este un topic cu lactatia/alaptatul etc? |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/1/2021 Mesaje: 52
| Trebuie sa ei pastile care induc lacta?ia pentru a iti îmbunata?i sânii, astfel încât sa produca lapte matern ?i inclusiv prin pomparea sânilor. La început,te pompezi cinci minute de trei ori pe zi. Apoi te pompezi timp de 10 minute la fiecare patru ore, inclusiv cel pu?in o data pe timp de noapte. Apoi cre?ti timpul de pompare la 15 pâna la 20 de minute la fiecare doua pâna la trei ore În loc sa utilizezi o pompa pentru sân, studiile arata ca copilul trebuie alaptat cât mai des posibil ?i ?inut cât mai mult timp. Cu cât copilul suge mai mult, cu atât mamelonul ?i sânul produc lapte mai repede ?i în cantita?i mai mari. Exista mai multe medicamente ?i suplimente pentru inducerea lacta?iei ?i alaptarea pe baza de plante care sunt folosite pentru a induce lacta?ia ?i pentru a cre?te cantitatea de lapte matern: Motherlove More Milk Plus 120 capsule sau Prolactin Galafor lichid, Metoclopramide Reglan, Domperidone Motilium Sulpiride Eglonil, Dolmatil, Sulpitil, Sulparex , Schinduf Echemote, Drojdie de bere de ciulin, orz, semin?e Fennell, Moringa, migdale, verde poti sa faci si terapia hormonala ?i sa folosesti medicamente hormonale pentru relactare ?i a induce lactatia Estradiol Progesteron Prolactin De asemenea, po?i folosi ierburi naturale în locul medicamentelor pe baza de plante: frunze de zmeura, alfa, padure. poti folosi vitamine prenatale ?i sa bei ceaiuri care stimuleaza alaptarea proaspetelor mame de la Hipp sau Humana pentru a induce laptele matern! Masajul, pompa, ierburile ?i gura flamânda vor face ca laptele matern sa curga din nou când esti gata |
|
|