Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| marivic wrote:Aura,acesta este si visul nostru......Cand 'or termina copiii cu scolile,sa ne cumparam o autorulota si sa plecam in lume,amândoi...... Este super, intr-adevar, dar presupune minim de confort! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In Irlanda e ceva obisnuit,multi au si merg in vacante....in multe orase sunt locuri speciale pentru rulote,au alimentare cu apa,dusuri.Interiorul e comfortabil,caldura,toaleta,mini-bucatarie.Sunt si de inchiriat,la anul inchiriem si noi,ne-ar place pe langa ocean. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Exact...trebuia sa o cumparam din vara aceasta,dar am renuntat pe ultima suta de metrii...ramane pe anul viitor |
|

| Oamenii acestia pe care i-am cunoscut aveau masina amenajata de ei insisi, dintr-o masina de posta Mercedes. Era totul foarte fain si practic inauntru.....le placea asa de mult incat chiar si cand ajungeau "acasa" (am pus ghilimele fiindca "acasa" considera masina ), tot in ea locuiau....cica le place mai mult, este "cuibul" lor! Pe mine m-a impresionat placut altceva....faptul ca bucuria si exuberanta si-o extrageau din ceva imaterial...ca sa zic asa....din satisfactia de a fi impreuna tot timpul, impletindu-si vietile unii cu altii (au si doi copii). Imi place mult de tot sa vad oameni fericiti si care impart in jurul lor energie pozitiva....frumosul din ei se revarsa in afara Nu neaparat fiindca acest stil de viata ar fi "cheia", ci fiindca au gasit acea solutie particulara potrivita pentru ei insisi! am vazut si aici, printre voi, fete care sunt deplin multumite de viata lor, care nu ar schimba nimic din viata lor.....fiecare dintre ele a intrat in posesia unei "chei", ca sa zic asa, iar asta poate fi la indemana oricui, fiindca solutia nu sta in exterior, ci in interior! Atitudinea si actiunea sunt necesare pentru asta...degeaba visam si asteptam de la ceilalti sa ne faca viata frumoasa! Cel putin asa cred eu |
|

| Da,Aura si noi tot din acelasi motiv vrem sa ne luam iar la pensie va fi a doua noastra casa....Numai sa mai traim pana la pensie si sa ne bucuram de o batranete frumoasa.... Sotul meu,imi spunea:,,Ce poate fi mai frumos decat sa iei micul dejun pe crestele muntilor,pranzul in Germania iar cina pe Sena....'' Sa ne trezim in fiecare dimineata in alt loc La faurirea a ceva de durata trebuie sa lucreze doi....daca nu sunt doi in plan fizic si unul singur in plan spiritual,poti visa mult si bine cai verzi pe pereti....totul sta in puterea noastra si in primul rand,trebuie sa fii ajutat si de Dumnezeu.... Este o vb....,,La omul sarac nici boii nu trag....''dar,daca nici tu nu misti nimic,nimic nu se leaga.... |
|

| marivic wrote: La faurirea a ceva de durata trebuie sa lucreze doi....daca nu sunt doi in plan fizic si unul singur in plan spiritual,poti visa mult si bine cai verzi pe pereti....totul sta in puterea noastra si in primul rand,trebuie sa fii ajutat si de Dumnezeu.... ....
Sambata, vorbind cu Audrey, partea feminina a cuplului cu pricina, i-am spus cat de mult imi place ca au gasit o cale comuna, ca sunt in unitate in tot ceea ce fac! Ea a raspuns : "Am avut noroc!..." I-am spus si ei ceea ce cred....asa-zisul "noroc" are o componenta serioasa de participare, de implicare personala...ei doi au fost "artizanii"! |
|

| |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17965
| Si eu incerc sa ma strecor cu greu printre o multime de "sarcini": birou (8:00 - 16:30), gatit, spalat, calcat, curatenie, tinut oarecum 2 case... 2 copii, 1 buc sot... si pe mine... la urma...
Este greu, mi-ar placea sa stau acasa, dar nu vreau sa stau cu frica mereu sa ma gandesc ce fac daca se intampla ceva, Doamne fereste, si singurul venit este al sotului...
Mi-ar fi placut macar sa am un job care sa imi placa, dar nici macar jobul nu imi mai place...
Acasa nu am timp cat mi-as dori nici sa stau cu copiii, nici sa ii ajut la teme (noroc ca se descurca singuri), nici sa gatesc, nici sa fac curat ca lumea peste tot... pe scurt reusesc sa fac doar cate putin din toate si chiar si asa, de mine nu prea mai am timp... De fapt ce nu prea, ca nu mai am deloc... |
|

| Poate reusesti macar sa te eliberezi de cate o sarcina, pe rand! Poti conta pe ajutorul celorlalti din familie? De pilda, pe mine ma ajuta foarte mult copiii, chiar daca si ei au un program foarte aglomerat, tot isi fac timp sa contribuie (substantial) la treburile casnice! |
|

| ....Sau incearca sa te detasezi de probleme...La mine nu este curatenie,tot timpul este dezordine,...mai strang si vase in chiuveta daca nu am chef sa le spal....rufe de calcat...care mai pot astepta sau ordinea generala ca la pensiune....NU MAI FAC ATUNCI CAND NU VREAU....DE CE?Pt ca o viata am si nu scrie nicaieri ca trebuie sa fie totul ca la hotel in casa mea.....Si traim bine si asa....Nu sunt nici robot si nici menajera,nici sclava si nicifemeie de serviciu,....sunt om. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17965
| Pai si eu fac tot cat pot, dar ma enerveaza ca as vrea sa am timp sa pot face mai mult...
Am si ceva ajutor in casa in sensul ca daca stau cu gura pe ei copiii isi fac ordine in camera lor, in dressing si pe birou... in rest cam asta este. Uneori ma ajuta si Tzepii cu dat cu aspiratorul si spalat vase, in rest el mai mult se ocupa de gradina, de mesterit diverse prin casa...
Eu trebuie sa spal, sa calc, sa fac mancare si pentru acasa si pentru la bloc (unde mananca de pranz copiii), sa fac curat in casa, sa ii ajut la teme cand e cazul, sa verific temele lui Andrei, sa am grija de Nola si Lucky (catelusa si motanul nostru) si sa mai merg si la birou de la 8:00 la 16:30...
Poate ca altora li se pare putin, dar mie nu imi ajunge timpul. Acum, la 41 de ani, m-am apucat si eu sa invat ca lumea engleza, pentru ca vorbeam si inainte, dar dupa ureche, si imi consuma si asta timp... |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Cunosc pensionare care au cotizat in trecut la pensie privata,au stat si si-au crescut copii,acum au pensie si se bucura de o batranete frumoasa,calatoresc,merg in vacante,au gratuit pe autobuze,tren,zilnic fac jogging,le admir cu drag,imi doresc asa batranete....al meu isi doreste sa calatorim,sa pescuiasca,sa vizitam multe locatii turistice. Adriana,eu nu mai calc ca inainte,doar vreo camasa a sotului,draperie(nici alea nu ar trebui sunt mop-uri speciale cu aburi pentru),curatenia o fac din mers ca sa o intretin,in starea mea multe nu mai pot face,incerc sa arunc la timp maculatura,reciclalele....cu vasele e problema,micutul daca vede ceva in ghiuveta isi trage scaun la ghiuveta si vrea sa le spele,sa se balaceasca....cei mari au lista lor de treburi,fac si alte treburi pe langa si ne cer plata. Ai grija de tine |
|

| Adriana,ai mare grija.....la un moment dat eu am clacat....Sincer,iau niste pastile ale ,,nesimtirii''si-mi merge tare bine Nu-mi mai pasa aas de rau ca inainte Iau din viata de zi cu zi,pe sarite..... |
|

| marivic wrote:Adriana,ai mare grija.....la un moment dat eu am clacat.... Asta este o mare problema....cand stresul pune saua pe noi
|
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
|
AdrianaC wrote:Pai si eu fac tot cat pot, dar ma enerveaza ca as vrea sa am timp sa pot face mai mult...
marivic wrote:...Nu sunt nici robot si nici menajera,nici sclava si nici femeie de serviciu,....sunt om.
in dorinta de a fi totul perfect, uitam de minunata caliatate de OM, de limitarile fizice, psihice si mai ales de cele temporale.
imbatranim facand zilnic aproximativ aceleasi treburi casnice, joburile mai mult sau mai putin anoste ne consuma. ritmul alert, cerinte exagerate, sarcini supraglomerate ne dezumanizeaza. depresia ne mananca sufletele. |
|
|
|